• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Majör depresyon...

İki haftadan fazla sürmesiyle iyice majör depresif bozukluk olduğuna inandığım, beni kaç gündür mahvetmiş hastalık.

Psikoloğum başka bir şehirde. Açıkçası burada başka bir terapiste başlamak istemiyorum. Ama bitmiş durumdayım, uyanmak istemiyorum. Saatler değil, saniyeler geçmiyor. Hiç kimseyle konuşmuyorum. Delirme noktasına geldim.

Sorum şu ki, ne yapabilirim? Psikiyatra gitmek istemiyorum çünkü anti depresan vereceği kesin. Anti depresan kullanmamayı başarabiliyorum şu an.

Terapistime bir buçuk ay sonra kavuşabileceğim, psikiyatra gitmek istemiyorum. Peki ne yapabilirim?

Aklıma sürekli uyumak geliyor ama uyku ilaçlarının bağımlılık yapmasından korkuyorum. Bir önerisi olan var mı?

Merhaba Arkadaşlar. Ben de aynı durumdan çileler dolu yıllar geçirdim. Bu dertten kurtulalı 1 yıl oldu. başka bir konu için siteye göz atarken psikoloji başlıkları dikkatimi çekti ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Farklı birkaç topicte daha paylaştığım yazımı sizle de paylaşmak istedim. Bilmem yardımcı olur mu bu yazı sizin için ama yine de katkı sağlamak istedim. Uzun yıllar major depreyon problemi öektim. İlaçlar işe o an için yaradı fakat bırakınca yine aynı tas aynı hamam. Depresyon problemim evlenmek üzere olduğum nişanlımdan ayrılmam ile başlamıştı. Beni aldattığı için ayrıldık. Sonra da işler sarpa sardı vs. O olaydan sonra artık ne hayattan zevk alıyordum ne de elim kolum kalkıyordu. Her gün düşünceler içinde boğuluyordum. O kızın nasıl biri olduğu hayalini kuruyordum ve onları yakınlaşırken hayal ediyordum. Bu görüntüler gözümden gitmiyordu. Özgüvensizlik de arkasından geldi. Kendimi beğenmemeye başladım. Kimseyle görüşmüyordum ve en sonunda beni arayan soran da kalmadı ne yazık ki. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile İstanbulda bir psikoloğa gittim. İlk gün seansımı nredeyse iptal edecektim hatta asistanı ile konuştum. Sonrasında psikoloh hanım beni aradı ve bir kez olsun cesaretimi toplamam ve denemem için bana destek verdi. Şuan o gün oraya gittiğim için şükrediyorum. Hayatımı değiştirdi diyebilirim. Şlk günden beri bana söylediği şey seni kendi terapistin haline getireceğizdi. Öyle de oldu. Her gidişimde yeni bir şey keşfettim ve duygularını insanın aslında nasıl kendisi belirliyor bunu öğrendim. Sadece depresyonu yenmekle kalmadım artık hayata ve kendime daha farklı bakıyorum. Umudum arttığından mıdır nedir insan pozitif oldukça çeker pozitif şeyleri denir ya aynen o şekilde şansımda ben iyileştikçe yaver gitmeye başladı. Kaybettiğim herşeyi geri kazandım. Size önerim eğer psikolog arayışındaysanız psikoloğunuzun bilişsel davranışçı teknik kullanmasına önem verin. Depresyonda en etkili ve kalıcı yöntem oymuş sanırım ben de bunu sonradan öğrendim. Ayrıca fiyatlar malesef çok yüksek. 150-200Tl lerden söz ediliyor. Bu nedenle bir çoğumuz devlet hastanesi psikiyatristine gidip 10 derdimizi anlattıktan sonra verdiği ilaçlara boğuluyoruz. Bence psikolog ile görüşüp uygun bir fiyatta anlaşın. Ben bu konuda da şanslıydım çünkü psikoloğum Gizem Hanım çok yardımcı oldu. Sonuçta bir psikoloğun insancıl ve yardım etmeye açık olması gerekir. Bu konuda katı davrananlardan ticari görnlerden uzak durun. Umarım faydam dokunmuştur. Hepinize iyi bayramlar

Arkadaşlar siz Pisikiyatri'ye mi, Pisikolog'a mı, yoksa Terapist'e mi gidiyorsunuz?
Ben geçen hafta psikiyatriye gittim. Devlet hastanesinde başka bölüm yoktu.
Bana majör depresyon tanısı ile ilaç vermiş.
Aslında anlatılmaz yaşayan bilir dedikleri bu olsa gerek.
Ben de yıllardır kendimi huzursuz mutsuz hissediyorum.
Çocukluğumdan beri. Ama doktora tam olarak derdimi anlatamadım.
Yani ilk defa doktora gittim ve kelimeler boğazıma düğümlendi.
Ne ağlayabildim, ne de içimdekileri tam dökebildim.
Konuşamadım işte. Ama umduğum bu değildi.
Ben derdimi anlatmak ve ona göre derdime uygun, test, tedavi şekli, ilaç düşünüyordum.
Hemen ilaç yazıp gönderdi ve 2 haftada bir görüşelim dedi.
Arkadaşlar lütfen destek olun, ilk etapta benim kendimi geri çekmem normal mi?
Açamadım içimi. Bir de doktor odasındaki bilgisayar başındaki görevli çok gerdi beni.
Ben sadece derdimi doktor ilsin isterim, ama yabancı birinin daha olması da rahatsız etti beni.
Tabi sadece ondan kaynaklanmıyor. Ben ilk defa psikolga gidip, ilk defa dertliyim, demekten çekindim.
Bu gün sabah ta ilacımı almayı unutmuşum. Unutmaların tedavide olumsuz sonuçları olur mu?
Allah cümlemize sabır versin. Ne olur konuşup rahatlayalım, çok yalnızım zaten... :KK14:
Devlet hastanesinin pskiyatrlaru çok ilgilenmez.en fazla 5 dakika.o da bir hastayı anlamak için yeterli degil.Bence sen özel bir pskiyatra git.Psikolog terapi yapar.Bunjn yanında psikolaga da git. Ya da aynı zamanda terapi yapan bir psikayatra git.

Depresyon insanın yaşamın altüst eden bir hastalıktır. Sadece kendi yaşamını değil çevresindeki kişileri de hayattan koparır. Kimse hasta olduğunu algılamaz , zaten suçluluk duygusuyla boğuşan seni daha suçlu hissettirirler. Bilerek yaptığını düşünürler. Ama depresyon öyle bir illettir ki , hiçbir şeyden zevk alamazsın dahası gitgide dibe vurursun. İş hayatın , aile hayatın arkadaşların hepsi birer birer bozulmaya başlar. Tam da böyle bir durumda beni hayata bağlayan ,depresyondan kurtarıp yüzümün gülmesini sağlayan doktorum Psikiyatrist Ayşegül Demirel’ e çok teşekkür ediyorum. İyi ki onunla karşılaşmışım . Ben İlaç kullanmayı bile redderken o kadar özenle tedavimi düzenle ki resmen beni hayata tekrar döndürdü.
Bu hastalık da doktor çok önemli . Size uygun ilacı iyi seçmeli ki denge iyice bozulmasın. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Doğru tedaviyle insan bu hastalığı atlatıyor.

sanırım uzun süredir yaşıyorum..ama doktora gitmeyi erteliyorum, çok ağır pms dönemleri geçiriyorum, ailede b12 eksikliği falan da var..ama ne bileyim ilaç kullanmak istemiyorum bir türlü:KK19:

Pms dönemlerinde deliriyorum resmen, beslenme ile mi alakali bir bilginiz var mi?
Emzirdigim icin ilac kullanmiyorum. Fakat bazi dönemler intihar edebilecek kapasitem oluyor.
Nasil bir ruh halidir, cok zor

Pms dönemlerinde deliriyorum resmen, beslenme ile mi alakali bir bilginiz var mi?
Emzirdigim icin ilac kullanmiyorum. Fakat bazi dönemler intihar edebilecek kapasitem oluyor.
Nasil bir ruh halidir, cok zor
Canım beslenme herşeyi olduğu gibi depresyonu da etkiliyordur mutlaka, seni çok iyi anlıyorum . O zor dönemlerini böyle acı çekerek geçirmek zorunda değilsiniz. İlaç kullanamıyorsanız terapi belki iyi gelir.

Canım beslenme herşeyi olduğu gibi depresyonu da etkiliyordur mutlaka, seni çok iyi anlıyorum . O zor dönemlerini böyle acı çekerek geçirmek zorunda değilsiniz. İlaç kullanamıyorsanız terapi belki iyi gelir.

Yurt disindayim diline kendimi iyi ifade edecek kadar hakim degilim o yüzden terapi sansim yok.
Ki dili ögrensem bile yine de kendi dilimde kendimi ifade etmek istiyorum.
Öyle ki doktora gidince sorunlarimi anlatiyorum ama emziriyorum diyorum ilac verirken dikkat etsin diye cogu doktor emzirmeyi birak diyor. Tek sorun emzirme gözüyle bakiyor, sen birak öyle gel diyorlar en basit bir halsizlikte bile.
Belki demirim düstü, belki vitamin eksikligi var.
Sinirim bozuluyor bu muameleyi görünce, emzirmedigim bir dönem bitkisel hap kullanmistim ama uzun sürmedi.
Birkac aydir oms gelmiyor sanki, ama yine de bünyemde var, o dönemler esim idare ediyor beni ama cok zorlaniyorum. Vakit buldugum an Türkiyede bir doktora görünmek istiyorum. Simdiye kadar idare ettim hep, ama cok zor

evet çok zor biliyorum çünkü hiç geçmeyecek gibi hissediyor insan . Ama geçiyor emin ol. Ben ilaç tedavisi gördüm . Şu an ilaç kullanamıyor olmana üzüldüm. Türkiye ye gelirsen doktorumu şiddetle tavsiye ederim. Dr Ayşegül Demirel :0 541 546 15 75. Umarım en kısa sürede kendini iyi hissedersin.

Geçmiş olsun, uygun tedavi herşeyden önemli , doğru tedaviyle başarırsın. Ben depresyonumun geçmesini doktoruma ve doğru ilacı
Ben de ilaç kullanıyorum ve terapi goruyorum.Ama sanki ilaçlar ruhsuzlastieiyor gibi.Mecbur hissetmeseydim kullanmazdım ama mecbur kullanmaya baslafim.Sanki algılarım kapanıyor,ruhsuz bir insan oluyorum.Ya da bana öyle geliyor ,bilmiyorum.

Back