• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mağazacılık işleyişi hakkında bilgisi ve fikirleri olanlar? Sizce doğru mu söylüyor?

ortakkardeshesabi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2018
38
37
3
Merhaba arkadaşlar. İsim vermek istemiyorum bilinen ve bir çok şubesi olan bir mağazada daha önce part-time kasiyer olarak çalışmıştım. Mağazanın işleyişinden bahsedip konuya geçmek istiyorum....
Bu mağazada müdür - müdür yardımcısı olabilmek için ilk şart kasa sorumlusu (şef kasiyer) olmanız gerekiyor. Sonrasında mağaza müdürünüze yönetici olmak için başvuruyorsunuz. Mağaza müdürünüz merkeze bildiriyor. Merkez müdürünüzden sizin hakkınızda bilgi alıyor ve müdünüzün de onayını aldıktan sonra yöneticilik süreciniz başlıyor. 6 ay 6 ay olmak üzere toplam 2 stajyer yöneticilik hakkınız bulunuyor. Şöyle ki; ilk 6 ay stajyer yönetici olarak başladınız 6. ayın sonunda yazılı sınav oluyorsunuz, 70 ve üzeri alırsanız yönetici olarak başlıyorsunuz. Sınavı geçemezseniz 2. staj hakkınızı kullanıyorsunuz. Eğer 2. de de olmazsa başladığınız işe yani şef kasiyer olarak devam ediyorsunuz.
Sorum şu ki 29 yaşında bir beyefendi arkadaş bu mağazada stajyer müdür yardımcısı olarak başladı ve bana ilk kez staj hakkını kullandığını söylüyor.
Fakat sonrasında bana 5-6 tane mağazada çekildiği takım elbise - beyaz gömlekli fotoğrafını atmıştı. Açıklama olarak "Mağazada yönetici eksikti 1 günlüğüne yönetici olmuştum" demişti. Ben de "Yaa öyle mi ne güzel sana güvenip yönetici yapmışlar" dedim, üzerine düşmedim. Sonrasında farklı sebeplerden yalanlarını yakaladığım için şu an muhabbetim yok.
Şimdi düşünüyorum bu mağazanın her şubesinde bir müdür bir müdür yardımcısı oluyor. Biri eksik olsa diğeri mutlaka oluyor. Her ikisi de eksikse mutlaka başka şubeden destek yönetici gönderirler. Hiçbir kurumsal şirketin personelini 1 günlüğüne yönetici yapacağını düşünmüyorum.
O gösterdiği fotoğrafı ilk stajyer yöneticilik zamanı olabilir sınavdan kalınca bir süre kasa şefi olarak devam etmiştir sonra tekrar başvuru yapıp şu an 2. yöneticilik hakkını kullanıyor diye düşünüyorum.
Ama o zamanki davranışları, heyecanı ilk kez terfi etmiş biri gibi duruyordu...
Sizce bu beyefendi doğru mu söylüyor? Gerçekten gösterdiği fotoğraflar 1 günlük yöneticilik zamanı olabilir mi? Yoksa öncesinde 6 aylık yöneticilik deneyimi olmuş mudur?
Mağazacılık sektörü hakkında bilgisi olan var mı? Böyle istisnai durumlar olabilir mi, beni aydınlatırsanız çok sevinirim...

bence tek derdiniz bu olsun sonunda ne çıkacak diye de sonuna kadar okudum.
Sanırım aranızda bir münasebet geçecek adam dürüst mü değil mi diye ölçüyorsun

Mağazanın prosedürü hakkında bir fikrim yok ama arkadaşın yalan söylemiş gibi duruyor. Ama siz niye bu olaya taklidiniz anlamadım.
Mağaza içi yukselme ile alakası yok ama bir zamanlar çok iyi bir markanın giyim mağazasında çalışmıştım. Müdürümüz ve müdür yardımcısı da vardı ama bölge müdürleri çalışan personelin motivasyonu ve performansı artsın diye bir günlük mudur diye bi uygulama yapmışlardı. Tüm sorumluluğu veriyorlardı. 1 gün için. Mudur de orda oluyordu ama sonra en iyi performans gösteren eleman seçiliyordu vs.

Mağazanın prosedürü hakkında bir fikrim yok ama arkadaşın yalan söylemiş gibi duruyor. Ama siz niye bu olaya taklidiniz anlamadım.
Mağaza içi yukselme ile alakası yok ama bir zamanlar çok iyi bir markanın giyim mağazasında çalışmıştım. Müdürümüz ve müdür yardımcısı da vardı ama bölge müdürleri çalışan personelin motivasyonu ve performansı artsın diye bir günlük mudur diye bi uygulama yapmışlardı. Tüm sorumluluğu veriyorlardı. 1 gün için. Mudur de orda oluyordu ama sonra en iyi performans gösteren eleman seçiliyordu vs.
Hakkım olarak doğru mu söylüyor yalan mı bilmek istedim. Hareketleri çok çelişiyordu çünkü. Bu yüzden biraz takıldım. Dediğiniz gibi motivasyon da olabilir bilmiyordum böyle bir uygulamanın olduğunu... Verdiğiniz bilgi icin tesekkur ederimm. :)

Back