Madde bağımlısı sevgili ve evlilik

Geçen bize bir garson işe başladı. 1 hafta anca barınabildi. Meğer madde bağımlısıymıs. Uyuşturucu almak için adisyonlardan birini girmemiş. 200 tl cebine atmış.
Bağımlı bir insan her şeyi yapar. Hırsızlık yapar. Bedenini satar. En sevdiğini satar. Hic bir şey onun bağımlı olduğu maddeden önemli değildir.
Ben bırakanını görmedim. Esrar kullanan emlakçı arkadaşımı hale yola gelsin diye evlendirdiler. 1 seneye kalmadan karısı terk etti. Çocukları oldu, karısı arkadaşıma oğlunu göstermiyor bile.
O kendini kurtaramaz, sizi de bataklığa çeker. Bence aklınızı ön plana koyup, daha doğru bir hayat kurmaya bakın.

Birakamazz yardim alsa bile kroniklesmis bagimlilar bi sekilde bahane bulur hadi mucize oldu diyelim cok sorunlu olur yoksunlukla ne yapacagi belli olmaz bak bahanelerinin bi tanesi babanla tanisinca birakcam oyle bisey yook. Sigara birakmak bile ne kadar zor ki madde apayri bisey. 1 aylik tedavide demissin o zaten yolun basi 15 yilda kim bilir kac kere niyetlendi ilk zaman bi gazla gelirler ama cikinca ilk is madde bulmaya kosarlar cogu..Yoksunluk cekerken yapabileceklerini bilemessin. 15 yillik bagimliymis kroniklesmis yani. Her seferinde kesin derler ama icmek icin bi bahane bulurlar Allah kimseyi düşürmesin ama madde bağımlılığı fiziksel ve psikolojiktir. Bence kurtulmaya bak insallah takinti yapmaz seni gercekten üzülüyorum ya ne buldun yani bu kişide gelecegi ongormek zor degil sitede bile bulursun bi ton örnek kendine reva görme bunu, bi insani tanirken olumsuzluklarini görürüz uzaklasiriz falan neden yani bu aliskanliklari kosarak uzaklasman icin birinci sirada.. Nerden biliyosun dersen Amatemde calistim bi süre..

Son düzenleme:
Yaklasik 20 li geciktir uyuşturucu kullanan bir arkadaşim var. Kendisi doktor. ( Esrar ) Sizin partneriniz hangi uyuşturucu maddeyi kullaniyor?

Esrarı birakti. Bu süreçte eşinden ayrildi bir cocuklari vardi . Adamin durumu maddi acidan cok iyiydi. Bu esrari bulmasını kolay kılıyordu. Para varsa bulunuyor yani...

Bir talihsizlik neticesinde 2 yil içeri girdi. Bu surecte bırakmış.

Ciktiktan sonra alkol ( bira) ve sigara kullaniyordu. Hayatta tekti.

Bir kadina aşık oldu. Kadin sizin gibi sigara kullanmıyor. Adama sekiz ay sonra ya alkol ya ben demis. Adam kadini seçti.

Şu an evliler. Kadin hamile. Adam kadinin etrafinda pervane. Beni bile şaşırttılar.

Sonradan öğrendim ki esrar kolay birakiliyormus. Tıpta dahi kullanilmis tarihte. Oysa diger uyusturucu maddeler bırakılmiyormus

Umarim kurtulur oglunuzcocukmus daha. Yasadiklariniza ne diyecegimi bilemedim ama cok guclu bir kadinsiniz
Çok teşekkür ederim. İnş...... İnsanın elinden bir şey gelmemesi kdr kötü bir durum yokmuş. Evladım elimi kolumu bağlıyor. Çaresiz kalıyorum. Ama her an bir planım var. Olur yada olmaz deniyorum. Onu kendi haline bırakamam. Ben bu illerin önceden başı boş serseri kişilerin kullandığını zannederdim. Başımıza gelince etrafta kullanan kişileri de gördüğümde hepsi pırlanta gibi çocuklar ve düzgün aile çocukları olduğunu gördüm. Allahım bnm ve tüm bu dertte olanların yardımcısı olsun

Esrar kullanıyor yani bırakabilir mi ?

hayatınız ve ailenizin huzuru bu kadar ucuz mu? ya gelecekteki çocuklarınız?

ben siizin gibi kızlarımıza üzülüyorum gözünüze perde mi iniyor ya

Bu çok ciddi bir durum. Istediği tedaviyi olsun kendi istemedikten sonra mümkün değil. Bile bile hayatinizi yakmayın.

Yapmayın kendinize bunu
Yakınını uyuşturcudan kaybetmiş biri olarak söylüyorum üstelik 22 yaşındaydı
Düzelmiyor çoğu

_ Madde bağımlılığı ve muhtemelen üstüne bir de alkol bağımlısı olan bir insanla birlikte olmak sizin seçiminizdir / değildir konusuna hiç girmeyeceğim bile!
_ Bu kişiyle bir gelecek ve evlilik düşünmek bir çeşit "uçurumun manzarası harika, atlayanlar ölüyor veya ağır yaralanıyor, ama ben bana bir şey olacağını sanmıyorum" la tamamen aynı mantık
_ "Evlenirsem düzelir mi" mi? " Çocuk yaparsak vazgeçer mi" mi? Bunları 30 yaşında bir insan olarak sorabiliyor musunuz gerçekten??? Bilinçli insanlar olarak bizler mutsuz evlilikleri kurtarmak için çocuk yapma cehaletine kızıyorken, siz madde ve alkol bağımlılığını çocuk yaparak mı çözmeyi planlıyorsunuz? Doğmamış çocuklarınız için üzülüyorum şu an ciddi şekilde!
_ Dünyada erkek nesli henüz tükenmedi hanımefendi. Amaç evlilikse madde bağımlısını tercih edip hayatınızı mahvetmenize gerek var mı? Ha şunu da bilin mahvolan sadece kendi hayatınız olmaz, Aileniz ve çocuklarınız da bile bile neden bunu yaptın bize diyecekler hayat boyu size!
_ Ondan başkası ile olmaz diyecek kadar dev aşıksanız evlilik ve çocuk asla düşünmeyin. Tedavi olsun tamamen bitsin. Tahlil ve tetkikleri tamamen temiz çıksın, en az 3 yıl daha sevgili olarak takip edin, zaman zaman tetkikleri yineletin, ondan sonra düşünün evlenmeyi. Tüm bu süreci ve şartlarınızı koyun önüne düşünsün. Gerçekten bağımlılıklarını bırakıp sizinle bir gelecek düşünüyorsa üç dört yılda bunların hepsini çözsün gözünüzün önünde Evlilik kaçmıyor ya!

Eleştirmeyin dediğiniz için bu kadar yazabildim

Evet hata yapıyorsunuz. Evlilik hayır kurumu değildir. Çocuklar teselli armağanı hiç değildir. Uzun süredir bağımlıymış bir de. Alkol ve madde bağımlılığının beyinde yaptığı tahribatlar ve bunun çocuklara geçişi hakkında bişeyler okumuştum geçmişte. Güzel şeyler yazmıyordu.çok istiyorsanız evlenin ama lütfen çocuk yapmayın. Hayır ilişkiniz mükemmel ve bu insan maddeyi bırakmaya istekli olsa bir umut diyeceğim ama o da yok. Ne gerek var peki böyle karanlık bir kuyuya girmeye?

Başka çaresi yok dimi? Ömür boyu diken üstünde olurum. İçtimi içecek mi diye ? Bıraktım diyor ama bu kadar kolay mı? Millet hastanelerde yatıyor yine de bırakamıyor
Evet yıllar boyu diken üstünde olursunuz. Ben buradaki yorumlar kadar gaddar olamayacağım benim kardeşim de küçücük yaşta 16-17 yaşında başlamış. Biz asla böyle bir şey yaşamaz diyebileceğiniz bir aile, kardeşim de ne işi olur bu çocuğun uyuşturucuyla diyeceğiniz bir çocuktu. Öyleki bunu kullandığı dönemde bile karakteri bir milim değişmedi. Hep saygılı hep dürüst olmaya devam etti. Yeri geldi 5 lira için saatlerce dil döktü masanın üstündeki, evin herhangi bir yerinde 1 kuruşa dokunmadı bile. Sadece biz o kendisine zarar veriyor, bir gün bir yerde başına bir şey gelir mi diye düşüne düşüne kafayı yiyorduk. Geceler boyu kalkıp nefesini dinlediğimi bilirim. Kullandığı şey korex denilen bir şeydi ve hammaddesi eroinmiş. Biz 3-4 ay sonra farkettik hemen bakın 15 yıl değil 3-4 ay. Hemen hastaneye yatırdık sonra bıraktılar. 3-5 ay iyiydi sonra yine kullandı. Tekrar hastane süreci bir dönem iyi sonra yeniden. Kaç yıl uğraştık biliyor musunuz? 5 yıllll. Evet 3-4 ay sonra farkettiğimiz çocuk için 5 yıl ama ne uğraşmak. Nasıl sabır gerektiren ne kadar yıpratan evde huzur bırakmayan bir süreç biliyor musunuz? 5 yılda 6 sefer hastaneye yattı, evimizi taşıdık her şeyimizi değiştirdik. Benim kardeşim o dönem büyük olsa ve ben evlenmek istiyorum dese çıkardım kızın karşısına evlenme derdim. Evlenme çünkü aşk geçecek sana hiçbir zarar olmasa da bağımlı olduğunu bildiğin bir adamla yaşamak hayatı sana kabus edecek derdim. Evet kurtula da bilir. Benim kardeşim herkesin bu illetten kurtulamaz dediği illetten kurtuldu. Ama istiyordu çünkü hep mücadele ediyordu. Gelip kendisi söylüyordu saklamıyordu beni kurtarın diyordu. Biz aile olarak çok mücadele ettik ama neler götürdü bizden tahmin edemezsiniz. Sonunda kazandık, 2017 yılından beri temiz kardeşim. Kendine güzel bir hayat kurdu. Ama aradan 4 yıl geçti biz hala diken üstündeyiz. Hep yüreğimiz pırpır. Demem o ki sizin mücadele etmeniz yetmez, kendisinin istemesi gerek. Genelde de birisi uğruna bırakanlar ona kızdığında aklınca cezalandırmak için ilk fırsatta tekrar içerler. 15 yıl olmuş. Evet çooook zor bir şey ve evet yanındakilerin çok desteği gerek. Ama önce kendisinin istemesi gerek. Erkek arkadaşınızda bağımlılık eğilimi çok yüksek onu bırakmış alkole başlamış hep yerine bir şey koyma ihtiyacı hissediyor. Bana kalırsa pişman olacağınız bir karar vermeyin.

O uğraştığınız sizin kardeşiniz ama.
Birçok şeyi yaparsınız gözünüz kapalı. Yıllarca mücadele de edersiniz.

Sevgili için böyle bir çabaya girilmez. Ne olacağı belli değil üstelik.

Bende biliyorum benzer yollardan geçtik.

Kardeşiniz azınlık içerisinde, tedaviye rağmen olumlu sonuç alamayanlar çok daha fazla.

Kardeşiniz ve sizin adınıza sevindim, umarım hep böyle devam eder.

yanlış yoldasın

Sizi tebrik ediyorum benim başımdaki böyle bir vaka geçti 10 yıl flört artı 1 yıl nişanlı ve nişanlılık dönemimde yıllardır tanıdığım adam o değil di onunla cesaret edip evlenemiyorum ve kavgalar çekilmeler sonunda itiraf etti 15 yıldır madde bağımlısıymış hayatımın tokatını o gün yemiştim çok çok zor zamanlar atlattım kabul edemedim sindiremedim acıdım üzüldüm ama sonra sana kim acıyor kendi haline acı dedim. 15 yıldır bir anne baba oğlunun madde kullanmadığını anlamayacak kadar mal değildir diye düşünüyorum kadını aradım nasıl nişan yaparsın diyorum bu tip insana sen anlamadın mı bende yeni öğrendim diyor annesi ben nasıl anlatacağım benim yanımda taş çatlasın 2 saat kalıyor ayık kafayla geliyor senin evinde yiyor içiyor yatıyor sen nasıl bilmezsin böyle iğreç çirkef aileler var başımdan gitsinde ne hal olurda olsun diye onlar benim en güzel yıllarımı çaldılar benimle oyun oynadılar kendinin 2 evladı daha var beş beter olsunlar kurtulmasın bu illetten ailesine musallat olsun gün yüzü ailecek görmesinler. Cezaevine girmiş çıktı yine içiyor o annesine diyecek cümle bulamıyorum kızı var damadı oğlundan beter olsun anlamadın mı bilmiyormuydun desin damadı

Evet, ben de o sebeple dedim kardeşim bunu kullandığı dönemde evlenmek isteseydi kıza söylerdim evlenme diye. Aşk geçici kimse de ailesi kadar uğraşamaz kimseyle bu da bir gerçek.

Siz şu an uçurumun kenarında bir ayağı boşlukta olan birinden bile tehlikeli bir durumdasınız. Sakın ola böyle biriyle evlilik yapıp hayatınızı mahvetmeyin. Derhal irtibatınızı koparın çok seviyorsanız arkasında dua edersiniz. İnşallah o da düzelir ama evlilik her ikiniz için berbat bir karar olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…