Maden suyu - diyet ilişkisi - fikri olan paylaşsın lütfen

cocostar

azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
3.081
83
318
Konya
merhaba kızlar

bir sorum olacak umarım yardımcı olabilirsiniz.
maden suyunu fazlasıyla seviyorum
sıcaklarda da mis gibi içiyorum
ama vücudumu şişiriyor gibi hissettim.
belki de başka birşeyden bilemiyorum...

sizce maden suyunun zayıflamaya olumlu veya olumsuz bir etkisi olabilir mi?

canımcımm benim abimin eşi bundan 4-5 yıl evvel 10 kiloya yakın vermiş ve bunu yaparkende çalıştığı için sabah çubuk kraker ve soda öğlen aynı şekilde akşamda hemen hemen böyle geçiriyomuş...yada yemeye vakti olmuyor yatııyormuş işden gelir gelmez...
çok sağlıklı olduğunu söylemiyorum hatta hiç sağlıklı diil ama 1-2 ay içinde 10 kilo vermiş ve tekrarda almamış daha doğrusu almadı canım:)))
benim eşimde geçen ay zayıflamak için diilde sevdiği için ve sıcakta iyi gidiyo diye accayip soda içiyodu ve inanılmaz bi şeklde yemesine rağmen bir ayda 4-5 kilo verdi canım...
bende günde 4-5 tane içtiğim zamanlarda dikkat ettim kilom da artış olmuyo kaçırsamda az yediğimdede eriyorum resmen....

bendede canım iştah kesiyor, günde en az 2 yada 3 kez içiyorum ve formda kalmaya yaradığını düşünüyorum.

zararı yok bilak,s yararı var ama meyveli olanlar değil(içindeki şekerden dolayı onu içmeyin bence)

bizim step hocamız spor yaparken günde 1 veya 2 kere içmemizi tavsiye etmişti,
ama regl günleri hariç çünkü vucudumuzda su ve tuz tutulmasını sağlıyormuş o özel günlerimizde,
bende özel günler hariç elimden geldiğince içmeye çalışırım,abartmadan tabiki...

cococum .
bende kilo veririken günde mutlaka bir tane içtim hoş halada içiyorumda. zayıflamaktan ziyade sağlıklı ve sevdiğim için içiyorum ama benim çok acıktığımda böyle haifi bişeyle birlikte tüketttiğimde acayip tok hissediyorum

kızlar sağolun hepiniz
açıkçası kafam baya karışık bu konuda,ben acaip seviyorum maden suyunu
ama çoğunluk kilo vermeye olumsuz bir etkisi olmadığı konusunda hemfikir

sodanın içinde sodyum var bildiğiniz gibi ve bu su tutabilir ama spor yapıyorsanız tutmayacaktır bence, hatta rejim sırasında alamadığınız mineralleri yerine koyduğu için sağlıklı olduğunu düşünüyorum, bende çok seviyorum ama tabii sade soda şekerli değilkaydirigubbakcemile3

kızLar sodanın günde en fazla 2 tane içilmesi gerkirmiş fazlası zararlıymış haberiniz oLsun....

canım bende sade sodanın diyete faydalı olduğunu biliyorum. ancak bende de gaz yapar soda. Ben haftada 3 veya 4 kez içerim limonlu güzel oluyor. Çok soda düşkünü olmadığım için çok bişey söyleyemiycem coco cum

tatlışım cocom,
fazlası zarar diye biliyorum,günde en fazla 2 tane,o da hergün değil..
spor yapanlar özellikle günde 2 içmeeli çünkü sporla beraber kaybettiğimiz mineralleri yerine koyuyor soda..
iç hayatım iç rahat rahat:)

cococum canım bende diyette en az her gün 1 tane içilmesi gerektiğini tüm diyetisyenlerden duydum ve bende içiyorum canım içindeki minerallerde diyet sırasında eksilenleri yerine koyuyor canım yararlı ama tabi fazlası zarar canım herşeyde olduğu gibi​
:içelim: :içelim: :içelim: :içelim: :içelim:

cococum canim valla ben hec icemiyom mehalimcim takima ilk geldigi zaman faydalarindan bahsetmisti
kendiside hergun okuldan geldim maden suyumu aldim oturdum pc nin basina canlarim diyodu yanlis hatirlamiyosam bende ozenip esime tembih ettim bu hafta alisverise gidince aliver diye oda sagolsun gitmis bir koli birbucuk litreli siselerden getirmis hanim maden suyu icecek zayifliycak diye
anam birinci siseyi actim bir yudum ictim ikincide puskurdum icemedim omrumde icmemisim nasil icem icemedim bende her misafir geldiginde suyun yaninda bir sisede maden suyu getirdim bitirin bunu cabuk dedim ben icemedim dedim siz seviyosaniz icin dedim iste o birdaha almadik keske azda olsa icebilseydim cocuklara falan azda olsa alistirsam iyi olurda
ama bizim koyde adamlar aksam yemegini tikinip gelip gobeklerini sisirip kahvede bol bol icerlermis kayinpederim anlatir
iste boyle coccom yaa ben disardan aliyom azcik yuzume yaptigim maskelerin icine falan koyuyom azcik bide gece yatmadan temiz bir tulbente onunla islatip yuzumde bekletiyom biraz benim yuzum cok terledigi iicin bir arkadasin kizi var estetisyen o tavsiye etmisti
zayiflamaya etkisi oldugunu bende duydum canim

asyam evet doğru hatırlıyosun hehehe. hala o dediğimi yapıyorum şekerim :)) günde bir şişe içelim güzelleşelim

arkadslar ben bu soda ısını denemıstım kuzenım sayesınde sbah kahvltımı edıodum ve dha sonra ogle yemeı falan yoktu sadece acıktıkca soda ıctım 3 gun boyunca ama sonra korkmaya basladm 2 3 kılo verdım yuzuyodumda bıde mıde bos olunca delebılme rıskı var sadece o bakımdan zaralı ama tok tuttugu kesın=) 3 gunun sonunda 1 tane bıskuvıyı zor atmıstım agzıma bunye alısınca dedım yok olmaz bole zorlamam lazım kndımı bırden erıyıp gıtmekte kotu olmustu bnm ıcın..ama yınede bu sekılde baya bı kılo verılceınden emınım

Egzersiz sonrası içilebilir

Mineralli su aktif yaşam, spor ve egzersizde doğal su desteğidir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde dengeli ve yeterli beslenmenin yanında günlük fiziksel aktivitelerin artırılması ve çeşitlendirilmesinin yararları günümüzde giderek daha iyi anlaşılıyor.

Sportif faaliyetlere katılma, egzersiz yapma, yürüme ve koşu gibi aktivitelere katılma günümüz insanının sağlıklı alışkanlıkları arasında daha çok yer alıyor. Bu arada, tüm bu aktiviteler sırasında terlemeyle oluşan su ve mineral kaybı unutulmamalıdır. Bu su ve mineral kaybının karşılanması yaşamsal önemdedir. Bu konuda mineralli sudan faydalanılabilir. Böylece, kaybedilen vücut suyu yerine konulduğu gibi, artan kas ve hücre metabolizması yeterli miktarlarda minerallerle desteklenir ve yaşamsal önemdeki su-elektrolit dengesi korunur.
alıntıdır..

burda bahsedılen maden suyu
arkadaslar soda degıl maden suyu zayıflama etkılıdır
hep karıstırıyoruz soda ıle maden suyunu
googleden arastırdım bılgınızee

canım bendede anı etkiyi yapıyo soda yani şişiriyo.. bi ara sürekli içiyodum ama farkedince bıraktım ayda yılda bi yanii... neden böyle olduğuyla ilgili bi fikrim yok... haa bide benim iştahımı açıyodu:)

merhaba ben sade maden suyunun içine biraz limon sıkarak içiyorum hem sindirime iyi geliyor. Açıktıkça soda içmek doğru değil. Günde iki taneden fazla içilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

akupunktur doktorum günde 2 şişe içmem gerektiğini(adet dönemi hariç) çok faydası olucanı söylemişti..bende faydalı oldugunu düşünüyorum...

maden suyu su kaybını önlermiş bu yüzden spor yapmadan yarım saat önce falan maden suyu için derler hep su kaybetmeden kalori yakmak için.

Bende her akşam yemeklerden sonra içiyorum, yemek sonrası içince önce tok tutuyor gibi oluyor ama içtikten bir yarım saat sonra hafif hafif midem kazınmaya başlıyor bişeyler atıştırıyorum, ama yemeği bazen fazlada kaçırsam maden suyu içince kilo almıyorum ama vermiyorumda tabi.:hulya:

Back
X