• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı ve kabızlık

Sıcak su dolu leğene oturun, mümkünse fitil alın. Fitil alacak durumda değilseniz elinizle dışarıdan destek olarak incelmesini sağlayın. Çıkış esnasında çatlak yere elinizle destek olun ki iyice açılmasın.
Yarından itibaren de günde 1 bardak kefir, bol su ve lif tüketin. Geçmiş olsun

Konu sahibi şu an sakın kayısı falan yeme. Çünkü sen şu an varolani cikaramiyorsun ishal yapan şeyler yersen daha rahatsız olursun.
Umarım bir an önce içindeki şey seni terkeder ben de yaşadım çok zor oluyor gerçekten.

Sıcak su, duş al bol bol. Bepamten merhem mükemmel geliyor. Geceleri de pamuğa yağ sürüp bekletin sabaha kadar o bölgede.

Sıcak suya otur bence çocuklar kabiz ya da catlak olunca boyle yaptırıyor doktorlar cok gecmis olsun insallah yaparsın

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..
Bol yeşillik tüket sabah kahvaltıda bile taze soğan tere tüketirdim birde baharatı yasakladı doktor

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..
Yahu git acile hemen yumuşatıcı ilaç yazsınlar gerekirse lavman yapılır, orada doktor yoksa doktor olan biryere gitseydiniz memlekette doktordan bol ne var.

Kızlar doktor lavman verdi acilde ama emziriyorum 24 saat emzirmeyin yazıyor reçetede ne yapacağım ben :(

Canim ben son 4 yıldır kabızlık cekiyorum sana kesin 2 Öner'im var kahvaltıdan 40 dakika önce 1 kivi ye üstüne 2 bardak su. Veya biraz maydanoz ve yarım limonu blenderdan geçir ve suyunu iç gerçekten öyle bir temizliyor ki içini öyle rahatlarsın ki. Ama muhakkak hiç bisey yemeden 40 dakika önce olmalı.Çatlak içinde vaselin tavsiye ederim.

Anestol falan sürseniz uyuşur mu ki acaba? Ben de çok çekiyorum kendimi bildim bileli.. Bazı zamanlar coşuyor, kanama vs oluyor. Miniminnacık basur memesi de oluşmuş ama doktora da gitmedim senelerdir.. Aynısefa merhemi sürüyorum, o iyi geliyor biraz olsun. Bir de nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama tuvaletimi yaparken çeşitli teknikler buldum kendimce, o şekilde yapınca yırtılma az oluyor.

Kızlar doktor lavman verdi acilde ama emziriyorum 24 saat emzirmeyin yazıyor reçetede ne yapacağım ben :KK43:
sutunuzu sagsaniz bir gun sagdiginiz sut yeter belki ya da mama kullaniyorsaniz 1 gun donusumlu kullansaniz ertesi gun emzirmeye devam edersiniz. Ilac ictiginiz gun sagarsiniz ama sagdiginiz sutu dokersiniz.
Ya da simdi hemen biraz zeytinyagi icin, kayisi yiyin ve biraz probiyotik yogurt yiyin . Evde ya da disarida yarim saat bile olsa yuruyun.

sutunuzu sagsaniz bir gun sagdiginiz sut yeter belki ya da mama kullaniyorsaniz 1 gun donusumlu kullansaniz ertesi gun emzirmeye devam edersiniz. Ilac ictiginiz gun sagarsiniz ama sagdiginiz sutu dokersiniz.
Ya da simdi hemen biraz zeytinyagi icin, kayisi yiyin ve biraz probiyotik yogurt yiyin . Evde ya da disarida yarim saat bile olsa yuruyun.
Sağma makinem YÖK canım Doğum zamanı da yaptılar lavman bir şey olamamıştı doktora sordum bir şey olmaz sesi ne yapsam ya

Uyumadan önce makat dışına travazol krem sür. Sabaha kadar çatlakları rahatlatıyor. Bende de sorun var. Hep iyi geldi

Bana da Doğum yaptığımda bir fitil verdiler
İçeriyi yumuşatıp kayganlaştırıypr
Rahat oluyor denenebilir

Geçmiş olsun aklıma şöyle bir şey geldi genelde bizde kabız olan çocuklara yaparlar şırıngayla zeytin yağı sıkıp kolay tuvaletini yapsın diye deneseniz mi?? Zorluyordur sizi.

Canim ben son 4 yıldır kabızlık cekiyorum sana kesin 2 Öner'im var kahvaltıdan 40 dakika önce 1 kivi ye üstüne 2 bardak su. Veya biraz maydanoz ve yarım limonu blenderdan geçir ve suyunu iç gerçekten öyle bir temizliyor ki içini öyle rahatlarsın ki. Ama muhakkak hiç bisey yemeden 40 dakika önce olmalı.Çatlak içinde vaselin tavsiye ederim.
Limonla maydonuzun tadı nasil oluyor? Ben de denerim belki:KK35:

Limonla maydonuzun tadı nasil oluyor? Ben de denerim belki:KK35:
Canim fena olmuyor ilk denemede pek güzel gelmez ama alışırsın :) bide kilo verdiriyor haberin olsun . Ben çok güzel kilo verdim 1 haftada 2 kilodan fazla verdim valla az da yemeğimi kıstım ama hamilelikte asla tüketilmemeli.

Bebek emzirmiyorsan bekunis hap var. İçtikten 10 saat sonra tuvalete gidersin.

Kabızlık için geçici öneri duphalacet sanırım bitkisel bi kabızlık şurubu var tup bebek tedavilerinde doktorlar veriyor ya da lağman. Ama muhakkak doktora gidin

Lağman gibi birşey yapsanız o verilen sıvı dışkıyı sulandırıyor rahat yaparsınız hemde bağırsaklarınız boşalır

Back