o kadar üzgünüm ki , ben de yeni dönemden çok korkuyorum . Konserve yaptım bol bol , kuru tarhanam azalmış yaş tarhana yapacağım bu sene . Bulgur , nohut , kuru fasülye, zeytin , zeytinyağı vs kayınvalidemden istedim . Salça , kuru sebzeler ( patlıcan , fasulye vs ) , erişte annemden istedim . Anneme bir de lavaş yapmasını söyledim .
Şu yaşıma kadar kimseden bir iğne bile istememiştim . Ev kredimiz var , geçen yıl bu zamanlar zorunlu giderler 19k kadardı . Bu sene Ekim ayında tekrar hesaplayacağız . Çocuklar için her ay muhakkak dolar alır hesaplarına koyardık . 2 aydır sadece yetişmeye çalışıyoruz .
Ağustos ayında hiç evde yoktuk , buzdolabı ve derin dondurucu çalışıyordu sadece gelen fatura 127 TL. Doğalgaz faturası şimdiden düşündürüyor .
Patates , soğan mesela ülkemin her yerinde yetişebilecek ürünler ama 10 TL , kışın bu belki 20 TL olacak . Ekmek bizim mahallede 5 TL . Günde 4 ekmek yeniliyor 20’tl . Su bile ne kadar pahalı artık .
Herkese termos aldık , çorba ve biraz yemek koyacağım . Şişeleri büyüttük , okula giderken evden su dolduracaklar . Ayrıca Metro market var toptancı marketi , ordan kolilerle bisküvi , atıştırmadık vs aldık herkes bir tane koyacak çantasına .
Sizin LGS’ye girecek çocuğunuz varmış . Bana hatırlatın inşallah, Ekim ayı gibi ben size hangi yayınların online erişimi var konusunda yardım edeyim .
Eskiden bize bir sürü örnek kitap gelirdi . Durumu olmayan öğrencilere verirdik , bu sene getirmeyeceklermiş . Örnek kitap masrafına giremeyeceklerini söylemiş yayınevleri .
Winter is coming
Gerçekten tavsiyesi olan varsa ben de konuyu takipteyim .