• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Bu dedikleriniz her dönem var olan şey digerlerindede su yoktu bı sürü şey için sıra oluyodu
Hangi dönemlerde vardı mesela bir yazar mısınız? Yıllarca utanmadan ikinci dünya savaşı sonrasından örnekler verdiler, inönü zamanındaki ekmek kuyruklarıyla dalga geçtiler. Dalga geçenler kaç savaş görmüş, kaç ülke kurmuş? sizin gibi insanlar bunu sormadığı sorgulamadığı gibi üzerine bire bin katarak anlattınız yıllarca. Ülkenin tüm kurumlarını özelleştirip yabancılara satmadılar her dönemde! Oradan buradan insan getirtip oy karşılığı vatandaşlık vermediler her dönemde. Her dönemde her birinin oğlunun gemicikleri yoktu, milyarlık saatleri yoktu mesela. Açın bakın “ekmek kuyruğu vardı yeaa” dediğiniz adamın oğlunun neyi var neyi yok.
Utanmasanız arabanın icat edilmediği zamanlardan örnek verip önceden ata binerdik diyeceksiniz.

Günümüzün halk ekmek kuyruklarını görmez, geçmişi kurcalar durursunuz. Çöpten yiyecek toplayanları görmez, eskinin yağ kuyruklarını dedekorkut hikayeleri gibi anlatırsınız heyecanla. Açlıktan nefesiniz kokar da, padişahım çok yaşa dersiniz fütursuzca.
Gerçekten sıktınız!

Asla, bir kaktüsün zeki olması doğaya aykırı. Siz ve diğer üyeler beni aydınlattınız, kendimi bulmamı sağladınız. Bir kaktüs olduğumun farkında olarak ve bu şekilde yaşamaya karar vererek sizlere bu konu içerisinde veda ediyorum. Hoşçakalın, esen kalın.
Öf baydın ya.
Kaktüsmüsün otmusun nesin ama git az ötede ağla artık.

Hepsi hoteldeler ve hani iyi denecek yerler :) Bir tane bile kamp storisi gormedim. 😂
Şöyle düsünebiliriz ben bu sene bir tane bile tişör almadım kendime ama bi anda 4 gün rizeye gitmeye karar verdim sadece yol parası 2,5 neden çünkü artık bazı seyler burama kadar geldi belkide insanlar psikolojilerini düsünüp gitmeye karar vermiştir benim gibi 🥲

Tabii iyi okula yakın oturmak büyük nimet fakat hani çocuk okuldan sonra eve geldiğindede güzel bir eve girmek ister.
Valla şu şartlarda hem okulu iyi olsun hemde herseyim tamam olsun diyemiyorum çünkü ekonomi yok yani birinden kisiyosun bizde evden kistik okul iyi olsun dedik yapacak bişey yok keşke olsa bende isterim ama...

Canım dünden beri ara ara bakıyorum konuya, dayanamadım şimdi yazmak istedim. Yine senin enfes yorumuna şunu eklemek istiyorum: ⬇️

Eki Görüntüle 3123823

Bakın, diğer ülkelerin asgari ücret hedefi ve vizyonuna bakın, bir de bize. Yaşamak karın tokluğu ve başını sokacak bir evinin olması değildir. İnsanca yaşamak görselde bahsedilendir. Neden sürekli “siz böyle diyorsanız işte şöyle gelirliler ne yapsın” düşüncesi aşılanıyor ve “haline şükret” moduna girmemiz isteniyor? Ben bunu anlamıyorum. Gerçekten öğrenilmiş çaresizlik bence bunun adı.
Senelerdir kullandığım terimdir öğrenilmiş çaresizlik ve şükürcülük.
Lakin hakkı olandan haberi olmayan bir insana laf da anlatılamıyor, ne desek ne yapsak kendini zaten haklarıyla denk göremiyor.
Adam kendine layık görmüyor ki tatilmiş, gezmeymiş, sinemaymış neyine onun, o kimki:)
Öz değer eksikliği şahsi değil, toplumsal sorun bizde.

Aynen zamanında evi uygun fiyatlı aldık Allah'tan şuan ki şartlarda hayatta alamazdik kirada felanda oturamazdik...
yok şu an mümkün değil.biz de bağlıcadan aldık arsadan ama henüz yapılmadı.şimdi olsa peşinatını bile bulamazdık.

Back