• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj yaparken alnım pul pul oluyor, napabilirim?

Bir ilave daha, diğer önerilerimin yanı sıra, nemlendirici yerine pullanan bölgeye gün içinde sık sık bepanthen krem sürmek de pullanmayı azaltıyor ve ölü derinin atılmasına yardımcı oluyor ;)

Arkadaşların tavsiyelerini uygula o da olmazsa kurtarıcı olarak arko'nun tüm cilt tipleri için kremi var yeşil kutu büyük boy,inan bana gelen bayanları zamanı olmayinca 3dakikalik masaj ile makyajını kusursuz yapıyorum nemlendirici değil yağlı krem dediğim her gün kullanmasan da böyle.durumlarda kurtarıcı emin olabilirsin canım o da olmazsa dermatolog yolu gözüktü sana

ya ben hiç fondöten falan kullanmadım hayatımda .. bb yide denemek için aldım ve evet garnierin bb si.. elle sürdüm kalıp gibi oldu.. :)) bu kadar methedilen bb bumuymuş oldum.. duruyor bir kenarda .. ben beyaz tenliyim ..
Kötülemek istemiyordum ama çok kötü bir bb bence garnier, aynen elle sürmek imkansız, pullanma da yapıyor bende :KK43:
İmkanın olursa diadermine açık ton al derim, bir indirimde falan rastlarsan özellikle. Çok hafif, kapatıcılıktan ziyade güzel bir ışıltı katıyor cilde, millet fondoten altı baz olarak bile kullanıyor. Ben keşfettiğimden beri vazgeçilmezim, ne zaman indirimde görsem fazla fazla alırım :KK66: Her bbyi denedim bunda karar kıldım. Fondoten ihtiyacı duymadıysan hiç ciddi bir cilt kusurun da yoktur, senin de seveceğini düşünüyorum ama yine de yüzde yüz seversin de diyemiyorum çünkü bu ürünler elbette kişiden kişiye değişiyor. Elle sürüldüğünde bile krem gibi emiyor cilt, ama mesela çok yağlı ciltlerde belki sıkıntı yaratıyordur, benim cildim karma..

Kötülemek istemiyordum ama çok kötü bir bb bence garnier, aynen elle sürmek imkansız, pullanma da yapıyor bende :KK43:
İmkanın olursa diadermine al derim, bir indirimde falan rastlarsan özellikle. Çok hafif, kapatıcılıktan ziyade güzel bir ışıltı katıyor cilde, millet fondoten altı baz olarak bile kullanıyor. Ben keşfettiğimden beri vazgeçilmezim, ne zaman indirimde görsem fazla fazla alırım :KK66: Her bbyi denedim bunda karar kıldım. Fondoten ihtiyacı duymadıysan hiç ciddi bir cilt kusurun da yoktur, senin de seveceğini düşünüyorum ama yine de yüzde yüz seversin de diyemiyorum çünkü bu ürünler elbette kişiden kişiye değişiyor. Elle sürüldüğünde bile krem gibi emiyor cilt, ama mesela çok yağlı ciltlerde belki sıkıntı yaratıyordur, benim cildim karma..

tşkler cevaplar için..
gratiste yakalarım elbet:))
yok bende kötü olduğunu farkettim cidden kalıp gibi oldu.. hiç doğal değil..
son soru üstüne pudra sürülüyor mu?

tşkler cevaplar için..
gratiste yakalarım elbet:))
yok bende kötü olduğunu farkettim cidden kalıp gibi oldu.. hiç doğal değil..
son soru üstüne pudra sürülüyor mu?
Rica ederim ne demek ;)
Ben sürmüyorum. Pudra sevmiyorum, cildim nefes alsın istiyorum, zaten cildime dokunuyor kurutuyor pudra.
Belki kışın kişinin cildi uygunsa bb baz olarak kullanılır ve üzerine pudra devam edilebilir makyaja ama dediğim gibi bana tek yetiyor.
Özellikle de yazın tek başına ışıl ışıl oluyor. Bir tek cilt rengime yakın olan, hafif bronz kontur için de uygun bir allık sürüyorum az miktar (flormar kontur ve şeftali ikili allığı), o kadar ;)

ya ben hiç fondöten falan kullanmadım hayatımda .. bb yide denemek için aldım ve evet garnierin bb si.. elle sürdüm kalıp gibi oldu.. :)) bu kadar methedilen bb bumuymuş oldum.. duruyor bir kenarda .. ben beyaz tenliyim ..
Bunlar gerçek bb değil çünkü, bb furyasına sonradan katılan firmaların nemlendirici katılmış fondotenleri... Missha bb dene, çok hafiftir 13 veya 21 uyar sana. Cildinde güneşten dolayı oluşmuş lekeler varsa bunları da uzun vadede tedavi ediyor.

Sizi cok cok iyi anliyorum. Bir ara sırf bu dert yüzünden zararlı olduğunu bile bile her gün peeling yapmaya başlamıştım. Düzenli cilt bakımı, düzenli peeling, düzenli nemlendirme, makyaj bazi kullanmama rağmen yanaklarımda pullanmanın önüne geçemedim. Cildim karma ben ışıltılı fondoten sevmiyorum ama sırf bu sebepten çok beğendiğim mat fondötenimi değiştirip ve biiir dünya para verip ışıltılı, nemlendirme etkili bi fondöten aldım. Çare oldu mu? Hayır :kızgın:

Tam bu benim kaderim dediğim anda "yves rocher after shave balm"i kesfettim. Bu bildiğiniz erkeklerin traştan sonra ciltlerini yatıştırmak için kullandıkları bi ürün. Ben bunu makyaj bazı niyetine fondotenden önce kullanıyorum. Ben resmen aşk yaşıyorum bu ürünle, tamamen pürüzsüz görünüyo makyajdan sonra cildim.

Özet olarak, eğer düzenli olarak bakımımı peelingimi yapıyorum diyorsanız alın kullanın çok pahalı bi ürün de değil.

Yok canım öyle bişey değil damlalıklı damlatıyorlar yağ gibi bişey
Seyreltici mi kastettiğin bibibella?
MAC Face and Body Mixing Seyreltici var mesela bildiğim. Bunun gibi bir şey mi arıyorsun, bir bakın googledan istersen.

Edit: Ürün açıklaması da buldum ekliyorum; Toz ya da likit makyaj ürünlerini seyreltmek ya da karıştırmak için hazırlanmış formül. Saydam ya da opak etkiler yaratmak için kullanılabilir. Hafif ve eşit örtücülük ve uzun süre kalıcılık sağlar. Cilde saten ışıltısı vermek için tek başına, yoğun içerikli fondötenleri inceltmek için ya da kendi zevkinize özel vücut losyanları oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Rica ederim ne demek :KK66:
Ben sürmüyorum. Pudra sevmiyorum, cildim nefes alsın istiyorum, zaten cildime dokunuyor kurutuyor pudra.
Belki kışın kişinin cildi uygunsa bb baz olarak kullanılır ve üzerine pudra devam edilebilir makyaja ama dediğim gibi bana tek yetiyor.
Özellikle de yazın tek başına ışıl ışıl oluyor. Bir tek cilt rengime yakın olan, hafif bronz kontur için de uygun bir allık sürüyorum az miktar (flormar kontur ve şeftali ikili allığı), o kadar :KK66:

ahahah ama böyle anlattıkça yeni yeni sorular gelişiyor :KK70:
kontür ne olaki ?
ben nemlendirici ve pudra kullanıyorum sürekli hafif sürüyorum zaten uçup gidiyor.. yüzümde saçlarım gibi hafif esse darmaduman :KK70:

yarın dışarı çıkıcam vardır inşallah gratiste diadermine ürünleri görmüştüm o da vardır diye umuyorum..

Bunlar gerçek bb değil çünkü, bb furyasına sonradan katılan firmaların nemlendirici katılmış fondotenleri... Missha bb dene, çok hafiftir 13 veya 21 uyar sana. Cildinde güneşten dolayı oluşmuş lekeler varsa bunları da uzun vadede tedavi ediyor.

evet evet fondöten gibi aynı .. birde ben zaten becerikli değilim makyaj konusunda kalıp gibi kaldı suratımda:))

Seyreltici mi kastettiğin bibibella?
MAC Face and Body Mixing Seyreltici var mesela bildiğim. Bunun gibi bir şey mi arıyorsun, bir bakın googledan istersen.
Yok aramıyorumda ne işe yarıyor diye merak ediyorum nemlendiriyor gibi geliyor sanki yağ gibi bişey.
Zaten makyaj yapan biri değilim ama benimde cildim kuru belki fondöten sürdüğüm bi zaman lazım olur benimde cildim pul pul oluyor kuruluktan yukarda yazmıştım bir tavsiyen varmı 2. Sayfada galiba ;)

evet evet fondöten gibi aynı .. birde ben zaten becerikli değilim makyaj konusunda kalıp gibi kaldı suratımda:))

:KK48::KK48::KK48:

Dediğim gibi Missha senin için tamamdır, 13 numarası epey süt beyaz denebilecek ten için, ben kışın 13 yazın 21 kullanıyorum mesela bence ikisinden de küçük boyunu al. Ebay da fiyatları çok uygun, sadece iki küçük ürün alırsan muhtemelen gümrüğe de takılmaz.

Yok aramıyorumda ne işe yarıyor diye merak ediyorum nemlendiriyor gibi geliyor sanki yağ gibi bişey.
Zaten makyaj yapan biri değilim ama benimde cildim kuru belki fondöten sürdüğüm bi zaman lazım olur benimde cildim pul pul oluyor kuruluktan yukarda yazmıştım bir tavsiyen varmı 2. Sayfada galiba :KK66:

Yorumumu editledim de, seyrelticinin ne işe yaradığını da ekledim bibi. Kuru ise cildin sen de yoğun ağır fondoten kullanamazsın sanıyorum, ancak böyle seyrelticilerle ya da hafif bbler kullanabilirsin en fazla benim gibi diye tahmin ediyorum.

Ben aklıma gelenleri yazdım konuya ama L likethemovies bir ürün önermiş, ekliyorum yorumuma, onu ben de merak ettim deneyeceğim ilk fırsatta, sen de bir araştır istersen :KK66:

Sizi cok cok iyi anliyorum. Bir ara sırf bu dert yüzünden zararlı olduğunu bile bile her gün peeling yapmaya başlamıştım. Düzenli cilt bakımı, düzenli peeling, düzenli nemlendirme, makyaj bazi kullanmama rağmen yanaklarımda pullanmanın önüne geçemedim. Cildim karma ben ışıltılı fondoten sevmiyorum ama sırf bu sebepten çok beğendiğim mat fondötenimi değiştirip ve biiir dünya para verip ışıltılı, nemlendirme etkili bi fondöten aldım. Çare oldu mu? Hayır :kızgın:

Tam bu benim kaderim dediğim anda "yves rocher after shave balm"i kesfettim. Bu bildiğiniz erkeklerin traştan sonra ciltlerini yatıştırmak için kullandıkları bi ürün. Ben bunu makyaj bazı niyetine fondotenden önce kullanıyorum. Ben resmen aşk yaşıyorum bu ürünle, tamamen pürüzsüz görünüyo makyajdan sonra cildim.

Özet olarak, eğer düzenli olarak bakımımı peelingimi yapıyorum diyorsanız alın kullanın çok pahalı bi ürün de değil.

Son düzenleme:
:KK48::KK48::KK48:

Dediğim gibi Missha senin için tamamdır, 13 numarası epey süt beyaz denebilecek ten için, ben kışın 13 yazın 21 kullanıyorum mesela bence ikisinden de küçük boyunu al. Ebay da fiyatları çok uygun, sadece iki küçük ürün alırsan muhtemelen gümrüğe de takılmaz.

ana tr de yok mu?

Back