• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj yaparken alnım pul pul oluyor, napabilirim?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Arkadaşlar sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Yüzüme nemlendirici sürüyorum hatta olmadı geçen yağla nemlendirdim.Diğer yüz bölgelerimde sorun yok. Ama alnım kopuk kopuk pul pul oluyor. Özellikle son haftalardır makyaj yapmak istediğimde, fondöteni sürdükten sonra o halini görünce sinirlenip siliyorum. Neden böyle oluyor?

Her türlü tip ve marka fondötenlerim var. Bende özellikle genelde kullandığım sağlıklı görüntü sağlayan hoş bir ışıltı veren fondöten kullanıyorum. Sungerle biraz daha hafif pullanma oluyor, fakat fırçayla biraz daha fazla. Napabilirim?Var mı böyle sorun yaşayan?

Bence nemsizlikten olmuş. Daha kuvvetli bir nemlendirici kullanın. Bir de bol bol su için. Yine de geçmezse bir dermatoloğa gitmeniz iyi olabilir.

Düzenli olarak peeling yapın. Bu işlem ölü derilerden daha kolay kurtulmanızı sağlar. Gün içinde muhakkak cildinizi nemlendirin. Bi de fırça kullanmayın cildiniz bu durumdaysa, süngerle ileri geri yapmadan sadece tampon hareketlerle uygulayın. Ve çok az ürün kullanın. En önemlisi de bu.

Beauty blender tarzı süngerle uygula birde canım süngeri ıslat fazlasını sık ve fondöteni uygula daha fresh görünüm elde edersin farkı hissedersin yada nemlendirici fondöten tercihin mi yanlış acaba?

bende de oluyor.birde cildim yagli.Hic bir sey yaramadi bu gune kadar.makyaj yapamaz oldum.

Arkadaşlar sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Yüzüme nemlendirici sürüyorum hatta olmadı geçen yağla nemlendirdim.Diğer yüz bölgelerimde sorun yok. Ama alnım kopuk kopuk pul pul oluyor. Özellikle son haftalardır makyaj yapmak istediğimde, fondöteni sürdükten sonra o halini görünce sinirlenip siliyorum. Neden böyle oluyor?

Her türlü tip ve marka fondötenlerim var. Bende özellikle genelde kullandığım sağlıklı görüntü sağlayan hoş bir ışıltı veren fondöten kullanıyorum. Sungerle biraz daha hafif pullanma oluyor, fakat fırçayla biraz daha fazla. Napabilirim?Var mı böyle sorun yaşayan?
Benimde burnumda olurdu doktora gittim seboreik dermatit,varmış istersen sende bir görün

bende de oluyor.birde cildim yagli.Hic bir sey yaramadi bu gune kadar.makyaj yapamaz oldum.

Canim makyaj bazi kullaniyormusun ?
Nemlendirici sür ve makyaj bazi kullanirsan daha sağlikli olur. Çünkü bazen bendede aynisi oluyor , Ben bazla kapatabiliyorum beneklenme ve pul pul görünüm kalkiyor.

Peeling öneririm. Kese bile olur, ama nazikçe, sonra bol nemlendirici. Bunu iki günde bir yapmaya çalışabilirsin. Gün içinde de hatırladıkça nemlendirici sür alnına sık sık derim.

Ayrıca ben peeling yapamadığım zamanlarda makyaj öncesi iyi bir arındırıcı temizleme sütü kullanır, onu sert bir disk pamukla temizlerim (peeling gibi soyulan deriler temizlenir süngerde kalır). Sonra tonik sürerim, yine sert bir pamukla toniği temizler ve öyle nemlendirici kullanırım. Böylece cildim ölü derilerden tamamen arınmış olur. tavsiye ederim.

Ayrıca fondoten yerine bb krem tavsiye ederim. Hele ki yaz mevsiminde fondöten cilde ağır gelebilir, soyulmalar artar. Tüm bbler ve fondotenler bende peelinge rağmen burun çevremde o soyulmayı yapsa da "Diadermine açık ton BB" hiç sıkıntı yaratmaz. Hele bir de öncesinde dediğim gibi temizleme sütü tonik ve nemlendirici yaparsam, bu bb ile ışıl ışıl olur yüzüm. Kapatıcılığı çok iyi değil ama sorunlu bir cilt yoksa tonlaması fena değildir. Bir dene istersen.

Peeling öneririm. Kese bile olur, ama nazikçe, sonra bol nemlendirici. Bunu iki günde bir yapmaya çalışabilirsin. Gün içinde de hatırladıkça nemlendirici sür alnına sık sık derim.

Ayrıca ben peeling yapamadığım zamanlarda makyaj öncesi iyi bir arındırıcı temizleme sütü kullanır, onu sert bir disk pamukla temizlerim (peeling gibi soyulan deriler temizlenir süngerde kalır). Sonra tonik sürerim, yine sert bir pamukla toniği temizler ve öyle nemlendirici kullanırım. Böylece cildim ölü derilerden tamamen arınmış olur. tavsiye ederim.

Ayrıca fondoten yerine bb krem tavsiye ederim. Hele ki yaz mevsiminde fondöten cilde ağır gelebilir, soyulmalar artar. Tüm bbler ve fondotenler bende peelinge rağmen burun çevremde o soyulmayı yapsa da "Diadermine açık ton BB" hiç sıkıntı yaratmaz. Hele bir de öncesinde dediğim gibi temizleme sütü tonik ve nemlendirici yaparsam, bu bb ile ışıl ışıl olur yüzüm. Kapatıcılığı çok iyi değil ama sorunlu bir cilt yoksa tonlaması fena değildir. Bir dene istersen.

bb kremi süngerle mi sürüyorsunuz?

Egzema falan olabilir
Çok yerinde bir tespit olmuş gerçekten de. Seboreik dermatit ya da kontakt dermatit olabilir, genelde fondotenler ve pudralar artırıyor zaten egzamayı. Bende de var ikincisi, ama kontrol altında tutma yollarını öğrendiğimden beri rahatım. Belli bir marka bb kremden başkasını ve ağır cilt ürünü kullanamam asla mesela, kullanırsam aynen pullanma oluyor bende de..

Son düzenleme:
Bazen fondötenlere bişey damlatıyorlar videolarda o nedir bilen varmı nemlendirici mi acabA

bb kremi süngerle mi sürüyorsunuz?
Benim kullandığım bu marka elle sürmeye çok müsait, sadece parmağımla gelişi güzel yaymak yerine özellikle göz çevreme nazik parmak vuruşlarıyla yediriyorum. Sünger kapatıcılığını azaltabilir bunun çünkü diğer markalara göre daha hafif bir ürün. mesela garnier bb bile hemen pütürlenme ve pullanma yapar bende elle sürünce, bu öyle değil, çok da güzel bir baz. Tek başına bana yetiyor.
Bu arada ürünü deneyecekseniz ve çok esmer değilseniz mutlaka açık ton öneririm. Ben beyaz değil buğdayım, ona rağmen açık ton çok güzel uyuyor :KK66:

Ha bide kızlar konuyu bulmuşken sorayım ben yüzüme özellikle göz çevreme krem sürersem başım ağırıyor makyaj yapmıyorum ama kuruyor cildim çok,
bişey sürüncede başım ağırıyor ne yapsam bilemiyorum malum 35 yaşındayım kullanmak istiyorum ama kullanamaıyorum bişey hafif nemlendirici veya başka bir önerisi olan varmı özellikle göz çevresi için ;)

Benim kullandığım bu marka elle sürmeye çok müsait, sadece parmağımla gelişi güzel yaymak yerine özellikle göz çevreme nazik parmak vuruşlarıyla yediriyorum. Sünger kapatıcılığını azaltabilir bunun çünkü diğer markalara göre daha hafif bir ürün. mesela garnier bb bile hemen pütürlenme ve pullanma yapar bende elle sürünce, bu öyle değil, çok da güzel bir baz. Tek başına bana yetiyor.
Bu arada ürünü deneyecekseniz ve çok esmer değilseniz mutlaka açık ton öneririm. Ben beyaz değil buğdayım, ona rağmen açık ton çok güzel uyuyor :KK66:

ya ben hiç fondöten falan kullanmadım hayatımda .. bb yide denemek için aldım ve evet garnierin bb si.. elle sürdüm kalıp gibi oldu.. :)) bu kadar methedilen bb bumuymuş oldum.. duruyor bir kenarda .. ben beyaz tenliyim ..

Back