• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj yaparken alnım pul pul oluyor, napabilirim?

Yorumumu editledim de, seyrelticinin ne işe yaradığını da ekledim bibi. Kuru ise cildin sen de yoğun ağır fondoten kullanamazsın sanıyorum, ancak böyle seyrelticilerle ya da hafif bbler kullanabilirsin en fazla benim gibi diye tahmin ediyorum.

Ben aklıma gelenleri yazdım konuya ama L likethemovies bir ürün önermiş, ekliyorum yorumuma, onu ben de merak ettim deneyeceğim ilk fırsatta, sen de bir araştır istersen :KK66:

QUOTE="likethemovies, post: 46591903, member: 691652"]Sizi cok cok iyi anliyorum. Bir ara sırf bu dert yüzünden zararlı olduğunu bile bile her gün peeling yapmaya başlamıştım. Düzenli cilt bakımı, düzenli peeling, düzenli nemlendirme, makyaj bazi kullanmama rağmen yanaklarımda pullanmanın önüne geçemedim. Cildim karma ben ışıltılı fondoten sevmiyorum ama sırf bu sebepten çok beğendiğim mat fondötenimi değiştirip ve biiir dünya para verip ışıltılı, nemlendirme etkili bi fondöten aldım. Çare oldu mu? Hayır :kızgın:

Tam bu benim kaderim dediğim anda "yves rocher after shave balm"i kesfettim. Bu bildiğiniz erkeklerin traştan sonra ciltlerini yatıştırmak için kullandıkları bi ürün. Ben bunu makyaj bazı niyetine fondotenden önce kullanıyorum. Ben resmen aşk yaşıyorum bu ürünle, tamamen pürüzsüz görünüyo makyajdan sonra cildim.

Özet olarak, eğer düzenli olarak bakımımı peelingimi yapıyorum diyorsanız alın kullanın çok pahalı bi ürün de değil.
[/QUOTE]
Fondoteniniz mat değilse hoşunuza gider diye düşünüyorum gün içinde yağlanmayı da azaltıyo hem. Ayrıca piyasadaki makyaj bazlarına göre çok ucuz :KK68:

ahahah ama böyle anlattıkça yeni yeni sorular gelişiyor :KK70:
kontür ne olaki ?
ben nemlendirici ve pudra kullanıyorum sürekli hafif sürüyorum zaten uçup gidiyor.. yüzümde saçlarım gibi hafif esse darmaduman :KK70:

yarın dışarı çıkıcam vardır inşallah gratiste diadermine ürünleri görmüştüm o da vardır diye umuyorum..
Canım kontür yüz hatlarını cildinden bir iki ton koyu bir ürün ile belirginlerştirme işlemine deniyor. Bazıları çok yoğun kontur uygular, yanında aydınlatıcı da kullanır ama ben ciltte o kadar yoğun makyaj sevmiyorum. Çünkü göz makyajı severim genelde, yanında bir de cilt ağır olunca yapaylaşıyor bence..

Ben sadece elmacık kemikleri altına uyguluyorum bu konturu, dediğim gibi orta tonda bronz bir allık kullanıyorum. Cilt tonumdan çok farklı değil, birkaç ton koyu. Yani yanaklara direk allık sürmüyorum da, kemik altındaki hattı belirginleştiriyorum fırçayla, çünkü zaten çok belirgin elmacık kemiklerim var, bundan fazlasını kaldırmıyor. Bu kontur denilen şey yüz inceltmede falan da kullanılıyor. krem ya da toz ürünlerle yapılabiliyor. Bir ton video var ama onlar sahne makyajı gibi oluyor bence. Ben çok hafif kontur uygulamaktan yanayım :KK66:

Benim bildiğim o seyreltici,fondötenin rengini açmak veya koyultmak ićin

Canım kontür yüz hatlarını cildinden bir iki ton koyu bir ürün ile belirginlerştirme işlemine deniyor. Bazıları çok yoğun kontur uygular, yanında aydınlatıcı da kullanır ama ben ciltte o kadar yoğun makyaj sevmiyorum. Çünkü göz makyajı severim genelde, yanında bir de cilt ağır olunca yapaylaşıyor bence..

Ben sadece elmacık kemikleri altına uyguluyorum bu konturu, dediğim gibi orta tonda bronz bir allık kullanıyorum. Cilt tonumdan çok farklı değil, yani yanaklara direk allık sürmüyorum da, kemik altındaki hattı belirginleştiriyorum fırçayla, çünkü zaten çok belirgin elmacık kemiklerim var, bundan fazlasını kaldırmıyor. Bu kontur denilen şey yüz inceltmede falan da kullanılıyor. krem ya da toz ürünlerle yapılabiliyor. Bir ton video var ama onlar sahne makyajı gibi oluyor bence. Ben çok hafif kontur uygulamaktan yanayım :KK66:

anladım tşk ederim.. biraz profesyonelce bir uygulama ben şu bb olayını çözsem yetecek bana:))

Peeling öneririm. Kese bile olur, ama nazikçe, sonra bol nemlendirici. Bunu iki günde bir yapmaya çalışabilirsin. Gün içinde de hatırladıkça nemlendirici sür alnına sık sık derim.

Ayrıca ben peeling yapamadığım zamanlarda makyaj öncesi iyi bir arındırıcı temizleme sütü kullanır, onu sert bir disk pamukla temizlerim (peeling gibi soyulan deriler temizlenir süngerde kalır). Sonra tonik sürerim, yine sert bir pamukla toniği temizler ve öyle nemlendirici kullanırım. Böylece cildim ölü derilerden tamamen arınmış olur. tavsiye ederim.

Ayrıca fondoten yerine bb krem tavsiye ederim. Hele ki yaz mevsiminde fondöten cilde ağır gelebilir, soyulmalar artar. Tüm bbler ve fondotenler bende peelinge rağmen burun çevremde o soyulmayı yapsa da "Diadermine açık ton BB" hiç sıkıntı yaratmaz. Hele bir de öncesinde dediğim gibi temizleme sütü tonik ve nemlendirici yaparsam, bu bb ile ışıl ışıl olur yüzüm. Kapatıcılığı çok iyi değil ama sorunlu bir cilt yoksa tonlaması fena değildir. Bir dene istersen.
Şu fondöteni sevemedi gitti cildim Allah bb kremi icad edenden razı olsun

anladım tşk ederim.. biraz profesyonelce bir uygulama ben şu bb olayını çözsem yetecek bana:))
Bir diadermine'i dene derim o zaman, gerçekten doğal ve hafif bir ürün, belki tester da bulur deneyebilirsin almadan, umarım benim gibi çok memnun kalırsın sen de :KK36:

Ha bide kızlar konuyu bulmuşken sorayım ben yüzüme özellikle göz çevreme krem sürersem başım ağırıyor makyaj yapmıyorum ama kuruyor cildim çok,
bişey sürüncede başım ağırıyor ne yapsam bilemiyorum malum 35 yaşındayım kullanmak istiyorum ama kullanamaıyorum bişey hafif nemlendirici veya başka bir önerisi olan varmı özellikle göz çevresi için ;)
Nemlendiri için la rocha posay kullanıyorum ama yaşım 25 uyarmı ki hafif yapılı

Bende birkaç ay önce kurtuldum benimde cildim yağlı ve çözümü kesinlikle yüzü sürekli temiz tutmak...Nemlendirmek işe yaramıyor,günde en az iki kez iyi bir temizleme jeli işe çok yarıyor.

Bir diadermine'i dene derim o zaman, gerçekten doğal ve hafif bir ürün, belki tester da bulur deneyebilirsin almadan, umarım benim gibi çok memnun kalırsın sen de :KK36:

alıcam yarın.. missha ya baktım netten tr de de var ama deneme yapmak için pahalı geldi:))

Ben sadece elmacık kemikleri altına uyguluyorum bu konturu, dediğim gibi orta tonda bronz bir allık kullanıyorum. Cilt tonumdan çok farklı değil, birkaç ton koyu. Yani yanaklara direk allık sürmüyorum da, kemik altındaki hattı belirginleştiriyorum fırçayla, çünkü zaten çok belirgin elmacık kemiklerim var, bundan fazlasını kaldırmıyor. Bu kontur denilen şey yüz inceltmede falan da kullanılıyor. krem ya da toz ürünlerle yapılabiliyor. Bir ton video var ama onlar sahne makyajı gibi oluyor bence. Ben çok hafif kontur uygulamaktan yanayım :KK66:
Konturun tam tersi bi uygulamada olsa keşke

Nemlendiri için la rocha posay kullanıyorum ama yaşım 25 uyarmı ki hafif yapılı

ya geçen tv de cilt uzmanı bir adam konuşuyordu.. bu nemlendiricilerin aslında temeli aynı imiş..
mesela çok pahalı bir nemlendirici ile uygun fiyatlı olan arasında marka değeri dışında afaki bir fark yokmuş..
herkesin cildine iyi gelen nemlendiricide farklı olur dedi..

Ha bide kızlar konuyu bulmuşken sorayım ben yüzüme özellikle göz çevreme krem sürersem başım ağırıyor makyaj yapmıyorum ama kuruyor cildim çok,
bişey sürüncede başım ağırıyor ne yapsam bilemiyorum malum 35 yaşındayım kullanmak istiyorum ama kullanamaıyorum bişey hafif nemlendirici veya başka bir önerisi olan varmı özellikle göz çevresi için :KK66:
A bu da çok ilginçmiş gerçekten :110: Alerjik bir durumdur muhtemelen. Ürünlerin içindeki parfüm vs gibi kimyasallar ağır geliyordur. Migren falan da var mı?

Body shop'a bir bak istersen, onun ürünleri yüzde yüz doğal, hiç kimyasal içermez, hayvan deneyleri bile yapılmaz ürünlerde, alerjik bir durumsa baş ağrın, oradan yaşına uygun bir göz ürünü bulursan belki sıkıntı. Yani bir ihtimal aklıma bu geldi canım:110:

Cildim yağlı ,cildimi temizlememişsem yeterince bende de oluyor.
Makyaj yapmadan önce mutlaka güzel bir krem sürün .Gece yatarken ben krem sürüyorum.Bir de gül suyu kullanıyorum tonik olarak .Doğal ürün :)

Konturun tam tersi bi uygulamada olsa keşke
Aydınlatma var aslında... Sadece aydınlatma uygulayanlar da var yüzün belli bölgelerine. Kontürle birlikte yapanlar da var. Ben bazen elmacık kemiği yukarısına sadece aydınlatıcı uyguluyorum mesela :KK66:

ya geçen tv de cilt uzmanı bir adam konuşuyordu.. bu nemlendiricilerin aslında temeli aynı imiş..
mesela çok pahalı bir nemlendirici ile uygun fiyatlı olan arasında marka değeri dışında afaki bir fark yokmuş..
herkesin cildine iyi gelen nemlendiricide farklı olur dedi..
Doğrudur canım ciltten cilde fark var

Aydınlatma var aslında... Sadece aydınlatma uygulayanlar da var yüzün belli bölgelerine. Kontürle birlikte yapanlar da var. Ben bazen elmacık kemiği yukarısına sadece aydınlatıcı uyguluyorum mesela :KK66:
Hmm bunu denerim yuzumde keskin ifade olsun istemiyorum

A bu da çok ilginçmiş gerçekten :110: Alerjik bir durumdur muhtemelen. Ürünlerin içindeki parfüm vs gibi kimyasallar ağır geliyordur. Migren falan da var mı?

Body shop'a bir bak istersen, onun ürünleri yüzde yüz doğal, hiç kimyasal içermez, hayvan deneyleri bile yapılmaz ürünlerde, alerjik bir durumsa baş ağrın, oradan yaşına uygun bir göz ürünü bulursan belki sıkıntı. Yani bir ihtimal aklıma bu geldi canım:110:

İşte hiç birşey kullanmadığımdan cildime birşey sürünce başım ağırıyor göz çevreme özellikle sanki gözümün içine kaçıyor bulanıklaşıyor bir müddet sonra sağol canım :KK15:
Hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlarsa dahada sevindim :KK49:

İşte hiç birşey kullanmadığımdan cildime birşey sürünce başım ağırıyor göz çevreme özellikle sanki gözümün içine kaçıyor bulanıklaşıyor bir müddet sonra sağol canım :KK15:
Hayvanlar üzerinde deney yapmıyorlarsa dahada sevindim :KK49:
Çok hafif yapılı bir göz kremi kullanabilirsiniz ama genelde abartıyorlar. Öneri istediğiniz için söylüyorum, gözkremi yerine serum kullanabilrsiniz. Hatta hyluranic asitli bi serum 35 yaşında nemliliğini kaybeden cilde çok iyi gelecektir. Yağlı mı kuru mu cildiniz? Ben beğendiklerimden ona göre önereyim.

Back