Maaşlar nasıl yönetilmeli

Evli değil mi daha?

Sizin ve eşinizin maaşından kalanlar ortak birikim oluyor yani dimi? Yoksa bireysel birikim de yapıyor musunuz ayrı ayrı?

Anladım ama buradaki yorumlar da çok çeşitli :S

Çok çeşitli aynı evlilikler gibi. Herkesin tek tip düzeni olması mümkün değil.
Bizim borcumuz yok evimiz kira değil. Eşimin maaşı geçime rahatlıkla yetiyor. Bu sebeple ben hiç maaşımı vermiyorum. Tüm sorumluluk eşimde. Eğer kredi ödesek borcumuz olsa yada kira versek muhakkak katkı sağlardım.

Ortak hesap yapmam. Ev içi giderleri bölüşürüz. Tabi burada adamın ev işlerinde ne kadar aktif olduğu da önemli. Herkes kendi birikimini kendi yapar. Bir mal alınırkende ortak tapu yapılır. Ben de böyle yani.

Anladım ama böyle % şu kadarı şöyle vs bireysel olunca da evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de olabiliyor her sey beraberdir gibisinden. Sizde bu şekilde mi? Sorun oluyor mu?

Eksik kalana zaten belli bir pay ayırıyorsun. Bu kadar rijit bir ayrım olmuyor. Markete çıkıyorsun mesela bu ortak para bitti ise kimde varsa o ödüyor. Yine ayrı gayrı olmuyor aslında. Sadece kendi harcamalarına karışılmayacak bir alan yaratıyorsun. Benim bazı harcamalarım eşime gereksiz gelirken eşimin de bazı harcamaları bana gereksiz geliyor. Kendi parası yönetebiliyorsa tamam diyorum bu şekilde.

Bunu da söyleyim bu bir alışma aslında. Ben öğrenci evinde kalırken üniversitede edindiğim bir alışkanlık. Hala aynı şekilde devam ediyor. Büyük bir alışveriş yaparken falan da hatta eşim Unus bank kredi verirse alacağız gibisinden şakasını yapıyor

Ben annemlere de kardeşime de para yolluyorum. İlerde sorun yaşamamak için aslında aldığım bir önlem sadece.

Sizin maaşınızla bireysel birikim mi yapıyorsunuz peki? Eşiniz bu konuda bişey diyor mu?

Anladım peki birikim neden ortak değil? Ayrı ayrı kişisel birikim yapılıyor yani dimi?

evli degilsiniz dimi ?

Ortak birikimden kazık yiyen çok arkadaşım oldu. O toplara girmem ben. Evet , birikim kişisel. Diyelim ortak ev , tarla alıyoruz. O para birleşir ve ortak tapu yapıp geçeriz.
Ya evet forumda da çok konu var ama evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de var. Eşiniz bişey dedi mi peki bu konuda?

Ya evet forumda da çok konu var ama evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de var. Eşiniz bişey dedi mi peki bu konuda?
Evliliklerde insanlar gibi çeşit çeşit. O yüzden o ayrı gayrı olmaz kavramı bende geçerli değil. Sınırları olan ve bundan çok memnun biriyim. Neticede her şeyimi bir insana emanet etmek zorunda değilim. Bir şey deseydi de ben de işe yaramazdı.

Sizin maaşınızla bireysel birikim mi yapıyorsunuz peki? Eşiniz bu konuda bişey diyor mu?

Ben birikim olayını çok anlamam. Eşim altın dolar borsa çok takip eder. Benim adıma ve kendi adına ayrı borsa hesabı var. Oraya yatırım yapıyor. Hatta bir kısmını şimdi doğacak çocuğumuza da ayırıyoruz ona da hesap açacağız. Bir kısmı ile altın dolar alıyoruz vs vs değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…