• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Majör depresyon geçirenler var mı :(

mutsuzkizz

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2013
2
0
6
34
İçel Mersin
Uzun zamandır depresyonla ilgili bir sürü şeyler okudum. Çünkü halimden anlaşılırsa ağır depresyon geçiriyorum ve buna dair ne varsa öğrendim. İnternette ne varsa yapmaya çalıştım uyguladım fakat işe yaramadı. Ben de bu siteye katılmayı düsündüm. Belki benim yaşadıklarımı yaşayan vardır diye düsünüyorum. Liseye gidiyorum. Lisede il değiştirdik ve küçük bi ilçeden gelince ilk alışamadım sandım. Adapte olamadım sandım fakat rahatsızlıklarım artmaya basladı. Hergün yeniden çoğaldı. 3 senedir hiç geçmedi. Hep yorgun hissediyorum. Şuan bu satırları yazarken bile sıkılarak mutsuz olarak yazıyorum. Hiçbişey istemiyorum mutlu olmak icin cok şey aradım . Herkesi dinledim bosvermeyi denedim. Daha önce hiç bi yakınım ölmedi. Hiç kötü bişey yaşamadım. Ama belkide çok boş yasadıgım icin böyle. Sanki biri içime giriyor ve beni yönetiyor gibi hissediyorum. İnsanlardan korkuyorum ve kaçıyorum.İnsanların ortasına cıkmaya cok utanıyorum. Lisede oldugum icin zorluk cekiyorum hergün ağlıyorum. Arkadaşım yok 1 tane bile. hiç kimseye güvenmiyorum. Bu durumdan bir türlü kurtulamadım. Kendime güvenmiyorum. güvenmek icin elimden geleni yaptım bütün bakımları yaptım, zayıfladım güzel bi kız olmak istedim ama hala utanıyorum. Ve Çok yanlızım. Ailem biliyor durumumu ama hiçkimse yardımcı olamıyor. 1 arkadasım var fakat o da yardımcı olamıyor. kendimi şuanda yazacağınız herşey için zorladım. boşvermek istedim, insanların ortasında konuşma yapmayı denedim, herkesle konuşup arkadas olmayı denedim, gülümsemeyi ve sanki birşeyiö yokmuş gibi yapmayı denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Psikiyatri ye bile gitmek istemiyorum cünkü korkuyorum sanki herkes bana zararverecek gibi. Ama arkadasım psikiyatri lerin enerji hapları verdiğini söyledi. ben hayata yeniden tutunmak istiyorum. Yeniden baslamak istiyorum. Hem de bugün. Lütfen bana yardım edin, lütfeen.:5:

Hemen bi psikiyatriye git.Sonuçta bu konuda uzman olanlar onlar ve sni görür görmez konuşmalarından hareketlerinden bile derdini çözüp hemen bir yol gösteririler ve ona göre bi tedavi uygulanır.Boşuna zaman kaybetme .Bazı durmlarda sadece snn çabalman yetmez kesinlikle doktora git zaman kaybetmen sni daha kötüyede götürebilir

majör depresyon kendi kendine telkinlerle gececek hastalik degil.kliniklik olmadan hemen randevu al pskiyatriden ve bir an once tedavine basla.yasin itibariyle bu zamanlarda hatalar yapmaya meyillisin majör dprsyn tdavisi goren biri olarak tavsiyemi dinle:-) hayata donuyosun tekrar rsmen

Uzun zamandır depresyonla ilgili bir sürü şeyler okudum. Çünkü halimden anlaşılırsa ağır depresyon geçiriyorum ve buna dair ne varsa öğrendim. İnternette ne varsa yapmaya çalıştım uyguladım fakat işe yaramadı. Ben de bu siteye katılmayı düsündüm. Belki benim yaşadıklarımı yaşayan vardır diye düsünüyorum. Liseye gidiyorum. Lisede il değiştirdik ve küçük bi ilçeden gelince ilk alışamadım sandım. Adapte olamadım sandım fakat rahatsızlıklarım artmaya basladı. Hergün yeniden çoğaldı. 3 senedir hiç geçmedi. Hep yorgun hissediyorum. Şuan bu satırları yazarken bile sıkılarak mutsuz olarak yazıyorum. Hiçbişey istemiyorum mutlu olmak icin cok şey aradım . Herkesi dinledim bosvermeyi denedim. Daha önce hiç bi yakınım ölmedi. Hiç kötü bişey yaşamadım. Ama belkide çok boş yasadıgım icin böyle. Sanki biri içime giriyor ve beni yönetiyor gibi hissediyorum. İnsanlardan korkuyorum ve kaçıyorum.İnsanların ortasına cıkmaya cok utanıyorum. Lisede oldugum icin zorluk cekiyorum hergün ağlıyorum. Arkadaşım yok 1 tane bile. hiç kimseye güvenmiyorum. Bu durumdan bir türlü kurtulamadım. Kendime güvenmiyorum. güvenmek icin elimden geleni yaptım bütün bakımları yaptım, zayıfladım güzel bi kız olmak istedim ama hala utanıyorum. Ve Çok yanlızım. Ailem biliyor durumumu ama hiçkimse yardımcı olamıyor. 1 arkadasım var fakat o da yardımcı olamıyor. kendimi şuanda yazacağınız herşey için zorladım. boşvermek istedim, insanların ortasında konuşma yapmayı denedim, herkesle konuşup arkadas olmayı denedim, gülümsemeyi ve sanki birşeyiö yokmuş gibi yapmayı denedim ama hiçbiri işe yaramadı. Psikiyatri ye bile gitmek istemiyorum cünkü korkuyorum sanki herkes bana zararverecek gibi. Ama arkadasım psikiyatri lerin enerji hapları verdiğini söyledi. ben hayata yeniden tutunmak istiyorum. Yeniden baslamak istiyorum. Hem de bugün. Lütfen bana yardım edin, lütfeen.:5:

bende geçirdim ıntıhar etmiştim hap içerek hemen doktara gorun çunku majör depresyon son evresi yani hafıfe alınacak bişi deıl

bende psikolojik tedavi gördüm sonra ilaçları bıraktım zamanında çok sinir krizleri geçirdim kendime çok zarar verdim evde ne kadar tabak varsa kırdım bunlar hoş şeyler değil ama o an kendini kaybediyosun ilacı doktor bırakma dediği halde bıraktım ve çok kötüyüm kendimi iyi hissetmiyorum nişanlımda psikiyatriye gitmemi istemiyo herşey senin elinde diyo ama değil anlamıyo beni daha kötü olmaktan korkuyorum sende durumun ilerlemeden git ve ilaçlarını düzenli kullan canım

İlaç tedavisinden sonra, uzunca bir süre (4 yıl) ilaç kullanmayı bırakıp daha sonra tekrar deprosyonu tetiklenen arkadaşım vardı. Şu kadarını söyleyebilirim

Kompleks
Kendine güvensizlik
Dolayısı ile insanlara güvensizlik
Şu an hatırlamasanda bilinç altına attığın travmalar vs her şey bir bütün.

Yapman gereken acilen Psikiyatriye gidip ilaç tedavisi ondan sonra psikoterapi ve ardından kişisel gelişim.

Back