Makinede yıkadığım bulaşıklar kokuyor,yardım!

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
96
55
İzmir
Kızlar bulaşık makinesinde ne zaman bulaşık yıkasam bardaklardan su içesim gelmiyor, kokuyor.Tablet ve biraz da domestos döküyorum.Kullandığınız ve bulaşıklarınızın mis gibi olduğu marka var mı,aynı zamanda su izi de yapmayan?

sulardan da kaynaklanıyo olabilir

bende izmirdeyim, bi ara bende de vardı o problem

eşim deli ediyodu artık beni herşeyi kokluyodu

ama sonra geçti,

calgonit kullanıyorum ben

annem bu bardak kokuyo derdi de gülerdim uydurma diye..ama bakıyorum arada bana da kokuyo bu bardaklar..bende mi war bi huysuzluk diyodumki oluyomuş demek..calgonitin toz deterjanını kullanıyorum ben..bi de ya öle ya da bana ööle geliyo yumurta pişen yenen bişiy makinada yıkandıysa ozaman daha bi kokuyo sanki yıkananlar..yada ben bu yumurtadan tiksinme konusunda iice çıldırdım:))))

domestosa gerek var mı ki ? makine zaten el değmeyecek sıcaklıkta yıkıyor bulaşıkları, artı bir hijyen sağlamaya gerek yok bence...
kokuya o neden oluyordur muhtemelen..sonuçta bulaşık makinesi için üretilmiş
bir kimyasal değil CADIARZU

En hassas olduğum konulardan birisidir.Bardakların çatalların yumurta vs. kokmaması..

Bak canım..
Bulaşık makineleri için kokular var, asılıyor..
Al onlardan as..Çok işe yarar. Benim sürekli vardır, bittiği gibi alır asarım özellikle limonlusu.
Arada bulaşık makinesini çalıştırmadan azıcık çamaşır suyu gezdir bulaşıkların üzerine.

Yumurtalı, balıklı tabak çanakları makineye atma, atacaksan da ilkönce elden bir geçir öyle at..

bende bimin tablet detarjanını kullanıyorum hem fiyatı uygun hemde çok memnun kaldım birde bimde satılan kokulardan aldım onu asıyorum koku falan hiçbirsey yok

Ben de Bim'in tabletlerinden kullanıyorum,koku oluyor,kaşık,çatallarımın üzerinde lekeler eksik olmuyor,bir yerlerden elma sirkesi duymuştum,acaba sirke çatal-kaşıklarımı parlatır mı?Bu arada makinelere asılan kokulardan ben de alıcam.a.s.

Ben de Bim'in tabletlerinden kullanıyorum,koku oluyor,kaşık,çatallarımın üzerinde lekeler eksik olmuyor,bir yerlerden elma sirkesi duymuştum,acaba sirke çatal-kaşıklarımı parlatır mı?Bu arada makinelere asılan kokulardan ben de alıcam.a.s.

canım öcelikle aradığım soru benim ayağıma gelmiş.Sana şunu söylemeliyimki benimde bazı komşularım sen sakın üzerine alınma seni tanımıyorum lafım ortaya ucuz diye gidip bimin o toz yada tablet deterjanlarından kullanıyor.neymiş efendim o kadar para verilirmiymiş.Biz bu makinenin içinden çıkan kaşıklarla yemek bardaklarla su içiyoruz.Hepsi hemen hemen ağzımıza giriyor.İçinde mikrop olurmu? olmazmı? diyen yok...ondan sonra dün komşumunda bana sorması gibi bulaşıklarımda tencerelerimde leke var.Bardaklarımda buharlaşmış gibi demezmi? bende deterjanın ne dedim cevap aynı bimin deterjanından...Hemde makinesi daha 2 hafta önce aldı.Benim bu konuda cimri davrananlara önerim Allah aşkına elinizi biraz cebinize gitsinde şu bimin dandik ürünlerinde vazgeçin.:sinifsinif: Canım sana gelincede 2 senedir makinem var ve sadece calgonitin tabletlerinde leke bırakma olayıyla karşılaştım oda 30 40 da eriyemediği içinmiş sonradan anladım.şimdi tek 2 favorim var ikiside hala kullanıyorum.Biri pril biride bingo toz.muhteşem.tozu düşük derecelerde daha çabuk eridiği için aldım.Pril tabletide 50 70 kullanmak için aldım.paraya kıydım bingonun 2 kilo tozuna indirimde 10 ytl verdim.prilede 14 falandı sanırım tablet sayısını hatırlamıyorum ama çok şahane yıkıyor.bide lekelenme tabletdeki kireç çözücü yetersizse ondanda olabiliyor.Birazda toz dene derim.sonuçta 45 65 tabletler insana parası biraz pahalı ama 2 ay gidiyor.sende o üründen vazgeç derim.ayrıca makine kokuları calgonitin 2 renklisi kullandım çok güzel kokuyor.sana bir diğer tavsiyemde yumurta v.s gibi kokan yemek tabaklarını tavalarını iyi temizle ve aşağıya koy yukarı koyarsan bardaklara kaşıklarada koku ister istemez bulaşır canım sağlıcakla kal....opuyorumnanaktan

ben makineye asilan kokulardan kullaniyorum.

ayrica ayda bir kere ilac yerine camasir suyu dokup makineyi bos calistiriyorum

ayrıca arkadaşlar asla bulaşık makinesine helede bulaşıkların üzerine çamaşır suyu döküüüüüüülmez.:umursamaz: Çünkü makine üretici şikayetlerindede bu tip sorular va cevabı şu: Çamaşır suyu makinenin hortumunun çabuk eskimesine neden olur makinede sizce o kadar sıcaklıkta o çamaşır suyu ne oluyor..ayrıca sirkede hem kokuyor hemde zararlı.neden sirkeli tabletler yok sizce....çamaşır suyu katılmış tabletler var onlardan kullanın onların hem içinde belirli miktarı vardır.Ne gerek var güzel yıkansın derken makineyi yıpratmaya..:olmaz:kaydirigubbakcemile2..

Son düzenleme:
ayrıca arkadaşlar asla bulaşık makinesine helede bulaşıkların üzerine çamaşır suyu döküüüüüüülmez.:umursamaz: Çünkü makine üretici şikayetlerindede bu tip sorular va cevabı şu: Çamaşır suyu makinenin hortumunun çabuk eskimesine neden olur makinede sizce o kadar sıcaklıkta o çamaşır suyu ne oluyor..ayrıca sirkede hem kokuyor hemde zararlı.neden sirkeli tabletler yok sizce....çamaşır suyu katılmış tabletler var onlardan kullanın onların hem içinde belirli miktarı vardır.Ne gerek var güzel yıkansın derken makineyi yıpratmaya..ayrıca sadece asılan koku güzel kokmasına sebep olur bardakların içindeki kötü kokuyu yok etmez nedenide büyük ihtimalle kokulu ıÇıNıN ARTIĞI ıYı TEMıZLENMEDEN MAKıNEYE KONULAN ve ona göreMAKıNENıN sıcaklığının ayarlanamamış olmasıdır.Biraz buraya bişeyler yazmadan önce araştıralım.HER KAFADAN ARAŞTIRILMAMIŞ FıKıRLER ÇIKIYOR..makinenizi çabuk çöpe atmak istemiyorsanız üreticilerin dediklerine uyun...

Makinamı kurmaya gelen teknisyenin bana söylediği; belli aralıklarla makinayı boş çalıştırın ve makina sıcak su alırken kapağı açıp bir şişe sirke dökün:bbo: makinayı ve borulardaki kalıntıları temizlermiş :delphin:

ayrıca arkadaşlar asla bulaşık makinesine helede bulaşıkların üzerine çamaşır suyu döküüüüüüülmez.:umursamaz: Çünkü makine üretici şikayetlerindede bu tip sorular va cevabı şu: Çamaşır suyu makinenin hortumunun çabuk eskimesine neden olur makinede sizce o kadar sıcaklıkta o çamaşır suyu ne oluyor..ayrıca sirkede hem kokuyor hemde zararlı.neden sirkeli tabletler yok sizce....çamaşır suyu katılmış tabletler var onlardan kullanın onların hem içinde belirli miktarı vardır.Ne gerek var güzel yıkansın derken makineyi yıpratmaya..ayrıca sadece asılan koku güzel kokmasına sebep olur bardakların içindeki kötü kokuyu yok etmez nedenide büyük ihtimalle kokulu ıÇıNıN ARTIĞI ıYı TEMıZLENMEDEN MAKıNEYE KONULAN ve ona göreMAKıNENıN sıcaklığının ayarlanamamış olmasıdır.Biraz buraya bişeyler yazmadan önce araştıralım.HER KAFADAN ARAŞTIRILMAMIŞ FıKıRLER ÇIKIYOR..makinenizi çabuk çöpe atmak istemiyorsanız üreticilerin dediklerine uyun...

Birincisi büyük harflerle yazmana gerek yok, hem yasak hem saygısızca, çünkü maşallah, o kastettiğin kafalardan biri de sensin canım..Yani kimse birşey bilmiyor da bir sen bulaşık makinesi kullanıyor gibi yazmışsın..sağol 10 sene sonra öğrendik sayende..

Kaliteli deterjan kullanımını geç nbir kere , onu söylemeye bile gerek duymadım ben..

Kalitesi deterjan kullanırsanız herşey olur..

Asılan kokuları sürekli kullanıyorum ve yazıyorum, benim tecrübelerim hakkında ''öyle olmaz böyle olur, yok o olmaz böyle olur''gibi kesin ifadeleri nasıl kullanabilirsin? Bir bildiğimiz var ki yazıyoruz..

Bildik firmalar boşuna mı üretiyorlar o kokuları..Haaa bardaklar ağır bir şekilde limon çilek vs.kokmuyor tabii çıkardıktan sonra ama genel anlamda makine içi ve bulaşıklar da hoş bir koku oluyor..

Çamaşır suyu meselesine gelince, hergün makineye çamaşır suyunu boşaltırsan tabii ki zarar verirsin..Bunu büyük harflarle yazmana gerek yok..:)

Ama örnek veriyorum nadiren de olsa, örneğin balıklı bulaşıkları bir kere elden geçirdikten sonra, makineye attıktan sonra çok az miktarda çamaşır suyunu (az diyorum misal 3-4 damla) bulaşıkların üzerine gezdirmek, senin ima ettiğin gibi makineyi parçalamaz canım meraklanma..Birşey olsa 10 senelik makineme olurdu..

Demek istediğim tavrın hiç hoşuma gitmedi bu yüzden cevap verdim sana..Birilerinin uslubunu uyarması gerek değil mi? Gerek burdan gerek reple..sevgiler.

Bu arada - rep vereyim derken + mı verdim anlamadım..neyse + verdiysem yanlışlıkla, - alacağın olsun:)))

Son düzenleme:
Benim aldığım Calgonit tablet kutusunun içinde bulaşık makinasının içine asılması için koku vardı. Başlarda hoşuma gitti asıyordum sürekli bulaşık makinasının içinde duruyordu. Sonradan bulaşıklara sindiğini hissettim tabak çanak çatal kaşık bıçak ya hepsi yıkandığı halde o kokudan kokuyor yemek yerken mide bulandırıyordu. Sonra aldım o koku gidericiyi bir daha koymuyorum. Çatal kaşıklardaki koku da 1 ayda ancak gitti nasıl sindiyse calgonitindi bir de. Bir daha kesinlikle koku kullanmam. Çünkü yemek yerken mide bulandırıyor kokusu.

Benim aldığım Calgonit tablet kutusunun içinde bulaşık makinasının içine asılması için koku vardı. Başlarda hoşuma gitti asıyordum sürekli bulaşık makinasının içinde duruyordu. Sonradan bulaşıklara sindiğini hissettim tabak çanak çatal kaşık bıçak ya hepsi yıkandığı halde o kokudan kokuyor yemek yerken mide bulandırıyordu. Sonra aldım o koku gidericiyi bir daha koymuyorum. Çatal kaşıklardaki koku da 1 ayda ancak gitti nasıl sindiyse calgonitindi bir de. Bir daha kesinlikle koku kullanmam. Çünkü yemek yerken mide bulandırıyor kokusu.

Hoşuna gidip gitmemesi ayrı konu..Ama bak işe yarıyormuş değil mi?:)

Yani koku siniyor evet işe yarıyor..Haa senin hoşuna gitmez ayrı..

Ama deneyip buraya tecrübelerini yazanları da, her kafadan ses çıkıyor şeklinde yargılamamak lazım.:)

Bu arada ben o kokulara bayılıyorum zevk meselesi tabii:)

Hoşuna gidip gitmemesi ayrı konu..Ama bak işe yarıyormuş değil mi?:)

Yani koku siniyor evet işe yarıyor..Haa senin hoşuna gitmez ayrı..

Ama deneyip buraya tecrübelerini yazanları da, her kafadan ses çıkıyor şeklinde yargılamamak lazım.:)

Bu arada ben o kokulara bayılıyorum zevk meselesi tabii:)

Tabi zevk meselesi koku gidericiler gerçekten çok kokuyor ve bulaşıklara bile siniyor. Bu koku beni rahatsız ediyor ama hoşuna gidenler de vardır tabi.

Son düzenleme:
Koku gidericiler konusuna bende katiliyorum. Bulasiklarin uzerine farkli bir koku siniyor ve bende hoslanmiyorum malesef. Ama camasir suyu mevzusuna gelince emin olun camasir suyundan bir sey olsa benim makinama olurdu. ben camasir suyu kullanirim hep. Ayrica makinanin hortumuna falan birsey olmaz, olsaydi camasir makinalari heralde 1 ay olmadan bozulurdu degil mi. Ben ayrica sirkede koyuyorum parlatici gozune. Sirke kokusu falan olmuyor kesinlikle ve ayrica bardaklar piril piril cikiyor makinadan yani su lekelerinide onlemis oluyorum.

Arkadaşlar,bulaşıklarımı sirke de koyup yıkadım sonuç mükemmel,hem sirke kokusu olmadı hem de çatal-kaşıklarım yeni alınmış gibi gıcır gıcır oldu,sirkenin kullanım alanlarını faydalarını saymakla bitmez iyi ki varsın sirke alkisalkisalkis.Ben daha önce calgonit kullandım,cam bardaklarım hep lekeli çıkıyordu,onun için Bim'in ürününe döndüm tekrar. Bulaşıkları makineye koymadan önce muhakkak suyun altında fırçayla temizlerim,ara ara süzgeçi elden geçiririm,yıkama bittikten hemen sonra kapağı muhakkak aralarım,ama çözüm değilmiş,diğer işlerimde olduğu gibi bulaşık makinesinde de vazgeçilmezim sirke bundan sonra.

Kızlar bulaşık makinesinde ne zaman bulaşık yıkasam bardaklardan su içesim gelmiyor, kokuyor.Tablet ve biraz da domestos döküyorum.Kullandığınız ve bulaşıklarınızın mis gibi olduğu marka var mı,aynı zamanda su izi de yapmayan?

Şehrazat makinanın markası ne? CADIARZU

Genelde vestel kullanıcıları bu konudan şikayetçi..

Koku markaylamı alakalı onu anlamak istiyorum...
Bu arada SİRKEyi denedim ve kullanmanı tavsiye ediyorum..Bardaklar pırıl pırıl oluyor. sositososito

calgonit kullanıyorum ama her yıkamada çamaşır suyu eklerım, koku olmasın dıye. bazen vitrin bardaklarımı ve çelik tencerelerımı parlatmak için tek yıkarım o zaman da parlatıcı dökerim makınanın içine pırıl pırıl çıkar. tavsıye ederım. bir de yumurta ve yaglı bulaşıkları önce elinde bir köpürt öyle makıneye at.

Birincisi büyük harflerle yazmana gerek yok, hem yasak hem saygısızca, çünkü maşallah, o kastettiğin kafalardan biri de sensin canım..Yani kimse birşey bilmiyor da bir sen bulaşık makinesi kullanıyor gibi yazmışsın..sağol 10 sene sonra öğrendik sayende..

Kaliteli deterjan kullanımını geç nbir kere , onu söylemeye bile gerek duymadım ben..

Kalitesi deterjan kullanırsanız herşey olur..

Asılan kokuları sürekli kullanıyorum ve yazıyorum, benim tecrübelerim hakkında ''öyle olmaz böyle olur, yok o olmaz böyle olur''gibi kesin ifadeleri nasıl kullanabilirsin? Bir bildiğimiz var ki yazıyoruz..

Bildik firmalar boşuna mı üretiyorlar o kokuları..Haaa bardaklar ağır bir şekilde limon çilek vs.kokmuyor tabii çıkardıktan sonra ama genel anlamda makine içi ve bulaşıklar da hoş bir koku oluyor..

Çamaşır suyu meselesine gelince, hergün makineye çamaşır suyunu boşaltırsan tabii ki zarar verirsin..Bunu büyük harflarle yazmana gerek yok..:)

Ama örnek veriyorum nadiren de olsa, örneğin balıklı bulaşıkları bir kere elden geçirdikten sonra, makineye attıktan sonra çok az miktarda çamaşır suyunu (az diyorum misal 3-4 damla) bulaşıkların üzerine gezdirmek, senin ima ettiğin gibi makineyi parçalamaz canım meraklanma..Birşey olsa 10 senelik makineme olurdu..

Demek istediğim tavrın hiç hoşuma gitmedi bu yüzden cevap verdim sana..Birilerinin uslubunu uyarması gerek değil mi? Gerek burdan gerek reple..sevgiler.

Bu arada - rep vereyim derken + mı verdim anlamadım..neyse + verdiysem yanlışlıkla, - alacağın olsun:)))

benim kelimelerimi üzerine alınanlar olmuş benim niyetim burda kimseye akıl vermek değil sadece araştırıp öğrendiğim bir konuyu o makineye bulaşıkları koyduktan sonra üzerine bide ç.suyunu boca edip dökenlereydi sözüm.3 4 damladan zaten zarar olmaz.onu bizde biliyoruz.ayrıca uslubumu sizden öğrenecek değilim:kimseye öyle olmaz böyle olur dediğim yok ayrıca desemde bu seni alakadar etmez çünkü muhatamım sen değilsin düşündüğümü bildiğimi yazarım akıl alacakta değilim:umursamaz:.herkesin özgür düşüncesi..ayrıca burasıda ring değil.herkes senin dediklerine onay vermek zorunda değil.ben böyle düşünüyorum.okey anladıkmı??? ayrıca o kokulardan bende kullandım sadece bulaşığı pis makineye koyarsanız çok fazla işe yaramadığını öneri almak isteyen arkadaşa anlatmaya çalıştım lafımı anlamadan cevap yazma lütfen.büyük yazmaya gelince yanlışlıkla capslock bastım ve daha sonralarıda büyük yazmanın yasak olduğunu bilmediğim için düzeltme gereği duymadım.ayrıca büyük yazı yazmanın neresi saygısızca buda ayrı tartışılır.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.sadece makineyi iyi yıkayalım derken bozmayalım diye yazmış olduğum birşey neyse daha fazla yazacak değilim isteyen istediği gibi kullanır...herkesin kendi cebi kendi makinesi...bu konu kapanmıştır benim için...

Son düzenleme:
Back