- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.231
Maddeye baktım şimdi "Atatürk'ün hatırasına alanen hakaret etmek" olarak geçiyor. Bu durumda diktatör demenin suç sayılabilmesi için diktatör kelimesinin hakaret içerikli bir kelime olması gerekir, eğer RTE için kullanıldığında hakaret olmayan kelime Atatürk için kullanıldığı zaman hakaret oluyorsa burda bir sıkıntı vardır. Hukuk pozitif bir normdur doğru ya da yanlış olarak ayırmaz ya da kişiye göre hareket etmez kanun uygulanır.
Bu arada Atatürk'ü koruma kanunu dediğimiz kanunun var olma sebebi zaten Atatürk'ün hayatta olmamasından kaynaklanıyor. Yasaya göre hayatta olmayan birine karşı suç işlenemez çünkü. Bu gibi durumlarda mirasçıların dava hakkı olabiliyor ama Atatürk'ün mirasçısı da olmadığından bir kanun yolu ile hatırası korunmak istenmiş.
RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.
@Alıntı yapmayı becerememişim yorum sahibi kusura bakmasın lütfen
Hah iste demek istedigim buydu.Maddeye baktım şimdi "Atatürk'ün hatırasına alanen hakaret etmek" olarak geçiyor. Bu durumda diktatör demenin suç sayılabilmesi için diktatör kelimesinin hakaret içerikli bir kelime olması gerekir, eğer RTE için kullanıldığında hakaret olmayan kelime Atatürk için kullanıldığı zaman hakaret oluyorsa burda bir sıkıntı vardır. Hukuk pozitif bir normdur doğru ya da yanlış olarak ayırmaz ya da kişiye göre hareket etmez kanun uygulanır.
Bu arada Atatürk'ü koruma kanunu dediğimiz kanunun var olma sebebi zaten Atatürk'ün hayatta olmamasından kaynaklanıyor. Yasaya göre hayatta olmayan birine karşı suç işlenemez çünkü. Bu gibi durumlarda mirasçıların dava hakkı olabiliyor ama Atatürk'ün mirasçısı da olmadığından bir kanun yolu ile hatırası korunmak istenmiş.
RTE aşığı biri değilim ama burda bariz haksızlık yapıyorsunuz hanımlar hukuk bu değil. Atatürk kurucu diye kanun ona farklı davranmalı diyemeyiz.
@Alıntı yapmayı becerememişim yorum sahibi kusura bakmasın lütfen
Kendimi ifade edemedim ama bu arkadas demek istediklerimi soylemis.
:)