Canım gözümden kaçmış, çok geçmiş olsun...umarım sen de bebiş de iyisinizdir?Şu an hastanede kaldım çıkış yapacağım 24 saat 1020 TL . Konu üzerine geldi insanin gözü bazi durumlarda evet parayı görmüyor ama bir gece daha kal demedigi içinde çok mutluyum . Inşallah sonumuz hayır olsun
Anneler babalar kaygilanmakta kesinlikle cok haklılar zaten . Daha iyi durumda olmamız gerekirken daha kotu durumdayız . Herşeyden önemlisi çok sağlıklı beslenebiliyorduk . En basiti benim inek sütüne alerjim var . Koyun,keçi peyniri ,yoğurdu yedirilerdi hatırlıyorum . Şimdilerde çocuk olmadığıma sevinecek duruma geldimbizlerin şimdiki çocuklar gibi oyuncakları fazla fazla kıyafetleri vs yoktu ama ailelerimiz geleceğimizi sağlayabiliyorlardı.kirada oturmazdık ayrıca başka menkullerde alabiliyorlardı tek maaşla.köşede altınlarımız dövizlerimiz vs olurdu her ailenin hemen hemen.şimdi daha kariyerli işlere ya da eşlere sahibiz.valla ayın sonu gelmiyor borç borç hep.çocukların hiçbir geleceği yok okumazlarsa yada iyi bir sanat öğrenmezlerse sonları asgari ücret belki o da değil.
Çok teşekkür ederim tansiyonum yükseliyor takip yaptırmak için kaldım çok şükür iyiyiz canım . Benim eşim de bu aralar bunaliyor bu durumlar herkesi çok etkiledi . Bende işten çıktım tek kişiye düştü maaş tabi ama ben o kadar karanlık bakmıyorum evet şu an cidden diplerdeyiz ama borsada da öyle dip varsa tavan da olacak demektirCanım gözümden kaçmış, çok geçmiş olsun...umarım sen de bebiş de iyisinizdir?
Bende sabırsızlikla bekliyorum her hafta ayrı bir olay çıkarıyor huysuz çocuğumK KIR PAPATYASII çok geçmiş olsun.bebeğini bekliyoruz sabırsızlıkla.
Bence de bu kadar basit değil. Amerika’ya gittim ben. Tüketim çılgınlığının bu denli olduğu hiç bir yer görmedim. Yemek menüleri Extra Big. Yiyemeyecekleri kadar büyük boyutlar. Bizim bir avm büyüklüğünde mağazaları var. Kozmetik ürünleri çılgın gibi sürekli değişiyor. Ama bütün bunlar dünyanın en büyük ekonomisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.hükümetin yanlış politikaları aşırı israf tüketimin tavan olup üretimin olmaması vs bunların yanında ülkece korkunç bir ekonomik abluka altındayız bence. bunu yapanlar da bu ülkenin zengin ettiği mazisi 10-15 yıllık 3-5 zincir market. her şeyi öyle bir uçuruyorlar öyle hoyratça at koşturup kafalarına göre zam yapıyorlar ki milletin canın ot tıkadılar resmen. bu durum beni de aşırı endişelendiriyor. sanırım ilk defa bu kadar karamsarım
Ya bişey soyliycem şimdi belki linçlenicem ama tatlım ben bunu da çok yaptım, hem de tek bir inanç sisteminden degil, Elbette İslam başta olmak üzere 3 semavi din, uzakdoğu,asya,inanç sistemleri,Feng shui, manihizm, Şamanizm, Budizm.... Gerçek anlamda Allah ne verdiyse denedim yaniYa biliyorum dini yorum yasak ama bunu demek zorunda hissediyorum kendimi. Rızık ve bereket duaları okuyun bol bol. Ben evde temizlik vs yaparken youtubedan açıyorum dinliyorum, iyi geldiğini düşünüyorum detay vermiyeyim. Ama yapın.
Mune seni seviyorumOhooo biz anlatmaya başlarsak neler yaşandı neler, öfff bu faniler ne devalüasyonlar gördüHer dönem kendi içinde zorluklar yaşattı, yaşatacak ama her zorluk sonrası baharı da yazı da gördük, yine göreceğiz.
Şimdilerde insanlar daha çok bunalıyor daha bir ümitsiz çünkü her şeye erişimleri bir tıklamaya bakıyor, eskiden çevrende gördüğün kadardı dünya.
Ama umudu bize eskiler aşıladı, ne zorluk yaşarlarsa yaşasınlar akşam sofrada bir araya gelip bir tas çorbayla bile karın doyursalar, oğlunu evlendireceği, kızını doktor yapacağı hayalini kurup umut ekerlerdi yüreklerine.
Babaların iş yapmaktan elleri nasır tutar, her yerleri sızım sızımlardı ama ocağı tütüyor, evine bir ekmek getiriyor ya mutlu olurdu.
Azla yetinelim, olana kanaat getirelim demiyorum, umudumuzu kaybetmeyelim, hayal kurmaktan vazgeçmeyelim.
Gerçekten çok mutlu oldum cok teşekkürederimHep mutlu olun inş, umudu yitirmeyin bizlerin umutsuzluğunu fırsata dönüştürmeyi bekleyen kötüler var dünyada sağlam duracağız
Canım hatırladım seni...zaten en çok canımı yakan da benim kızımın da içinde olduğu sizin kuşağın böyle bir döneme denk gelmesi... Siz çok daha güzel şartlarda, güvenli, özgür bir toplumda bolluk içinde ve umutla dolu yetişmeyi hakeden cocuklardiniz ... başaramadık kuzum....Affedin bizi...Buraya birkaç sene önce bir konu açmıstımpiraye ablam bana para konusunda destek olmak istemişti ben de ne kadar düsünceli olduğunu söylemiştim sizi ordan tanıyorum,umarım ülkemizde bir seyler düzelir .Ben kpss hazırlanıyorum ama atamalar çok az puanlar yüksek,annemle yasıyorum erkek arkadasım evlenmek istiyor ama pahalılıktan sürekli erteliyorum cünkü tek maasla zor diyorum.Memur olmak eskiden avantajdı artık hiçbi değeri kalmadı,artık hiçbir seyin değeri kalmadı.Kendi ülkemde mülteciyim.Benim ülkemde benim gidemediğim yere baska ülkelerden gelenler ya da mülteciler gidiyor her sey cok kötü iki katına cıkmıs.Menemen yapmaya domatese 100 tl para verdik
Evde iki kişiyiz fırınımız tv miz yok.Kurutma makinası ütü kullanmıyoruz 320 tl elektrik gelmis.Biri kacak cekiyordur baska ihtimal yok diyorum..(1+1 eve gelen elektrik faturası..Sadece aksamları tek odayı 4-5 saat yakıyoruz!
Bebek gelmeden tamamlayici sigorta yaptir. İhtiyaç olacak. Gebelik oncesi yaptirsaydin herseyi karşılardi. Bebeye kesinlikle sigorta oneriyorum. Ben istedigim gibi goturuyorum ozel su bu fark etmez.Şu an hastanede kaldım çıkış yapacağım 24 saat 1020 TL . Konu üzerine geldi insanin gözü bazi durumlarda evet parayı görmüyor ama bir gece daha kal demedigi içinde çok mutluyum . Inşallah sonumuz hayır olsun
Gözünüz aydın olsun diyeyim.. rabbim saglikli ömürler nasip etsin size bagışlasınÇok teşekkür ederim tansiyonum yükseliyor takip yaptırmak için kaldım çok şükür iyiyiz canım . Benim eşim de bu aralar bunaliyor bu durumlar herkesi çok etkiledi . Bende işten çıktım tek kişiye düştü maaş tabi ama ben o kadar karanlık bakmıyorum evet şu an cidden diplerdeyiz ama borsada da öyle dip varsa tavan da olacak demektirçok polyanna belki de ama inanıyorum bir kaç yıl sonra toparlanacagiz
Evde saatlik tansiyonunu mutlaka ölçüp yaz, takipte kal olur muBende sabırsızlikla bekliyorum her hafta ayrı bir olay çıkarıyor huysuz çocuğumzor bir hamilelik oldu inşallah sağ salim gelsin de poposuna vura vura unutacağım
Evet ya onu kesinlikle yaptıracağım kendime yaptirmadigima çok pişmanimBebek gelmeden tamamlayici sigorta yaptir. İhtiyaç olacak. Gebelik oncesi yaptirsaydin herseyi karşılardi. Bebeye kesinlikle sigorta oneriyorum. Ben istedigim gibi goturuyorum ozel su bu fark etmez.
Çok teşekkür ederim amin inşallahG
Gözünüz aydın olsun diyeyim.. rabbim saglikli ömürler nasip etsin size bagışlasın