• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Majör depresyon yüzünden cehennemdeyim

CcrocusSs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
1
0
1
31
Merhaba benim eşime bir ay önce majör depresyon tanısı konuldu ve ilaç tedavisine başladı ... ve ... kullanmaya başladı ama daha kötü oldu beni bu süreçte iki kez darp etti ve nedeni hiç olamayacak kadar saçmadı ilaçları kullanmaya başladıktan 3gün sonra 5 tane içerek intahar etmek istedi doktoruna ulaştım bunların üzerinde ilaç veremeyeceğini ve kendisini bir an önce yatırmamız gerektiğini söyledi eşimi ikna etmek için - dün ilaç içtiğinde senin için çok endişelendim ve doktorunla konuştum ilacını değiştirmek istiyormuş yarın gidip görüşelim dedim hastaneye yatman gerekmiş diyemedim hiç ciddiye almadı şimdi ise ilaçlarını kullanmıyor ve bizim iki bebeğimiz var onun için çabalarken kendimi kaybediyorum sinirlerim çok bozuk durmadan aşağılayarak hakaretler ediyor hiç iyibir anı Yok artık çok kötü hissediyorum kendimi dayanamıyorum destek olmalıyım ama ben kendi sağlığımı kaybetmekten korkuyorum onun için ne yapmam gerek bilmiyorum hastaneye zorlamı yatırmalıyım yada yüzümdeki morlukları kapatmak için hangi kapatıcıyı önerirsiniz bu şiddet çocuklarım için bir tehdit mi ne yapmalıyım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür hastalıklar kendi kendine pek düzelmez
Eşinin ailesiyle konuşup hastane konusunda desteklerini almalısın
Ben hasta babayla büyümüş biri olarak diyorum ki tedavi olmazsa çocukların ergenliği hep sorunlu geçecek

Benim babam bından 10 15 yıl önce hasta olduğu krize girdiği bir gece hepimizi salonda topladı annem kardeşim ve ben burda uyuyacaksınız dedi ben sandım ki bizim boğazımızı kesecek o küçücük yaşta halbuki babam kendince bizi korumak için oraya yatırmış
Kardeşim korkudan yorganın altına girdi ağlıyor annem tlfna sarıldı dedemi aradı
Bi şekilde tedavi oldu
Ama hepimizde derin izler kaldı
Vakit kaybetmeyin lütfen eğer bu konu gerçekse

İlaç kullanmıyor , sebebi ne peki , ne olacak böyle ,size zarar veren insan çocuklarına da zarar verebilir .
Allah yardım etsin diycem de ...
Aileniz destek olmuyor mu ?

Evet tehdit altindasiniz.
Ailesini arayin durumu anlatin
Hastaneye onlar yatirsinlar.
Hatta yaninizda kalmalari gerekiyordu
Ciddiye almiyorlar sanirim.

Yardim isterseniz devlet polis ve ambulans yoluyla gelip aliyor ve hastaneye yatiriyor lutfen ilinizdeki ruh hastaliklari hastanesine ulasin onlar yönlendirir sizi.

Konu sahibi arkadaşım,öncelikle Allah kolaylıklar versin majör depresyon yaşayan için elbette çok zor ama yakınlarının ne çektiğini de ancak yaşayan bilir..Eşime 4 ay önce majör depresyon teşhisi konuldu,zaten ailesinde de genetik yatkınlık var.Ailesinin neredeyse bütün üyeleri antidepresanlarla ayakta durur,hepsi patlamaya hazır birer bomba gibidir.Ben eşimi 12 yıldır tanırım 8 senelik de evliyim.Ben hayatımda eşimi hiç böyle görmemiştim,gözleri bile bir tuhaf bakıyor,üstünüzde-başınızda,evde,dışarıda,t.v izlerken kısacası her şeyde nefret edecek,kavga çıkaracak,patlayacak bir yer arıyordu.Patlıyordu da..Evde adeta pimi çekilmiş bir bomba var gibiydi..anlatılmaz,yaşanır.Hayatın bir anda cehenneme dönmesi ne demek işte o günlerde gördüm.Gerçekten de bir ara beni öldürecek sandım,aileme haber verdim ama o süreçteki bir insan için konuşmak,ikna,anlatmak çok çok çok yetersiz kalıyor.Şiddet falan hiç olmadı ama yaşadığım psikolojik baskı yüzünden sabahları kaslarım,kemiklerim ağrırdı.Hiçbir şey yapmak istemiyor,konuşmuyor,çay içer misin desem kavga çıkıyordu.Sonra doktora gitti,konuşmuşlar,dr ilaç başlamış.O kadar ağır durumdaydı ki hatta yatış vermiş ama eşim onu da kabul etmedi.Artık 15 gün evden gönderdim ya beni öldürecekti ya kendini.O derece zor günler yaşadık.Üstelik bunlar olurken 7 aylık hamileydim:KK43:İlacı kullandı biraz normale döner gibi oldu ama ilacı 1-2 gün unutsa,aksatsa hemen hissediyorum.Düşünün ki ben doktora yapmış,bilime inanan bir kadınım,insan çaresizlikten "acaba içine cin falan mı girdi ?"diyor.Hala tam anlamıyla iyileşmiş değil,üstünü örttük erteledik bakalım nereden patlak verecek.Bu gerginlikle yaşamak çok zor,tekrar kolaylıklar dilerim umarım bir an önce iyileşir.Bu konunun fake olmasını o kadar çok isterdim ki zorluğunu yaşayan bilir,bazı hastalar bu süreci çok ağır yaşıyor maalesef..

Doktora danışsanız? Emin'im bir fikri vardır, bu şekilde tepki veren hastalar konusunda size yardımcı olamaz mı?

Yazdıklarını üzülerek okudum.
Eşine tabi ki yardımcı olmalısın, bu bir hastalık.
Ama önce bebeklerini ve kendini sağlama almalısın.
Güvendiğin bir yakınınız yok mu? Eşinin ailesi, senin ailen? 2 küçük çocukla, dengesi bozuk, kendisi ve çevresi için tehlike arz edebilecek biriyle yalnız kalmanı doğru bulmuyorum. Öncelikle bu işe bir çözüm bulmalısın.
Bir sonraki adımın eşinin hastaneye yatışını sağlamak olmalı. Bildiğim kadarıyla kişi kendi rızasıyla gitmediği müddetçe bunu polis vasıtasıyla yapman gerekiyor. 155'i arayıp konu hakkında detaylı bilgi almalısın. Seni darp ettiğinde polisi aramak akıllıca olabilirdi.

Zorla yatıracaksınız maalesef. Annemi polis zoruyla yatırtmıştık insanın canını acıtıyor ama herkes için böylesi daha iyi. Yatıştan sonra toparlanıp ilaç aksatmamaya başlıyorlar.

Bu durumu kesinlikle tek başına çözmeye çalışmayın.
Bir şekilde aileleri ortak bir noktada "eşiniz olmadan" toplayarak durum hakkında detaylarına kadar bilgi sahibi yapmanız gerek. Ailesinin karakterini bilemiyorum, umarım normal insanlardır. Sizin kendi aileniz hakkında mutlaka bir fikriniz vardır. Eşinizin bu derin depresyonu ile ilgili olarak doktorun söylediklerini mutlaka iletin. Acilen yatışı yapılmalı.. Lütfen tek başınıza halledebileceğinizi düşünmeyin. Minik ihtimaller, küçük umutlar yeşerebilir içinizde, anlık değişimler yaşayabilirsiniz. Ancak bu sizi ikna etmesin. Eşiniz majör bir depresyon içindeyse hepinizin iyiliği için bunun tedavisine başlanması gerekiyor.
Umarım en kısa zamanda sağlık haberlerinizi alırız.

Yakınım majör depresyon hastası
Bu en ağır depresyondur ve kolay geçmez
Bizimkinde saldırganlık yok sadece uyur hayattan kopar.
Kullandığı ilaçlar onu intihara sürüklemiştir
Çok iyi bir Prof bulun gerekirse polis zoru ile tedavi olsun

esinize size ve cocuklariniza cok uzuldum zor bir hastalik allah yardimciniz olsun genelde tedaviyi kabul etmez zorla yatirilirlar sen git ben hasta degilim derler bi sekilde en azindan ilaclarini icirmeye calisin yemeklere katilirmi bilmiyorum zor bir surec zor bir donem allah sabir versin size intihara meyilli hastalardir bunlar ve bir kere denedimmi genelde tekrari olur bü durumun

Hastalığı hiç bilmediğim için mazur görün sorumu ama, hastalık öncesinde tamamen zıt karakterlimiydi? yani şiddete eğilimi varmıydı merak ettm.

Çocuklar hergün birdenbire değişen aile ortamını görüp çok fazla etkilenirler. en azından hastaneye yatışı kabul edenekadar babanne anneanneyle falan kalsınlar bisüre.

Allah şifa versin inşallah..

Back