Madde bağımlısı sevgili ve evlilik

olmaz bundan.
çok benzer bir örnek vericem; kuzenim madde bağımlısıydı, evlendi, 4 yaşında oğlu varken eşi yeniden hamile kaldı, 6 aylık hamileliğinde kuzenimin aşırı dozdan ölüm haberini aldık. bir anda oldu.
o da çok mücadele verdi. evlendikten sonra bile çok uğraştı. tedavi gördü. ama sonu kötü bitti. benzer hikaye olduğu için söyleme gereği hissettim. bu arada onlar da birbirlerini çoooook
Hayir evlenince değismez. Hele cocuk olunca hic degismez. Evlilik sorumluluğu cocuk sorumluluğu ağir gelir kendini daha fazla uyusturucuya alkole vurur. Bu sefer elinizde bebekle pesinden de kosamazsiniz aglar durursunuz bile bile kendi başimı yaktım diye.

30 yasinda kadinsiniz. ergen degilsinizki ama ne yapayim aşık oldum diyip kendinizi ucurama sürükleyin. iliski desen daha 1 yıllik insanlar 6 7 yıllık ilişkilerini bitirip evlenmiyorlar.

Maddi durumu isterse sabancı kadar zengin olsun. uyusturucu ve alkol bagimliligi hafife alinacak sevgiyle aşkla aşılacak şeyler degil. Uyusturucu kullanan 32 yasindaki adamın pek tekin olmayan tehlikeli cevresi vardir. Evlenince sihirli değnek degmis gibi sorumluluk sahibi baba olacak bir olgunlukta birine dönusmesi imkansız.
Ekran görüntüsü aldım bunu saat başı okuyacağım. Teşekkür ederim

1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Aşkını kalbine göm bu adamdan vazgeç, bağımlılığı bırakmamış şeklini değiştirmeye başlamış, bu iflah olmayacağının bir işareti. Bağımlılıklar %90 ihtimalle geçmez, gençliğine yazık etme. 15 yıldan bahsediyorsun sağlam iç orfanı kalmamıştır zaten omun

Şu cumlenize çok sinirlendim...çocuk olunca kurtulur mu?bırakır mi?
Evlilikten ve çocuktan medet ummayi bırakın artık...ne evlilik ne çocuk insanı değiştirir..öyle olsa idi etraf mükemmel evlilikle dolup taşırdı...15 yıllık uyuşturucu bağımlısı bırakmaz...bırakması için neden nedir?nasıl olsa icse bile onunlasiniz. ..nasıl olsa icse bile çocuğu var....aşkı da gözünüzde çok buyutmeyin. ..yani,bana aşık her şeyi yaptırırım diye birşey yok..ayrilin

aynen öyle, kolay değil. çok kolay olsa bu kadar genç heba olmazdı. bağımlısı oldun mu çok zor. bırakın ailesi falan düşünsün. ha eşin olur sonradan alışır o zaman başka ama balık baştan kokar hesabı.

at bunu başından sen beni dinle. 1 ay, 2 ay üzülürsün en fazla. 3. aya bile kalmaz belki. sonra bir süre kalbini kapatırsın yeni insanlara falan, normal yani böyle şeyler. sonra karşına çok daha iyisi çıkınca yine seversin.

biliyorum ayrılmak zor, kopmak zor ama zamanla unutuyorsun. adapte oluyorsun en basidi. onsuz hayatına da adapte olacaksın. ömür boyu saçmalık çekmetense 1 ay 2 ay 3 ay üzülmek daha mantıklı.
Benim ki bağımlı ilişki oldu. Bir yıldır tüm hayatım hayallerim o. Para tutamaz, parasını sağa sola harcayan adama ev aldırdım bunu bile başardım. Ama ne hayallerle aldırdım. Evlenince otururuz diye yeni başlangıç için o eve gir dedim ve kavga ettiğimiz an o hayallerim olan eve de uyuşturucu soktu. Daha 3 aylık olan evden soğudum…
O eve o maddeyi nasıl sokarsın dedim evi de satarız dedi tamam içmicem daha dedi ama benim güvenim kalmadı ki

1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Aşk dediğin geçer. Kriz geçirip seni dövünce, çocuğuna zarar verince aşk kalmaz can derdine düşersin. Yol yakınken bırak. Kimse için değmez. Bu yaşa kadar yola gelmemiş biri bundan sonra sen istedin diye hiç yola gelmez, evlenince düzelmez, çocuk olunca düzelmez. Bunlar halk efsanesi. Asla inanma. Durumu ölç biç. Değişmeyecek ve sen onu bu şekilde kabul edebilecek misin. Soru bu, cevap sende

Onun aileside biliyor bu durumu ve bana dediler ki oğlumuzdan ayrılırsan bu bataklığa tekrar düşer. Onu bırakma. Aklımı oynatıcam ya kendi başımımı yakayım o uyuşturucuya düşmesin diye ? Bu nasıl mantık ailesi de okumuş insanlar mühendis ikisi de cahilde değiller ki.

Ablacım bakmışlar ki seviyorsun, razısın basbayağı senin başını yakmaya çalışıyorlar. Senin ailen hiç başını yakamayız bu kızın demedi mi?

Sen olmasan da olmasan da adam içiyor zaten sana sömürü yapıyorlar. Adam 15 yıldır müptela nerdeymiş akılları neden çocuklarını adam gibi tedavi ettirmemişler?

şu konuda şüpheye düşmeye acaba demeye bile gerek var mı gerçekten
şimdiye kadar sizsiz nasıl yaşamış da sizden sonra beter olacakmış
mal oğullarını kakalayacak yer arıyor aileler
siz de aşk zannedip hayatınızı zehrediyosunuz
ayrıca aşık değilsiniz böyle bir insanı kim sever ki
sizinki sadece başarı kompleksi
başardım ben yaptım ben kurtardım ben becerdim
ama öyle değil işte hiç bir şey beceremeyeceksiniz
madde bulmak için karısını çocuğunu peşkeş çekenleri bi dinleyin okuyun isterseniz

Ne yazık ki şuanda yalanlar söyleyen bir adam evlenince ve ya hele hele çocuk olunca hiç düzelmez..
Bu tür insanların genelde dertten kaçış yöntemidir bu bağımlılıklar.
Sevgililik, flört dönemi en eğlenceli ve kolay zamanlardır ama evlilik ve çocuk çok büyük mesuliyetler ve sorumluluklar getirir.
Ne yazık ki çocuk durumu düzeltmez aksine daha da kötüleştirir.
Benim diyebileceğim ailenize ve kendinize kıymayın.
Şu dönemde işler ciddi bile değilken buraya yazıp tavsiye isteyecek kadar üzülüyorsanız zaten düzelmez bir durumdasınız demektir.
Ve emin olun şuan içinde bulunduğunuz çaresizlik ve dert evlenince x100 çocuk olunca x1000 olacak.
O yüzden aklı selim düşünmeye ve kendinizi kurtarmaya bakın.
Yaşım 34 ve evli bir bayanım şu kadarını söyleyeyim evlenince aşk bitiyor ve gerçekler başlıyor ve de her şey daha net görünüyor.
O yüzden bu kişi ile evlenirseniz şuan göremediğiniz ama bizim dışarıdan bakıp gördüklerimizi göreceksiniz ve çok pişman olacaksınız.

Yapmayın bunu kendinize..

Yapış bırakma. Aşk dediğin şey herkesin karşısına çıkmaz. Aşık olduysan eğer bağımlıymış alkolikmiş düşünmeyeceksin bunları. Aşk her şeyi çözer çünkü. Para da varmış oh mis...

Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Birkaç kez esrar ortamına girmiş insanı bile istemem. Çünkü o tarz ortamlarda bulunan insanların kafa yapısına, hayata bakış açılarına vakıfım ve evlilik düşünmem. Bu adamın çok ciddi bağımlılık problemi var. Sadece uyuşturucu, alkol değil muhtemelen başka türlü takıntıları da vardır. Hep bir şeylerle dolduracak o boşluğu. Umarım yaşım 30 oldu bulduğumla evleneyim kafasında değilsinizdir.

Evlilik, mükemmel ilişkileri aşkları bile tavsatan, rutine bindiren, sorumlulukların olduğu, sorumlulukların bazen sevgileri bile azalttığı bir kurum.

Hal böyleyken, evliliğin sorumluluğu ne aşkları yok ediyorken, başlı başına büyük bir bela olan madde bağımlılığını evlendikten sonra nasıl yenebileceğinizi düşünüyorsunuz?

İnsanlar her gün onlarca konu açıyor evlenmeden önce beyaz atlı prens olan eşim ağzımı burnumu kırdı, saygısız, aldatıyor diye. Sizin henüz evlenmeden kocaman bir probleminiz var. Kolay kolay kurtulabilecek cinsten de değil. Anne babası da sadece kendi evladını düşünüyor, senin başını yakarak. Unutma ki eş aileleri için bir gelin gider bir gelin gelir. Ama sen el elde baş başta kalmışsın umursamıyorlar. Hayatın kendi eksileri yeterince fazlayken ve hayat şartları yeterince zorken kendinize ekstra bir sorumluluk yüklemeyin. Sevgiliniz maddeyi asla bırakamaz. 15 yıllık bir bağımlılık bu.

Sana sadece şunu söyleyeyim belki örnek olur. Uzaktan tanıdığım bir insan daha önce maddeden dolayı iki sene hapis yatmış cıkmış. Sonra askerlik filan derken bırakmış evlendi. Bir süre sonra internet üzerinden kumar oynamaya başladı ona da bağlandı Zarar ettikten sonra kumarı bıraktı. İçkiye başladı ama hergün içmiyomuş. aynı zamanda ara ara madde kullandığını duyuyoruz. Telefonla 7:24 oyun oynuyor çalıştığı halde. Uzun lafın kısası bu tür insanlar Saçma sapan şeyler dahi olsa bağımlı olmadan yaşayamıyorlar. Bırakmaz bırakacağına inanma hiç aile tanışması olayları da girmeyin derim.

Ablacım bakmışlar ki seviyorsun, razısın basbayağı senin başını yakmaya çalışıyorlar. Senin ailen hiç başını yakamayız bu kızın demedi mi?

Sen olmasan da olmasan da adam içiyor zaten sana sömürü yapıyorlar. Adam 15 yıldır müptela nerdeymiş akılları neden çocuklarını adam gibi tedavi ettirmemişler?
Eroyinden kurtarıp
Birkaç kez esrar ortamına girmiş insanı bile istemem. Çünkü o tarz ortamlarda bulunan insanların kafa yapısına, hayata bakış açılarına vakıfım ve evlilik düşünmem. Bu adamın çok ciddi bağımlılık problemi var. Sadece uyuşturucu, alkol değil muhtemelen başka türlü takıntıları da vardır. Hep bir şeylerle dolduracak o boşluğu. Umarım yaşım 30 oldu bulduğumla evleneyim kafasında değilsinizdir.
bağımlı hale geldim bende o insana. Hep inanmak istedim içmicem bir daha demelerine. Vicdan yaptım hep her terkedişimde acaba kurtarabilirmiyim diye

Farkındamısın burada insanlar yeri geliyo normal kocalarına tahammül edemiyor bıkıyor sen madde bağımlısı bir insandan bahsediyorsun çocuk falan diyosun . Yazık etme kendine.

İnşallah anneniz öğrenip sizi evden salmaz. Bekli ki siz kendinizi koruyamayacaksınız.

Neden bu kurtarıcı rolünü üstlenmeye bu kadar heveslisiniz? Size söyleyeyim kurtaramazsınız uyuşturucu biter başka bişey başlar hayat boyu kurtarıcımı olacaksınız? Belki kendinizi hep kurtarıcı olarak tanımladınız bi düşünün

15 yıldır bağımlı dedikten sonrasını okumadım. Bağımlı kişiler tedaviye yanaşmıyor. Yanaşan yarım bırakıyor. Tamamlayan o ortama bir sene sonra da 10 sene sonra da kolayca kayıyor. Öyle bir bataklık. Evlilikleri kötü oluyor. Eşyaları satıp uyuşturucu alma, suça karışma ihtimali yüksek.
Hic öyle seviyorum, onun için katlanırım, sevgimle sabrimla iyileştiririm hülyalarina dalmayın. O krize girdi mi ne anasını ne eşini ne evladını görmez. Boyunuzdan büyük iş bunlar.

Back