Mahkeme: Erdoğan'a 'diktatör' demek hakaret değil, siyasi eleştiridir

Sevgili 562450 562450 , düzeltmem gerekecek, yokluga dogru giden bir ülkeyi, yeniden ülke yapan bir insanla, 13 senedir iktidar olani bir tutamayiz, yani ayni kefeye koyamayiz, zaten kimsede koymuyor.
Dünyanin her yerinde, dünyanin gelmis gecmis en iyi lideri diye geciyor Atatürk.
Dünyanin her yerinde Atatürk caddesi var, hatta bazi ülkelerde Atatürk heykeli var, hatta Cin`de Atatürk`ü bilmeyen lise ögrencisi yoktur. Zorunlu Atatürk dersi veriliyor. Eger Atatürkü bilmezsek, biz tarih bilmiyoruz diyorlar.
Onun icin Atatürk biz Türklere gelen en büyük hediye ve en büyük sans.
Evet onu biliyorum, bende Atatürk'e sonsuz saygı duyuyorum zaten.
Ama mesela Atatürk'ü sevmeyen, onun yaptıklarını beğenmeyen insanlar var. Onlar Atatürk'e diktatör dediği zaman suç oluyor.
Dönemin cumhurbaşkanına diktatör denildiği zaman "eleştiri".
Ki Rte'nin sevenleri de az buz bir rakam değil.
Peki neden?
Yani sırf Atatürk çok seviliyor diye mi suç oluyor diktatör olmak?

Sanırım anlamadılar beni tam olarak.
Çünkü sürekli aynı yorumlar yapılıyor ve net bir cevap yok. :KK64:
Hayir canim onunla alakasi yok, bir laf vardir :
Sen ne söylersen söyle, söyledigin, karsindakinin anladigi kadardir.
Herkes anladi, bir tek sen anlamadigina göre, sorun sende canim. Tüm dünya anladi, bir sanami anlatamadik simdi ? Cok ilginc. Ama önemli degil zaten. Atatürk`ü anlamak icin onun gibi düsünmek, onun ilkelerinden gitmek ve benimsemek lazim.
Bosver zorlama kendini, olmuyorsa olmuyor. Herseyi anlamak mecburiyetinde degilsin. Isteseydin coktan anlardir canim benim. Onu anlamak zor birsey degil, sadece vozyon meselesi, hayata bakis meselesi.

Ya bide ben ciddi ciddi soruyorum. Öyle nispet yapmak, ikisini kıyaslamak gibi bir amacım yok.
Çünkü ikisi de saygı duyduğum insanlar.
Yanlış anlaşılmasın. Atatürk'e laf ettiğimden ya da Rte fanatiği olduğumda değil.

12038410_10207568658431814_1078068990743004831_n.jpg

Anlatamıyorsun.
Sadece Atatürk'ün ülkenin kurucusu olduğunu söyledin.
Eee? Bunu herkes biliyor zaten.

Hani alıntılaşmıyorduk, ne oldu?
Sen bu ülkenin kurucusuyla dönemlik bir cumhurbaşkanını bir tutuyorsan ne anlatayım ki ben sana? Bak biri 100 yıldır anılıyor, diğeri 3-5 yıl sonra ondan öncekiler gibi unutulacak. Bilgi yarışması sorusu olarak kalacak sadece.

Sephora cumhuriyetin kurucusu Ataturk amenna Allah razı olsun... Ama inan dinlemek isterim cumhuriyet kurulurken hala osmanlıdan kurtulamayanlar o zamanlarda diktatör kelimesi kullanmismidir kullanmamismidir...

O zamanları bilemem ki o zamanda yaşamadım.
Bunu istediğin gibi adlandırabilirsin. İster kanunla korunduğu için de, ister saygı duyulduğu için, ister ölünün arkasından konuşulmayacağı için. Seç beğen al, istersen başka bahane bul...

Yani 1920 lerde yönetmesi ona diktatör denmesi hakkını vermez ama Rte 2015 'te yönettiği için diktatör denebilir mi?
hayır. 1920'lerde yaşaması Atatürk'ün durumunu farklılaştırır. örneğin Fatih Sultan Mehmet kardeş katlini meşru kılmış ama ilerleyen yıllarda Osmanlı bu uygulamadan vazgeçmiş, niçin? dönem değişmiş, artık kardeş öldürmek bir devletin geleceği için bile olsa uygun görülmüyordu.
1920'lü yıllarda ülkenin içinde bulunduğu iç ve dış tehditlerde Atatürk'ün bütün yetkileri elinde toplaması makul, anlaşılır bir olaydır. o dönemde İngiltere'de meşruti monarşi, Fransa'da Cumhuriyetten Monarşiye Monarşiden Cumhuriyete geçen bir yönetim anlayışı, Almanya'da krallık, Doğu'da yeni kurulan krallıklar cumhuriyetler, Rusya'da yıkılan bir Çarlık yerine kurulan bir sosyalist rejim.
Dünyanın yönetim düzeninin tamamen değiştiği ve evrildiği bir düzen var. ve ortada da tamamen değişen bir devlet rejimi.
hayalinizdeki Cumhuriyetin ve kurucunun "bakın Cumhuriyet diye bişi buldum gelsenize çok güzel" dediğini biliyorum ama dünyanın neredeyse hiçbir yerinde rejim böyle değişmedi. bugün Yarı Başkanlık Sistemiyle bize örnek gösterilen Fransa'nın ilk Yarı Başkanı bir diktatördü.
Atatürk olağanüstü dönemde devlet başkanlığı yapmıştır ama şu anda olağanüstü bir dönemden bahsedemeyiz o sebeple de kıyaslamak doğru değil.

Ya diyorumki neden Atatürk'e diktatör demek suç?
Çok seviliyor diyorsunuz.
Ee sevmeyenler de var.
Yani sebep sevilmekse Rte'de çok seviliyor.
Ama ona diktatör demek eleştiri oluyor.
peki sana şu şekilde karşılık vereyim ABD'ye git ve George Washington bir soykırımcıydı de. bakalım nasıl bir yanıt alacaksın?

peki sana şu şekilde karşılık vereyim ABD'ye git ve George Washington bir soykırımcıydı de. bakalım nasıl bir yanıt alacaksın?
Boyle bir sey mumkun degil ama :)
Peki sen anlatir misin? Ciddi anlamda bilgiye aç bir insanim ve ne ogrensem kardir.
Bu sekilde dusuncelerimde degisebilir : )

562450 562450 cigim, git bunu o mahkemeye sor, deki neden suc.
Inan bize, aramizda Adalet bakanliginda olan yok. Bildigim kadariyla hakimde yok. Git sor.
Bize niye soruyorsun ?

Merak ettim, neden simdiki durumuzu konusmyoruzda, 80 sene öncesini konusuyoruz veya kiyasliyoruz ?
Bana ne faydasi olacak 80 sene önceki durumlar ?

562450 562450 Ataturk aleyhine islenen suclar kapsamında, Ataturk'un hatırasına saygısızlık yapan, soven ve hakaret edenler hapis cezasıyla cezalandılır. Bunu basın yayın yoluyla yapmıs ise cezası yarısı oranında attırılır.

Diktator demek, Ataturkun hatırasına saygısızlık olarak kabul ediliyor ve gecmiste bunun suc olduguna dair emsal bir dava var.

Aradaki fark nedir diye sormussun, biri suanki bir siyasi ve hayatta, dolayısıyla siyasi elestiri olarak kabul edebilir mahkeme.

Ataturk ise blr devlet adamı ve hayatta degil, bundan daha onemlisi, anayasada blr "Ataturk" kanunu var.

Sence Atatürk bir diktatörmüydü ? :KK57:
Yani ne demek istedigini anlayamadim simdi. Sorunu biraz daha aciklarmisin ?
:)

Hayir degildi.
Yonetme konusunda ciddi anlamda ornek alinmasi gereken bir insan.
Daha oncede soyledim ben ona minnettarim ve sonsuz saygi duyuyorum.

Soyle soyleyim gecenlerde Ataturk' e diktator denildi diye tartisma cikmisti.
Dun bu diktatorluk konusunu arastirdim ve evet ciddi ciddi hakaret oldugunu ogrendim.

Demek istedigim su Ataturk'e diktator diyerek hakaret edilmis olunuyor da neden Rte'ye diktator denilince elestiri oluyor?
Yani diktatorun anlami kotu olmasina ragmen bu sekilde "elestiri" olarak gecilmesi cifte standarda giriyor.

Ben hakaret olarak bakiyorum olaya.
Ataturk nasilki hakareti haketmiyorsa Rte'de etmiyor.

562450 562450 Ataturk aleyhine islenen suclar kapsamında, Ataturk'un hatırasına saygısızlık yapan, soven ve hakaret edenler hapis cezasıyla cezalandılır. Bunu basın yayın yoluyla yapmıs ise cezası yarısı oranında attırılır.

Diktator demek, Ataturkun hatırasına saygısızlık olarak kabul ediliyor ve gecmiste bunun suc olduguna dair emsal bir dava var.

Aradaki fark nedir diye sormussun, biri suanki bir siyasi ve hayatta, dolayısıyla siyasi elestiri olarak kabul edebilir mahkeme.

Ataturk ise blr devlet adamı ve hayatta degil, bundan daha onemlisi, anayasada blr "Ataturk" kanunu var.
Evet biliyorum ama Rte'de cumhurbaskani.
Ataturk kadar + si yok ama nihayetinde ust makam sahibi.
Diktatorun anlami kotu. Resmen hakaret.
Peki cumhurbaskanina hakaret etmek neden "elestiri" oluyor bunu soruyorum ben :)

Bide sanirim boyle sordum diye Ataturk karsiti oldugum sanildi.
Oyle bir durum yok.
Ulkenin kurucusuna, kadin olarak bana haklarimi veren insna saygim sonsuz..

X