- 12 Temmuz 2006
- 55.480
- 212.622
- 52
Amin inşaallah.Abla benim ailemin maddi durumu hep düşüktü, çocukluğumdan beri istediğim şeyleri çabuk elde edebilen biri olmadım. Bu yaşıma kadar maddi sıkıntılardan dolayı hiç şikayet falan da etmedim, hep pozitif düşündüm, kanaat ettim. Ama bugün annemle konuşurken çok dolu olduğumu hissettim, kendimi tutamadım, hayatımda hiç bu kadar zorlandığımı hissetmedim dedim. Bu yaz bunu tüm benliğimle hissettim, umarım gerçekten herşey düzelir. Çünkü gidişat o kadar kötü ki, pozitif hiçbir şey düşünemiyorum, özellikle bugün. Benim çocuğum yok ona rağmen çok zorlanıyorum, çocuğu olanlara Allah sabır versin.
Kötüydüm bugün, üstüne bu konuyu gördüm
kimimiz zaten kıt kanaat geçiniyordu kimimiz daha iyi durumdaydı ama bugün belli bir maddi gelirin altındaki herkes aynı şartlarda.
Önümüzü görememe korkusu, yarını bilememek hepimizi endişelendiriyor biliyorum fakat aramızdan birilerinin çıkıp üzülme bugünler geçecek demesi gerekiyor, zira hepimiz aynı umutsuzluğa kapılırsak yaşama sevincimizi kaybederiz.
İnsan her yükü sırtlayabilecek kadar güçlüdür, bir ölüme tesellimiz yok, maddiyat hayatı idame ettirmek için şart ve şu an herkes çok zorlanıyor çünkü gelirler sabit ama gider oranı neredeyse her gün artıyor, alabildiklerini alamaz hale geldikçe de panik oluyorlar.
Nasıl olacak bilmiyorum ama biz bugünleri de atlatacağız.