- 25 Aralık 2020
- 4.928
- 18.137
- 41
ben de sosyal medya kullanmıyorum da fotograf çekilecek olsam ben de eşiniz gibi en fazla kahve fincanı görünür, başkasını kadrajdan çıkarırımDoğrudur. Ben oyle yemek fotografi filan paylaşan bir tip degilim ama mesela manzarayi cekiyor olduğumda ben farketmediysem masada kenarda gorunecek kisimdaki tabaklari bile kenara çekiyor hep.Oyle alismis demek
anaaa yırtık perde kardeşiymişiz aynı zamanda.benim tv odamın zebra perdesi güneşten çürümüş elimde kalalı 3 ay oldu daha yenileyemedim.karşımda ev yok gören olmaz diye yırtık yırtık idare ettim.gelecek aya alırım artık bir perde.Her saniye evde birşey bitiyor vs vs bugün ütü odamın perdesi tamamen gitti
Benim bebem 9 aylik Piraye. Yemin ederim eşimle yer icer gezer tozardik ona harcadigimiz kadar gitmezdi. Çok üzülüyorum büyüdüğünde hersey daha da artacak. Ona yetememekten korkuyorum. Evimiz arabamiz yok maalesef. Birikim de yapamiyoruz. Eksiden cikamadik hic. Ne olacak bilmiyorum
Sıkmayın canlarınızı bugünlerde geçecek, eşimden referanslıyım ben geçecek diyorsam geçecek, kendisi balık burcudur her şeyde duygusala bağlar, motivasyonu da hemen düşer, bende düşse de dizlerini silip devam eden inatçı Koç, adamın hayatının gaz pedalı gibiyimOf jes offf...Bebeğinizi allah bağışlasın, herşeyden önce sağlıklı bir ömrü olsun inşallah...Cunku elimizde onlar için tutunacak tek bu kaldı...
Her yıl tatile giderdik bu yıl gidemedik.Mutlaka ayda bir kez dışarı kahvaltıya giderdik gidemedik.Bunlar insanı üzüyor tabii ama büýükşehire göre yeşil biyerde yaşıyorum .Termosla çay kek park 3lüsuyle yetinmeye çalıştık yaz boyunca...Valla kızanlar olacak ama ben de standardı benden daha düşük olanlara bakarak şükrediyorum.Ve mental sağlığı korumak adına haber dinlemiyorumArkadaşlar özellikle son 6 aydır ekonomik sıkıntılar yüzünden nefes alamadigimi hissediyorum...Artık gerçek anlamda nefesim kesiliyor sanırım...Daha önce de onlarca benzer konu açıldı, hemen hemen herkes aynı darbogazda onu da biliyorum ama ben her geçen gün daha kötüye gidiyorum. Artık gülüp gecemiyorum. Artık tasarruf edecek birşey bulamıyorum. Artık nefes alamıyorum.... Çocuğumun gelecek kaygısı bir yandan, gıdaya, sağlığa kadar düşen tasarruf tedbirlerimiz öte yandan, ben artık boğuluyorum.... Eskiden burda çok pozitif üyeler vardı, tek maaşla ev alanlar filan, onların yorumları inandırıcı gelmese de iyi gelirdi okuyunca yine birileri pozitif birşeyler yazsin, bilmediğim denemediğim bir çözüm sunsun istiyorum,bir umut versin istiyorum çaresizce... Lütfen.... Bekliyorum
Yok hayır estağfurullah, haddinizi aşıyor değilsiniz,daha önce ben kendim de bahsetmiştim zaten burda bu konulardan.sizi aileyle ilgili özel bir meseleniz vardı sanırım.
umarım haddimi aştığımı düşünmezsiniz de şöyle ki:
benim ailemin istese de bir şey yapacak gücü yoktu, senelerce. şimdi de babam emekli olup üstüne tekrar çalışıp ailede de bir masraf olmadığı için (çocukların hepsi maaşlı, kimsenin içkisi sigarası bile yok) babam hani ucundan kıyısından destek olabilir, ama çok bir şey yapamaz.
fakat bizde durum bu. ben zaten büyük çocuğum hiç bir zaman beklemedim. iyi olsunlar, emekliliklerinde rahat olsunlar dedim (ki hala çalışmasına şöyle bir bahçeli eve filan geçmemelerine aslında üzülüyorum ama bir ayar çekecez duruma inşallah).
neyse bunu neden anlattım
siz uzuuuuun zamandır kendi kendinize yetmişsiniz, yetebilmişsiniz de ne güzel.
şu anda ailenizin akmasa da damlayacak madden olmasa bile en azından manen desteğini bilseniz bence bu kadar bunalmazdınız.
Sıkmayın canlarınızı bugünlerde geçecek, eşimden referanslıyım ben geçecek diyorsam geçecek, kendisi balık burcudur her şeyde duygusala bağlar, motivasyonu da hemen düşer, bende düşse de dizlerini silip devam eden inatçı Koç, adamın hayatının gaz pedalı gibiyim
Sanki öldük de üzerimize toprak atılıyor gibi moraller yerlerde, şu sıra dalgalı çalkantılı gidiyoruz lakin toparlanacak, ohoo neler neler atlatılmadı ki, zorlanacağız canımız acıyacak ama düzelecek, buna imkan var, çaresiz sıfırı tüketmiş değiliz, bekleyelim sabredelim
Bende temmuzda tayine gideceğiz yA o zaman tüm perdeler değişecek biraz dayanayım daanaaa yırtık perde kardeşiymişiz aynı zamanda.benim tv odamın zebra perdesi güneşten çürümüş elimde kalalı 3 ay oldu daha yenileyemedim.karşımda ev yok gören olmaz diye yırtık yırtık idare ettim.gelecek aya alırım artık bir perde.
Kendi kendime yetmek, güçlü olmak zannettigim şey aslında sadece maddi manevi yapayalnız hayatta kalmaya çalışmak ve kullanilmakmış...
Doğru söylüyorsunuz 2.öğretim o..2. Ogretim ya da Acik Ogretim haricinde harclar 10 yil once kaldirildi.
Kardesiniz ya 2. Ogretimde, ya 2. Universite, ya acik ogretimde olmali. Son ihtimal ise suresinde mezun olamadi ve uzayan donemler icin harc odemesi bulunuyor.
Evet gönül yorgunluğu...çok güzel söylediniz....Bedenim ruhum zihnim de yorgun artık cabalamaktan ama en çok gönlüm yorgun. Kızım çok küçük, bana hala ihtiyacı var maalesef ve işte beni en çok da bu üzüyor aslında...çünkü ben tukendigimi, çaresiz kaldığımı, yetemedigimi ilk kez bu kadar net hissediyorum hayatımda...işte bence gönül yorgunluğunuzun, paniğinizin buhranınızın sebebi bu. yoksa hayatınızda geçimi maaşı ilk kez bilen insan değilsiniz ki...
kızınız da daha küçük kızınız şu anda mesleğini eline almış olsa, yani bir 10 sene sonrası olsa, "ben yapacağımı yaptım yemişim bundan sonrasını" derdiniz.
Doğru söylüyorsunuz 2.öğretim o..
Hepsi de inşallah güzel yerlere yerleşsin..Allah zihin acikligi versin, mezuniyetini de gorun.
muhtemelen sizin sorunlarınızla alakası yok amaEvet gönül yorgunluğu...çok güzel söylediniz....Bedenim ruhum zihnim de yorgun artık cabalamaktan ama en çok gönlüm yorgun. Kızım çok küçük, bana hala ihtiyacı var maalesef ve işte beni en çok da bu üzüyor aslında...
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bu durumdayım. Tam da çeyiz almaya karar verdiğim bir dönemdeydim. Araba kredim var. 30 bin kadar da bir birikimim sadece. Bu sene yavaş yavaş almak istiyordum ama en ufak şeyler bile eski olanlar Bİle o kadar pahalı ki. Eskiden 4 5 çeşit alırım dediğim şeylere 2 çeşit alsam yeterli diyorum. Sonumuz ne olur inanın bilmiyorum ben deArkadaşlar özellikle son 6 aydır ekonomik sıkıntılar yüzünden nefes alamadigimi hissediyorum...Artık gerçek anlamda nefesim kesiliyor sanırım...Daha önce de onlarca benzer konu açıldı, hemen hemen herkes aynı darbogazda onu da biliyorum ama ben her geçen gün daha kötüye gidiyorum. Artık gülüp gecemiyorum. Artık tasarruf edecek birşey bulamıyorum. Artık nefes alamıyorum.... Çocuğumun gelecek kaygısı bir yandan, gıdaya, sağlığa kadar düşen tasarruf tedbirlerimiz öte yandan, ben artık boğuluyorum.... Eskiden burda çok pozitif üyeler vardı, tek maaşla ev alanlar filan, onların yorumları inandırıcı gelmese de iyi gelirdi okuyunca yine birileri pozitif birşeyler yazsin, bilmediğim denemediğim bir çözüm sunsun istiyorum,bir umut versin istiyorum çaresizce... Lütfen.... Bekliyorum
Şimdi haberlerde gördüm Bulgar vatandaşları Edirne’ye gelmişler bagajları tıklım tıklım dolu alışveriş yapmışlar. Çok ucuz herşey diye de gülüyorlardı. Bir zamanlar onlar fakirlik içindeydiler . Şimdiyse paralarının değeri bizim on katımız. Ne hallere düştük yarabbiii