- Konu Sahibi sterilMikrop
-
selam kızlar aranızda hiç majör depresyon geçireniniz oldu mu ??
sanırım uzun süredir yaşıyorum..ama doktora gitmeyi erteliyorum, çok ağır pms dönemleri geçiriyorum, ailede b12 eksikliği falan da var..ama ne bileyim ilaç kullanmak istemiyorum bir türlü
merhaba. majör depresyon yaşadım yani dr un koyduğu teşhisde yab ve majör depresyon vardı. ama majör depresyon en ağırıymış çok uzun sürermiş. bana psik. dr lar herkese bu teşhisi yazıyor bu hafif ya da orta şiddette bi depresyon dedi eczacım. yaşadıklarımdan yola çıkarak. çok zordu benim için çok ağırdı ama Allahım kimseye vermesin. sen mi yaşıyorsun depresyonu ya da bi yakının mı
ben yaşıyordum şu an atlattım diyebilirim depresyonun en ağır çeşitiymiş. hayatımın en zor günlerini yaşattı bana. Rabbim düşmanımın dahi başına vermesin. ilaç kullanıyordum hamile olduğumun öğrenince bırakmak zorunda kaldım. tekrarlayabilirmiş. doktor ilaçlarımı bırakmamı gerektiğini söyledi ancak daha sık görüşücez dedi 5 günde 1 gidiyorum konuşmak çok iyi geliyor.
çok geçmiş olsun. inşallah tekrar etmez bebeğini sağlıkla büyütürsün canım. benimkide berbattı hala atlattım sayılmaz ama o günlere göre çok ama çok iyiyim şükürler olsun. ben psikoterapi göremiyorum malesef. yaşadığım şehirde yok sayılır. ne berbat bişi demi hayat devam ediyor herşey aynı ama biz başkasıyız Allahım kimseye vermesin. ne kadar süre ilaç kullandın acaba sen bide hangi ilacı kullandın. ben o en kötü günlerimde birilerini bulmak için burda çok gezmiştim ümit aramıştım. yaklaşık 3 ay ağladım ve uyuyamadım. işe işe gidiyordum bide nasıl yaşamışım ben öyle gerçekten daha neler neler...
Ben de sonunda aylarca belki de yıllarca inkarın ardından bugün zorla attım kendimi hastaneye. Bana da major depresyon teşhisi kondu. Lise döneminde de depresyon geçirdiğim için zaten farkındaydım ne kadar kötü olduğumun ama hep kendi kendime düzelmeye çalıştım ve anladım ki ben çabaladıkça daha da dibe düşüyorum. Muayene sıramı beklerken bile kaç kere ordan kaçmak geldi içimden, bir 2 dk daha bekleseydim kaçardım belki de. Umarım düzelirim çok yoruldum artık bundan.
Arkadaşlar siz Pisikiyatri'ye mi, Pisikolog'a mı, yoksa Terapist'e mi gidiyorsunuz?
Ben geçen hafta psikiyatriye gittim. Devlet hastanesinde başka bölüm yoktu.
Bana majör depresyon tanısı ile ilaç vermiş.
Aslında anlatılmaz yaşayan bilir dedikleri bu olsa gerek.
Ben de yıllardır kendimi huzursuz mutsuz hissediyorum.
Çocukluğumdan beri. Ama doktora tam olarak derdimi anlatamadım.
Yani ilk defa doktora gittim ve kelimeler boğazıma düğümlendi.
Ne ağlayabildim, ne de içimdekileri tam dökebildim.
Konuşamadım işte. Ama umduğum bu değildi.
Ben derdimi anlatmak ve ona göre derdime uygun, test, tedavi şekli, ilaç düşünüyordum.
Hemen ilaç yazıp gönderdi ve 2 haftada bir görüşelim dedi.
Arkadaşlar lütfen destek olun, ilk etapta benim kendimi geri çekmem normal mi?
Açamadım içimi. Bir de doktor odasındaki bilgisayar başındaki görevli çok gerdi beni.
Ben sadece derdimi doktor ilsin isterim, ama yabancı birinin daha olması da rahatsız etti beni.
Tabi sadece ondan kaynaklanmıyor. Ben ilk defa psikolga gidip, ilk defa dertliyim, demekten çekindim.
Bu gün sabah ta ilacımı almayı unutmuşum. Unutmaların tedavide olumsuz sonuçları olur mu?
Allah cümlemize sabır versin. Ne olur konuşup rahatlayalım, çok yalnızım zaten...
öncelikle geçmiş olsun canım.bende psikyatriye gidiyorum.ilk etapda derdini anlatamaman normal. sonuçta sırrını derdini anlatacaksın bu doktor olsa dahi hiç tanımadığın birine anlatıyorsun yani. bende ilk gittiğimde ilk 5-10 dk nerden başlıycağımı ne anlatacağımı şaşırmıştım. doktorum soru cevap şeklinde giderek konuşturmuştu beni. aylardır ağlayamıyordum çevremde konuşacak kimsemde yoktu öyle dolmuştum ki. doktorla konuşunca ağladım rahatladım. bilgisayar başında bir kız vardı aynı senin durumun gibi :) ama doktorla o kızın masasının arasında sürgülü kapı var. doktor hastayı içeri aldıktan sonra kapatıodu kapıyı. duyan olmuodu.daha rahat ediodum. hastaneden çıktıktan sonra tühh bunu niye anlatmadım belki doktor bana başka teşhis koyacaktı diye tedirgin olyrm.. her hafta bu sendromu yaşıyorum =) aslında evde aklındayken bir kağıda yazacaksın :)
selam kızlar aranızda hiç majör depresyon geçireniniz oldu mu ??
Ben de sonunda aylarca belki de yıllarca inkarın ardından bugün zorla attım kendimi hastaneye. Bana da major depresyon teşhisi kondu. Lise döneminde de depresyon geçirdiğim için zaten farkındaydım ne kadar kötü olduğumun ama hep kendi kendime düzelmeye çalıştım ve anladım ki ben çabaladıkça daha da dibe düşüyorum. Muayene sıramı beklerken bile kaç kere ordan kaçmak geldi içimden, bir 2 dk daha bekleseydim kaçardım belki de. Umarım düzelirim çok yoruldum artık bundan.
ben...ilaç tedavisi gördüm.6gün önce falan biraz hızlı olarak dozu azaltarak ilaçları bıraktım.bırakılması zordu ilaçlarımın.bırakıldıktan sonraki yan etkilerinden baya etkilendim.baş dönmesi,elektirik çarpma hissi,gece kabus görme,ter basması vs.neyse şu 2gündür iyiyim.nette araştırdım ilaçlarımdan kullananların yorumlarını.bırakıp hastanelik olan bile varmış.korktum ama çok şükür 2gündür iyiyim bakalım.allah kimseye hastalık yaşatmasın.ilaçlarla yaşamakta çok güç.bende panik atakta var.ayrıca depresyon nöbetlerimde oluyor.inanılmaz içim dolu gibi herşeye ağlayasım geliyor.gülerken ağlamaya başlıyorum.çok duygusal yapıyor bu hastalık insan.bu ağlama nöbetlerimin sebebide şu.doktor ben anlatmadan söylemişti zaten.hayatında beklenmedik anda beklenmedik bir kayıp yaşamak,ani bir şok yaşamak..bu gibi şeyler.ben bundan 6-7yıl önce yaşadım bu ani kayıbı.dengem altüst oldu.ayrıca çok sinirli bir yapım vardı ilaç kullanmadan önce.sinirlenince gözlerimin önü bembeyaz oluyordu.aniden sinirleniyordum.ilaçlardan sonra biraz olsun sakinleştim kendimi kontrol edebiliyorum.hala iyi değilim ama ilaçlarla yaşanmazzzzz...allah kullananlara sabır versin.
Evet ben de öyle düşündüm, tam anlatamadım, ya yanlış teşhis koyduysa, ya ben daha ağırsam falan diye düşünüyordum. Aklıma not almak geldi. Telefonumun notlar kısmına not aldım bir kaç şey. Bunları daha detaylı konuşmak için ama konuşabilir miyim kendime garanti vermiyorum. Aldığım notlar: Ağlayamama, unutkanlık, kendi kendine konuşma. Bir de kendi kendine konuşma unutkanlık yapar mı diye sorucam. Arkadaşlar aranızda kendi kendine konuşan var mı? Benim durumum şöyle; ben sıkıntılarımı birine anlatıyor gibi konuşuyorum, yani rahatlamak için, bunu çevremde paylaşacak hiç kimsem olmadığı için yapıyorum. Bilinçli bilinçsiz oluyor... Ama abartılı değil.
Ben bir de şunu merak ediyorum, psikiyatırla terapi gibi her şeyi konuşabiliyor muyuz, yoksa sadece tanı-tedavi için mi bi konuşma oluyor. Ben ayırdımını yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yıllardır bu derdin içindeyim, anlamıyorum, bilmiyorum... Böyle yıllarca sürer mi, sürerse insan bir çırpıda çıkar mı? İçime işledi bu dert!
gecmis olsun. yasadıklarımı yazmıssın resmen. benim kullandığım ilacların yan etkisi intiharı tetiklemesiydi.. ve bn intihara kalkıştım kullandığım ilacın hepsini yuttum bir günde. yaşamaktan zevk almıyordum. yediğim yemekten bile tat alamıyordum o derece boşluktaydım.hala kötüyüm. gündüz fazla sıkıntı olmuyor. arkadaslarımla oluyorum çalışıyorum geziyorum falan ama gece olunca krize giriyorum. herşeyi gece hissediyorum uyuyamıyorum uyuyuncada kabuslarla uyanıyorum içinden çıkılması çok güç gibi geliyor kurtulamıyacakmışım gibi geliyor. kurtulmak istiyorum artık ya çok sıkıldım bu durumdan allah hepimizi kurtarsın inş. umarım bir dahada yaşamayız aynı şeyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?