Evet yıllar boyu diken üstünde olursunuz. Ben buradaki yorumlar kadar gaddar olamayacağım benim kardeşim de küçücük yaşta 16-17 yaşında başlamış. Biz asla böyle bir şey yaşamaz diyebileceğiniz bir aile, kardeşim de ne işi olur bu çocuğun uyuşturucuyla diyeceğiniz bir çocuktu. Öyleki bunu kullandığı dönemde bile karakteri bir milim değişmedi. Hep saygılı hep dürüst olmaya devam etti. Yeri geldi 5 lira için saatlerce dil döktü masanın üstündeki, evin herhangi bir yerinde 1 kuruşa dokunmadı bile. Sadece biz o kendisine zarar veriyor, bir gün bir yerde başına bir şey gelir mi diye düşüne düşüne kafayı yiyorduk. Geceler boyu kalkıp nefesini dinlediğimi bilirim. Kullandığı şey korex denilen bir şeydi ve hammaddesi eroinmiş. Biz 3-4 ay sonra farkettik hemen bakın 15 yıl değil 3-4 ay. Hemen hastaneye yatırdık sonra bıraktılar. 3-5 ay iyiydi sonra yine kullandı. Tekrar hastane süreci bir dönem iyi sonra yeniden. Kaç yıl uğraştık biliyor musunuz? 5 yıllll. Evet 3-4 ay sonra farkettiğimiz çocuk için 5 yıl ama ne uğraşmak. Nasıl sabır gerektiren ne kadar yıpratan evde huzur bırakmayan bir süreç biliyor musunuz? 5 yılda 6 sefer hastaneye yattı, evimizi taşıdık her şeyimizi değiştirdik. Benim kardeşim o dönem büyük olsa ve ben evlenmek istiyorum dese çıkardım kızın karşısına evlenme derdim. Evlenme çünkü aşk geçecek sana hiçbir zarar olmasa da bağımlı olduğunu bildiğin bir adamla yaşamak hayatı sana kabus edecek derdim. Evet kurtula da bilir. Benim kardeşim herkesin bu illetten kurtulamaz dediği illetten kurtuldu. Ama istiyordu çünkü hep mücadele ediyordu. Gelip kendisi söylüyordu saklamıyordu beni kurtarın diyordu. Biz aile olarak çok mücadele ettik ama neler götürdü bizden tahmin edemezsiniz. Sonunda kazandık, 2017 yılından beri temiz kardeşim. Kendine güzel bir hayat kurdu. Ama aradan 4 yıl geçti biz hala diken üstündeyiz. Hep yüreğimiz pırpır. Demem o ki sizin mücadele etmeniz yetmez, kendisinin istemesi gerek. Genelde de birisi uğruna bırakanlar ona kızdığında aklınca cezalandırmak için ilk fırsatta tekrar içerler. 15 yıl olmuş. Evet çooook zor bir şey ve evet yanındakilerin çok desteği gerek. Ama önce kendisinin istemesi gerek. Erkek arkadaşınızda bağımlılık eğilimi çok yüksek onu bırakmış alkole başlamış hep yerine bir şey koyma ihtiyacı hissediyor. Bana kalırsa pişman olacağınız bir karar vermeyin.