Makyaj ile güzellik doğru orantılı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Cheryl Blossom

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
7.608
19.386
Merhaba kadınlar kulübünün, güzel bakımlı ve tatlı üyeleri..
Nasılsınız,umarım hepiniz iyisinizdir.
Hiç uzatmadan konuma geçeyim:
Bugünki derdim kendimi güzel bulmamak.
Nedeni şu, dışarıya çıktığımda, okula kafeye ya da herhangi bir topluluk mekanına gittiğimde full makyajlı, yüzü porselen gibi olan insanları gördükçe kendimden soğur oldum. Neden ben böyle bakımlı olamıyorum, neden güzel değilim diye kendimi sorguluyorum. Yüzümün kırışmasından, erken yaşlanmaktan ve açıkçası biraz üşengeçliğimden dolayı makyaj yapmayı bilmiyorum. Fondöten, pudra veya kontür uygulamayı bilmiyorum, hiç denemedim. Makyaj hakkında tek bildiğim eyeliner, rimel ve kaş doldurma. Onun dışında hiçbir bilgim yok. Ruj da sürmüyorum. Halbuki güzellik için illa makyaj mı gereklidir? Doğalken güzel olunmuyor mu? Pirinç unu maskesini ihmal etmem, sabah yüzümü kendi yaptığım gül suyuyla yıkarım, akşam yatmadan mutlaka yüzümde bir buz küpü gezdiririm, yüzüm pürüzsüzdür. Aslında güzel olduğumu söylerler, hani beğenen de çok ama bilemedim ya. Makyaj yapmayı gerektiren bir işim var, aslında makyajlı ojeli falan olmam gerekir ama olamıyorum. Elimden gelse işe pijamayla gideceğim ki işe bildiğiniz sere serpe gidiyorum, yani makyajlı ojeli olmadığım için kendime hiç bakmıyormuş gibi hissediyorum. :KK70:
Derdim bu hanımlar: siz nasıl majyalar yapıyorsunuz? O dışarıdaki kadınlar gibi full makyajlı mı geziyorsunuz? Full makyaj güzellik için önemli mi? Makyaj olmadan güzel olunmuyor mu? Dertlendim gece gece. :KK70:

Şimdi bir algıyı değiştirelim, makyaj güzellik değildir.
Hele bakım hiç değildir.
Gerçek makeup denilen şey, kusurları örtüp, güzel yerleri vurgulamaktır.
Fondöten, pudra vs kullanmadan da çok bakımlı ve makyajlı görünebilirsiniz.
Yapacağınız şey, iyi bir kapatıcıyla göz altını kapatmak, bb ya da cc krem kullanıp üzerine naturel allık, gözlerinize naturel far ve bol rimel ya da eyeliner rimel kullanmak ve son rötuş highlighter.
Bu kadar basit:)

Aynı zamanda çok makyaj kırışıklık demek değil, bu biraz gen, biraz vücudunuza nasıl baktığınızla alakalı.
13 yaşımdan beri bayağı bayağı makyajsız gezmem, 31 yaşımdayım kaz ayağım bile yok.
Ama naturelim ben, doğalım die gezen çok arkadaşlarımın göz kapakları ve dudak yanı mimik çizgileri kırıştı bile.

Şimdi bir algıyı değiştirelim, makyaj güzellik değildir.
Hele bakım hiç değildir.
Gerçek makeup denilen şey, kusurları örtüp, güzel yerleri vurgulamaktır.
Fondöten, pudra vs kullanmadan da çok bakımlı ve makyajlı görünebilirsiniz.
Yapacağınız şey, iyi bir kapatıcıyla göz altını kapatmak, bb ya da cc krem kullanıp üzerine naturel allık, gözlerinize naturel far ve bol rimel ya da eyeliner rimel kullanmak ve son rötuş highlighter.
Bu kadar basit:)
İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor :KK70:

Ruh halime göre değişiyor benim bazen full makyaj bazen naturel bazende sıfır makyaj geziyorum. güzellikle makyaj doğru orantılımı bilemiyorum ama güzel hissetmekle ruh hali doğru orantılı. Mutlu hissettiğim zamanlar kendimi çok güzel hissederim çevremdende iyi tepki alırım ama mutsuzken tam tersi. İnsanın çok güzel olmak için makyajdan çok kendisini yaşamı sevebilmesine ve ufacık şeylerden bile mutlu olabilmesine ihtiyacı var bence

Ruh halime göre değişiyor benim bazen full makyaj bazen naturel bazende sıfır makyaj geziyorum. güzellikle makyaj doğru orantılımı bilemiyorum ama güzel hissetmekle ruh hali doğru orantılı. Mutlu hissettiğim zamanlar kendimi çok güzel hissederim çevremdende iyi tepki alırım ama mutsuzken tam tersi. İnsanın çok güzel olmak için makyajdan çok kendisini yaşamı sevebilmesine ve ufacık şeylerden bile mutlu olabilmesine ihtiyacı var bence
Yaşamı sevmiyor değilim ama son 1 aydır stresli bir yaşam sürüyorum, belki de bu yüzdendir böyle hissedişim. Normalde Deliha filmindeki Zeliha gibi "çok güzelim yeeaa" diye gezen biriydim, son 1 aydır işe yaramaz paspal ve çirkin hissediyorum kendimi.

Çocuklarım olana kadar ben de öyleydim sonra azala azala bir ruj bir allığa indi makyaj anlayışım . Kendimi de beğenirim aslında ama bazen dışarı çıkınca etrafımdaki kadınları görünce ben de sizin gibi hissediyorum. Gerçekten saatlerce oturup nasıl uğraşabiliyorlar diye imrenerek bakıyorum.
Bazen kıskanıyorum bu kadar kendilerine vakit ayırabilmelerini, bazen üzülüyorum falan. Öyle işte.

İşte onların hiçbirini kullanmayı bilmiyorum.
Bir ara yanımda bir arkadaşım makyajını tazelerken kendime kontür yapayım dedim, bildiğiniz uzaylı benzedim. Yok yani, elim yatkın olmadığından mıdır yoksa makyaj malzemesi kalitesizliğinden midir bilemedim. O gün bugündür rimel ve kaş boyamaktan başka birşey yapmadım. Eyelinerı bile gidip kuaföre çektiriyorum, ben çekince otoban çizgisine benziyor :KK70:
:KK70:
İlk zamanlar öyle olur, zamanla eliniz alışır.
Ne şanslısınız ki her yerde makyaj vlogları var, birkaç tanesini sürekli takip edin.
Ayrıca eyeliner yerine deepliner öneririm ilk etapta.
Ya da benim küçük yaşlarda yaptığım gibi siyah bir far ve ince kesik uçlu fırça ile yapabilirsiniz.
Fırçayı ıslatın, sonra fardan alıp sürün.
Diğer bir ipucu da eyeliner öncesi göz kalemi kullanmak, üzerine geçmektir.
Hata payı bırakmıyor desem yeri.
Makyajda en önemli şey bence kaliteli malzeme.
Elimde en ucuzundan pahalısına kadar birçok ürün var ve gerçekten kalite farkını anlıyorum.
Özellikle far ve yüz için kullanılan malzemeler kesinlikle kaliteli olmalı.

Ben full makyajlı gezen birisi olarak sana şöyle söyleyim,bence ciddi fark var makyajli ve makyajsız halim arasında. Her insanda böyle midir bilmiyorum,mesela gozaltinda morluk olabiliyor,dudaklarim cok renkli değildir benim ya da al al yanaklarim da yok . Ben makyajla kendimi cok daha iyi hissediyorum.

Makyajı kizkardesim de bilmezdi sürekli bana yaptırtırdı ve ben sıkılmıştım sonra malzeme aldık ona o da zamanla öğrendi yapmayı 😁😁

Bazilari rimel ve rujun yeterli oldugunu soylese de bana yeterli gelmiyor. Ciltte ton farkı oluyor sanki. Ben fondotensiz makyaji makyajdan saymam:olamaz:
Sen bana bakma ama ben cok kokosum.🤭
Pirinc unu maskesini beyazlatma amacli mi yapiyorsun zamaninda vucudumdaki bronzluklari acmak icin yapmistim guzel bir peeling ve beyazlatıcı
Senin icin cok zaman alır ilk etapta yaptiginda sonra alışırsın ama mesela ise gitmeden yap istiyorsan ya da bos gununde yap yap sil. Zamanla bence cok begencek ve alışacaksın tabi istiyorsan,yoksa makyajsiz cirkinsindir diye birsey tabiki yok . Kendini nasıl iyi hissedersen. Onun harici sormak istedigin ne varsa seve seve cevaplarım uzmanlik alanim😁

Çocuklarım olana kadar ben de öyleydim sonra azala azala bir ruj bir allığa indi makyaj anlayışım . Kendimi de beğenirim aslında ama bazen dışarı çıkınca etrafımdaki kadınları görünce ben de sizin gibi hissediyorum. Gerçekten saatlerce oturup nasıl uğraşabiliyorlar diye imrenerek bakıyorum.
Bazen kıskanıyorum bu kadar kendilerine vakit ayırabilmelerini, bazen üzülüyorum falan. Öyle işte.
Ben şunu anladım
Çocuk olunca insanın kendine ayırdığı zaman azalıyor. Aslında bu çok yanlış. Çocukları babaya ya da kendi haline bırakıp bir makyaj yapmalı, bir kahve içmelik zamanı olmalı insanın. İnstagramda görüyorum mesela 3 çocuğu var ama kadın 21 yaşında kız gibi, full makyaj, full bakım her hafta tırnak bakımına gidiyor. Bir ona bakıyorum, bir kendime bakıyorum sonra kendimden utanıp ona bakmaya devam ediyorum. :KK70:

Yaşamı sevmiyor değilim ama son 1 aydır stresli bir yaşam sürüyorum, belki de bu yüzdendir böyle hissedişim. Normalde Deliha filmindeki Zeliha gibi "çok güzelim yeeaa" diye gezen biriydim, son 1 aydır işe yaramaz paspal ve çirkin hissediyorum kendimi.

İşte dediğim gibi modumuz çok etkiliyor bence kendi hakkımızdaki düşüncelerimizi. Birde bazen sevdiğimiz, bizi seven veya bizi beğenmesini istediğimiz insanların veya beğendiğini düşündüğümüz insanların bunu hiç dile getirmemesi nedeniylede insan kendini olduğundan daha çirkin sanabiliyor

35 yasindayim nerdeyse hic makyaj yapmadim bu yasima kadar. Kasimi doldurmadim hic, eyeliner hic surmedim, hic contour yapmadim. Son 5 6 yildir rimel bile kullanmiyorum. Ozel davetlerde dugunlerde bile makyajsizim. Sizin gibi puruzsuz bir cilde de sahip degilim. Gul hastaligindan kalma cildimde kizarikliklar var. Zaten alerjik bir cilde sahip oldugum icin makyaj yapmiyorum. Makyajsiz kendime alisik oldugum icinde makyajli sevmem kendimi.

Makyaj esittir guzellik bakimli olma asla degildir. Ben cilt bakimina cok onem veririm. Parfumsuz parabensiz dogal urunleri tercih ederim. Hergun gunes kremimi surerim. Kirisikliklarim yok. Makyaj malzemelerine degil cilt bakimina yatirim yapmak gerekir. Youtube'da Dr Dray'in videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Kendisi dermatolog ve hic makyaj yapmaz. Zaten bu makyaj olayini bizim Turk kadinlari abartiyor. Yurtdisinda boyle degil, kimse ise makyajsiz geldin diye, salas giyindin diye sana bakmaz. Ama Turkler arasinda hemen konusu oluyor nedense.

Ben şunu anladım
Çocuk olunca insanın kendine ayırdığı zaman azalıyor. Aslında bu çok yanlış. Çocukları babaya ya da kendi haline bırakıp bir makyaj yapmalı, bir kahve içmelik zamanı olmalı insanın. İnstagramda görüyorum mesela 3 çocuğu var ama kadın 21 yaşında kız gibi, full makyaj, full bakım her hafta tırnak bakımına gidiyor. Bir ona bakıyorum, bir kendime bakıyorum sonra kendimden utanıp ona bakmaya devam ediyorum. :KK70:
Valla 2 küçük afacanım var, biri kucağımda biri ayağımın altında oynarken yaparım makyajımı.
Kırmadık malzeme bırakmadılar ama makyajı ben de bırakmadım.
Kendimi tek iyi hissettiğim alan orası.
Muhteşem ev topuzum ve pijamalarımdan kurtulduğum özgürlük alanım.
Ha giyim zaten çocuk peşinde koşmaktan kot tshirt ama, makyaj gibisi yok benim hayatımda.
Markete giderken bile allık rimel kapatıcı ruj kullanan insanım ben.:anne:

:KK70:
İlk zamanlar öyle olur, zamanla eliniz alışır.
Ne şanslısınız ki her yerde makyaj vlogları var, birkaç tanesini sürekli takip edin.
Ayrıca eyeliner yerine deepliner öneririm ilk etapta.
Ya da benim küçük yaşlarda yaptığım gibi siyah bir far ve ince kesik uçlu fırça ile yapabilirsiniz.
Fırçayı ıslatın, sonra fardan alıp sürün.
Diğer bir ipucu da eyeliner öncesi göz kalemi kullanmak, üzerine geçmektir.
Hata payı bırakmıyor desem yeri.
Makyajda en önemli şey bence kaliteli malzeme.
Elimde en ucuzundan pahalısına kadar birçok ürün var ve gerçekten kalite farkını anlıyorum.
Özellikle far ve yüz için kullanılan malzemeler kesinlikle kaliteli olmalı.
Birkaç tanesini takip ettim konuyu açmadan önce.
Temel makyaj malzemelerini falan anlatmışlar, sağlam bir bütçe ayırıp alışveriş yapmak gerekiyor aslında.
Dediğiniz gibi 10 tlye satılan rujla 100 tlye satılan ruj arasında ciddi bir kalite farkı var hatta ben iş verenimden rica etmiştim Amerikadan makyaj malzemesi almasını, getirdikleri burada satılanlar hiç benzemiyor, hem kalıcı hem güzel hemde kaliteliydi. Burada öylesini bulamadım hiç.

Ben şunu anladım
Onları yapıyorum arada beni bekar sananlar oluyor bir havalara giriyorum tabi :KK66: Ben kendimde şunu farkettim ben makyajla güzel olan kadınlardanım, makyajsız pek bir gösterişli değilim açıkçası. Ama sürekli yapmaktan da sıkılıyorum hem zamanımı çok alıyor hem de sanki yüzümde bir kalıpla dolaşmak ruhumu daraltıyor.
Saçıma fön çekiyorum mesela çocuklar çekiştiriyor yarım saat sonra yolunmuş tavuk gibi oluyorum :KK66: Yaz aylarından mıdır nedir iyice saç ve makyaj olaylarından soğudum .

Valla 2 küçük afacanım var, biri kucağımda biri ayağımın altında oynarken yaparım makyajımı.
Kırmadık malzeme bırakmadılar ama makyajı ben de bırakmadım.
Kendimi tek iyi hissettiğim alan orası.
Muhteşem ev topuzum ve pijamalarımdan kurtulduğum özgürlük alanım.
Ha giyim zaten çocuk peşinde koşmaktan kot tshirt ama, makyaj gibisi yok benim hayatımda.
Markete giderken bile allık rimel kapatıcı ruj kullanan insanım ben.:anne:
Peki cildiniz yorulmuyor mu? Yani kırışıklık falan olmuyor nu?

Ben full makyajlı gezen birisi olarak sana şöyle söyleyim,bence ciddi fark var makyajli ve makyajsız halim arasında. Her insanda böyle midir bilmiyorum,mesela gozaltinda morluk olabiliyor,dudaklarim cok renkli değildir benim ya da al al yanaklarim da yok . Ben makyajla kendimi cok daha iyi hissediyorum.

Makyajı kizkardesim de bilmezdi sürekli bana yaptırtırdı ve ben sıkılmıştım sonra malzeme aldık ona o da zamanla öğrendi yapmayı 😁😁

Bazilari rimel ve rujun yeterli oldugunu soylese de bana yeterli gelmiyor. Ciltte ton farkı oluyor sanki. Ben fondotensiz makyaji makyajdan saymam:olamaz:
Sen bana bakma ama ben cok kokosum.🤭
Pirinc unu maskesini beyazlatma amacli mi yapiyorsun zamaninda vucudumdaki bronzluklari acmak icin yapmistim guzel bir peeling ve beyazlatıcı
Senin icin cok zaman alır ilk etapta yaptiginda sonra alışırsın ama mesela ise gitmeden yap istiyorsan ya da bos gununde yap yap sil. Zamanla bence cok begencek ve alışacaksın tabi istiyorsan,yoksa makyajsiz cirkinsindir diye birsey tabiki yok . Kendini nasıl iyi hissedersen. Onun harici sormak istedigin ne varsa seve seve cevaplarım uzmanlik alanim😁
Yaa sen bayağı kokoşsun ben onu yapana kadar amaan be diyip telefona sarılırım sen iyi sabrediyorsun :KK70:
Pirinç ununu hem ton farklılığı eşitlemek için,hemde sivilce izlerini kapatmak için yapıyorum. Pirinç ununu kendim yaptığım için bayağı farketti, yüzüm gözüm açıldı diyebilirim. Katkılı hiçbirşey kullanmıyorum gözeneklerim falan bayağı sıkıdır bu yüzden. Sana da tavsiye ederim kuzum. En azından makyajın verdiği zararı en aza indirirsin

Onları yapıyorum arada beni bekar sananlar oluyor bir havalara giriyorum tabi :KK66: Ben kendimde şunu farkettim ben makyajla güzel olan kadınlardanım, makyajsız pek bir gösterişli değilim açıkçası. Ama sürekli yapmaktan da sıkılıyorum hem zamanımı çok alıyor hem de sanki yüzümde bir kalıpla dolaşmak ruhumu daraltıyor.
Saçıma fön çekiyorum mesela çocuklar çekiştiriyor yarım saat sonra yolunmuş tavuk gibi oluyorum :KK66: Yaz aylarından mıdır nedir iyice saç ve makyaj olaylarından soğudum .
Bri de sizde oluyor mu bilmem ama benim yazın saç diplerim terliyor, o yüzden yapılan fön de uzun süre durmuyor, bozuluyor hemen. Keşke hep zaman ayırsanız aslında insanın kendisini güzel hissetmesi lazım. Bakım falan yapıyormusunuz cildinize?

Birkaç tanesini takip ettim konuyu açmadan önce.
Temel makyaj malzemelerini falan anlatmışlar, sağlam bir bütçe ayırıp alışveriş yapmak gerekiyor aslında.
Dediğiniz gibi 10 tlye satılan rujla 100 tlye satılan ruj arasında ciddi bir kalite farkı var hatta ben iş verenimden rica etmiştim Amerikadan makyaj malzemesi almasını, getirdikleri burada satılanlar hiç benzemiyor, hem kalıcı hem güzel hemde kaliteliydi. Burada öylesini bulamadım hiç.
Şuan pek çok ürün ülkemizde mevcut.
Marka vermeyeyim ama avm de kendi yeri olan ya da güzellik mağazalarında satılan çokça kaliteli ürün var.
İnstada profesyonel makyaj ustalarını izleyin, neleri kullandıklarına dikkat edin.
Benim ten makyajımda 8 senedir değiştirmediğim fondöten pudram vardır mesela.
Ama 10 tl ye aldığım bir aydınlatıcı 200 verdiğimden daha güzel bir etki bırakabiliyor.
Önemli olan temiz, düzgün bir fon oluşturmak için iyi yüz malzemesi.
Gerisi kalem rimel ruj vs teferruat.
Siz güzel bir bb, baz, fondöten, concealer, pudra ve sabitleyici alın, gerisi parça parça alınır her yerden.

35 yasindayim nerdeyse hic makyaj yapmadim bu yasima kadar. Kasimi doldurmadim hic, eyeliner hic surmedim, hic contour yapmadim. Son 5 6 yildir rimel bile kullanmiyorum. Ozel davetlerde dugunlerde bile makyajsizim. Sizin gibi puruzsuz bir cilde de sahip degilim. Gul hastaligindan kalma cildimde kizarikliklar var. Zaten alerjik bir cilde sahip oldugum icin makyaj yapmiyorum. Makyajsiz kendime alisik oldugum icinde makyajli sevmem kendimi.

Makyaj esittir guzellik bakimli olma asla degildir. Ben cilt bakimina cok onem veririm. Parfumsuz parabensiz dogal urunleri tercih ederim. Hergun gunes kremimi surerim. Kirisikliklarim yok. Makyaj malzemelerine degil cilt bakimina yatirim yapmak gerekir. Youtube'da Dr Dray'in videolarini izlemenizi tavsiye ederim. Kendisi dermatolog ve hic makyaj yapmaz. Zaten bu makyaj olayini bizim Turk kadinlari abartiyor. Yurtdisinda boyle degil, kimse ise makyajsiz geldin diye, salas giyindin diye sana bakmaz. Ama Turkler arasinda hemen konusu oluyor nedense.
Benim yanımda çalışan bir kız var,aynı sizin dediğiniz gibi. Ben saçlarımı maşa yapıp geliyorum, o kız makyaj+saç+oje kullanıp geliyor. Kendimi paspal hissediyorum onun yanında. Laf arasında da lafını sokuyor zaten, aslında makyaj size çok yakışır neden yapmıyorsunuz diye.
Halbuki onun makyajlı hali benim makyajsız yüzüm gibi. Çünkü bende sizin gibi bakımını ihmal etmiyorum, cildine bakıyorum bol bol nemlendiriyorum. Aslında bakım=güzellik diyebiliriz. Makyaj sadece bakımsız yüzü güzelleştirir ama bakım yüzü gençleştirir bence.

Şuan pek çok ürün ülkemizde mevcut.
Marka vermeyeyim ama avm de kendi yeri olan ya da güzellik mağazalarında satılan çokça kaliteli ürün var.
İnstada profesyonel makyaj ustalarını izleyin, neleri kullandıklarına dikkat edin.
Benim ten makyajımda 8 senedir değiştirmediğim fondöten pudram vardır mesela.
Ama 10 tl ye aldığım bir aydınlatıcı 200 verdiğimden daha güzel bir etki bırakabiliyor.
Önemli olan temiz, düzgün bir fon oluşturmak için iyi yüz malzemesi.
Gerisi kalem rimel ruj vs teferruat.
Siz güzel bir bb, baz, fondöten, concealer, pudra ve sabitleyici alın, gerisi parça parça alınır her yerden.
G... Ya da w... Gibi yerlerden mi bahsediyorsunuz? Ben fenty B... 'nin ürünlerini kullandım bir ara. Onlar çok güzeldi, onlar gibi bulabilir miyim acaba orada?
Dediklerinizi uygulayacağım bu arada, teşekkür ederim güzel bilgileriniz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X