E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
seLam..
18 yasındayım, cildim kuru sanırım havaalrdandır dedim rüzgar vs. ama hala devam ediyor kuruluk.
aLnım ve kaşlarım üstü pul pul dökülüyo. ( kuruluktan oluyodur sanırım)
beyaz tenlıyım fondoten suruyorum sürmeyınce sanki yaşayan ölü gibi hissediyorum kendimi.
hastaymışım bi hisse kapılıyorum.
fondoten surunce yine alnımdaki o pul pul şeyler belirginlesiyo daha çok sanki sedef hastalıgı gibi duruyo çok sinir oluyorum.
ne kullanmam gerek.
her gece makyajımı silerim avonun PurePore fection die tonigi var onla yıkarım. bazen gül suyuyla silerim yüzümü. . ve bunları yapmadan önce arko gece bakım kremli sabunuyla yıkarım.
ama hep aynı hep aynı. cildim pürüssüz sivilcemde yok ama kuruluktan dökülen pul pul tancekler hepsine bedel
oncelıkle kesınlıkle doktora gtmenı onerırım dokulme normal deıl ama sabun ve tonıcde yanlıs secımler cıldın dokulmesıne kurumasına neden olur ben sabun kullanmam cunku kurutur..avonun cılt urunlerı guzel deıl bence..sureklı aynı seyı kullanmak matlastırır.arkoda ıyı bı secım deıl..
temızleyıcını deıstr madem sıvılcen yok neden tonık kullanıosun ?
dokulen yerlere vazelın sur..egzamada olabılır..dermatolog sart
arastrdım senın ıcın nedenlerı kopyalıorum
Kuru, pullu cildi tetikleyen faktörler nelerdir?
Kuru
cilt herhangi bir yaşta ve bir çok nedenden dolayı oluşur. Kuru cilde neden olan koşullar:
• Kuru hava, özellikle kış aylarındaki düşük nem
• Düşük nem bulunan yerler, özellikle merkezi ısıtmanın olduğu kapalı alanlar, ateşe veya ısıtıcı fanlara yakın oturma
• Rüzgara maruz kalma
• Sık yıkanma, duş alma ve yüzme, özellikle bol klorlu aşırı sıcak ve soğuk suda yüzme
• İdrar söktürücü ilaçlar
• Kalıtsal faktörler ve artan yaş ile sebum (yağ) gibi doğal nemlendiricilerin azalması
• Atopik egzama, sedef ve ihtiyosis gibi cilt hastalıkları
• Metabolik faktörler, tiroid bezinin yeterince çalışmaması veya aşırı kilo kaybı
• Sabun, deterjan ve çözücülere maruz kalma
maske :
Havuç maskesi: 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
fisfisfis