- 8 Temmuz 2019
- 1.644
- 3.890
- 133
- Konu Sahibi neyapayimben
-
Esrarı bırakabilir bağımlılığı diğer uyuşturuculara göre çok düşük aslında. Şöyle bir ayrım var özellikle uyarıcı değil uyuşturucu maddeleri kullananlar 3-5 kullanımdan sonra kafası için değil yoksunluk belirtileri için kullanırlar, kafa yapmaz zaten. Ancak uyarıcı maddelere ya da esrara bağımlı olanlar yaşadıkları o duygu durumunu tekrar tekrar yaşamaya bağımlı olurlar. Şu an da bira içiyorsa sizin sevgiliniz kafasının ayık olmasını istemiyor o duruma bağımlı. İstese bırakabilir diye düşünüyorum esrar kolay bırakılır.Esrar kullanıyor yani bırakabilir mi ?
Birakma şansı olmaz.evet hata yapıyorsunuz bırakın ailesi ugrassin.siz onun annesi degilsiniz.aynisini benim kuzenimde yasadi evlenince birakir dediler bırakmadı hapse düştü üstüne üstlük kız hamileydi belki cocuk olunca evine bagli olur aklina gelmez dediler adam hapisten cikti 1 hafta sonra tekrar eski haline dondu. suan eve bile ugramiyor kizi gorseniz ne halde ailesi de arkasinda degil kv kp gorumce kayınlarla beraber yasiyor.Destek oldum belki bırakır diye ? Kendi de istiyordu bırakmayı düzenli teste gidiyor ama benim kafam bulanık diken üstündeyim hiç mi bırakma şansı olmaz ? Ben bu kişiye yardım etmeye çalışarak hatamı yapıyorum ?
Cnm beddua etme. Çok büyük beddua bunlar. Eşim bni aldattı ayrıldım, ve oğlum onda kaldı o da çocuğumu parklarda madde kullananlar la arkdş denmesine göz yumdu. Ne mücadeleler verdim onun akrabaları şahit.ve bna üzülünce eş dost eski eşin sevgilisinin oğluna beddua ediyorlar.çünkü İnş o da olur beter olur diyorlar. Bnse aslaaa tövbe diyin diyorum. Rabbim şahit asla böyle kötü bir durumu düşmanıma vermesin. Bu gün eski eşin covit olduğunu öğrendim. Kanımla knşuyırdum, teli kapattım ve rabbim annesine bağışla dedim. O sırada arkadaşım aradı ona söyledim, gebersinnnnn dedi, bna ve çocuklarıma üzüldüğünden... Bnm evladım çok kötü durumda, bonzai içiyor, polise de gittim ve gerekirse tutuklatrcm.... Ya ölürsree... Gitsin yatsın Bn ağlıycağıma o ağlasın, ama yine ağlıycam biliyorum. O annede ne durumdaydı hangi pisikolojideydi bilemiyorum. İnan hiç iyi değildir. Çok yanlış yaptıkları evt ama beddu etme ablacığım. Dua et blki senin duan kabul olur da bir yuva kurtulur.Sizi tebrik ediyorum benim başımdaki böyle bir vaka geçti 10 yıl flört artı 1 yıl nişanlı ve nişanlılık dönemimde yıllardır tanıdığım adam o değil di onunla cesaret edip evlenemiyorum ve kavgalar çekilmeler sonunda itiraf etti 15 yıldır madde bağımlısıymış hayatımın tokatını o gün yemiştim çok çok zor zamanlar atlattım kabul edemedim sindiremedim acıdım üzüldüm ama sonra sana kim acıyor kendi haline acı dedim. 15 yıldır bir anne baba oğlunun madde kullanmadığını anlamayacak kadar mal değildir diye düşünüyorum kadını aradım nasıl nişan yaparsın diyorum bu tip insana sen anlamadın mı bende yeni öğrendim diyor annesi ben nasıl anlatacağım benim yanımda taş çatlasın 2 saat kalıyor ayık kafayla geliyor senin evinde yiyor içiyor yatıyor sen nasıl bilmezsin böyle iğreç çirkef aileler var başımdan gitsinde ne hal olurda olsun diye onlar benim en güzel yıllarımı çaldılar benimle oyun oynadılar kendinin 2 evladı daha var beş beter olsunlar kurtulmasın bu illetten ailesine musallat olsun gün yüzü ailecek görmesinler. Cezaevine girmiş çıktı yine içiyor o annesine diyecek cümle bulamıyorum kızı var damadı oğlundan beter olsun anlamadın mı bilmiyormuydun desin damadı
Değişmez, karşı komşumuzun oğlu da bağımlı. Annesi evlenirse değişir diye köylerinden bir kiz bulup evlendirdi. Çocukları oldu ama çocuk hala değişmedi, ya kavga ediyorlar ya da krize giriyor galiba ara ara bazen ambulans, bazen polis geliyor evlerine. Üzücü bir durum yaşayanlar için. Kendini böyle bir hayata mahkum etme, onunla evlenmek için mecbur hissetme, onun iyiliğini degil once kendi iyiliğini düşün1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Sadece şunu soylicem. Aşık oldum yaşarım mücadele ederim dersen saygı duyarım. Büyük sacmalik ama. Senin kararın. Yalnız bu adamdan çocuk yapmayı dusunmuyorsun heralde. Çünkü bu adam gerçekten duzelse bile . Bundan sonra hiç madde almada bile genlerinde malesef uyuşturucu maddeye yatkinlik var. Ve çocukları da bu şekilde dünyaya geliyor. Müge anlidaki profesör söylemişti. Anne baba madde bağımlılığı varsa çocuklarda genetik olarak bu yönde yatkınlık oluyor. Ve uygun ortamda diğer insanlara göre çok koyar madde kullanımına başlıyor demişti. Ayrıca madde için karısıni çocuğunu satan adamlar var. Bu adamla asla mutlu olamazsın. Ama Allah akıl ve irade vermiş. Aşk daha baskın diyorsan dene ve yaşa.1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Lütfen psikolojik yardım alın. Bir insanın bile bile böyle biriyle evlilik planlaması normal değil.Bağlanmışım kopamıyorum. Bile bile lades bendeki ama 30 yaşında kör oldum kalbim beynimin önüne geçti. Asla hayatıma sokmam dediğim bir insan profilinin bağımlısı oldum. Çünkü niye bir senedir hayallerimde hep onun temizlendiği ve mutlu bir evlilik hayalim vardı. Çok dua ettim çok destek oldum ama güvenim kalmadı psikolojim bitti
Cnm beddua etme. Çok büyük beddua bunlar. Eşim bni aldattı ayrıldım, ve oğlum onda kaldı o da çocuğumu parklarda madde kullananlar la arkdş denmesine göz yumdu. Ne mücadeleler verdim onun akrabaları şahit.ve bna üzülünce eş dost eski eşin sevgilisinin oğluna beddua ediyorlar.çünkü İnş o da olur beter olur diyorlar. Bnse aslaaa tövbe diyin diyorum. Rabbim şahit asla böyle kötü bir durumu düşmanıma vermesin. Bu gün eski eşin covit olduğunu öğrendim. Kanımla knşuyırdum, teli kapattım ve rabbim annesine bağışla dedim. O sırada arkadaşım aradı ona söyledim, gebersinnnnn dedi, bna ve çocuklarıma üzüldüğünden... Bnm evladım çok kötü durumda, bonzai içiyor, polise de gittim ve gerekirse tutuklatrcm.... Ya ölürsree... Gitsin yatsın Bn ağlıycağıma o ağlasın, ama yine ağlıycam biliyorum. O annede ne durumdaydı hangi pisikolojideydi bilemiyorum. İnan hiç iyi değildir. Çok yanlış yaptıkları evt ama beddu etme ablacığım. Dua et blki senin duan kabul olur da bir yuva kurtulur.
Hyr yalanmış... Bni kandırmış. Şimdi daha beter. Oturduğumuz yerden de taşındım ama o her gün gidiyor ve gelmiyorda.bittim artık.
Allah yardımcın olsun arkadaşım inan ki çok üzüldüm. Kaymakamlıklardan yardım istesen de amateme yatışını yapsalar olmaz mı acaba? Belki uzun süre yatarak tedavi görürse bir faydası olur. Gerçekten çok üzüldüm. Allah sağlıkla bu illetten kurtulmayı nasip etsin.Hyr yalanmış... Bni kandırmış. Şimdi daha beter. Oturduğumuz yerden de taşındım ama o her gün gidiyor ve gelmiyorda.bittim artık.
En azından birkaç yıllık kaybın var. Bütün ömrünü bu adamı kurtaracağım diye harcayıp eli boş kalmak da vardı. Bu da ders oldu sana. İni bundan sona dikkatlı olursun.Öyle zoruma gidiyor ki ben değer verdiğim için sırf çevirmedim arkamı dönüp asla gitmedim elinden tutup doktor doktor gezdik. Karşıma alıp kimsenin yapmadığı konuşmaları yaptım 30 senedir ev bark sahibi değilken benim sayemde istanbul gibi bir yerden ev aldırdım. Bunlar benim başarım biliyorum ama o benim için hiç çabalamadı, beni kaybetmemek için benim ona verdiğim mücadelenin yarısını vermedi. Aksine küfürler etti, hakaretler etti. 5 gündür ayrıyız ben evde oturup ağlarken kendi bir Allah ın günü evde oturmadı. Çok zoruma gidiyor. Ayrıldıysak bile bunca zaman yaptıklarıma saygın olsun. Bir senedir sana sevgilikten öte aile oldum herşey oldum. İnsanın eşi için yapmayacağı fedakarlıkları yaptım. Değer vermek, insan yerine koymak suç mu? Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Her ne kadar istemesem de kaybetmemek için mücade etmediğini görmek zoruma gidiyor. Gerçi hastaneye gitmek test vermek benim için yaptığı şeylerdi kendi için değil. Belki de ayrılık ona nefes aldırmıştır. Rahatlamıştır. İçimin soğuması için zaman gerek biliyorum ama canım çok yanıyor. Bağımlı bir insanı dışlamadım, onun elinden tuttum diye eleştirildim. Haklı olduğunuz noktalarda var evet ama ben kolay olanı seçmedim bir şans verdim mücadele ettim ama olmadı. En azından vicdanım rahat ama bu canımın yanmasına yetmiyor.
Aklini peynir ekmekle mi yedin yavrum? Duzelir mi diye dusunme bile. Ay bi de cocuk olursa duzelir mi neyin kafasidir??? Sakin sakin sakinnnn. Illa kendini yakip evleneceksen sakin cocuk yapma. Kendin ne halin varsa gor ama cocuk asla.1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?