- Konu Sahibi sterilMikrop
-
Sanırım bebek doğmuş, yoksa ilaç kullanamaz, yani tedavi göremezdi, yanlış mı anlamışım?
Size de geçmiş olsun!
Arkadaşlar bana da dr major depresyon teşhisi koydu.Venegis xr 75 diye bir hap verdi.Ama kullanmaya korkuyorum.Çünkü uyarılarda kullanan kişinin ilk 1 hafta gözetimde olması gerekiyo intihar teşebbüsü oalbilir yazıyo.Aklım karıştı.Zaten hiçbirşeyden keyif almıyorum.Ruh gibi dolanıyorum.Kendimden nefret ediyorum.
yok canım doğmadı daha. hamile olduğumu öğrenince bıraktım ben ilaçları. şu an sadece tedavi görüyorum. 2 haftada bir gidip konuşuyorum doktorla. ama iyiyim Allah a şükür. sanırım kurtuluyorum artık. Rabbim hepimizi bu karanlık günlerden aydınlığa çıkarsın inşallah. sizde paylaşmışsınız derdinizi okurken ağladım inanın. bir insanın üzerine bu kadar da gelinmez ki ya. dolmuşsunuz epey. inşallah kurtulursunuz artık dertten tasadan. bir probleminiz oldu mu anlatın. ben buraya yazarken bile rahatlıyorum.
s*ktir et en iyi yöntem bu :) kitap var ismini tam yazamıyorum ama ismi s**tir et ( anladın sen.. okumanı öneririm :)
kesınlıkle doktora gıtmelısın bana doktorum öyle demıstı kendını kötü hıssedersen mutlaka gel çünkü tekrarlanabılecek bır durum atlatasıya kadar gelıp gıdeceksın demıstı. sende gıt bence cnmarkadaşlarım ilaç kullanıyorum ama kendimi 2 gündür kötü hissediyorum ben depresyon ve anksiyeteye geri dönüyorum dr a gitmek istemiyorum sizce ne yapiyim
Arkadaşlar bana da dr major depresyon teşhisi koydu.Venegis xr 75 diye bir hap verdi.Ama kullanmaya korkuyorum.Çünkü uyarılarda kullanan kişinin ilk 1 hafta gözetimde olması gerekiyo intihar teşebbüsü oalbilir yazıyo.Aklım karıştı.Zaten hiçbirşeyden keyif almıyorum.Ruh gibi dolanıyorum.Kendimden nefret ediyorum.
Canım klinikte terapilere katılmış mıydın yoksa sadece ilaç mı?
Anladım hayatım. Umudunu kaybetme hiç. Binlerce insan var bizim gibi ve iyileşen sayısı çok fazla. Ben de çok umutsuzdum ama şuan çok farklı bir noktadayım. Oturup depresyonun geçmesini beklemekle olmuyo biliyorsun. Bunu yenmek için seninde çabalaman lazım. Umarım en kısa zamanda sen kurtulursun bu beynimizi ruhumuzu saran illetten. Merak ettiğin birşey olursa bana özelden mesaj at. Paylaşmaktan mutluluk duyarım.
keşke bende senin gibi iyileşebilsemMerhaba Arkadaşlar. Ben de aynı durumdan çileler dolu yıllar geçirdim. Bu dertten kurtulalı 1 yıl oldu. başka bir konu için siteye göz atarken psikoloji başlıkları dikkatimi çekti ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Farklı birkaç topicte daha paylaştığım yazımı sizle de paylaşmak istedim. Bilmem yardımcı olur mu bu yazı sizin için ama yine de katkı sağlamak istedim. Uzun yıllar major depreyon problemi öektim. İlaçlar işe o an için yaradı fakat bırakınca yine aynı tas aynı hamam. Depresyon problemim evlenmek üzere olduğum nişanlımdan ayrılmam ile başlamıştı. Beni aldattığı için ayrıldık. Sonra da işler sarpa sardı vs. O olaydan sonra artık ne hayattan zevk alıyordum ne de elim kolum kalkıyordu. Her gün düşünceler içinde boğuluyordum. O kızın nasıl biri olduğu hayalini kuruyordum ve onları yakınlaşırken hayal ediyordum. Bu görüntüler gözümden gitmiyordu. Özgüvensizlik de arkasından geldi. Kendimi beğenmemeye başladım. Kimseyle görüşmüyordum ve en sonunda beni arayan soran da kalmadı ne yazık ki. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile İstanbulda bir psikoloğa gittim. İlk gün seansımı nredeyse iptal edecektim hatta asistanı ile konuştum. Sonrasında psikoloh hanım beni aradı ve bir kez olsun cesaretimi toplamam ve denemem için bana destek verdi. Şuan o gün oraya gittiğim için şükrediyorum. Hayatımı değiştirdi diyebilirim. Şlk günden beri bana söylediği şey seni kendi terapistin haline getireceğizdi. Öyle de oldu. Her gidişimde yeni bir şey keşfettim ve duygularını insanın aslında nasıl kendisi belirliyor bunu öğrendim. Sadece depresyonu yenmekle kalmadım artık hayata ve kendime daha farklı bakıyorum. Umudum arttığından mıdır nedir insan pozitif oldukça çeker pozitif şeyleri denir ya aynen o şekilde şansımda ben iyileştikçe yaver gitmeye başladı. Kaybettiğim herşeyi geri kazandım. Size önerim eğer psikolog arayışındaysanız psikoloğunuzun bilişsel davranışçı teknik kullanmasına önem verin. Depresyonda en etkili ve kalıcı yöntem oymuş sanırım ben de bunu sonradan öğrendim. Ayrıca fiyatlar malesef çok yüksek. 150-200Tl lerden söz ediliyor. Bu nedenle bir çoğumuz devlet hastanesi psikiyatristine gidip 10 derdimizi anlattıktan sonra verdiği ilaçlara boğuluyoruz. Bence psikolog ile görüşüp uygun bir fiyatta anlaşın. Ben bu konuda da şanslıydım çünkü psikoloğum Gizem Hanım çok yardımcı oldu. Sonuçta bir psikoloğun insancıl ve yardım etmeye açık olması gerekir. Bu konuda katı davrananlardan ticari görnlerden uzak durun. Umarım faydam dokunmuştur. Hepinize iyi bayramlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?