- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Bizim için çok basit bir konuydu bu aramızda lafı bile olmadı meselaBenim için evlilik maddiyat değil. Nasıl oluyor merak ettiğim için konuyu açtım.
Evli değil mi daha?Sizin için evlilik maddiyat mı? Evleneceğiniz insanı kalpten sevmeniz lazım. Para bir yere kadar.
Sanki evlenmiyor da ortaklık kuruyor gibisiniz.
görüştüğünüz kişinin işinden, arabasına, parasından yatırımına kadar sorguluyorsunuz.
bu kadar maddiyat fazla
Anladım ama buradaki yorumlar da çok çeşitli :SBizim için çok basit bir konuydu bu aramızda lafı bile olmadı mesela
Sizin ve eşinizin maaşından kalanlar ortak birikim oluyor yani dimi? Yoksa bireysel birikim de yapıyor musunuz ayrı ayrı?Ben şu an ücretsiz izindeyim. Çalıştığım dönemde lojmanda oturuyorduk. Benim maaşımdan kira, yakıt, aidat ve faturalar ödeniyor, mutfak masrafı da eşimin maaşından ödeniyordu.
Benim iznim bittiğinde eşim şu an yaptığı gibi evin geçimini üstlenmeye devam edecek, ben de çocuğumuzun kreş masrafı, kıyafet gibi giderlerini üstleneceğim. Benim maaşımdan kalanı da birikimimiz olacak. Birikimle de ilk etapta arabamızın modelini yükseltmeyi hedefledik.
Yorumlar çeşitli olabilir ama evlenmeden önce de sonra da maddiyat konuşmadık hiç ya. Kendiliğinden oluyor ki o normalde. Normal evliliklerde.Anladım ama buradaki yorumlar da çok çeşitli :S
bence de (konudaki kişi ben değilim arkadaşlar dipnot düşeyim) teşekkürler fikirler içinYorumlar çeşitli olabilir ama evlenmeden önce de sonra da maddiyat konuşmadık hiç ya. Kendiliğinden oluyor ki o normalde. Normal evliliklerde.
Değil hayırlı kısmet arıyor. Arabası arabasına denkEvli değil mi daha?
Ortak birikim olacak işe döndüğümdeSizin ve eşinizin maaşından kalanlar ortak birikim oluyor yani dimi? Yoksa bireysel birikim de yapıyor musunuz ayrı ayrı?
Anladım ama buradaki yorumlar da çok çeşitli :S
Anladım ama böyle % şu kadarı şöyle vs bireysel olunca da evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de olabiliyor her sey beraberdir gibisinden. Sizde bu şekilde mi? Sorun oluyor mu?
Sizin maaşınızla bireysel birikim mi yapıyorsunuz peki? Eşiniz bu konuda bişey diyor mu?Çok çeşitli aynı evlilikler gibi. Herkesin tek tip düzeni olması mümkün değil.
Bizim borcumuz yok evimiz kira değil. Eşimin maaşı geçime rahatlıkla yetiyor. Bu sebeple ben hiç maaşımı vermiyorum. Tüm sorumluluk eşimde. Eğer kredi ödesek borcumuz olsa yada kira versek muhakkak katkı sağlardım.
Anladım peki birikim neden ortak değil? Ayrı ayrı kişisel birikim yapılıyor yani dimi?Ortak hesap yapmam. Ev içi giderleri bölüşürüz. Tabi burada adamın ev işlerinde ne kadar aktif olduğu da önemli. Herkes kendi birikimini kendi yapar. Bir mal alınırkende ortak tapu yapılır. Ben de böyle yani.
Ortak birikimden kazık yiyen çok arkadaşım oldu. O toplara girmem ben.Anladım peki birikim neden ortak değil? Ayrı ayrı kişisel birikim yapılıyor yani dimi?
evli degilsiniz dimi ?Bence faturalar ve mutfak alısverısını erkek ödemeli . Ama atıyorum günlük eksık cıktı 1 yoğurt bı ekmek alcaksınız kendı kartınızla alırsınız. Onun dısında o ay onun cok harcaması olmustur ama bir kıyafet ıstıyodur sız ona alırsınız falan. Ama dediğim gibi bence büyük mutfak alışverisi ve faturalar erkekte olmalı.
Ya evet forumda da çok konu var ama evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de var. Eşiniz bişey dedi mi peki bu konuda?Ortak birikimden kazık yiyen çok arkadaşım oldu. O toplara girmem ben.Evet , birikim kişisel. Diyelim ortak ev , tarla alıyoruz. O para birleşir ve ortak tapu yapıp geçeriz.
Pekş ortak hesap mı yoksa birinizin hesabında mı toplanıyor yoksa giderleri bölüşme şeklinde mi?her sey ortak biz de .maddiyat yuzunden hic tartismamiz olmamistir en onemli kisim orasi
Evliliklerde insanlar gibi çeşit çeşit. O yüzden o ayrı gayrı olmaz kavramı bende geçerli değil. Sınırları olan ve bundan çok memnun biriyim. Neticede her şeyimi bir insana emanet etmek zorunda değilim. Bir şey deseydi de ben de işe yaramazdı.Ya evet forumda da çok konu var ama evlilikte ayrı gayrı olmaz diyen de var. Eşiniz bişey dedi mi peki bu konuda?
Sizin maaşınızla bireysel birikim mi yapıyorsunuz peki? Eşiniz bu konuda bişey diyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?