• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj Ürünleri Makyaj sorunsalı..

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler
benefit ürünlerini öneririrm.. hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.. the balm da çok güzel.. o da yapmıyor.. urban decay de güzel..hayvanlar üzerinde deney yapmıyor ama loreal e baglı oldugu için dolaylı olarak yapmış oluyor… çogu marka ya loreal e ya da estee lauder e baglı zaten..

Canım hayvanlar üzerinde deney yapmayan firma araman gerçekten çok güzel.
Revlon yapmıyor mesela rujlarını falan çok beğeniyorum.
Rimmel London yapmıyor onun lasting fondöteni var çok seviyorum inan pahalı fondotenlere 5 basar. (cildin yağlı ise pudra ile sabitlemen gerekebilir) kırmızı kapaklı olanı tam kapatma sağlıyor beyaz olanı orta derece. Ayrıca bu firmanın kate serisi rujları ve maskaraları da çok iyi. Fiyatlarına göre.
The balm yapmıyor. Allıklarını çok severim. aslında bütün ürünleri güzel. :) hot mama favorim.
Fondoten üzerine sabitleme yapman için yine rimmelin transparan pudrasını öneririm.

Ben işim gereği hepsini araştırdım. Mac hayvan deneyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğini söylüyor ve ayrıca ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum. Ondan 60 liraya ruj alacağıma gider rimmelden 4 tane alırım kalıcılık aynı kalıcılık.
İnsanlar kaliteli markalar en iyisi sanıyor ama alakası yok. Benim mesleğim bu çok iyi gözlemledim denedim.

MAC hayvanlar uzerinde test yapmiyor bireysel marka olarak, bagli bulundugu ust marka olan Estee Lauder yapiyor. PETA tarafindan 2.bolge urunu olarak gosteriliyor bu sebeple. Gorumcem ABD' de MAC' in uretim fabrikasinda muhendis, kesin bilgidir bu yuzden.

Hassasiyetinizi takdir ediyorum bu sebeple Revlon konusunda uyarmak istedim. Revlon Cin' de satildigi icin PETA onu 3.bolge urunu olarak gosteriyor. Biliyorsunuz Cin hukumeti hayvan testi yapilmayan urunleri satmaz ve Revlon Cin piyasasindan cekilmek yerine oraya giden urunleri test etmeyi tercih ediyor. Tamamen temiz bir firma degil.

The Balm benim de en sevdigim uygun fiyatli markalardan biridir. Nude paleti ozellikle kurtaricim :)

Fondoten yerine cc ya da bb krem kullan,bakim ve ortu ayni urunle olur,gencsin anladigim kadariyla,sana daha uygun,clinique iyidir...allik gratislerde the balm var,alliklari cok iyi,paran varsa lancome blush subtill oneririm,rimelde maybelline derim,en pahalisindan daha iyi,kahve seçersen dogal durur,goz alti aydınlatıcisi kullan fark yaratiyor,fakat hepsi dogal durmuyor yasli gorunursun,ysl touche eclat derim...loreal in su buyuk buster eye linerini bitirdim valla cok guzeldi,cok acemiyim eye linerda ben bile surdum,maybelline in tombik kalemleri var diger ucu dagitmak icin sungerli,lacivert,kahve ve siyahi var,hepsini aldim,bayiliyorum,cok rahat suruluyor,bir deeeeee bioderma h2o makyaj temizleyici...cikarmak icin...

makyaj bolumunde ,organik urunleti ve kullanici yorumlarini bulabilmeniz mumkun ;)
ulasilabilinir olarak pudra yerine gunluk bb krem tercih edebilirsiniz...bu konuda garnier icerik ve sonucunu begeniyorum ;)
oriflame urunleri de daha az kimyasal icerdiginden zararlari daha az;)

Turkiyede var mi bilmiyorum ama ben Fransa'da DR Hauschka urunleri kullaniyorum. Cok memnunum. Organik, dogal kozmetik. Bu nedenle oldukca pahali ne yazik ki :(
65 yasindaki annem 15 yildir kremlerini kullaniyor, bu nedenle kimse 65 yasinda olduguna inanamiyor :)
Ben de bakim ve temizlik kremi olarak Dr Hauschka ya da Weleda kullaniyorum. Cok cok tevsiye ederim.

mac markasının cilde sürülen tüm ürünleri ( her türlü kapatıcısından tutun fondötenine kadar) bende sivilce yapıyor ne yazık ki, çok da kaliteli bulmuyorum, sadece pahalı ve adı var.

shiseido nun pudrasının değil ama iki çeşit fondötenini kullandım, kullanıyorum. oldukça doğal duruyolar ve sivilce problemi yaratmadı. mavi şişede olan güneş korumalı bir fondöteni var ki inanılmaz memnunum. ben makyaj tazelemekten hoşlanmıyorum kat kat sürmek hoşuma gitmiyor, bu fondöteni en sıcakta bile sabah sürsem akşam cildimden ben çıkarıyorum öyle de sabitleniyor.

günlük olarak makyaja çok vaktim yoksa flormarın terracota pudralarını sür çık yapıyorum cildimde herhangi bir tepkime yapmadı.

Mac studio fix pudranın kapatıcılığı cok güzel ama zararlı maddeler elbet var.
Marka olarak mac tavsiye ederim, mineral pudralarını ve fondötenlerini deneyebilirsin.

Mineral pudrada kesinlikle jane iradelenin pudrasi.Ben de kimyasallar ile baslayip cildimi yoran ve pişman olan biriyim.Yazdıklarında çok haklısın bence gunluk kullanımdaki pudra rimel kapatici vs.ürünlerin hepsi hafif, organik urunler olmalı.Ozel gunlerde kapaticiligi yüksek istisnai ürünler kullanılabilir.Tavsiye edebileceğim su anlık sadece pudra maalesef:)

Kızlar kaliteli ve en önemlisi sağlıklı bir makyaj çantam olsun istiyorum.Ama içeriği çok önemli.Cildime zarar vermemeli ve içim rahat ederek sürmeliyim.En önemlisi de pudra ve fondoten.Fondoten çok sevmem ihtiyaçta duymam pek ama pudrayı sabah uyandığımda güne güzel ve kusursuz başlamak adına şöyle içim rahat ede ede hafif bir sürsem ne güzel olur...:KK66: Bir de sadece özel günler de kullanabileceğim içeriği çokta önemli değil çünkü ayda yılda bir süreceğim ve kusursuz olması ön planda olacağı için kaliteli bir pudra markası rica ediyorum sizden.:KK15:Benim istediğim şey birincisi hergün yüzümde hafif doğal pudra (yüzüme zarar vermeyen çeşitli kimyasal bulundurmayan veyaz az bulunduran ve ihtiyacımı karşılamaya yeten) ve rimel,eyeliner,ruj,ikincisi özel günler için tamamen kusur kapatıcı kaliteli pudra,rimel,ruj,eyeliner markaları istiyorum sizden..Bunu kaç haftadır araştırıyorum kafam çok çok karışık..Ne yapmalıyım bilmiyorum cilt önemli şey ve sürekli zararlı kimyasalların çok fazla olduğu şeyleri yüzüme sürmek istemiyorum.Lütfen yardımcı olun kafam çok karışık.Belki de kendiyle çelişen ve makyaj yaparken iki defa düşünen çoğu kişi bu sayede bilinçlenebilir:KK61:
(Lütfen konumu aradığım cevabı bulana kadar bir kaç günlüğüne taşımayın çok rica ediyorum,çünkü taşındığı zaman çözüm bulamıyorum ve bu benim için gerçekten şuan bir dert.Tüm dertlerimiz böyle olsa keşke diyor ve şimdiden teşekkür ediyorum:)En Büyük KK:KK200:

Kızlar kaliteli ve en önemlisi sağlıklı bir makyaj çantam olsun istiyorum.Ama içeriği çok önemli.Cildime zarar vermemeli ve içim rahat ederek sürmeliyim.En önemlisi de pudra ve fondoten.Fondoten çok sevmem ihtiyaçta duymam pek ama pudrayı sabah uyandığımda güne güzel ve kusursuz başlamak adına şöyle içim rahat ede ede hafif bir sürsem ne güzel olur...:KK66: Bir de sadece özel günler de kullanabileceğim içeriği çokta önemli değil çünkü ayda yılda bir süreceğim ve kusursuz olması ön planda olacağı için kaliteli bir pudra markası rica ediyorum sizden.:KK15:Benim istediğim şey birincisi hergün yüzümde hafif doğal pudra (yüzüme zarar vermeyen çeşitli kimyasal bulundurmayan veyaz az bulunduran ve ihtiyacımı karşılamaya yeten) ve rimel,eyeliner,ruj,ikincisi özel günler için tamamen kusur kapatıcı kaliteli pudra,rimel,ruj,eyeliner markaları istiyorum sizden..Bunu kaç haftadır araştırıyorum kafam çok çok karışık..Ne yapmalıyım bilmiyorum cilt önemli şey ve sürekli zararlı kimyasalların çok fazla olduğu şeyleri yüzüme sürmek istemiyorum.Lütfen yardımcı olun kafam çok karışık.Belki de kendiyle çelişen ve makyaj yaparken iki defa düşünen çoğu kişi bu sayede bilinçlenebilir:KK61:
(Lütfen konumu aradığım cevabı bulana kadar bir kaç günlüğüne taşımayın çok rica ediyorum,çünkü taşındığı zaman çözüm bulamıyorum ve bu benim için gerçekten şuan bir dert.Tüm dertlerimiz böyle olsa keşke diyor ve şimdiden teşekkür ediyorum:)En Büyük KK:KK200:
Bu pudrayı tavsıye ederım yuzde yok gıbı bır goruntusu var ve cok kalıcı gunluk kullana bılırsın hafıf
image.jpg

Bütün makyaj malzemelerim chanel den. Manhattan, Barbor ve Astor zannediyorum hayvanlar üzerinde denenmiyor

Yanlış birincisi mac hayvan üstünde test yapmıyor ikincisi zaten bu ürünlerin hepsi kimyasal doğal bir ürün degil hangi marka olursa olsun üçüncüsü ürünün kalitelisi vardır günlük yada özel günü olmaz
Listede yaziyor.Ben gordugumu soyluyorum.Peki siz yapilmadigini nerden biliyorsunuz?

Aslında bu konunun makyaj kısmına taşınması gerekiyor. Buradaki diger başlıklara ve iceriklerine bakarsan dertlerin derya olduğunu farkedeceksin. Doğal urun diyorsan bence Body Shop ve Lush a uğra derim. Benim kullandığım markalar Mac, Maybelline ve Avon. Lushun parfümünü aldim ilk başta kokusu güzeldi sonradan bozuldu. Fondoten olarak arada sırada Maybelline on BB kremini sürüyorum.
Zaten yazdiklarimi okursan benim de aciklamalarimda "keske tum dertler boyle olsa " diyerek ekledigimi gorebilirsin..Bende farkindayim.Sagol canim.

Bu kadar da zor bi şey değil bu istediklerini sağlayan ürünleri bulmak. zaten organik sertifikasına sahip ürünlerin hepsi bu istediklerini karşılayan ürünler üretiyorlar. Lavera, Nvey eco, zao organic gibi bir çok organik ürün markası var. Hepsi organik içerikli, hayvanlar üzerinde test edilmeyen,vegan ürünler satıyorlar. üst kısımlarda birisi physicians formula demiş. Bu markanın sadece organic wear serisi sertifikalı temiz içerikli. Diğer ürünleri de kaliteli olabilir ama içeriği organik değil. Ben organic wear serisinden renkli nemlendiricisini kullandım ve çok da memnun kaldım. Eğer organik ürün kullanacaksan çok da fazla mükemmellik beklentisine girmeyeceksin. Çok mükemmel bir kapatıcılığı yok,çok kalıcı değil, çok güzel kokmuyor hatta kötü bile kokuyor, biraz da pahalı oluyor ama sonuçta diğer hassasiyet gösterdiğin konularda için rahat oluyor. bunun için ben hep organik tercih ediyorum makyaj ürünlerimi. İnternetten hepsine ulaşabilirsin. Lavera biraz daha uygun fiyatlı. Ben rimelini,rujunu kullandım memnunum. Gündelik hayatta bi renkli nemlendirici bi de transparan pudra işini görür bence. Özel günler için de mineral fondöten alabilirsin. Bu forumda böyle hassasiyetleri olan insanları görmekten çok mutlu oldum. İnşallah aradığın cevapları bulabilirsin.
Cok tesekkur ederim canim.Abimle yedigimiz ictigimiz kullandigim her ne olursa olsun icerigini okuyoruz.Mesela MSG olan ürünleri tüketmemeye calisiyoruz.Makyaj malzemesi en onemli sey bir sure sonra cilt onu emiyor ve ben hergun kullandigimda bir 4-5 yil sonra yuzumde deliklerle vs. Gezmek istemiyorum.Cilt en onemli yer.Guzellik adina cildimi feda edemem ve bir sey kullanacaksam oncelikle saglikli mi o onemli benim icin..

Canım hayvanlar üzerinde deney yapmayan firma araman gerçekten çok güzel.
Revlon yapmıyor mesela rujlarını falan çok beğeniyorum.
Rimmel London yapmıyor onun lasting fondöteni var çok seviyorum inan pahalı fondotenlere 5 basar. (cildin yağlı ise pudra ile sabitlemen gerekebilir) kırmızı kapaklı olanı tam kapatma sağlıyor beyaz olanı orta derece. Ayrıca bu firmanın kate serisi rujları ve maskaraları da çok iyi. Fiyatlarına göre.
The balm yapmıyor. Allıklarını çok severim. aslında bütün ürünleri güzel. :) hot mama favorim.
Fondoten üzerine sabitleme yapman için yine rimmelin transparan pudrasını öneririm.

Ben işim gereği hepsini araştırdım. Mac hayvan deneyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğini söylüyor ve ayrıca ürünlerini gereksiz pahalı buluyorum. Ondan 60 liraya ruj alacağıma gider rimmelden 4 tane alırım kalıcılık aynı kalıcılık.
İnsanlar kaliteli markalar en iyisi sanıyor ama alakası yok. Benim mesleğim bu çok iyi gözlemledim denedim.
Bir liste var o listede revlonunda oldugu yaziyor.Onu paylasacagim canim bende revlon hayvanlar uzerinde denenmiyor saniyordum ama sok oldum malesef umarim ben yanlis gormusumdur

Back