Merhaba. Ben özel bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum 1.5 yıldır aynı kurumdayım. Ben işe başladığımda asgari ücret 2020 liraydı ve ben 2500 e anlaşmıştım. Daha sonra asgari ücrete zam geldi 3-4 ay sonra iyileştirme yapıldı pandemi süreci girdi 2700 tl yatmaya başladı ancak vergi kesintileri oluştu 2500den fazla maaş almadım. Şuan asgari ücret 2800 ve bana yatırdıkları maaşı asgari ücrete sabitlediler. Yılımı doldurdum zam talep ettim ancak hala net birşey söylenmedi dört aydır bekliyorum. Şuan işten çıkmak istiyorum ihtar çekmek için haklı sebep olarak gösterebilir miyim? Aylık 230 saat ve üzeri çalışıyorum şubat ayında 28 gün çektiği için agi dahil 2500tl maaş yatırdılar bununla ilgili 170 hattına şikayet oluşturdum geri dönüş alamadım. Sizce ihtar çeksem tazminat yıllık izin ücreti vs alabilir miyim bilgisi olan var mı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Maaşıma zam yapılmıyor ihtar çekebilir miyim
- Konu Sahibi ebrar1912
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #birderdimvar #maas ihtarname
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Temmuz 2019
- 9.311
- 16.205
- 198
- 34
Asgari ücretten düşük maaş almak için mi okudun?Merhaba. Ben özel bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum 1.5 yıldır aynı kurumdayım. Ben işe başladığımda asgari ücret 2020 liraydı ve ben 2500 e anlaşmıştım. Daha sonra asgari ücrete zam geldi 3-4 ay sonra iyileştirme yapıldı pandemi süreci girdi 2700 tl yatmaya başladı ancak vergi kesintileri oluştu 2500den fazla maaş almadım. Şuan asgari ücret 2800 ve bana yatırdıkları maaşı asgari ücrete sabitlediler. Yılımı doldurdum zam talep ettim ancak hala net birşey söylenmedi dört aydır bekliyorum. Şuan işten çıkmak istiyorum ihtar çekmek için haklı sebep olarak gösterebilir miyim? Aylık 230 saat ve üzeri çalışıyorum şubat ayında 28 gün çektiği için agi dahil 2500tl maaş yatırdılar bununla ilgili 170 hattına şikayet oluşturdum geri dönüş alamadım. Sizce ihtar çeksem tazminat yıllık izin ücreti vs alabilir miyim bilgisi olan var mı?
El altından başka hastahane lere görüş bence iş bulursan istifa et.. Kan emiciler resmen..
- 20 Ocak 2013
- 4.043
- 9.142
- 408
Düzeltilmesini, fazla çalışma sürelerine de mesai verilmesini talep ettim ancak asla geri dönüş alamıyorum. Böyle bir kurumdan da istifa edip ihbar süresi çalışıp öyle çıkmak da istemiyorum açıkcası. Alabileceğim tüm haklarımı alıp çıkmak istiyorum.İş sözleşmenizde zam anlaşmanız yoksa işveren zam yapmak zorunda değil. Haklı sebep olmaz.
Çalışma süreniz fazla gibi, haftalık 45in üzerinde ise önce düzeltilmesini, düzeltilmezse haklı fesih hakkınızı kullanabilirsiniz
Başka bir kurumla anlaşmasam bile bir gün dahi çalışmak istemiyorum artıkAsgari ücretten düşük maaş almak için mi okudun?
El altından başka hastahane lere görüş bence iş bulursan istifa et.. Kan emiciler resmen..
- 25 Temmuz 2019
- 9.311
- 16.205
- 198
- 34
Ozaman neden ölümlü dünyada kendini üzüyorsun boş yere? Mutlu olmadığın yerde durmamalısın.Başka bir kurumla anlaşmasam bile bir gün dahi çalışmak istemiyorum artık
İnsanın ilk işi sonra eşi sonra dostu çok önemlidir.
Üzme kendini yorma boş yere...
Çok teşekkür ederim. İstifa etmek istiyorum ancak bir ay daha ihbar sürem var bu sürede de çalışmak istemediğim için ihtarname yollamak istiyorum. Haklı sebeple sözleşmeyi feshetmem gerekiyor bu yüzden bu konuyu açtım aslındaOzaman neden ölümlü dünyada kendini üzüyorsun boş yere? Mutlu olmadığın yerde durmamalısın.
İnsanın ilk işi sonra eşi sonra dostu çok önemlidir.
Üzme kendini yorma boş yere...
Sözleşmenizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Haftalık çalışma saati 45 saattir. Günlük çalışma süresi ise 11 saati geçemez. Maaşınıza haklı sebeple fesih hakkı doğurmayacaktır, çalışma koşullarınızdan kaynaklı haklı fesih hakkınız doğabilir. Avukat arkadaşlar varsa daha iyi yardımcı olacaktır. Kendinizi yıpratmayın, maalesef ülkemizdeki çalışma koşulları gitgide kötüye gittiğinden umarım daha iyisini bulabilecek fırsatlar karşınıza çıkar.
- 25 Aralık 2020
- 5.130
- 18.834
- 198
- 41
talep ettim derken nasıl talep ettiniz? elinizde yazılı olarakDüzeltilmesini, fazla çalışma sürelerine de mesai verilmesini talep ettim ancak asla geri dönüş alamıyorum. Böyle bir kurumdan da istifa edip ihbar süresi çalışıp öyle çıkmak da istemiyorum açıkcası. Alabileceğim tüm haklarımı alıp çıkmak istiyorum.
"şu ay şu kadar saat mesai yapmama rağmen ücretini alamadım ücretimin yatırılmasını talep ediyorum" gibi bir şey var mı? yoksa sadece muhasebeyle konuştunuz mu?
şimdi şöyle
maaşa zam alamadım diye haklı ihbar sebebiniz olmaz. isterse, işveren sizi 50 sene asgari ücretle çalıştırabilir. (mühendisler için odanın belirlediği tarifenin altı olamıyor mesela ama bildiğim kadarıyla hemşireler için öyle bir şey yok, yani sonsuza kadar asgari ücretle hemşire çalıştırmak yasal olarak mümkün.)
ama 1- asgari ücretin altında bir maaş alıyor olmanız (şubatın 28 çekmesi buna bir sebep değil her ayın ücreti aynı olmak zorunda, sizi izin kullandı filan göstermiş olmasınlar?) 2-zorla fazla mesai yaptırılmak ve ücretini alamamak olabilir.
bordrolarınız elinizde mi?
Yazılı talebim olmadı muhasebeyle görüştüm. Şubat ayı bordro bende kesinti gösterilmiş ancak 30 günden prim yatırmışlar. Bunun yasal olmadığını 30 günlük maaşımı yatırmalarını gerektiğini de söyledim ancak asla çözüm bulamıyorum uzlaşamıyoruz.talep ettim derken nasıl talep ettiniz? elinizde yazılı olarak
"şu ay şu kadar saat mesai yapmama rağmen ücretini alamadım ücretimin yatırılmasını talep ediyorum" gibi bir şey var mı? yoksa sadece muhasebeyle konuştunuz mu?
şimdi şöyle
maaşa zam alamadım diye haklı ihbar sebebiniz olmaz. isterse, işveren sizi 50 sene asgari ücretle çalıştırabilir. (mühendisler için odanın belirlediği tarifenin altı olamıyor mesela ama bildiğim kadarıyla hemşireler için öyle bir şey yok, yani sonsuza kadar asgari ücretle hemşire çalıştırmak yasal olarak mümkün.)
ama 1- asgari ücretin altında bir maaş alıyor olmanız (şubatın 28 çekmesi buna bir sebep değil her ayın ücreti aynı olmak zorunda, sizi izin kullandı filan göstermiş olmasınlar?) 2-zorla fazla mesai yaptırılmak ve ücretini alamamak olabilir.
Tam zamanlı çalışanım, günlük yevmiye usulü çalışan değilim bu nedenle 28 günlük asgari ücret yatırmaları yasal değilGünlük ücret üzerinden anlaşmışsanız şubatta 28 günlük asgari ücret, 31 çeken aylarda ise 31 günlük asgari ücret alabilirsiniz. Ücret aylık sabit olacak diye bi şey yok.
Haklı sebep gösterecek birşey arıyorumİhtarnameyi yolladığın an çıkışın olur zaten ama hakli fesih sebebi olmasına dikkat et
- 16 Eylül 2017
- 7.421
- 13.759
- 248
Asgari ücretin altında maaş almaniz hakli sebeptirHaklı sebep gösterecek birşey arıyorum
- 17 Aralık 2015
- 231
- 476
- 103
- 20 Ocak 2013
- 4.043
- 9.142
- 408
Tam zamanlı çalışanım, günlük yevmiye usulü çalışan değilim bu nedenle 28 günlük asgari ücret yatırmaları yasal değil
kanunda ücret hesaplama türleri vardır (günlük, aylık) aynı zamanda sözleşme türleri (tam zamanlı, kısmi vb) ikisi birbirinden farklıdır. Tam zamanlı çalışan işçilerin de ücretleri günlük üzerinden hesaplanabilir. Mesela 30-31 çeken aylarda ücretiniz değişti mi? Bes kesintiniz varmı?
bordornuz varsa elinizde ocak şubat çıplak brüt ücretlere bakıp hesaplama yapabilirsiniz.
- 25 Aralık 2020
- 5.130
- 18.834
- 198
- 41
30 günden prim yatmışsa ücretsiz izinde filan görünmüyorsunuzYazılı talebim olmadı muhasebeyle görüştüm. Şubat ayı bordro bende kesinti gösterilmiş ancak 30 günden prim yatırmışlar. Bunun yasal olmadığını 30 günlük maaşımı yatırmalarını gerektiğini de söyledim ancak asla çözüm bulamıyorum uzlaşamıyoruz.
kesinti için bir açıklama var mı?
önceden avans filan?
yani mantığa uydurabilecekleri birşey yoksa bu haklı fesih için sebep olur gibi duruyor, nasıl ihtarname çekileceği konusunda profesyonel bir yardım alabilirseniz iyi olur tabii.
not: benim durumumda SGK'ya telefonla şikayetimi ilettiğimde durum hep çözüldü ve ihtar çekmem gerekmedi. kanunları biliyorum ama ben ihtar çekmeden alacağımı alıp ayrılmıştım hep.
Ben işe başlarken asgari ücretle anlaşmadım bu yüzden kendime yediremiyorum bu durumu. 250 saat çalıştığım aylar var, personel azaltıp işyükümü arttırmaları, bulunduğum birimde en eski çalışan benim ve buna bağlı birçok sorumluluk yükleniyor üzerime. Görev tanımımda olmayan bir çok işi yapıyorum, yapmak zorunda kalıyorum. İnanın işimi severek yapıyorum ama bu kadar sorumluluk alınca insan elbette karşılığını bekliyortalep ettim derken nasıl talep ettiniz? elinizde yazılı olarak
şimdi şöyle