Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Bunu hiçbir şekilde kabullenmem, kabullenemem.
Vatan millet Sakarya'ya girmeye lüzum yok lakin ‘vatan’ını insan gücünün çok üstünde bir özveri ve inançla kazanmış toplumun, uyku süresi olarak değerlendirebilirim ancak.
İliklerime kadar reddediyorum söylediklerinizi, varsın her şey en dipte olsun ama ben ve benim gibilerin ne kafasında ne düşünce ne de benliğinde bu esaret olmadıktan, gözlerimiz çağdaşlığın zirvesini hedefledikten sonra her şey değişir.
Bireysel olarak ben farkındayım, siz farkındasınız, çocuklarımız öyle olacak, yetişen bir z kuşağı var temel özellikleri sorgulamak.
Kabullenmek yenilgidir bana kalırsa, katiyen asla!

9000 e yakın kitap ücreti istendi.aldık mecbur.kırtasiye kıyafet 4000 tuttu .a1...... de 07 kalemi 89 tl ye gördüm dün tey teyyy.bir adet kalemdi.
İnanır mısınız şimdi bir hesap yaptım Eylül maaşım elime geçince direk eksiye düşüyorum. Önümüzdeki 2 3 ay taksitler hep okulla ilgili olacak. Hesap kitap yaparken kafama ağrılar girdi zaten yatırım yapan insanlar değiliz kalanı yer içer gezeriz biz aile olarak ama Eylül ayı bizi fena çarptı

Bizi de öyle. Burada devamlı ekonomi konularında beni görüp eleştiren de var. E yok kaynana görümce elti derdim uydurup mu yazayım? Derdim evladım ve başkalarının evlatları kira ödeme de zorlananlar beslenme konusunda zorlananlar. Onlar dert de bunlar dert değil mi? Hesap kitap yapmaktan yorulduk. Şimdi mutlu mutlu kış hazırlığı yapmalıydık oysa .

Daha bu işin market alışverişi var et , deterjan vs alınacak yazın benim çocuk yazlıkta bizde pek yemek yapmadan aperatif takılıyoruz şimdi okul başlıyor eve geldi sadece et türevi alsak 1 kg 1kg o bile eder en az 500-600 TL ,onunla da bitmiyor sebzesi meyvesi bu kışı atlatırsak güzel bir tatili hak ediyoruz

İş yerine kağıt aramışlar kimse ne fiyat ne urun temin etmiş.
İlçe belediyesinde son kalan 3 koli oda oda geziyor.
Yıllık urun temin etmemiz imkansiz

bilgiyle olmuyor ki.yaşayanlar bilir en iyi durumu.tarifeyi tv ler açıkladı 2022-2023.sizin tarife eski.servis tarifeleri belli yani okul açılmasına bir hafta kaldı .açıklanmaz olur mu?insanlar kayıt yaptıracaklar.
Ben size zaten yaşayanlardan örnekleyerek bilgi verdim. ANKESOB fiyatı belirler .ATO'ya onaya gönderir. Ato bu zam çok da diyebilir ve fiyatı yayınlar henüz göremedim Ato'da dediğim oydu. Belirlenen fiyat Ankesobun şu an da Ato onay verirse o fiyat kalacak.
Devlet okulunda okul açılınca kayıt alınıyor genelde(Nerden baksanız 3 gün kayıtla geçer o ara orda da çok şikayetler olur falan) erken kayıt olmuyor özeldeki gibi.

9000 e yakın kitap ücreti istendi.aldık mecbur.kırtasiye kıyafet 4000 tuttu .a1...... de 07 kalemi 89 tl ye gördüm dün tey teyyy.bir adet kalemdi.
babam çocuklarını üstüne bir de yiğenlerini okuttu tek maaşla. çook askeri, hastayı, dulu yetimi evimizde ağırladı annem, ben yurtlarda kaldım.
hepsi anadolu lisesi/fen lisesi bizde, üstüne güzel üniversiteler. kimse işsiz kalmadı, üstüne güzel yerlerde çalışıyor.

evet, ezildik. ben büyük çocuk olarak daha fazla ezildim, benim gibi olsun herkes demiyorum (neden diyim mazohist miyim?)
ama babam haberleri izleyip izleyip anneme "hanım hanım biz iyi zamanda okutmuşuz bu çocukları şimdi olsa töbe okutamazdık" diyormuş, annem anlatıyor. babam para konuşmaz. babam 40 sene devlete çalıştı annem onun maaşını bilmedi. 66 yaşında ve hala çalışıyor. bizimkiler "görev adamı" fedakarca cansiperane işini yapar, kat kat fazlasıyla yapar. para konuşmaz zul addederlerdi.

babam senelerce çırpındı. bizim etraf kalabalık.. hep insanlara bu gidiş gidiş değil, sonumuz iyi olmayacak, dedi tartışmalara girerdi, örnekler verirdi... çok üzülüyordu. ha memleket için hala üzlüyordur da şimdi etraftaki insanlar için "anlattık anlattık anlamadınız yaşım geliyor 70e sizinle mi uğraşcam be" kafasına geldi.

annemin babamın 70lerinde bahçeli, minik bir evde huzur içinde yaşayacağını hayal ediyordum...

Ben sizi şimdi hatırladım o konuda sizinle muhattab olmuştuk . 30 ağustosta uygun giyatli bir havuz bulduk evet kişi başı 100 TL idi ama, yeme içme derken 3 kişi 1700 TL hesap geldi. Kahvaltı, yemek 1 er kahve vardı içinde ve güya çocuklardan havuz ve kahvaltı parası almadılar. Yani havuz uygun ama diğerlerinden giydiriyorlar bu sefer.

Geçen sene bize kitap listesi verdiler, istediğimiz yerden aldık. Bu sene erken kayıt vs zarar ettiler herhalde, kitapları okuldan alacaksınız dediler. Kitaplara baktım, piyasada bulunan kitaplar hepsi. Ben dışardan 1500 gibi bir rakama hepsini alabiliyorum. Okul üç katını istiyor. Deneme sınavı parası ekliyoruz üzerine diyorlar, geçen sene aynı deneme sınavını biz yıllık 60 liraya yaptık devlet okulunda. Onun dışında yaptıkları deneme sınavları da o kadar tutsun, hadi zamlı 500-600 lira tutsun. Gerisi ne?
Sinirim çok bozuk, henüz okulla görüşmeye gitmedik. Bana erken kayıtla aldığımız okul ücretleri şu anki durumu karşılamıyor deseler hak vereceğim, ama bahsi geçen kitaplar için bu şekilde para vermek zoruma gidiyor. Eşim de çok gerildi. Sırf bu iki yüzlülük yüzünden kızımı alıp kendi okuluma getiresim var.

Normalde olması gereken sizin anlattığınız evet ama reel öyle değil. Şikayet var a bakın tonla şikayet var çözüm olmuş mu yok. Tek bu yıl değil ki. Ben bu fiyata götürüyorum ister kabul et ister etme deniyor. Holding neredeyse bu şirketler. Bizler başedebilir miyiz Şikayetlerle? 4 saat beden dersi mi olur diye şikayet ettim de ne oldu geçen yıl?

İnanın birkaç belli başlı firmayı iyi tanıyorum. Hangi kolejlerde ve devlet okulunda hangi firmaya ait serviste olduğunu bile çok iyi hatırlıyorum .ok değil pandemi öncesiydi bu yaşananlar. Evet zaten o kadar yorucu şeylerle uğraşıyoruz ki her şeyden şikayet eden veli profili olmak kimse istemez ama gerçekten uğraşan veli profilleri var.

haklısınız.herşeyi şikayet etsek bu seferde çocukların okulda huzurları kalmayacak.bir de bu boyutu var .mecbur kabullendik çareler düşünüyoruz.umarım bu eğitim öğretim yılını her çocuk mutlu olarak geçirir.tek bir çocuğun mutsuzluğu hepimizin günahı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…