- 1 Eylül 2021
- 33
- -31
- 1
- 35
- Konu Sahibi neyapayimben
-
olmaz bundan.
çok benzer bir örnek vericem; kuzenim madde bağımlısıydı, evlendi, 4 yaşında oğlu varken eşi yeniden hamile kaldı, 6 aylık hamileliğinde kuzenimin aşırı dozdan ölüm haberini aldık. bir anda oldu.
o da çok mücadele verdi. evlendikten sonra bile çok uğraştı. tedavi gördü. ama sonu kötü bitti. benzer hikaye olduğu için söyleme gereği hissettim. bu arada onlar da birbirlerini çoooook
Ekran görüntüsü aldım bunu saat başı okuyacağım. Teşekkür ederimHayir evlenince değismez. Hele cocuk olunca hic degismez. Evlilik sorumluluğu cocuk sorumluluğu ağir gelir kendini daha fazla uyusturucuya alkole vurur. Bu sefer elinizde bebekle pesinden de kosamazsiniz aglar durursunuz bile bile kendi başimı yaktım diye.
30 yasinda kadinsiniz. ergen degilsinizki ama ne yapayim aşık oldum diyip kendinizi ucurama sürükleyin. iliski desen daha 1 yıllik insanlar 6 7 yıllık ilişkilerini bitirip evlenmiyorlar.
Maddi durumu isterse sabancı kadar zengin olsun. uyusturucu ve alkol bagimliligi hafife alinacak sevgiyle aşkla aşılacak şeyler degil. Uyusturucu kullanan 32 yasindaki adamın pek tekin olmayan tehlikeli cevresi vardir. Evlenince sihirli değnek degmis gibi sorumluluk sahibi baba olacak bir olgunlukta birine dönusmesi imkansız.
Aşkını kalbine göm bu adamdan vazgeç, bağımlılığı bırakmamış şeklini değiştirmeye başlamış, bu iflah olmayacağının bir işareti. Bağımlılıklar %90 ihtimalle geçmez, gençliğine yazık etme. 15 yıldan bahsediyorsun sağlam iç orfanı kalmamıştır zaten omun1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Benim ki bağımlı ilişki oldu. Bir yıldır tüm hayatım hayallerim o. Para tutamaz, parasını sağa sola harcayan adama ev aldırdım bunu bile başardım. Ama ne hayallerle aldırdım. Evlenince otururuz diye yeni başlangıç için o eve gir dedim ve kavga ettiğimiz an o hayallerim olan eve de uyuşturucu soktu. Daha 3 aylık olan evden soğudum…aynen öyle, kolay değil. çok kolay olsa bu kadar genç heba olmazdı. bağımlısı oldun mu çok zor. bırakın ailesi falan düşünsün. ha eşin olur sonradan alışır o zaman başka ama balık baştan kokar hesabı.
at bunu başından sen beni dinle. 1 ay, 2 ay üzülürsün en fazla. 3. aya bile kalmaz belki. sonra bir süre kalbini kapatırsın yeni insanlara falan, normal yani böyle şeyler. sonra karşına çok daha iyisi çıkınca yine seversin.
biliyorum ayrılmak zor, kopmak zor ama zamanla unutuyorsun. adapte oluyorsun en basidi. onsuz hayatına da adapte olacaksın. ömür boyu saçmalık çekmetense 1 ay 2 ay 3 ay üzülmek daha mantıklı.
Aşk dediğin geçer. Kriz geçirip seni dövünce, çocuğuna zarar verince aşk kalmaz can derdine düşersin. Yol yakınken bırak. Kimse için değmez. Bu yaşa kadar yola gelmemiş biri bundan sonra sen istedin diye hiç yola gelmez, evlenince düzelmez, çocuk olunca düzelmez. Bunlar halk efsanesi. Asla inanma. Durumu ölç biç. Değişmeyecek ve sen onu bu şekilde kabul edebilecek misin. Soru bu, cevap sende1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
benim gibi olan bu bataklıktan kurtulan yada çaba verip kurtulamayanlar varsa yazabilirler mi? Ben bağımlılık yapıyor diye kola içmeyen insanım sigaram dahi yok ama sevdiğim değer verdiğim insanın, sırf içebilmek için bana ne yalanlar sıraladığı bundan dolayı da güvenim kalmadığı için suçlanmak ben bunu çekmek zorunda mıyım içmiyorum diyip bide bana bağıran insanla evlilik olurmu ? Evlenince değişirmi ? Çocuk olunca bağımlılıktan kurtulurmu ? Yada bu sefer alkol bağımlısı olup çıkarmı ? Ailesiyle yeni tanıştım şimdi benim ailemle tanışmak istiyorlar. Lütfen eleştirmeden benimle konuşur musunuz ? Kim ister ki madde bağımlısı birine aşık olmak ?
Onun aileside biliyor bu durumu ve bana dediler ki oğlumuzdan ayrılırsan bu bataklığa tekrar düşer. Onu bırakma. Aklımı oynatıcam ya kendi başımımı yakayım o uyuşturucuya düşmesin diye ? Bu nasıl mantık ailesi de okumuş insanlar mühendis ikisi de cahilde değiller ki.
Yapış bırakma. Aşk dediğin şey herkesin karşısına çıkmaz. Aşık olduysan eğer bağımlıymış alkolikmiş düşünmeyeceksin bunları. Aşk her şeyi çözer çünkü. Para da varmış oh mis...1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
Eroyinden kurtarıpAblacım bakmışlar ki seviyorsun, razısın basbayağı senin başını yakmaya çalışıyorlar. Senin ailen hiç başını yakamayız bu kızın demedi mi?
Sen olmasan da olmasan da adam içiyor zaten sana sömürü yapıyorlar. Adam 15 yıldır müptela nerdeymiş akılları neden çocuklarını adam gibi tedavi ettirmemişler?
bağımlı hale geldim bende o insana. Hep inanmak istedim içmicem bir daha demelerine. Vicdan yaptım hep her terkedişimde acaba kurtarabilirmiyim diyeBirkaç kez esrar ortamına girmiş insanı bile istemem. Çünkü o tarz ortamlarda bulunan insanların kafa yapısına, hayata bakış açılarına vakıfım ve evlilik düşünmem. Bu adamın çok ciddi bağımlılık problemi var. Sadece uyuşturucu, alkol değil muhtemelen başka türlü takıntıları da vardır. Hep bir şeylerle dolduracak o boşluğu. Umarım yaşım 30 oldu bulduğumla evleneyim kafasında değilsinizdir.
Neden bu kurtarıcı rolünü üstlenmeye bu kadar heveslisiniz? Size söyleyeyim kurtaramazsınız uyuşturucu biter başka bişey başlar hayat boyu kurtarıcımı olacaksınız? Belki kendinizi hep kurtarıcı olarak tanımladınız bi düşünün1 yıldır birlikte olduğum biri var. Ben 30 o ise 32 yaşında hali vakti yerinde. Evlilik hayali kuruyoruz fakat uyuşturucu bağımlısı. Bir yıldır mücadele veriyorum onu bundan kurtarmak için ama 15 yıllık bağımlılık söz konusu. Aramız ne zaman kötü olsa alıp içiyor. Ailesiyle tanıştım benim ailemle tanışmak istiyorlar. Çok iyi bir hastanede ayakta tedavi görüyor 1 buçuk aydır düzenli test veriyor fakat güvenim yok. Şimdide içkiye düştü hergün bira içiyor su gibi beni babanla tanıştırırsan ben yola gelirim diyor ama ben aileme bu kişiyi uygun bulmuyorum. Babam değil alkol sigara dahi içmez ne yapcağımı bilmiyorum. Annem sadece alkol bağımlısı olduğunu biliyor sürekli kavga ettiğimiz için anneme sorunun bu olduğunu söyledim. Uyuşturucu desem beni evden salmaz sen bu insanla bile bile nasıl bir sene görüştün der ve bana olan güveni sarsılır. Ben öğrendiğim günde beri bırakması için çaba emek gösteriyorum ailesinin yapmadığı şeyi yapıyorum ama tek başıma gücüm yetmiyor yoruldum. Evlenince acaba gidip içermi acaba tartıştığımızda buna düşermi diye diken üstünde olmaktan huzurum kalmaz. Sevgiliylen böyle dert sahibi olduysam evlendiğimde halim ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?