• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maison'un başarı öyküsü...

çok teşekkürler.süper olur akşamada tavuk yemeği düşünüyordum birde senin tarifinle deneyelim bakalım.malum bu ara etlerde problem var uzuuuuunca bir süre et almayı düşünmüyorum.
balık ve tavuk daha iyi hem bizede çok faydası olur.diyet açısından.
kızlar bu arada diyetisyene gidenler olarak işin püf noktalarını paylaşsak doktorlarımızın şiddetle tavsiye ettikleri , önerileri belki bilmediğimiz birşey öğrenmiş oluruz.
ben aklıma geldikçe yazacağım.
bazen listemde verdiği kadarını yiyemiyorum.doymuş oluyorum ve 2 ekmekten 1 dilimini yemiyorum mesela.ona kızıyor yemen lazım diyor.
birde gün içerisinde 2 bardak ayran yada 1 kase yoğurt 1 bardak ayran olduğu için akşam
süt içme mutlaka meyve ye dedi.önceden akşam yatmadan tarçınlı süt içiyodum.bıraktım.birde ip atlamayı önerdi.
sabah kalkar kalkmaz 50 kere,aşam yemeğinden yarım saat sonra 50 kere birde yatağa girmeden 50 kere.
bunada bu hafta başlayacağım.:dance:

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ip atlama işi süper fikir.Bende hemen başlıyorumkaydirigubbakcemile2

merhaba arkadaşlar bugün ilk günümü geçirdim.sanırım 1.gün olduğu için fazlasıyla zorlanıyorum,yürüyüş yapıcaktım ama yapamadım.sabah kahvaltıyı aynen yaptım,arada 1 elma yedim öğle:3 kaşık fasulye,3 kaşık pilav yedim malesef ,arada 2 yulaflı biskuvi ve çay ,akşam:havuç çorbası,fasulye ve yoğurt yedim yatmadan öncede 1 elma yicem.sizin nasıl gidiyor arkadaşlar ?

merhaba arkadaşlar bugün ilk günümü geçirdim.sanırım 1.gün olduğu için fazlasıyla zorlanıyorum,yürüyüş yapıcaktım ama yapamadım.sabah kahvaltıyı aynen yaptım,arada 1 elma yedim öğle:3 kaşık fasulye,3 kaşık pilav yedim malesef ,arada 2 yulaflı biskuvi ve çay ,akşam:havuç çorbası,fasulye ve yoğurt yedim yatmadan öncede 1 elma yicem.sizin nasıl gidiyor arkadaşlar ?

Canım ilk gün gerçekten zor gidiyor..ama sonra alışıyorsun

sosyologtrendy canım. benim diyetisyenim de neredeyese seninki ile aynı listeyi verdi. yalnız bi fark var bende akşamları et yok et türü öğünleri öğlen tüketmemi söyledi..

öğün değişimi yapabiliriz arkadaşlar

et yerine 4 kaşık bakliyat yemeği.
1 dilim ekmek yerine 2 kaşık makarna yada pilav

Arkadaşlar Benim diyet listemde buna çok yakın şuan uyguladığım öğünler için bazı seçenekler var bu seçenekten birini seçerek daha rahat yapabilyorum çünkü çalışan biriyim..

güne başlarken 2 bardak su
gün içinde adaçayı nane, limon, kekik, kuşburnu 2-4 fincan yeşil ç ay
şekersiz çay kahve serbest öğün aralarınnda

kahvaltı : 7.30 8.30 arası
2 dilim yağsız peynir 50-60 gr
1 adet yumurta
1 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği veya cavdar ekmeği (kepekli olmasın dedi niye bilmiyorum )
yağsuz az tuzlu veya tuzsuz bol yeşillik domates salatalık biber ..

ara öğün 9-10 arası
2 porsiyon meyve (2 küçük elma yada 1 büyük elma muz, armut, vs )

öğle yemeği 12.30 - 13.30
4 adet köfte yada tavuk et veya 6 ck etsiz sebze yemeği
200 gr balık veya l60 grm ton balığı 1 kase yoğurt
yağsuz büyük porsiyon salata (sirke nar ekşisi serbest) 1 dilim esmer ekmek
1 dilim esmer ekmek veya 1 kepçe çorba yağsız büyük porsiyon salata

ara öğün l5.30 - l6.30 2 bardak su
2 dilim az yağlı peynir veya 2 adet karper 2-3 adet grisini şekersiz çay

akşam 18.30 - 19.30
6 ck etsiz sebze yemeği veya 4 kaşık bakliyat yemeği.
1 kase yoğurt - çacık -ayran
1 dilim ekmek veya 1 kücük kepçe çorba
Yağsız büyük porsiyon salata

yemekler 1 kg sebzeye 2 kaşık yağ ile yapılacak
yemekten sonra rezene çayı

ara öğün 20 00 20.30
bir porsiyon sebze ve 1 su bardağı yağsız süt

son ara öğün yatmadan 2 saat önce tamamlanmalı

güne başlarken ara öğün sonrasında ana öğün öncesinde ve aralarda su içilecek
2 saat aralıklarla öğün yapılacak
4 yk baklagil = 1 dilim ekmek artı 1 köfte kadar et
1 dilim ekmek = 1 kepçe çorba = 2 yk pilav -makarna

Arkadaşlar Benim diyet listemde buna çok yakın şuan uyguladığım öğünler için bazı seçenekler var bu seçenekten birini seçerek daha rahat yapabilyorum çünkü çalışan biriyim..

güne başlarken 2 bardak su
gün içinde adaçayı nane, limon, kekik, kuşburnu 2-4 fincan yeşil ç ay
şekersiz çay kahve serbest öğün aralarınnda

kahvaltı : 7.30 8.30 arası
2 dilim yağsız peynir 50-60 gr
1 adet yumurta
1 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği veya cavdar ekmeği (kepekli olmasın dedi niye bilmiyorum )
yağsuz az tuzlu veya tuzsuz bol yeşillik domates salatalık biber ..

ara öğün 9-10 arası
2 porsiyon meyve (2 küçük elma yada 1 büyük elma muz, armut, vs )

öğle yemeği 12.30 - 13.30
4 adet köfte yada tavuk et veya 6 ck etsiz sebze yemeği
200 gr balık veya l60 grm ton balığı 1 kase yoğurt
yağsuz büyük porsiyon salata (sirke nar ekşisi serbest) 1 dilim esmer ekmek
1 dilim esmer ekmek veya 1 kepçe çorba yağsız büyük porsiyon salata

ara öğün l5.30 - l6.30 2 bardak su
2 dilim az yağlı peynir veya 2 adet karper 2-3 adet grisini şekersiz çay

akşam 18.30 - 19.30
6 ck etsiz sebze yemeği veya 4 kaşık bakliyat yemeği.
1 kase yoğurt - çacık -ayran
1 dilim ekmek veya 1 kücük kepçe çorba
Yağsız büyük porsiyon salata

yemekler 1 kg sebzeye 2 kaşık yağ ile yapılacak
yemekten sonra rezene çayı

ara öğün 20 00 20.30
bir porsiyon sebze ve 1 su bardağı yağsız süt

son ara öğün yatmadan 2 saat önce tamamlanmalı

güne başlarken ara öğün sonrasında ana öğün öncesinde ve aralarda su içilecek
2 saat aralıklarla öğün yapılacak
4 yk baklagil = 1 dilim ekmek artı 1 köfte kadar et
1 dilim ekmek = 1 kepçe çorba = 2 yk pilav -makarna

Paylaşım için teşekkürler canım.Bende akşam poşette balık ve bol salata yedim.az öncede yarım armut yarım da muz yedim.Sabah bir saat yürüyüşümü yaptım öğleden sonrada yarım saat pilates.Sanırım ilk günü iyi bir şekilde atlattım.Yarın görüşürüz kızlar iyigeceler

Merhaba arkadaşlar.Bugün biraz geç uyandım.11 civarı:kedi:doğal olarak kahvaltımı da geç yaptım.Böyle oluncada insan düzenini şaşırıyor ama napalım.Aslında bugün tartılmicaktım haftada bir tartılayım diyordum ama dayanamadım baktım ve moralim acayip yerine geldi arkadaşlar.63.800 tok karna tartıldığım kilom.63.100 de sabah aç karna tartılmıştım.Bugün aç karna 62.600 düm.yarım kilo farketmişzemuszemus

merhaba arkadaşlar.Ben dün baya zorlandım ama bugün rahat geçirdim.Dün sabah aç karnına 86 kg.dım,bu sabah bende dayanamayıp tartıldım 85,4.bişey sorucam ben iş yerinde sulu yemek yiyemyorum yanımda beyaz peynirle yağsız olarak hazırlanmış tost götürsem öğle yemeği niyetine.sizce olur mu?

bana sorarsan asla öyle yapma... sulu yemek götüremiyorsan ton balıklı salata yapabilirsin 1 dilim ekmek ve 1 ayranla son derece doyurcu oluyor.. ben sebze yemeklerimi güveçte susuz (1 su bardağı ekliyorum) yapıyorum son derecede güzel oluyor. güveçte türlü 1 yada 2 kaşık yağla az tuzlu onu deneyebilirsin. ben soğuk yemek yiyebiliyorum ama.. aslına bakarsan çokta lezzet aramıyorum.. sırıf aç kalmamak için yiyorum.. lezzet mi kg mı diye soruyorum kendime lezzet hemen gidiyor aklımdan ve kilo verdiğimi gördükçede lezzetli geliyor valla :)))

cevap verdiğin için teşekkürler.Ben vejeteryan olduğum için et ürünleri yemiyorum,ama salata yapıp götürebilirim.

merhaba arkadaşlar.Ben dün baya zorlandım ama bugün rahat geçirdim.Dün sabah aç karnına 86 kg.dım,bu sabah bende dayanamayıp tartıldım 85,4.bişey sorucam ben iş yerinde sulu yemek yiyemyorum yanımda beyaz peynirle yağsız olarak hazırlanmış tost götürsem öğle yemeği niyetine.sizce olur mu?

Bence de tost yerine değişik salatalar,ayran,hazır çorba,meyveli yoğurt türü şeyler yesen daha iyi olur.Ben de zorlanıyorum ara ara ama resimlerime bakınca kendime geliyorum bu kilolar gitmeli.Yarın 3. günüm şu an canım okadar tatlı istiyor ki anlatamam.1 bardak sütü içtim içinde çubuk tarçık.Şimdi tarçını kemiriyorum iyigeceler hepinize:gitme:

cevap verdiğin için teşekkürler.Ben vejeteryan olduğum için et ürünleri yemiyorum,ama salata yapıp götürebilirim.

ebrucuğum şöyle de yapabilirsin salatanın içine nohut haşlayıp koyabilirsin.. hem farklı lezzet katar hemde tok tutar..kilolar gidene kadar dayancağız ne yapalım :)

Kızlar ben dün diyete az çok uydum
- kahvaltıda yarım domates, 1 salatalık, 3 zeytin,1 tatlı kaşığı tulum peyniri, yeşillik, biber, 1 dilim çavdar ekmeği
- Ara ogun 10:00 da yesil elma
- ogle arasinda yarım kase corba, 2 kaşık pilav, 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık kıymalı patlıcan ve salata yedim.
- Ara ogun 16:00 da yesil elma
- Aksam 18:00 da 4 kaşık mercimekli bulgur pilavı, 2 kaşık yoğurt salata
- Aksam 21:00 da 1 meyve
19:00 da 1 saat yürüyüş

Ve ben bunlara rağmen 100 gr bile vermemişim hala 56.6 gorunuyorum. baskulu bile oynattım acaba aynı kiloyu hafızasina yazdı da onu mu gosteriyor die :(

Bugun de ogle yemegi biraz farklı olarak az cok dunkune benzer yedim. 1,5 saat spor yaptım aksam. 2,5 litre de su bakalım yarın da 56,6 yı gorursem aglıcam ama :(

Kızlar ben dün diyete az çok uydum
- kahvaltıda yarım domates, 1 salatalık, 3 zeytin,1 tatlı kaşığı tulum peyniri, yeşillik, biber, 1 dilim çavdar ekmeği
- Ara ogun 10:00 da yesil elma
- ogle arasinda yarım kase corba, 2 kaşık pilav, 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık kıymalı patlıcan ve salata yedim.
- Ara ogun 16:00 da yesil elma
- Aksam 18:00 da 4 kaşık mercimekli bulgur pilavı, 2 kaşık yoğurt salata
- Aksam 21:00 da 1 meyve
19:00 da 1 saat yürüyüş

Ve ben bunlara rağmen 100 gr bile vermemişim hala 56.6 gorunuyorum. baskulu bile oynattım acaba aynı kiloyu hafızasina yazdı da onu mu gosteriyor die :(

Bugun de ogle yemegi biraz farklı olarak az cok dunkune benzer yedim. 1,5 saat spor yaptım aksam. 2,5 litre de su bakalım yarın da 56,6 yı gorursem aglıcam ama :(

Canım çok fazla kilon yok belki ondan biraz daha yavaş kilo veriyorsun.Ben 300 gr. vermişim bugünde 62.300 üm.Ama sabit değil henüz bu kilolar ve yağ gitmesi mümkün değil ödem atıyorumdur.Ben diyete uyuyorum.Ama itiraf etmeliyim kendimi çok halsiz hissediyorum.Kansızlık da vardı bende belki onla alakalıdır.Dün spor yapmadım ama bol bol ev işi yaptım belki spor yerine geçmiştir:1: Bugün sabah erken kalktım ama hiç yürüyüşe çıkmak istemedi canım.Birazdan öğlen yemeğini hazırlıcam.

tebrikler canımi bugun ben de tartıldım 56.1 cıktım :) ama her gun korkarak cıkıyorumi ya almıssam diye. Malesef o kadar spor yapmama ragmen hala sindirim problemi yasıyorum. Onun vermis oldugu siskinlik ve kilo da olabilir. Bugun sabah da fix kahvaltım yesil cay ve bir dilim ekmegimle bugun yesilliklerime tereyi de ilave ettim iştahımı kesti gibi geldi bana.

Oglen malesef egitimde oldugumuz icin dısarıda yemek zorunda kaldik ve irademe hakim olamayıp kuzu kavurma istedim. Bol yag içinde getirdiler bi sey. yagsız kısımlarından almaya calistim ama 4-5 kusbasi et filan yiyebildim. Yanında buyuk bir bardakta ayran ve mevsim salata. Bi de acili ezme gibi bi sey yedim. Malesef o bayaa bi tuzluydu :(
Saat 5 de bir elma.
Aksam 6 da 1 kase yogurt + makarna + 1 kucuk kelek + 1 tutam tere
1,5 saat yurudum yine
2,5 litre su
Şimdi de adacayı icicem yatmaya yakın da kaynatilmis 1 elmanın suyunu icip elmasini yicem. Bagırsaklara iyi geldigi soyleniyor.

meraba arkadaşlar...birbirinize destek olmanız çok güzel bişey..benimde gaza ve desteğe ihtiyacım var:1no2:bende 1.68 boyundayım..72 kiloyum...ve zayıflamak istiyorum..öncelikli hedefim 65 kilo olmak...bende başlicam bu diyete inşallah...bende inşallah sonuçlarını burdan paylaşırım..

Merhaba arkadaslar , bende 1.65 boyundayim ve 63 kiloyum. Ikinci dogumum sezeryan olunca 2 yildir bu kilolardayim. Ideal kilom 57 insallah en yakin zamanda zayiflayabilirim. 3 gündür diyetteyim yürüyüs yapiyorum ve ip atliyorum ama henüz 300 gr verebildim. Sizden destek alarak umarim basarabilirim.

günaydın arkadaşlar..diyete bende tam uymamıyorum..eşim evde izinli ve malum ya dışarıdayız yada evde onu yap yiyelim bunu hazılra yiyelim ..ama yinede şu anda 61.900 üm..

Merhaba arkadaslar , bende 1.65 boyundayim ve 63 kiloyum. Ikinci dogumum sezeryan olunca 2 yildir bu kilolardayim. Ideal kilom 57 insallah en yakin zamanda zayiflayabilirim. 3 gündür diyetteyim yürüyüs yapiyorum ve ip atliyorum ama henüz 300 gr verebildim. Sizden destek alarak umarim basarabilirim.

merhaba ..veririsin tabi takıl bize..
bende iki çocuk annesiyim ve ikiside sezeryan ..zaten doğum kilolarrndan kurtulmaya çalışıyorum ..aslında kurtulmuştumda bayramda fazla kaçırınca 2 kilo geri aldım..benim hedeffte 57 ..olumunekankayizsmile

benimde doğum kilolarımdan dolayı bunlar ya kızlar
aslında 65 i hiç geçmemiştim şimdiye kadar benim ideal kilomdu
ama evlendikten sonra 8 kilo ve hamilelikte 18 kilo ile coştumda coştum valla.
ne eziyet aslında şu vücudumuza yazık değerini yeni anlamaya başlıyoruz dimi?
ben dün çok fena bişe yaptım ve pizza yedim ama vejeteryan pizza.
2 aydırda yemiyodum.normalde hergün işyerine evden yemek getirmeye çalışıyorum ama dün getirmediğim için dışardan söylemek zorunda kaldım.arkadaşlar aklımı çeldi :kedi:
benimde kandırılasım mı varmış hemen atladım :kedi:
ama pes etmedim öğlen aralarında yarım saat yürümeye çalışıyorum ve artık çorba salata yeni favorim çokta doyuruyor kızlar doymam sanıyosunuz ama sebze yoksa ogün menüde çorba salata ayran üçlüsü fena tıkıyor insanı tavsiye ederim:lepi:

Back