- 1 Eylül 2021
- 33
- -31
- 1
- 35
- Konu Sahibi neyapayimben
-
Başka çaresi yok dimi? Ömür boyu diken üstünde olurum. İçtimi içecek mi diye ? Bıraktım diyor ama bu kadar kolay mı? Millet hastanelerde yatıyor yine de bırakamıyorkaçıp kurtulman en doğru ve en zahmetsiz çözüm.
gittikçe kötüye giderler yapabilecek bir şey yok profesyonel destekten başkası kesmez yani.
benim hayatımda psikolojik anlamda sorunları olan, geçmiş travmalarını üstünden atamamış biri vardı. bir iki yardım edeyim dedim de baktım durumu benim boyumu bayağı bi aşıyor, dedim seni profesyonel destek paklar allah şifa versin dedim tüydüm.
kimse kusura bakmasın.
değil yılları, bir günü bile heba etmeye değmez.
şimdi ayrıl, en fazla 1-2 ay üzülür özlersin sonra hayata dönersin.
böyle her günün ayrı sıkıntı.
kesip atmak lazım ya, at yani.
kangren olan uzuv boşuna kesilmiyor.
Çok haklısın yeterince yardım etmeye çalışmışsın olmamış olmadığı gibi alkole sarmış bir de. Elinden geleni yapmışsın onun için şimdi kendin için bir şey yap ve uzaklaşmaya çalış senden daha değerli değil ya. Zannımca böyle birinden uzaklaşmak da çok kolay olmayacaktır.Linç yemeden aldığım cevap. Teşekkür ederim evet değiştirmeye çalıştım öğrenince sırtımı dönüp gitmedim destek olmak istedim ama güvenim kalmadı çok yıprandım çok yoruldum amin Allah razı olsun. Bir senemi verdim daha ne kadar verebilirim ki takip edebilirim bilmiyorum.
Çok yalan söylüyor evet o yüzden güvenim kalmadı ve hala beni suçluyor böyle ömür geçmez bana da yazık. Ben sürekli suçlanmaktan sıkıldım diye bana vicdan yaptırıyor kendimi suçlar oldum çok mu üstüne gidiyorum diye paranoyak oldum iyice ne yapcam bilmiyorumMadde bağımlıları çok yalan söyler. İçmem der içerler . Ne evlenince düzelmesikaç kurtar kendini başka adam mı kalmadı .
olmaz bundan.1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Onun aileside biliyor bu durumu ve bana dediler ki oğlumuzdan ayrılırsan bu bataklığa tekrar düşer. Onu bırakma. Aklımı oynatıcam ya kendi başımımı yakayım o uyuşturucuya düşmesin diye ? Bu nasıl mantık ailesi de okumuş insanlar mühendis ikisi de cahilde değiller ki.Çıldırdınız mı yahu ne evliliği? Etrafınızda aile olur arkadaş olur aklı başında kimse yok mu?
Böyleleri hep vicdanına oynar zaten çünkü sizi başka türlü yanında tutamaz. Bide evlensin adam daha bi rahat olur Artk vicdanınıza bile oynamaz hayatınızla psikolojinizle oynar bide çocuk yapmayı düşünüyorsnz gelen çocuğa yazık değil mi Allah aşkınıza biraz mantıklı düşününÇok yalan söylüyor evet o yüzden güvenim kalmadı ve hala beni suçluyor böyle ömür geçmez bana da yazık. Ben sürekli suçlanmaktan sıkıldım diye bana vicdan yaptırıyor kendimi suçlar oldum çok mu üstüne gidiyorum diye paranoyak oldum iyice ne yapcam bilmiyorum
Benim eşimde biz tanışmadan önce uyuşturucu kullanıyormuş yaşı ilerledikçe bırakmış ama alkole devam ediyordu baya içiyordu hemde ben bu yüzden terk ettim onu bi kaç kez ya ben ya o içtiğin pislik şeyler dedim bıraktı zamanla oldu tabi ama bıraktı evlendik bir kere çok kötü kavga etmiştik o zaman içti sonra bidaha hiç olmadı 2 yıldır içmiyor bazen dertleşiriz tiksiniyor kendinden ben nasıl bi insandım o zamanlar diye eğerki biz tanıştığımızda hala madde kullansaydı ben konuşmazdım alkolü bırakacağından da emin olduğum için de güvendim evlendim sağolsun güvenimi boşa çıkartmadı1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Bence yol yakınken vazgeç . Hem ruhen, hem bedenen yorulursun çok yorulursun . Adam kendisiyle beraber seni de yakacak.Çok yalan söylüyor evet o yüzden güvenim kalmadı ve hala beni suçluyor böyle ömür geçmez bana da yazık. Ben sürekli suçlanmaktan sıkıldım diye bana vicdan yaptırıyor kendimi suçlar oldum çok mu üstüne gidiyorum diye paranoyak oldum iyice ne yapcam bilmiyorum
aynen öyle, kolay değil. çok kolay olsa bu kadar genç heba olmazdı. bağımlısı oldun mu çok zor. bırakın ailesi falan düşünsün. ha eşin olur sonradan alışır o zaman başka ama balık baştan kokar hesabı.Başka çaresi yok dimi? Ömür boyu diken üstünde olurum. İçtimi içecek mi diye ? Bıraktım diyor ama bu kadar kolay mı? Millet hastanelerde yatıyor yine de bırakamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?