• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Çünkü öğretmenlerin de tıpkı diyer emekçilerin de olmadığı gibi sözünü geçirebilen,tuttuğunu koparabilen bir sendikası yok. Sendikalaşmaya ihtiyaç duymuyorlar,birlik olamıyorlar, herkes birbirinin üzerine basa basa bataktan kurtulma peşinde.
Sendikalaşma mi hahaha güldüm 😂 size değil elbette ordakilere nerde hakkını savunmak patron kişisel işlerini yaptırıyordu kızının dogum günü parti stand kurulumu, onun pasta boregi, usenip iki adım yürüyup almadığı galosu, anaokulunun sabahki ekmeğini aldiriyodu üstüne daha ne işkenceler ama buna karşın ameliyat izni bile vermeyip sadece cenaze ve kazada izin veriyordu hasta bile olma lüksün yok hatta covid olunca test yaptırmakta yasaktı çalışanlarda birbirinin kuyusunu kaziyodu anca ezilmekten zevk aliyo gibilerdi hatta kurumun psikoloğu öğretmeni patrona şikayet ediyodu patron odasına çağırıp bağırıp azarliyodu sonra psikologa öğretmenler gidip hediye alıp pastayla doğum günü sürprizi yapıyodu

Sürekliliği olsun yaptıklarınızın o halde. Duyarlıysanız daha çok insana ulaşmaya çalışabilirsiniz, elimden gelen bu deyip kenara çekilmek duyarlılığı kısıtlamaz mı? Elinizden gelen çok daha fazlası vardır eminim ki. Bir kaç çocuğa değil, daha çok çocuğa ücretsiz ders verebilirsiniz mesela çok güzel bir şey bu.
ayy valla daraldımm.siz verin onlarca çocuğa eğitim ücretsiz kolaysa.ha pandemi öncesi çocuk da okutuyorduk eşimle.ama artık kendimize zor yetiştirdiğimizden o aileyi görünce yüzlerine bakamıyoruz.konuşturmayın acı acı allasen bizleri.kendi kızımı okutuyorum.benim kızımdan zeki çok yüksek burs almış çocuk kitap parası servis yemek parası yüzünden istediği okula gidemiyor.ağlıyor hüngür hüngür.hadi siz okutun onu kolaysa.

onlara çok üzülüyorum ya. atanmadan önce birkaç ay özelde çalıştım. resmen sömürü. insani koşullarla alakası yok. ş.refsz patron 12000 e öğrenci kaydeder bize 450 tl verirdi. daha doğrusu vermezdi. sürekli değişirdi öğretmenler bu yüzden. sene 2008🙄
Ve o paraya haftada 40 saat üstü derse girmenizi bekliyordur kesin bir de:(

Var olmaktan mutsuz değilim. Var olmayı seçmediğim için mutsuzum ben. Birilerinin kararıyla var olduğum için evet mutsuzum. Şartlardan dolayı da böyle düşünmüyorum zaten.
Konuyu felsefeye, üyelerin yaptığı hayır işlerini artırmaları yönünde öneriler vermeye falan evriltiyorsunuz, çünkü 2949945 kişi tersini söylüyor, “haksız olabilirim galiba lan” diyemiyorsunuz. Evriltin peki. :)

Evet daha dün özel okul öğretmenleri asgari ücret hatta onun da altına çalıştırıldığı için bakanlığa yürümek istediler ama ne oldu. Yaka paça alındı bazıları.
Bazı haberlerde çıktı belki.
Çoğunda görünmedi bile belki.
Onlardan başka kimin sesi çıktı mesela. Hiç.
Ben görmemiştim o haberi. Ben sosyologum bu arada yani uzman görüşümü soyluyorum o da sesimizi çıkartmak için cooook geç kaldık her şey zamanında güzel

Sendikalaşma mi hahaha güldüm 😂 size değil elbette ordakilere nerde hakkını savunmak patron kişisel işlerini yaptırıyordu kızının dogum günü parti stand kurulumu, onun pasta boregi, usenip iki adım yürüyup almadığı galosu, anaokulunun sabahki ekmeğini aldiriyodu üstüne daha ne işkenceler ama buna karşın ameliyat izni bile vermeyip sadece cenaze ve kazada izin veriyordu hasta bile olma lüksün yok hatta covid olunca test yaptırmakta yasaktı çalışanlarda birbirinin kuyusunu kaziyodu anca ezilmekten zevk aliyo gibilerdi hatta kurumun psikoloğu öğretmeni patrona şikayet ediyodu patron odasına çağırıp bağırıp azarliyodu sonra psikologa öğretmenler gidip hediye alıp pastayla doğum günü sürprizi yapıyodu
Yazık günah yahu, hep bana ne bana ne diyenler yüzünden bugün bu hallerdeyiz.

Bir akrama kalmaya gittiğimde kardesim elinden dış fırçasını halıya düşürdü onu hemen at dedim çöpe çocuk diş fırçası. O akrabamda yikasak ben kullansam olur mu dedi ☺️ başka bir arkadaşıma gittigimde çay kaynadıktan sonra altını kapatiyolar Ocak yanmasın diye çayı buz gibi iciyosun soguyo haliyle ikinci bardakta o insanlar bu insanlar işte
ya vallahi çok enteresan bir insan hem kendine şunu reva görup hem nasil mutlu olabilir?
oh oh halimize bin şükür diyebilir, bugünde açlik oyununu kazandik diye şükur ediyorlar heralde anlayamiyorum ben

sadece makarna yiyelim bence herkes rahatlasin diyecegimde oda olmus 6 lira.
Ben yokken sebze, meyveden çok mu bahsettiniz, kim avokado yazdı bakayım, topikte google reklamı bile nispet yapar gibi😬
3BD103B8-B80E-40F5-AB41-6ED9DDAAB213.png

sadece makarna yiyelim bence herkes rahatlasin diyecegimde oda olmus 6 lira.
şu an herkesi rahatlatacak tek şey hepimizin güneş ışığı ve karbondioksiti kullanıp fotosentez yapmamız aksi hiçbir durum ülkedeki açlık sınırını ortadan kaldıramaz maalesef. her şey çığrından çıktı. maaşa zam da bi
anlam ifade etmiyor ki cumhurbaşkanı maaşa zam dediği an her yerde fiyatlar güncelleniyor. işin bi de bu boyutu var. hep derim hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz diye. şu an gücü elinde tutan ş.refszler de hepinizi sömüryorlat

Yazık günah yahu, hep bana ne bana ne diyenler yüzünden bugün bu hallerdeyiz.
Kimse neden sesini cikarmiyo onu da anlamıyorum ondan önce de bir etüt merkezinde öğretmenlik yaptım orda da patron(erkek) müdürü(kadın) odasına çağırıp küfürler ediyomus müdür aglamaktan acillik oluyomus orda çalışmaya başlayınca lustral kullanmaya baslamis bana çekmecesi o gösterdi, patron odasına çağırınca cebine peçete alıp alıyım nasıl olsa aglicam diyodu. Hala da orda çalışmaya devam ediyo herkes halinden memnun bence

Konuyu felsefeye, üyelerin yaptığı hayır işlerini artırmaları yönünde öneriler vermeye falan evriltiyorsunuz, çünkü 2949945 kişi tersini söylüyor, “haksız olabilirim galiba lan” diyemiyorsunuz. Evriltin peki. :)
Hanımefendi mesele haklılık haksızlık değil çünkü, zaten göreceli şeyler olduğu için bu kadar uzadı konu. Kimseye bir şey kanıtlamaya ben çalışmıyorum, siz de çalışmayın bence.

ayy valla daraldımm.siz verin onlarca çocuğa eğitim ücretsiz kolaysa.ha pandemi öncesi çocuk da okutuyorduk eşimle.ama artık kendimize zor yetiştirdiğimizden o aileyi görünce yüzlerine bakamıyoruz.konuşturmayın acı acı allasen bizleri.kendi kızımı okutuyorum.benim kızımdan zeki çok yüksek burs almış çocuk kitap parası servis yemek parası yüzünden istediği okula gidemiyor.ağlıyor hüngür hüngür.hadi siz okutun onu kolaysa.
Demek istediğim de bu aslında. Bir yerden sonra ''bana ne, ben ne yapabilirim'' noktasına geliyor insan.

ya vallahi çok enteresan bir insan hem kendine şunu reva görup hem nasil mutlu olabilir?
oh oh halimize bin şükür diyebilir, bugünde açlik oyununu kazandik diye şükur ediyorlar heralde anlayamiyorum ben
Valla o akrabam ananem bu arada söylemeye utanıyorum, CHP gelirse kuyruk oluyo iyi böyle dedi geçen ben de ok diyip telefonu kapattım. Neyse isterseniz buna cevap vermeyin de siyasete girmesin konu

Kimse neden sesini cikarmiyo onu da anlamıyorum ondan önce de bir etüt merkezinde öğretmenlik yaptım orda da patron(erkek) müdürü(kadın) odasına çağırıp küfürler ediyomus müdür aglamaktan acillik oluyomus orda çalışmaya başlayınca lustral kullanmaya baslamis bana çekmecesi o gösterdi, patron odasına çağırınca cebine peçete alıp alıyım nasıl olsa aglicam diyodu. Hala da orda çalışmaya devam ediyo herkes halinden memnun bence
Kokuşmuşluk tüm kurumları sarmış durumda. Daha eğitim sektörü böyle olursa yetişen çocuklar nasıl olsun diye bekliyoruz ki? Biz bozulalı çok oldu,1960lardan itibaren hep bir adamsendecilik,hep banacılık,lodosçuluktur gidiyoruz

Back