- 24 Nisan 2024
- 241
- 151
- 35
-
- Konu Sahibi golldkahveemm
Bende sonradan pişman oldum tüm birikim gittikten sonra bu duruma düşmeyi asla tahmin etmedim. Sürekli kenarda param olurdu almak istediğim şeyleri almak için kırk takla atmazdım en azından. Kendime çok kızıyorum hemde..Bu kadar borç varken ve yemek yiyecek para bile kısıtlıyken, sonu belli olmayan bir iş uğruna ailesini perişan eden adamdan koca olmaz. Bu kadar sakin olmayın. Başlarım senin işine, bir hafta zamanın var. Ya adam akıllı bir işe girer ve tüm borçları öder, ailene bakarsın ya da tek başına katlanırsın deyin. Ailenizle aranız iyiyse baktınız olmuyor, çekin gidin. Tek başına sürünsün çok istiyorsa.
Ben sizde de hata gördüm. Hiçbir erkeğe iş kurmak için birikimin hepsi verilmez. Anlaşamayıp boşanmak isteseniz elde var sıfır. Bir kadının arkasında mutlaka para olmalı. Adamın kurduğu iş uzun vadede kazandırır mı kesin değil fakat kısa vadede çok daha fazla sıkıntı yaşayacaksınız, öyle görünüyor.
Düzelir mi peki ? Sektorun ne olduğunu soylemediginiz için bir şey diyemeyeceğimBöyle iş kurma sevdası olacağını bilseydim ikinci çocuğun günahına asla gitmezdim belkide şimdi iyiki var varlığına şükürler olsun ama borç içinde bir hayatı olsun istemezdim. İki yılda alt üst olduk
Herkes kendinin patronu olmak ister ama 2 tane çocuk varken, ve tüm gelir bu işe bağlıysa bu riske girilmez. Geçtim özel sektördeki "elalemi" kamuda bile mobbingin allahını yapan amirler, müdürler var. Ama insanlar mecburen sabrediyor, herkesin birtakım zorunlulukları var. Eşiniz şımarıkça davranmış, böyle bir macera için en yanlış zamanı seçmiş.elalemin işinde daha ne kadar çalışayım
İnşallah düzelir, geçim derdi herkesi mahvetti ...Çok haklısınız Allah'ım iyiki nasip etti meleğimi asla pişmanlık için demiyorum daha önce böyle sıkıntımız yoktu gayet yeteri kadar geçiniyorduk bı iş sevdası çıktı alt üst olduk.
Söylemiyor niyeyse, ben dahil 3 kişi sorduk amaÖnce 3 ay gecikmede olan kredinin 1 taksidini ödemeye bak ki, icralık olmayasın!
Eşin hangi sektörde iş yeri açtı?
kadın söylemiş ya kaçırdınız sanırım birikim dükkan açarken tadilata falan gitmiş kalmışlar dımdızlakÇalışırken hiç yatırım yapmamış mıydın borsa, altın vs hiç birikimin yok mu :/
Yok onunda birikimi vardı ikimizin ortak hesapta biriken masraflara gidince firmalardan alacakları ödemeler de iki ay gecikince üst üste geldi.İş kurma parası komple sizin birikimdenmi geldi iki çocukla garantisiz .İlk 6 ay belki bir yıl iş oturana kadar gelirde yokken
Acil bir plan lazım size Yani Allah yardım etsin de bı gayret olacak da yardım edecek dimi.Cocuklara bakacak biri yokmu anne kayınvalide ne bileyim çok az paraya komşu acil işe girmelisiniz ne olursa.Yani eşe guvenmeyin öyle hırsla inatla olacak olacak denen yer değil iş .
Aynenkadın söylemiş ya kaçırdınız sanırım birikim dükkan açarken tadilata falan gitmiş kalmışlar dımdızlak
Çalışırken daha huzurlu daha az stresim oluyordu evde eksik bişey almak için en azından maaşım yetiyordu şimdi zor geliyor para beklentisi.Erkeklerin bazılarında kuş kadar akıl yok yeminle.
Patron olma sevdasıyla bodoslama hesapsız kitapsız işlere girişiyorlar.
Allah akıl fikir versin.
Daha önce mutfak dolabı üzerine niyetlendiler firma anlaşmazlığı olunca servis sorumluluğu okullara firmalara servis ayarlıyorlar.Söylemiyor niyeyse, ben dahil 3 kişi sorduk ama