• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşlar nasıl yönetilmeli

Biz ortak harcamaları (fatura,mutfak vs) bölüp ödüyoruz, ortak bir birikime ortak miktarda para ayırıyoruz maaşlarımızdan geri kalanı ise kendimize kalıyor ister harcıyor ister şahsi birikim yapıyoruz. Benim eşimde bende fazla aldığı için ortak harcamaya benden çok veriyor kendi isteği ile, zaten bütün parasını bana harcar ama ben yine de her şeyi ortak ödüyorum ve şahsi birikimimi yapıyorum yarınımız belli değil :)

Kızlar selam şimdi size bir örnek yazacağım tecrübelerinize dayanarak yardımcı olabilir misiniz?
Bir çift düşünün.
Erkeğin maaşı 20 bin tl
Kadının maaşı 15 bin tl
Ev kira değil

Şimdi bu paranın yönetimi sizce nasıl olmalı? Ortak hesap mı yapılmalı? Birinin hesabında mı toplanmalı? Kadının maaşı kendine midir? Nasıl oluyor bu işler sizlerde? Fikirlerinizi bekliyorum
Belli limit ortak olmalı.Belli limit şahsa ait.

Yine aycoregi, yine maddiyat temelli bir konu.
Bu sefer hiç seni uzmeyecegim, istediğin yorumu yapıyorum;

Merhaba canım, evlilikte kadının parası diye bir şey yoktur. Erkeğin evine bakma yükümlülüğü vardır, kadininsa yoktur.
Bu dinde de böyledir

O yüzden eşin kazandığı para ile krediler ödemeli, faturaları ödemeli, mutfak alisverisi yapmalı, kadının kıyafetlerini ihtiyaçlarını almalıdır. Kadın da parasıyla ne istiyorsa onu yapabilir.
Zaten baba hediyesi lüks arabaniz vardı. Düğündeki altınlar (hepsi kadının hakkı) artı bir de imam nikahında istediğin Mehiri birleştirip arabanın modelini yükseltebilirsin.
Yetmezse biraz kredi çekin, eşin ödesin.
Neden?
Çünkü maaş paylastirirken kredi fatura erkeğin demiştik 😇😇
Allah mesut etsin

Yine aycoregi, yine maddiyat temelli bir konu.
Bu sefer hiç seni uzmeyecegim, istediğin yorumu yapıyorum;

Merhaba canım, evlilikte kadının parası diye bir şey yoktur. Erkeğin evine bakma yükümlülüğü vardır, kadininsa yoktur.
Bu dinde de böyledir

O yüzden eşin kazandığı para ile krediler ödemeli, faturaları ödemeli, mutfak alisverisi yapmalı, kadının kıyafetlerini ihtiyaçlarını almalıdır. Kadın da parasıyla ne istiyorsa onu yapabilir.
Zaten baba hediyesi lüks arabaniz vardı. Düğündeki altınlar (hepsi kadının hakkı) artı bir de imam nikahında istediğin Mehiri birleştirip arabanın modelini yükseltebilirsin.
Yetmezse biraz kredi çekin, eşin ödesin.
Neden?
Çünkü maaş paylastirirken kredi fatura erkeğin demiştik 😇😇
Allah mesut etsin

Sizin etrafınızda gördüğünüz ve tecrübe ettiğiniz nasıl acaba o konuda fikir verebilir misiniz?

Kızlar selam şimdi size bir örnek yazacağım tecrübelerinize dayanarak yardımcı olabilir misiniz?
Bir çift düşünün.
Erkeğin maaşı 20 bin tl
Kadının maaşı 15 bin tl
Ev kira değil

Şimdi bu paranın yönetimi sizce nasıl olmalı? Ortak hesap mı yapılmalı? Birinin hesabında mı toplanmalı? Kadının maaşı kendine midir? Nasıl oluyor bu işler sizlerde? Fikirlerinizi bekliyorum
Kadının maaşı kendine nedir ya. İnsan yaşadığı eve nasıl katkıda bulunmaz.

Back