Madde bağımlısı sevgili ve evlilik

Bence sadece bağımlılık değil karakteristik özellik dahil hiç bir insan özelliği değişmez.
Cimrilik,kuruntu,üşengeçlik,sadakatsizlik hepsi.
Buna benzer biri vardı çevremde.Baştan gerçekten istekliydi.İlişkisinin o cicim aylarında gerçekten uzak kaldı.
Sonra ilişkide o top nokta bitiyor herkesin bildiği gibi alışkanlığa durağanlığa bırakıyor.
Hayatta tekdüze gitmiyor ki mutlaka sorunlar çıkıyor karşımıza.
İşte bugün bunaldım dedi kullandı.Arkadaşımla tartıştım dedi kullandı.Ailemle bozuştuk dedi kullandı.
En sonunda kıza ne dedi biliyor musunuz tıpkı size dendiği gibi sen yeterince benim yanımda olmadın o yüzden kullandım.
Sanki kızın suçuymuş gibi bu.Kızın bir gün aynaya bir baktım ben ona bağımlığıyım o başka şeylere dediğine şahit oldum.Onunla ilk tanıştığı zaman ki heyecanı,enerjisi kalmamıştı üstünde.Çünkü bu meret duyguları çok uçlarda yaşamasına sebep oluyordu adamın.Bazen çok depresif bazen çok eğlenceli,heyecanlı.Kızda bu dengesizlikleri yüzünden ruhsal çöküntüler yaşamaya başladı.
Kaç kurtul demek sana az gelecekti tanık olduğum süreci yazmaya çalıştım.

konu sahibi , yorumlarınızı okudum. siz vazgeçmeyeceksiniz ve başınızı yakacaksınız. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim

Bence sadece bağımlılık değil karakteristik özellik dahil hiç bir insan özelliği değişmez.
Cimrilik,kuruntu,üşengeçlik,sadakatsizlik hepsi.
Buna benzer biri vardı çevremde.Baştan gerçekten istekliydi.İlişkisinin o cicim aylarında gerçekten uzak kaldı.
Sonra ilişkide o top nokta bitiyor herkesin bildiği gibi alışkanlığa durağanlığa bırakıyor.
Hayatta tekdüze gitmiyor ki mutlaka sorunlar çıkıyor karşımıza.
İşte bugün bunaldım dedi kullandı.Arkadaşımla tartıştım dedi kullandı.Ailemle bozuştuk dedi kullandı.
En sonunda kıza ne dedi biliyor musunuz tıpkı size dendiği gibi sen yeterince benim yanımda olmadın o yüzden kullandım.
Sanki kızın suçuymuş gibi bu.Kızın bir gün aynaya bir baktım ben ona bağımlığıyım o başka şeylere dediğine şahit oldum.Onunla ilk tanıştığı zaman ki heyecanı,enerjisi kalmamıştı üstünde.Çünkü bu meret duyguları çok uçlarda yaşamasına sebep oluyordu adamın.Bazen çok depresif bazen çok eğlenceli,heyecanlı.Kızda bu dengesizlikleri yüzünden ruhsal çöküntüler yaşamaya başladı.
Kaç kurtul demek sana az gelecekti tanık olduğum süreci yazmaya çalıştım.
Ben ona bağımlıyım o başka şeylere
Beni özetleyen cümle tam olarak bu işte

Allah yardımcın olsun arkadaşım inan ki çok üzüldüm. Kaymakamlıklardan yardım istesen de amateme yatışını yapsalar olmaz mı acaba? Belki uzun süre yatarak tedavi görürse bir faydası olur. Gerçekten çok üzüldüm. Allah sağlıkla bu illetten kurtulmayı nasip etsin.
Çok teşekkür ederim. Mlsf kendi istemedikçe ona kimse yardımcı olamaz. Ve Bn içicem demiş arkadaşlarına. Bu o kdr kötü bir durummuşki bunu kelimelerle ifadesi yok.

Çok teşekkür ederim. Mlsf kendi istemedikçe ona kimse yardımcı olamaz. Ve Bn içicem demiş arkadaşlarına. Bu o kdr kötü bir durummuşki bunu kelimelerle ifadesi yok.
Allah yardımcınız olsun canım benim. Bakalım belki akıllanır, iyi bir arkadaşı gözünü Açar, çevresini değiştirir hiç belli olmaz.

Öyle zoruma gidiyor ki ben değer verdiğim için sırf çevirmedim arkamı dönüp asla gitmedim elinden tutup doktor doktor gezdik. Karşıma alıp kimsenin yapmadığı konuşmaları yaptım 30 senedir ev bark sahibi değilken benim sayemde istanbul gibi bir yerden ev aldırdım. Bunlar benim başarım biliyorum ama o benim için hiç çabalamadı, beni kaybetmemek için benim ona verdiğim mücadelenin yarısını vermedi. Aksine küfürler etti, hakaretler etti. 5 gündür ayrıyız ben evde oturup ağlarken kendi bir Allah ın günü evde oturmadı. Çok zoruma gidiyor. Ayrıldıysak bile bunca zaman yaptıklarıma saygın olsun. Bir senedir sana sevgilikten öte aile oldum herşey oldum. İnsanın eşi için yapmayacağı fedakarlıkları yaptım. Değer vermek, insan yerine koymak suç mu? Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Her ne kadar istemesem de kaybetmemek için mücade etmediğini görmek zoruma gidiyor. Gerçi hastaneye gitmek test vermek benim için yaptığı şeylerdi kendi için değil. Belki de ayrılık ona nefes aldırmıştır. Rahatlamıştır. İçimin soğuması için zaman gerek biliyorum ama canım çok yanıyor. Bağımlı bir insanı dışlamadım, onun elinden tuttum diye eleştirildim. Haklı olduğunuz noktalarda var evet ama ben kolay olanı seçmedim bir şans verdim mücadele ettim ama olmadı. En azından vicdanım rahat ama bu canımın yanmasına yetmiyor.
Gerçekten durumu bu kadar romantikleştirince noluyor ya da burda ağlamamız mı gerekiyor? Annenize yazık değil mi? Sizin için emek veren babanıza yazık değil mi? Aşka saygım sonsuz ama aşk karşılıklı bir eylemdir. Sevgi içerir, saygı içerir bu adam size öz saygınızı yitittirmiş. Lütfen destek alın iyi değilsiniz. Siz zoru tercih etmediniz aksine demek ki bilinçaltınızda yatan bir sebepten dolayı bu adama bağımlısınız. Lütfen SAĞLIKLI bir şey yapın ve tedavi olun. Çünkü sizin o adamdan daha çok tedaviye ihtiyacınız var. Madde kullanan bir adam sizi bilinçsizken öldürse ne olacak hanımedendi. Silkelenin kendinize gelin lütfen. Çok yazık..

Yazılan yorumların aksine ben seni gerçekten seviyorsa aile değerlerine saygisi varsa ve siz ona guveniyorsaniz birakabilir evet biraz sabır ve zaman lazim ama birakir biz 4 senelik evliyiz eşim evliliğin 2.yilinda tamamen bıraktı diyebilirim alkole genellikle biraya çok sardi bu zaman içinde oda 2 haftada bir bazen ayda bir olacak şekilde iciyo onuda çok görmüyorum evde oturup içiyor zaten bi sorun yaşamadık şükür ki.

1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
valla kurtarmak için falan uğraşmayın evlenince bırakıcam der bırakmaz çocuk beni düzeltir der düzelmez. siz rehabilitasyon merkezi değilsiniz hayatınızı boşuna harcamayın

1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Evlenmeyin. Bırakamaz kolay kolay. Bu adam baba olabilir mi? İnşallah tedavisini olur ve kurtulur. Lütfen ağırdan alın.

Linç yemeden aldığım cevap. Teşekkür ederim evet değiştirmeye çalıştım öğrenince sırtımı dönüp gitmedim destek olmak istedim ama güvenim kalmadı çok yıprandım çok yoruldum amin Allah razı olsun. Bir senemi verdim daha ne kadar verebilirim ki takip edebilirim bilmiyorum. 😔
Cnm 1 sene ne kı onunde kı guzel yıllarındusun neden 20 sene sonra gıden 21 yılım dıyesın
Kımse lınc etmez hakkımız yok asla ama goz gore bu guzel yaşlarını harcama lutfe

Düzelmez, sende kendi basını yakma. Bizzat kuzenim uzun yıllardır bağımlı. 3 tane de çocuğu var. Karisi bırakıp gitti. Baska sevgilileri oldu hastaneye yatti. Bırakacağım dedi ama olmadi. Olmuyor. Teyzemler dahi ümidini kesti. Sokaklarda maddeyi alip yatıp kalmasindansa evde gözümüzün önünde alsın diyorlar artik. Ama günlük hayattalar gider gelir çalışır patronu dahi bilmez madde kullandığını o derece aklı basi yerinde. Ama akşam olup isten çıktıktan sonra bambaşka bir hale geliyor. Üzülüyoruz eldende birsey gelmiyor artik. Kesinlikle uzak dur bu kişilerden. Bağımlılık gerçekten herkesi yıpratan bir şey. Birde çocuk olduğu zaman her sey daha da kötü oluyor.

Evleneceksen çocuk yapma, bu adamı ve şimdi gözünü boyayan ama evlendikten sonra koşa koşa huysuz kayınailelik yapacak olan ailesini tek başına çek, kendine ortak getirme. :KK34: Çocuk kötü evlilikleri, sorunlu adamları düzelten bir şey değil, çocuk tek başına büyük sorumluluk, iyi giden evlilikleri bile sarsabilen birşey. Babası bağımlı olduğu için çocukta da sıkıntı çıkması ihtimali güçlü.

Siz kendini isterseniz evlenin yetişkin birisiniz de
Çocuk fikrini acilen salın ne çocuğu ya adam bağımlı

yaşınızın insanı değilsiniz bu arada
Ayrıca bağımlı insanlar zayıf insanlardır hayatta bir zorluk çıktığında ne malum tekrar uyuşturucuya başlamayacağı
Biz uyuşturucu kullanma dosyalarına bakıyoruz. Hayatının bir döneminde kullanıp bırakmış, sonra yeniden başlamış çok insan var. '' Geçim sıkıntısı, sevgilimden ayrıldım/kavga ettim, karımla kavgalıyım, çocuğum hasta vs vs''. Normal insanın dişini sıkıp atlatabileceği, çözümler bulup aşabileceği sıkıntılar, beyinleri çözüm bulmak yerine en kolayına kaçıyor, o da uyuşmak. Normal olan, dertlerine çözüm bularak düze çıkmak, ama bu daha zor tabi. Hep kolaya alışan beyin için eziyet.

Kıytırık bir sigarayı bile tamamen bırakmak çok mümkün değil, bıraksan da ara ara aklına geliyor.

30 yaşında biri olarak bağımlılıktan kurtulmanın çok zor olduğunu bilmeniz lazım. Bile bile böyle bir ilişki yaşamanız enteresan.

Esrarı bırakabilir bağımlılığı diğer uyuşturuculara göre çok düşük aslında. Şöyle bir ayrım var özellikle uyarıcı değil uyuşturucu maddeleri kullananlar 3-5 kullanımdan sonra kafası için değil yoksunluk belirtileri için kullanırlar, kafa yapmaz zaten. Ancak uyarıcı maddelere ya da esrara bağımlı olanlar yaşadıkları o duygu durumunu tekrar tekrar yaşamaya bağımlı olurlar. Şu an da bira içiyorsa sizin sevgiliniz kafasının ayık olmasını istemiyor o duruma bağımlı. İstese bırakabilir diye düşünüyorum esrar kolay bırakılır.
Evet, ot deyip geçmeyeceksin, sigara gibi değil kesinlikle. Kafa yapan bir madde, ve kafa yapsın diye içiliyor. Bir miktar bir süre sonra kesmiyor, ve çoğaltılıyor kafa yapsın diye. Daha ağır uyuşturucular için basamak oluyor.

Konu sahibi, siz ayrılmıştınız ama her ihtimale karşı yazıyorum. Sürekli kafam güzel olsun derdinde bir adam, sürekli uyuşuk gezecek. Ailesi dünyayı da verse sana, faydasız. Evlilikten birşey anlamaycaksın, aile olamayacaksın, yuvan olmayacak. O ev senin zindanın olacak. Her şeyi tek başına yapmaya alış, eğer dönmeyi düşünüyorsan. Bu kadarla kalsan yine iyi. Bağımlı kocan ile uğraşmak senin görevin, ailesi sen uğraş diye elleri ile herşeyi vermeye hazırlar zaten. Dayak yesen, e biliyorsun kızım durumu diyecekler. Altınını salkımını, evdeki robot süpürgeni satacak, e biliyorsun kızım, bilerek geldin, biz bişey saklamadık diyecekler. Doğalgaz faturasını yatırmayacak, gidecek zıkkımlancak, ailesine diyeceksin, ehhh zorla mı everdik bilerek geldin, otur çek yeter yahu diye çıkışacaklar. Çok iyi insanlar olsa günahından korkarlar da, sorunlu oğullarını elin kızının başına sarmazlar, sen bırakırsan uyuşturucu içer diye vicdan yaptırmazlar. Her şeyi bekle onlardan.

Öyle zoruma gidiyor ki ben değer verdiğim için sırf çevirmedim arkamı dönüp asla gitmedim elinden tutup doktor doktor gezdik. Karşıma alıp kimsenin yapmadığı konuşmaları yaptım 30 senedir ev bark sahibi değilken benim sayemde istanbul gibi bir yerden ev aldırdım. Bunlar benim başarım biliyorum ama o benim için hiç çabalamadı, beni kaybetmemek için benim ona verdiğim mücadelenin yarısını vermedi. Aksine küfürler etti, hakaretler etti. 5 gündür ayrıyız ben evde oturup ağlarken kendi bir Allah ın günü evde oturmadı. Çok zoruma gidiyor. Ayrıldıysak bile bunca zaman yaptıklarıma saygın olsun. Bir senedir sana sevgilikten öte aile oldum herşey oldum. İnsanın eşi için yapmayacağı fedakarlıkları yaptım. Değer vermek, insan yerine koymak suç mu? Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Her ne kadar istemesem de kaybetmemek için mücade etmediğini görmek zoruma gidiyor. Gerçi hastaneye gitmek test vermek benim için yaptığı şeylerdi kendi için değil. Belki de ayrılık ona nefes aldırmıştır. Rahatlamıştır. İçimin soğuması için zaman gerek biliyorum ama canım çok yanıyor. Bağımlı bir insanı dışlamadım, onun elinden tuttum diye eleştirildim. Haklı olduğunuz noktalarda var evet ama ben kolay olanı seçmedim bir şans verdim mücadele ettim ama olmadı. En azından vicdanım rahat ama bu canımın yanmasına yetmiyor.
İkili ilişkilerde hümanist olunmaz. Böyle insanların elinden yine tut, konuş, yardım et. Ama koca yapma onlardan. İnan madalya takmıyor o kocalar da aileleri de, yapmasaydın deyip sıyrılıyorlar. Ama el olunca hiç yoktan hayır duası alıyorsun.

Kendi hayatını yakmak karartmak senin seçimin elbette
Ama böyle bir ortamda çocuk yapıp canını yakarsan bile bile vebali sana olur

Back