Mahvolan evliliğim

Gorumce ile sonsuza kadar mesafe konulmali. Kv ve kp ile de minimym gorusulmeli ve mesafeli olunmali.
Ese telefonunda ne var da kurcalanmasina bu kadar tepki verildigi sorulmali.
Bebek dogdugunda aile oldugunu ogrenmeleri icin ucincu kisiler o evde olmamali. Yardim edilecekse es yardim etmeli.
O evden gidilecekse bebek ve anne degil, es gitmeli. Herzaman bu boyledir. Evlilik yurumediginde evden gitmesi gereken kocadir. Su an icin ciftler evde kalmali ve sakince bu durumu atlatmaya calisilmali. Gorumce hayata dahil edilmemeli. Kocaya da sorumluluk ogretilmesi icin yavas yavas bazi seyler yuklenmeli. Tum herseyi kadin ustlenmemeli. Esler hayati ortak yurutmeyi ogrenmeli. Tek tarafta tum yuk olmamali.gecmis olsun.

İlk doğumda zor geçti.gerçekten bakamazdım.
20.günde kv alındı gitti.annem de esim tarafından gitti.oldu birsuru şe
.İkinci doğumda herşeyi kendim yaptım .annem de yardim etti.kimse yardim etmeden öyle güzel geçti ki sağolsun bebiş de zordu ama anlaşabildik.çünkü kendi düzenimi kurdum.bebek de ona alışıyor.
Kimseye yaranamazsın.ez geç seni ezerlerse ama esin senin yanında olmaz .onu da göze alacaksınız.

cözümü bilmiyorum ama hep soruyorum yeni doguranlar niye yanina illa birini getiriyor?bu cocugu anasi babasi yapti baba calissa bile oda elini bi tasin altina koymali „Aile“ oldugunu anlamasi icin önemli. ha olmadan zorlugunu bilemezsin dersen, benimde bir yasinda oglum var dünden bugüne herseyi kimseden yardim almadan yaptim... dogumum ve iyilesme dönemim cok zor gectigi halde...

Bu asla sorgulanmayan bi gelenek olnuş. Ben de sınıntısını çok çektim. İkizlerime tek baktım diye tüm ailece anormal görüldüm. Ki ilk 6 ay yalnız değildim . Çocuklarımı kıskanıyomuşum. Kimseye vermek istemiyomuşum. Ancak 6 ay sonra kalabildim. Etraftaki herkes hamileliğimin başından beri kitlemişti beni kv ye. Bikaç yıl berabermişiz. İkiz çocuğa yalnız bakılır mıymış.Neler duymadım neler. İkizlerin evini bile ayıran varmış. Gayet normalmiş bu bi de. Yani biri annede kalıyo biri anneanne ya da babaannenin evinde. Ayda bir değiştiriyomuşuz. Nelerle uğraştım ben ya. Şimdi hatırlayınca sinirlendim yine birden.

Böyle bir dönemde ciddi karar vermeyin eşinizden gerekirse bir süre ayrı kalın ama lohusalık sendromu olabilir. İleride yanlış karar verip pişman olmayın... Görümcenizi ise Allah’a havale edin!

Görümceniz kaç yaşında allah aşkına?

Sunu bil ki esinin ve ailesinin gozunde sen "el"sin. O yuzden bu insanlar cok da birsey yapma. Hatta bu insanlari bosver. Cunku amudada kalksan bu tiplere yaranamazsin. Esin de nankor bence. Birsey olsa arkandan gelmez sanki. Ailesinin arkasina gider gibi. O yuzden kendin icin yasa. Bu insanlar icin birsey yapmayi birak. Kiymet bilecek tipler degil cunku.

Soğumakta çok haklisin o ne biçim adammış öyle kardeşini susturamamiş seni korumamış.herşeyi hakediyo bu saatten sonra

Lohusalık, bebeğin ilk ayları zaten zor bir de ilk çocukta, insan destek arıyor ama nedense kıskançlık mı haset mi bilmiyorum da herkes lohusa kadına yürüyor, sırf bu sebeple ikinci doğumdan sonra eve birini davet etmek istemiyorum hatta hayırlı olsuna geleceklere de kendimi toparlayınca buyur gel diyeceğim, ilk seferde biz boşanıyorduk, hem onun annesi hem benim kardeşim yüzünden. Allah kimseye muhtaç etmesin gerçekten, ya misafire çay koydum diye kardeşim benim yüzüme vuruyor ki dikişli halimle kalkıp yemek yapan bir insanım, kayınvalide hastaydı, benim çocuğum hasta mı değil mi diye gelene gidene danışıyordu, ben de hizmet ediyorum gelene lohusayken, üzüntümden içim içimi yedi hep sustum hem kendi aileme hem onunkine, en sonunda eşime patladım, o da bana. Neyse şuan çok şükür ama ne çektiğimi ben biliyorum, en hassas dönemimde saçma sapan sebeplerden kavga çıkarıp gittiler. Affetmem çok zor hala kırgınım bu doğumumda da geleceğim diyene veya bize gel diyene, sağolun gerek yok dedim açıkça. Yapamazsın edemezsin lohusasın deyip sonrada burnunuzdan getirirler. En güzeli kendi işinizi yapmak evet zor ama bir süre Allah'tan yardım isteyip sabretmek. Temizlik için yardımcı tutabilir, yemek için de temiz biryerden söyleyebilirsiniz. Sanki onlar olmasa dünya dönmeyecek, şuan torununu ayda bir görüyor diye üzülüyor kv, babamlarla uzun süre oldu görüşmedik bir de bana tavır aldılar kardeşim yüzünden, kısacası yalnızca siz değilsiniz sakın üzülmeyin. İnsanlar o kadar bencil olmuş ki yaptığı iyiliği başına kalkmak, yuva yıkmak, kalp kırmak çok basit geliyor artık. Allah fırsat vermesin böyle insanlara.

Ya biraz siz davetiye çıkarmışsınız. Zaten bir sürü sorun yaşadığınız kişiyi hem de tam lohusalıkta evinizde yatılı çağırmışsınuz. Siz de aileniz de bir sürü laf yemiş. Hatanın birazı size ait kabul edin. Hayır bir de gece bebeği emanet etme aklını kim verdi size, çok şaşırıyorum böyle konularda. Yani mantıken siz 2-3 saat uykusuz kalmayın diye görümce uykusuz kalıyorsa, onun da bebekte hak iddia etmesi sizi rahatsız etmemeli yanlış mıyım?

Şu saatten sonra yapılacak şey, görümce ile ipleri tamamen koparmak, kayın aile ile az görüşmek, ve eşinizin de bu durumu tamamen kabul etmesi.

Bu şartlar kabul edilmezse, bence bundan boşanılır. Bu görümce hiç bir şey için çekilmez.

Ah yazık yaa, lohusa halinizle güya size yardıma geldi.

Eşle arayı bozmak mı yardım oldu?

Şimdi evinizde misiniz? Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Şuan eşim herşeyin farkına vardı ikimiz çok iyiyiz ama ailesiyle bi süre görüşmeyiz görümceyi sildik tamamen

Ya biraz siz davetiye çıkarmışsınız. Zaten bir sürü sorun yaşadığınız kişiyi hem de tam lohusalıkta evinizde yatılı çağırmışsınuz. Siz de aileniz de bir sürü laf yemiş. Hatanın birazı size ait kabul edin. Hayır bir de gece bebeği emanet etme aklını kim verdi size, çok şaşırıyorum böyle konularda. Yani mantıken siz 2-3 saat uykusuz kalmayın diye görümce uykusuz kalıyorsa, onun da bebekte hak iddia etmesi sizi rahatsız etmemeli yanlış mıyım?

Şu saatten sonra yapılacak şey, görümce ile ipleri tamamen koparmak, kayın aile ile az görüşmek, ve eşinizin de bu durumu tamamen kabul etmesi.

Bu şartlar kabul edilmezse, bence bundan boşanılır. Bu görümce hiç bir şey için çekilmez.
Gece iki üç saat bakıyor ama akşam 4e kadar evde uyuyor zaten gece uyumayan biri olduğu için biraz da bırakmıştım ama hayatımın hatasıydı kabul ediyorum. Gece bırakmam için de onlar zorladı ama meğerse koz almakmış amaçları acı bi ders oldu

Back