• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makat çatlağı ve kabızlık

LeylaKaya

Hayaller dualara emanet...
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
2.444
1.405
133
34
lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :( ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..

Of o çatlak o acı beni bitiyor resmen bazen hiç sorunum yokken bile hissediyorum o acıyı. Zeytinyağı alın biraz ağzınıza evde krem Yok mu acaba biraz sürseniz ağrınız azalır. Çok geçmiş olsun

Of o çatlak o acı beni bitiyor resmen bazen hiç sorunum yokken bile hissediyorum o acıyı. Zeytinyağı alın biraz ağzınıza evde krem Yok mu acaba biraz sürseniz ağrınız azalır. Çok geçmiş olsun
Vallahi geçmiyor canım ya ne yapacağım afedersin ucunda duruyor nasıl çıkartacağım bilmiyorum :( çok korkuyorum acıyor suan

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..

Ayçiçek yağı için bir yemek kaşığı. Zorlamayın bir de iyice fena olur.

Vallahi geçmiyor canım ya ne yapacağım afedersin ucunda duruyor nasıl çıkartacağım bilmiyorum :KK43: çok korkuyorum acıyor suan
Bende öyle olmuştum üniversitede hazırlıkta bir kurda kaldım diye üzüntüden hastalandım sonra o çatlak bana miras kaldı. Doğum yapsam kesin basur olurum belli birşey bu . Kelin ilacı olsa başına sürer misali benimki

Vallahi geçmiyor canım ya ne yapacağım afedersin ucunda duruyor nasıl çıkartacağım bilmiyorum :KK43: çok korkuyorum acıyor suan
Nöbetçi eczaneye gidin size en uygun çözümü önereceklerdir. Buradan tavsiye almanız çok uygun olmaz. Geçmiş olsun.

Bende öyle olmuştum üniversitede hazırlıkta bir kurda kaldım diye üzüntüden hastalandım sonra o çatlak bana miras kaldı. Doğum yapsam kesin basur olurum belli birşey bu . Kelin ilacı olsa başına sürer misali benimki
Ne lanet bir şey bu geçmeyecek mi :(

Sayet diskiniz sertlesmisse yapacak bisey yok.Cikarken kanayacak.Ama makatinizdan ice dogru zeytinyagi surun.Bunu tuvaletinizin geldigini hissettiginizde yapin ama.Sakin ıkınmayın tuvalete oturup.En buyuk hata olur.Bagirsak yumusatici alabilirsiniz eczaneden ama dedigim gibi ilk sertlesmis dışkı icin yapacak birsey yok.Catlaktan cok cekmis biri olarak gecmis olsun diyorum.

İçtim ama fayda etmiyor :KK43: çıkartamadım ballahi zaten dikişlerim yeni düştü duruyor öyle ama nasıl yapacağım bilmiyorum :KK43:

Müsil tipi bir şey iyi gelebilir ama muhtemelen emziriyorsunuz bebeğe de geçecek o.
Yağı ne zaman içtiniz bilmem ama bir kaç saat bekleyin ki bağırsakları hareketlendirsin.

Nöbetçi eczaneden ilaç al diyeceğim ama bebek emiyor sanırım

Agriniz var mi peki ? Zonklama gibi? Sayet varsa agri kesici alabilirsiniz.Doktor bana yazmisti.Kesilecektir agriniz.Ilik su yapin ve oturun.O da agrinizi kisa sureli olsada kesece.ordaki kaslari rahatlatacak.

Sizi cok iyi anliyorum dogum sonrasi benim de basima gelmisti. Valla normal dogumdan daha zor :( Bana hastaneden ilac vermislerdi ama hic ise yaramiyordu. Cok pardon ama insan ikinamiyorda :olamaz:
zeytinyaginda kuru incir bekletip yerseniz sabah ac karnina ve ustune ilik su icerseniz iyi gelir. 1 saat sonra kahvalti yapin ama.
Form caylari var ama emzirdiginiz icin zararli olabilir.
Kuru kayisi yiyin ozellikle ac karnina.
Probiyotikli yogurtlardan alip yiyin. (Kucuk pakette meyveli falan satiliyor)
Bol lifli yiyecekler yiyin, bol bol salata yiyin tabi bol zeytinyagli.
Aci biber var birde ama suan hem emzirdiginiz icin hem de catlak icin tehlikeli.
Keten tohumu ise yarayabilir.
Kayisi hosafi ise yarayabilir.

Kabizlik benim en buyuk derdim resmen beni depresyona soktu fisürlerden biktim kanamam dahi oluyor cok zor bi durum gecmis olsun

Kayısıyı suda bekletip suyu için kayısıyı yiyin bana çok iyi geliyor bende yeni Doğum yaptım biliyorum o acıyı

O kadar kötüyse lavman(veya lağman) yapın. Beklemek daha kötü.
Yumuşatıcı haplar var. Günde 1-2 kez alınıyor. Çok faydalı.
Öte yandan makatınıza vazelin, yağ gibi geçişi daha acısız yapacak bir şey sürebilirsiniz wcye çıkmadan hemen önce. Eczaneye gidip sorsanız belki size orası için krem filan verirler.

lütfen konum taşınmazsın çok zor durumdayım suan :KK43: ya kızlar Doğumdan 20 gün sonra kabız oldum ve makat çatlağım oluştu şuan kabız oldum ve tuvaletimi yapamıyorum ne yapacağım bilmiyorum doktora gidecektim bugün doktor yoktu ne yapsam ne önerirsiniz ? Suan tuvaletim var gidemiyorum acıdan Of ya..

Bende 2 tane var
Doktor krem veriyor ve bana söylediklerini yazayım

Günde 3 lt su
Sıcak sulu yemekler yiyeceksin
Her sabah aynı saatte wc ye gideceksin
Osmolok diye bi şurup verdi sadece 3 gün içeceksin kabızlığı giderecek bi daha içme alışkanlık yaptırma dedi
Rectoderm diye bişey verdi bi de bi krem daha anestol dü galiba
Biri uyuşturuyor
Wc ye gitmeden yarım saat önce sür dedi
Diğeri de iyileştirmek için

Doktora sormadan ilaç kullanma çünkü hamile ya da emziriyo musun demişti bana o esnada kullanılmıyormuş

En güzeli probiyotik yoğurt veya kapsüller tüketip su içmek

kizimdada vardi aloe vera bitkisi surerek 2 gunde gecirdim
eger bulursaniz dogal kantaron yagida birebir

Back