• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

şu an herkesi rahatlatacak tek şey hepimizin güneş ışığı ve karbondioksiti kullanıp fotosentez yapmamız aksi hiçbir durum ülkedeki açlık sınırını ortadan kaldıramaz maalesef. her şey çığrından çıktı. maaşa zam da bi
anlam ifade etmiyor ki cumhurbaşkanı maaşa zam dediği an her yerde fiyatlar güncelleniyor. işin bi de bu boyutu var. hep derim hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz diye. şu an gücü elinde tutan ş.refszler de hepinizi sömüryorlat
evet birde bu durum var, birisi çikiyor sanane dolardan dolarlami maas aliyorsun diyor arkaya bakiyorum adam dolar yukseldikce fiyati arttirmis, e dolar dustu kardesim indirsene fiyati ben onu dolar 20 lirayken aldim nasi indireyim, hadi sen oyle aldin koca koca zincir marketler fersah fersah stok depolari var sendemi 20 lirayken aldin?
valla düzen belli düzülen bellide işte bakalim nereye kadar

Son düzenleme:
Hanımefendi mesele haklılık haksızlık değil çünkü, zaten göreceli şeyler olduğu için bu kadar uzadı konu. Kimseye bir şey kanıtlamaya ben çalışmıyorum, siz de çalışmayın bence.
Siz artık bi’ öneri vermeyi bırakın derim. Zira balık yemenin bir gereklilik olmasını göreceli bir konu zannediyorsunuz. İyi geceler.

Ve o paraya haftada 40 saat üstü derse girmenizi bekliyordur kesin bir de:KK43:
şöyle diyim sabah 8 akşam 7. sınıflarda sandalye yok öğretmen oturmasın diye. tenefüsler 10 dk ama oturamazsın soru çözeceksin. yani 40 saati geçiyordu.ben 7 ay çalıştım ve atandım şükür ama bence 3 harfli marketlerde tezgahtar olmak daha insani. en azından asgari ücret ve sigorta var. öyle böyle bir sömürü değil özel sektör öğretmenlerine yapılan. ki ben bekardım. o parayla evli çocuklu olanlar vardı. ama kimi kime şikayet edeceksin. aynısını devlet ücretli öğretmenlikle öğretmenine yapıyor zaten. son diyeceğim varsa atanamayan ve bunu okuyan öğretmenler ücretli öğretmenlik de yapmayın özelde de çalışmayın arkadaşlar gidin tezgahtar olun daha iyi maalesef

Siz artık bi’ öneri vermeyi bırakın derim. Zira balık yemenin bir gereklilik olmasını göreceli bir konu zannediyorsunuz. İyi geceler.
Yani gerçekten ne alakası var şimdi? Balık yemenin gerekliliğinden hiç bahsetmedim ki. Kredi kartıyla alın dedim. Hiç öyle bir tartışma dahi olmadı yani. Size de iyi geceler.

Kokuşmuşluk tüm kurumları sarmış durumda. Daha eğitim sektörü böyle olursa yetişen çocuklar nasıl olsun diye bekliyoruz ki? Biz bozulalı çok oldu,1960lardan itibaren hep bir adamsendecilik,hep banacılık,lodosçuluktur gidiyoruz
Evet tüm kurumlar öyle devlette dahil benim annem babamda memur onlarda öyle diyolar. Özel eğitim kurumlarının içi bom boş zaten yalandan veli ve öğrenci pis pislaniyo. 5. Sınıfa gidip okuma yazma bilmeyen çocuğu ailesine uygun bı dille anlatildi onu kurs merkezi değil özel eğitime ihtiyacı var diye. Kabul etmedi okulunu geçti gayette dedi. Anaokulunda da resimli falan etkinlikler oluyodu çocuklar yapmiyo onu, öğretmenler yalandan fotosunu çekip veliye atiyolar

Patates derken bile çarpılacağız🤣 eskiden 5 kilosunu 10 liraya alıyordum, şimdi 3 kilosu 25 lira olmuş😬
yaa bende gecen pazarda öyle gördum bune ya dedim patates yahu 3 kilo dedigine zaten 7 8 tane belki giriyor 25 lira, soğan desen oda oyle.
gercekten her sey uçmuş kışlik alayim diyosun buzluga atayim gecen kis daha ucuzdu keşke gecen kış alip atsaydim 😂

evet birde bu durum var, birisi çikiyor sanane dolardan dolarlami maas aliyorsun diyor arkaya bakiyorum adam dolar yukseldikce fiyati arttirmis, e dolar dustu kardesim indirsene fiyati ben onu dolar 20 lirayken aldim nasi indireyim, hadi sen oyle aldin koca koca zincir marketler fersah fersah stok depolari var sendemi 20 lirsaken aldin?
o zincir marketlerin Allah😡 umarım en kısa zamanda belalarını bulurlar. biz sadece ekmek gibi elzem şeylerine indirimdeki alıyoruz oralardan. getirin indirimleri vs onları kullanıyoruz ya da netten alış veriş yapıyoruz. insanlar hala ülkeyi soyanların başında onların olduğunu anlamıyorlar

o zincir marketlerin Allah😡 umarım en kısa zamanda belalarını bulurlar. biz sadece ekmek gibi elzem şeylerine indirimdeki alıyoruz oralardan. getirin indirimleri vs onları kullanıyoruz ya da netten alış veriş yapıyoruz. insanlar hala ülkeyi soyanların başında onların olduğunu anlamıyorlar
bende getirdeki indirimleri kullaniyorum ama onlarda bazi seylere sınır getirmis yani ben mesela indirimdeyken süt vs stoklamaya calisiyorum kizim icin eee süt alamazsin et olmaz yag olmaz peynir olmaz ne alayim çikolatami.
sebze meyve aliyorum

yaa bende gecen pazarda öyle gördum bune ya dedim patates yahu 3 kilo dedigine zaten 7 8 tane belki giriyor 25 lira, soğan desen oda oyle.
gercekten her sey uçmuş kışlik alayim diyosun buzluga atayim gecen kis daha ucuzdu keşke gecen kış alip atsaydim 😂
Bu sene acayip pahalı, yaz meyve sebzeleri de doğru dürüst ucuzlamadı:(
Öyle bir oldu ki market alışverişine gidiyorum aldıklarımda abur cubur değil, un, şeker, çay gibi ihtiyaçlar, sadece 3 parça şeye 200 lira para veriyorum, bazen toplu alışverişlerde cebimde kalan paraya bakıyorum 😱 düşürdüm sanıp kaç sefer hesap yaptığım oldu🤣🤣

şöyle diyim sabah 8 akşam 7. sınıflarda sandalye yok öğretmen oturmasın diye. tenefüsler 10 dk ama oturamazsın soru çözeceksin. yani 40 saati geçiyordu.ben 7 ay çalıştım ve atandım şükür ama bence 3 harfli marketlerde tezgahtar olmak daha insani. en azından asgari ücret ve sigorta var. öyle böyle bir sömürü değil özel sektör öğretmenlerine yapılan. ki ben bekardım. o parayla evli çocuklu olanlar vardı. ama kimi kime şikayet edeceksin. aynısını devlet ücretli öğretmenlikle öğretmenine yapıyor zaten. son diyeceğim varsa atanamayan ve bunu okuyan öğretmenler ücretli öğretmenlik de yapmayın özelde de çalışmayın arkadaşlar gidin tezgahtar olun daha iyi maalesef
Malesef tezgartar olmakta çok leş öyle öneri vermeyin bence 😔 ben geçen dikkat ettim eskiden kasiyerlerin sandalyesi olurdu tekerlekli portatif artık yok onlarda oturamiyo ve mühendis erkek arkadaşım 4 ay kadar iş bulamadi girecekti internetten rakamlı olanin yorumlarına baktık her ilden yorumlar var sizde bakabilirsiniz. Çıkışa on dk kala iki saatlik iş veriyolarmis gibi türlü rezillikler. LCW da çalışan bı arkadaşımda çalışanları kameradan izlediklerini söyledi her dk izliyolarmis. Mesela yere düsen bir eşyayı bir dk içinde almak zorundasın üç dk oldu anonsla uyariyolarmis. Öğretmenlik mi daha leş tezgartarlik mi bilmiyorum ben

Hanımefendi mesele haklılık haksızlık değil çünkü, zaten göreceli şeyler olduğu için bu kadar uzadı konu. Kimseye bir şey kanıtlamaya ben çalışmıyorum, siz de çalışmayın bence.
Konunun başında 15bin ile zor geciniyoruz diyen üyeye hiç o gorecelilikle yaklasmamiştiniz...ımı ınbiş bin lireye gicinimiyiriz diyilir, ininimiyiriiiim, ni kidir sicmi diye diye ne musrifligini ne tembelligini ne şimarikligini bıraktınız kadının...Bin sayfadır da insani yaşam koşullarının aşağı çekilmesi gerektiğini kanıtlamaya çalışıyorsunuz bize... noldu şimdi?

Bu sene acayip pahalı, yaz meyve sebzeleri de doğru dürüst ucuzlamadı:KK43:
Öyle bir oldu ki market alışverişine gidiyorum aldıklarımda abur cubur değil, un, şeker, çay gibi ihtiyaçlar, sadece 3 parça şeye 200 lira para veriyorum, bazen toplu alışverişlerde cebimde kalan paraya bakıyorum 😱 düşürdüm sanıp kaç sefer hesap yaptığım oldu🤣🤣
gecen hafta misafirim gelecek yatili diyerekten markete adım attim kahvaltilik, pecete vs aldim iste gerisi ufak tefek seyler 2 poset etmedi 1000 lira.
yanlismi okuttunuz dedim kasiyere yoo diyo bin lira marketlerde artik olmus yuz lira ya onu anladim ben.
bu ay eşim cift maas alacak okul alisverisi yapacakmis, kislik alacakmis birde biz kislik kiyafet eksiklerimizi alacakmisiz 😂😂😂
biriyle zaten geciniyoruz otekiylede butun bunlari alacakmisiz yani hic inanamadim ama dur bakalim iman gücüyle olacak gibi

bende getirdeki indirimleri kullaniyorum ama onlarda bazi seylere sınır getirmis yani ben mesela indirimdeyken süt vs stoklamaya calisiyorum kizim icin eee süt alamazsin et olmaz yag olmaz peynir olmaz ne alayim çikolatami.
sebze meyve aliyorum
google botlar sizi takip ediyor, çikilata falan olmuyor ama 🤣
B457DE0E-4A42-409D-8EB9-BDBAF1CD5DEC.jpeg

Var olmaktan mutsuz değilim. Var olmayı seçmediğim için mutsuzum ben. Birilerinin kararıyla var olduğum için evet mutsuzum. Şartlardan dolayı da böyle düşünmüyorum zaten.,
olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu.to be or not to be that s question demiş vaktiyle bir adam.haklısınız. :KK53:
,

Ben görmemiştim o haberi. Ben sosyologum bu arada yani uzman görüşümü soyluyorum o da sesimizi çıkartmak için cooook geç kaldık her şey zamanında güzel
Yani bence de öyle. Şimdi de geç dediğiniz gibi demokratik şekilde göstermek lazım artık oy verirken.
Böyle laf arasında boş atıp dolu tutamayız sonuçta.

Malesef tezgartar olmakta çok leş öyle öneri vermeyin bence 😔 ben geçen dikkat ettim eskiden kasiyerlerin sandalyesi olurdu tekerlekli portatif artık yok onlarda oturamiyo ve mühendis erkek arkadaşım 4 ay kadar iş bulamadi girecekti internetten rakamlı olanin yorumlarına baktık her ilden yorumlar var sizde bakabilirsiniz. Çıkışa on dk kala iki saatlik iş veriyolarmis gibi türlü rezillikler. LCW da çalışan bı arkadaşımda çalışanları kameradan izlediklerini söyledi her dk izliyolarmis. Mesela yere düsen bir eşyayı bir dk içinde almak zorundasın üç dk oldu anonsla uyariyolarmis. Öğretmenlik mi daha leş tezgartarlik mi bilmiyorum ben
ikisi de leş. ama tezgahtarlara en azından asgari ya da bi tık üstünü veriyorlar. öğretmenlerin çoğu aç özelde. çok düşük maaşa çalışıyorlar ve birçok yer o maaşı bile vermiyor. o kadar berbat ki. anlatılmaz yaşanır. ben 7 ayda 3 kurum değiştirdim. paramı vermiyorlardı. para da para değil. köpeğin önüne atsan dönüp bakmaz. öğrenciyken aldığım bursla daha insani koşullarda yaşıyordum. çankaya da çalışıyordum ank da. otobüse binecek param yoktu ya hu. ay düşündükçe yine tüylerim ürperdi

evet birde bu durum var, birisi çikiyor sanane dolardan dolarlami maas aliyorsun diyor arkaya bakiyorum adam dolar yukseldikce fiyati arttirmis, e dolar dustu kardesim indirsene fiyati ben onu dolar 20 lirayken aldim nasi indireyim, hadi sen oyle aldin koca koca zincir marketler fersah fersah stok depolari var sendemi 20 lirayken aldin?
Bu pahalılık ve fiyatların düşmemesi konusu ne zaman açılsa, aklıma Kemal Sunal filmindeki "süte katılan su parası" muhabbeti geliyor. Kılıf uydurmak istedikten sonra, elbet o düşmeyişin de bir nedeni vardır...

Back