• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı ve kabızlık

Anestol krem sürün tuvalete çıkmadan 15 dakika önce felan. Uyuştursun. O sert olan öyle böyle çıkacak sonrası için kabız olmayın. Normalden fazla su için çünkü emzirirken daha fazla su kaybı oluyor. Vücut bağırsaklardan çekiyor suyu. Bol bol hakiki zeytinyagi dökün salatalarınıza öyle tüketin. Baya bol olsun. Ekmek kabuğu, kuruyemiş, çekirdek bu süreçte kesinlikle yemeyin çünkü tuvaletinizi yaparken yarayı iyice kötü yapıyormuş. Bu doktor tavsiyesi. Ben de çok çektim doğumlarımdan sonra. Normal doğum hiçbirşey dedim o kadar yani ki doğumlarım zor oldu. Sabah ac karnına muhakkak ılık olursa iyi olur en az iki üç bardak su için. Bu çok önemli. Erken kalkıp erken saatte tuvalet alışkanlığı oluşturun. Bağırsaklar sabah erken saatte hareketleniyor bu kanıtlanmış birşey. Sonrasında yavaşlıyor ve büyük tuvaleti ertesi güne sarkitmaniza sebep oluyor. Ben böyle böyle geçirdim. Şuan sıcağa yakın ılık yakmayacak kadar suda oturun bi önce kaslarınız gevşesin öyle wc ye çıkın. Tentürdiyot û dikişlerinize sürerken makata da sürün mikrop kapmasın. Temizliğinizi ılık suyla islattiginiz peçeteyle yapın. Doktorunuza danışıp bağırsak yumuşatıcı şurup ya da hap kullanırsanız, bir hafta kadar yetiyor düzene girmesi icin, daha iyi olur. Geçmiş olsun.

Doğumdan sonra benimde başıma gelmişti. Çok zor gerçekten. Sıvı ağırlıklı beslenin. Ben o zaman iki krem karışımı kullandım ve geçti. Dr a gidin bekledikçe çatlağı buyutursunuz. Benim kullandığım kremler emzirirken de kullanilabiliyordu

Akşamdan 4-5 tane kuru kayısı suya koy büyük bardak bir suya ama. Sabah kalkınca hem suyu iç hem de kayısıları ye. Bir iki güne düzene girersin. Acısı için de lavabodan çıkınca o bölgeyi sabunla yıka ve masecassol krem sür. Bir arkadaş yukarda yazmış anestol ağrı kesici krem de al. Lavaboya çıkmadan önce de onu sür .geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Doktor fitil vermişti bana. Anladigim kadari ile suan acil durumdasiniz. Fitil ile yumuşar cikar

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..
Ayy yeni amelyat oldum bundan 15 gündür yatiyorum sakin ilerletmeyin amelyat seviyesine gelmesin cok cok zor ben öncesinde ilerlemeden yani gerçek zeytinyağini pamuğa döküp o bölgeye koyuyordum geçiriyordu ama iste ilerleyince bise fayda etmedi sakin kabiz kalmayin gün kurusu var bide sabah aç karnina ye ve üstüne ılık su iç bende çok cektimya sizi cok iy anlarim

kozette ayaklarınızın altına birsey koyarak yapın yada iyice öne doğru eğilerek yapın faydası oluyor ... yer tuvaleti varsa direk orda yapın

Diyetisyenim kabizlik problemi cektigimi soyleyince kefir ve sabah ictigim karisimla rahat cikmami sagladi.
Gece yatmadan 1 bardak kefir icin.
Bir de bir karisim var.Geceden 3 incir,2 kayisi,3 kuru erigi sicak suya koyun ve sabaha kadar bekletin.Sabah icine 1 corba kasigi zeytinyagi ve 1tatli kasigi keten tohumu koyun ve blenderdan gecirin.Sabahlari uyanir uyanmaz 2-3 corba kasigi bundan yiyin.Bana cok faydasi oldu bu ikisinin.Cok sıkı diyet yapmama ragmen rahatlatti tuvalet cikisini.

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..

Anestol pomad kullan bir sureligine uyusturuyor. Ama makatinin biraz icine de surmen gerekecek. Ben de vardi ve gercekten cok kotu bi agri baya da ilerlemisti gecmeyecek sandim Allaha şükür geçti. Yaptıklarımı anlatayım:

1 bol sıvı bol yeşillik ve bağırsak çalıştırıcı besinler tükettim kabız olmaman gerekir yoksa ilerliyor ve geçmiyor.

2 sıcak buhar banyosu varsa legene sıcak su dolduruyorsun icine oturuyorsun 10 15 dk kadar gerilen kaslarını gevsetiyor yaralarin iyilesmesini hizlandiriyor gunde ne kadar cok yaparsan o kadar iyi hatta
tuvaletlerinden once daha iyi olur.

3 kantaron yagi her tuvaletimden sonra aksamlari bir de temizleyip makat icine disina kantaron yagi surdum

4 anestol pomad benim kurtaricimdi o agriyi bir tek bende o hafifletiyordu gunde bir kac kere suruyordum cok iyi geliyor
Gecmis olsun.

Bende aynı durumu yaşıyorum sıcak suya otur ve anestol pomad kullanabilirsin kabızlığın içinde tahin yağı ic

Yıllardir bu rahatsizli ceken biri olarak... oturma banyosu cok iyi geliyor medikallerde satiliyor nettende bakin.....suan evde yoksa 1 kovanin icine su doldurun kaynamis biraz ilk buhari ciksin o buhara oturun... arkasindan makat catlakligi icin dr krem verdiyse kulak çöpü ile icine dogru sürün...
Hatta bi fitilde atsaniz iyi gelir bu kremlerin fitilleri var...
3 adet gun kurusi kayisiyi bir cezvede kaynatin 20 dakika iliyinca suyunu icin kayisilari yiyin...
Makat catlakli ishalkende fena acır cok ishal olmamaya calisin..

Her sabah ac karnina bir tutam dereotu yiyin arkasindan su için sonra kahvalti yapin...
Bu konuda master yaptim artik..gecmis olsun

Acil olarak ac karnına kefir.bende de aci agri kabizlik vardı
Ama kefiri icim almiyordu doktor bir tür karbonat görünümlü mahnezyum olaci verdi sabaha diski yumuşayınca. Aci agri kanama kalmadi 2. Kere kullanmayi unuttum şuan iyitim.kofte muz sert kati gıdalar kepek ekmeği yasak bol corba yenecek.kayısı suyu tuvalete cikariyor ama dışkının sertliğini yumusatmiyor canin daha cok yanıyor.agri ve aciya anlık kısa çözüm aşağıyı üşümeden soğuk birşey üstüne oturmak kisa bi süre biraz uyuşturup yatistiriyor o an

Vallahi geçmiyor canım ya ne yapacağım afedersin ucunda duruyor nasıl çıkartacağım bilmiyorum :KK43: çok korkuyorum acıyor suan

Ilac ismi vermem ne derece dogru bilmiyorum ama kabızlık icinde magnezi kalsine diye bir ilac var toz ben de kronikti kabizlik bi ara cok kotuydum onu vermisti doktor. toz ilac bir tatli kasigini silkeleyip bir bardak suda karistirip iciyorsun hic bir sey kalmiyor icinde oyle soylim.

Bi cay tarifi var bunu burda vermem dogru olmaz hemen mideyi bozuyor ve tuvalete gun de bir kac defa cıkartıyor ama banlanırım cok gecmıs olsun bu arada

Bi cay tarifi var bunu burda vermem dogru olmaz hemen mideyi bozuyor ve tuvalete gun de bir kac defa cıkartıyor ama banlanırım cok gecmıs olsun bu arada
Vermeyin tarifi bence de çünkü emziriyor. Eğer ki ishal yapıyorsa daha da kötü. Çünkü çatlak olunca kabız da olmayacaksın ishal de. İshal olmak da çatlağı kotulestiriyor çünkü.

Vermeyin tarifi bence de çünkü emziriyor. Eğer ki ishal yapıyorsa daha da kötü. Çünkü çatlak olunca kabız da olmayacaksın ishal de. İshal olmak da çatlağı kotulestiriyor çünkü.
Yok bile bile veremem ama ishal yapmıyor sadece tuvalete rahat cıkmayı saglıyor ıçyanı o kadar bozuyor ki mideyi gelince kesinlikle tutamıyosun

Hemen bu eczaneden magnezyum tozu aliyosun bi bardak suya karistirarak iciyosun sabaha kadar isal oluyosun. Bu yüzden de makat ta ağrı hissetmiyosun
Cocugumdan dolayi tecrubeliyim lütfen hemen dene

En sağlıklı yöntem leğende sıcak sü bir 15 dk otur bir de ondan sonra dene tuvalete cikmayi.

Vallahi geçmiyor canım ya ne yapacağım afedersin ucunda duruyor nasıl çıkartacağım bilmiyorum :KK43: çok korkuyorum acıyor suan
Eczanede, Bu sorun icin bitkisel bi krem almistim zamaninda. Faydasi olmustu. Eczanenize sorun ve kabiz olmamaya calis. Kuru kayisi, erik gibi seyler tüket ve en önemlisi su. Su icmezzesn ne yaparsan yap olmuyor. Cörek otu yaginin da iyi geldigini okumustum. Aciya bölgeye sürüyorsun catlagi da iyilestiriyormus. Bi arastirip deneyin, cok gecmis olsun.

Back