- 21 Mart 2019
- 1.652
- 601
- 123
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Gerçekten kimseye güven yök haklısınız ama evlenince ayrı gayrı olmaz diyen de çok. Bu işin doğrusu Nedir? Herkes genelde nasıl yapıyor? Ayrı ayrı birikim olunca insanın aklında soru işareti kalır mı vb. Ya da ortak bir yatırım mı yapılmalı örneğin araba mı alınmalı( iki tarafın da işine servis var) mesela biri krediye bi maaşla da ortak geçinme gibi?Bu şartlarda yaşasaydım faturalar birimize, mutfak alışverişi birimize ait olurdu. Yatırımlar birikimler bireysel yapılabilir. Kendi masraflarını herkes kendi karşılar. Insanlar evlatlarının ameliyat için biriktirilen paralarını çalıyor. Ortak hesap ya da bireysel hesaplarda ayri ayri birikim yapmak daha mantıklı.
Peki arkadaşınız tüm maaşını kendine mi ayırıyor yani? Eşi bu duruma ne diyor?Çalışmıyorum ama çalışıyor olsaydım ortak hesap yapardık muhtemelen.
Biraz eşle de alakalı bu, benim eşim keyfi harcadığı 50 lirayı bile haber verir, maaş günü oturup faturaları düşüp ele kalan parayı ortaya koyup aylık harcama planımızı yapıyoruz. Bu durumda çalışıyor olsam “bunu da ayrı birikim yapacağım” demezdim, çünkü eşim yapmıyor. Para yönetimi konusunda güvenmeseydim ayrı hesap tutardım.
Bir arkadaşım ayrı tutuyor. Eşi ev kredisi altında ezilirken kendisi altın yatırımı yapıyor ama eşi her ay eksi bakiye ve nakit avans faizine ödeme yapmak zorunda kalıyormuş. Bu da mantıklı gelmiyor mesela bana
Ortak birikimle araba alacaksınız araba kimin üzerine olacak? Bu sitede ortak böyle araba alıp şoför koltuguna oturamayan kadinlar var. Bu işin tek doğrusu yok. Herkesin genelde ne yaptığının da bir önemi yok. Öğretmen olup maaş kartı kocasında olan, kendine 30 liraya çanta alınca kıyamet kopan bir üye de gördüm burada. Kocasının tüm maaşını eline alıp kocasına harçlık veren ev hanımları da. Herkes kendi parasina sahip çıksın. Ev kocanızın üzerineyse araba da sizin üzerinize olsun. Ben artık kimseye eşindir güven tavsiyesi veremem burada.Gerçekten kimseye güven yök haklısınız ama evlenince ayrı gayrı olmaz diyen de çok. Bu işin doğrusu Nedir? Herkes genelde nasıl yapıyor? Ayrı ayrı birikim olunca insanın aklında soru işareti kalır mı vb. Ya da ortak bir yatırım mı yapılmalı örneğin araba mı alınmalı( iki tarafın da işine servis var) mesela biri krediye bi maaşla da ortak geçinme gibi?
Bir kredi varsa yarı yarıya ödenmeli bana kalırsa. Adamın işi için zerre kadar motivasyonu kalmiyordur. Keyfince kendine bir gömlek parfüm alamıyorsa, maaş krediye gidiyor, o her ayın ortası eksi bakiyede kaliyorsa karısı nasil rahat ediyor?Çalışmıyorum ama çalışıyor olsaydım ortak hesap yapardık muhtemelen.
Biraz eşle de alakalı bu, benim eşim keyfi harcadığı 50 lirayı bile haber verir, maaş günü oturup faturaları düşüp ele kalan parayı ortaya koyup aylık harcama planımızı yapıyoruz. Bu durumda çalışıyor olsam “bunu da ayrı birikim yapacağım” demezdim, çünkü eşim yapmıyor. Para yönetimi konusunda güvenmeseydim ayrı hesap tutardım.
Bir arkadaşım ayrı tutuyor. Eşi ev kredisi altında ezilirken kendisi altın yatırımı yapıyor ama eşi her ay eksi bakiye ve nakit avans faizine ödeme yapmak zorunda kalıyormuş. Bu da mantıklı gelmiyor mesela bana
Aslında kimin üzerine olduğu önemli değil diye biliyorum evlilikte alınanlar ortak oluyor. Kimin ihtiyacı varsa o kullanır. Yani gerçekten haklısınız konular çok fena ama temkinli davranınca da evlilikte ayrı gayrı mı olur tepkisi gelebiliyor kafam cok karistiOrtak birikimle araba alacaksınız araba kimin üzerine olacak? Bu sitede ortak böyle araba alıp şoför koltuguna oturamayan kadinlar var. Bu işin tek doğrusu yok. Herkesin genelde ne yaptığının da bir önemi yok. Öğretmen olup maaş kartı kocasında olan, kendine 30 liraya çanta alınca kıyamet kopan bir üye de gördüm burada. Kocasının tüm maaşını eline alıp kocasına harçlık veren ev hanımları da. Herkes kendi parasina sahip çıksın. Ev kocanızın üzerineyse araba da sizin üzerinize olsun. Ben artık kimseye eşindir güven tavsiyesi veremem burada.
Onu ben de anlamadım kadının tüm maaşı kendine mi kalıyor yani?Bir kredi varsa yarı yarıya ödenmeli bana kalırsa. Adamın işi için zerre kadar motivasyonu kalmiyordur. Keyfince kendine bir gömlek parfüm alamıyorsa, maaş krediye gidiyor, o her ayın ortası eksi bakiyede kaliyorsa karısı nasil rahat ediyor?
Peki arkadaşınız tüm maaşını kendine mi ayırıyor yani? Eşi bu duruma ne diyor?
Bir kredi varsa yarı yarıya ödenmeli bana kalırsa. Adamın işi için zerre kadar motivasyonu kalmiyordur. Keyfince kendine bir gömlek parfüm alamıyorsa, maaş krediye gidiyor, o her ayın ortası eksi bakiyede kaliyorsa karısı nasil rahat ediyor?
Erkek kendine aylık harçlık ayırıp maaşını kadına gönderir.Kızlar selam şimdi size bir örnek yazacağım tecrübelerinize dayanarak yardımcı olabilir misiniz?
Bir çift düşünün.
Erkeğin maaşı 20 bin tl
Kadının maaşı 15 bin tl
Ev kira değil
Şimdi bu paranın yönetimi sizce nasıl olmalı? Ortak hesap mı yapılmalı? Birinin hesabında mı toplanmalı? Kadının maaşı kendine midir? Nasıl oluyor bu işler sizlerde? Fikirlerinizi bekliyorum
Yazdığınız tüm yorumlardan buna heveslendiğinizi anliyorum çok özür dilerim ama. Yazmış zaten kadınım tüm parası kendinde kaliyor diye.Onu ben de anlamadım kadının tüm maaşı kendine mi kalıyor yani?
Boşanınca ortak oluyor mallar. Ne diyorum size, kadin kredisini ödediği arabanın şoför koltuğuna 1 kez oturmuş değil.Aslında kimin üzerine olduğu önemli değil diye biliyorum evlilikte alınanlar ortak oluyor. Kimin ihtiyacı varsa o kullanır. Yani gerçekten haklısınız konular çok fena ama temkinli davranınca da evlilikte ayrı gayrı mı olur tepkisi gelebiliyor kafam cok karisti
Yok tam yazmamış orayı anlayamadım o yüzden sordumYazdığınız tüm yorumlardan buna heveslendiğinizi anliyorum çok özür dilerim ama. Yazmış zaten kadınım tüm parası kendinde kaliyor diye.
Bu hiç sorun oldu mu? Maaşlarınız yakın mı? Giderleri nasıl bölüştünüz acaba?Bizde keseler ayrı. Belirli giderleri aramızda bölüştük. Herkesin parası kendine.
Çok güzel bu bence de. Teşekkür ederimErkek kendine aylık harçlık ayırıp maaşını kadına gönderir.
Aylık mutfak alışverişi yapılır. Haftalık pazar alışverişleri için para ayrılır.
Kadın ödemeleri yaptıktan sonra kendine aylık harçlık ayırıp kalanı birikimde değerlendirir.
Burada tutumlu olan kadın değilse tam tersi yapılır. Tabi karşılıklı güven, sevgi, saygı içeren evlilikler için geçerli bu. Hödük insanları barındıran evliliklerde gerekli harcama ve ödemeler ortak yapıldıktan sonra kalan herkesin parası kendine.
Arada sorun oluyor ama böyle devam ediyoruz. Çoğu şey onda. Ben ev için alışveriş yapıyorum çoğunlukla,su faturası ödüyorum.Bu hiç sorun oldu mu? Maaşlarınız yakın mı? Giderleri nasıl bölüştünüz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?