maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha olmamış düğünün altınlarının hesabını yapan bir orta öğretim mezunuyla sorun yaşama ihtimaliniz yüksek sanki. Belki de sizin maaşınıza güveniyor. Bana ince hesaplara girmiş gibi geldi. Maaş farkı çok önemli değil ama eğitim önemli en azından bir lise havası solumuş olsaydı anlaşma ihtimaliniz çok daha yüksekti. Düğün altınıyla spor salonu açmak dışında geleceğe dair bir planı vizyonu var mı?
bu sene liseyi bitiriyor. Kpssye girmeyi düsünüyor.

Daha olmamış düğünün altınlarının hesabını yapan bir orta öğretim mezunuyla sorun yaşama ihtimaliniz yüksek sanki. Belki de sizin maaşınıza güveniyor. Bana ince hesaplara girmiş gibi geldi. Maaş farkı çok önemli değil ama eğitim önemli en azından bir lise havası solumuş olsaydı anlaşma ihtimaliniz çok daha yüksekti. Düğün altınıyla spor salonu açmak dışında geleceğe dair bir planı vizyonu var mı?
kesinlikle katılıyorum.Spor ile ilgisi olan herkes birikmişini yatırsın ozaman oh ne güzel hazır parada var kenarda..hani deseniz ki besyo falan okumak istiyo yıllar sonra için böyle bi hayali var neyse..

herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Merhaba benim esimle maaslarimiz ayni ikimizde memuruz. Fakat benim kendi ailemde annem memur babam fabrika icisiydi. Belli bir sorun yasamadilar ama babam bunun ezikligini hep icten ice hissetti anneme bir sey yansitmadi annemde hic senden cok kazaniyorum demedi ama ister istemez babam kendini bu kknuda uzgun ve yetersiz gordu. Sizin sevgiliniz bunh sorun yapmiyorsa sorun cikmaz bence bunu sevgilinizle konusun tabiki sizi yanlis anlamadan dile getirmeniz onemli

liseyi açıktan bitirmeye çalışıyor
ondan istemiyorlar işte

Asıl mesele kültür ve uyum sorunu
Sizde ünv okumuş atanmışsınız
İlkokul mezunu adama mı vereyim okumuş kızı diyordur anneniz

Yani bu aslında aranızdaki yayınla ilgili

O kompleksli biri mi ?
Değer yargılarımız aynı mı ?
Olaylara bakışınız aynı mı ?
Düşünceler , hayat görüşü vs

Bunlar evliliğin en olmazsa olmazları

Yoksa mesela asgari ücretli işçi - memur ilişkisi değil.

yani onu sorun etmem aslında. Evlenelim sen bana yardımcı ol demiyor. Bizde altın çok istenir o da bunun farkında takılan altınlarla acarız diyor. Onun ailesi de öyle yap dedi. Ama ben cesaret edip gelin ailemle konusun diyemiyorum
Ben çok ederim. Çünkü hayatı boyunca birinin hayallerine sponsor olmayı kaldıramam. Düğünde bana takılan bileziğe, benim gözüyle bakarım. Aksi de ailemi kandırmak gibi gelirdi.

kesinlikle katılıyorum.Spor ile ilgisi olan herkes birikmişini yatırsın ozaman oh ne güzel hazır parada var kenarda..hani deseniz ki besyo falan okumak istiyo yıllar sonra için böyle bi hayali var neyse..
onu da söyledi bana ama ben biraz uzak gördüğüm için bir sey diyemedim. Sporda türkiye3.lüğü var.(kickboksta) Bir kapkaç olayında çantayı kurtarayım derken yaralanmış kolundan zamanında ondan bırakmıştı.

İlköğretim mezunu yani
Siz ne mezunusunuz? Öğretmen arkadaşlarımın ikisinin eşi de asgari ücretle çalışan lise mezunlarıydı. Biri maddi açıdan sıkıntı yaşadı eşi sürekli onun maaşı üzerinden hesap yaptı diğeri de kafa olarak anlaşamadı. Biri boşandı diğeri sürekli boşanmanın eşliğinde. Burda gelirden ziyade denklik ve kafa yapısı önemli

Yok kendinizi bir tutup bizim de egitim farkimiz var diyince gerisini okuyamadim dogrusu.

Okumaya yaş siniri yok elbette. Benim eşim de lisans mezunuydu evlendikten sonra da egitimine devam etti mesela.
Ben 27 yasimdayim hala aklimda bazi hedefler var, korona engeli kalkinca baslamayi dusunuyorum.

AMA lise ortami bile insana biseyler katiyor lise, unv ortami gormemiş. Hersey evde ders dinleyip sinav vermek degil sadece. 15-17 yaşinda yasacagi zamani 30una birakmiş. Bilmiyorum benim cocugum olsa sorun ederdim.
:KK70::KK70::KK70:
Yorumumun sadece 1 cümlesini okudunuz ama tüm yorumumu okumadan yorumuma yorum mu yaptınız?Doğru mu okudum?

Siz yorumlarını sevdiğim bir uyesiniz o yüzden yorumumu okumadan yazmanıza tebessüm ettim sadece. Ama keske okuyup yorum yapsaydiniz bu biraz garip oldu:)

Yorumunuza gelince dediklerinizde hakli şeyler var. Siz kendinizde kabul etmezsiniz ama konu sahibi belki dert etmeyecek. Dediğim gibi bana göre okumanın yaşı yok. Ben bir insanda ona bakardım. Çalışkansa ve azimliyse benim için olurdu. Tabi ki ilkokul mezunu kalmamalı. Okumalı..

Kendinize iyi bakın.. umarım bir dahakine yorumumu okursunuz:KK66:

Siz ne mezunusunuz? Öğretmen arkadaşlarımın ikisinin eşi de asgari ücretle çalışan lise mezunlarıydı. Biri maddi açıdan sıkıntı yaşadı eşi sürekli onun maaşı üzerinden hesap yaptı diğeri de kafa olarak anlaşamadı. Biri boşandı diğeri sürekli boşanmanın eşliğinde. Burda gelirden ziyade denklik ve kafa yapısı önemli
lisans ben de. Böyle olmayız insallah

onu da söyledi bana ama ben biraz uzak gördüğüm için bir sey diyemedim. Sporda türkiye3.lüğü var.(kickboksta) Bir kapkaç olayında çantayı kurtarayım derken yaralanmış kolundan zamanında ondan bırakmıştı.
Peki hayata bakış açısınız nedir yani kıskanç bir yapısı varmı ? Hassas bi yapıya mı sahip kültürel olarak aynı mısınız ? Memleketlerinizin uyumuda önemli bence örneğin doğulu biri eşinden yüksek maaş almayı kaldıramaz sorun eder gibi iken Egeli biri daha ılıman olabilir bu konuda

Asgari ücrete yapılan son zamlarla maaş farkı çok dert olmayacak gibi. Bence burada asıl sorun eğitim farkı. Yani ben olsaydım yerinizde onu dert ederdim. Bir de ben biraz paranoyak bir tiptim bekarken. Bana spor salonu açma hayalim var dese şimdi ben onun spor salonuna sponsor mu olacağım diye düşünürdüm. Malum evlilikte ayrı gayrı olmaz. Benim maaşım onun maaşı, onun spor salonu kredisi benim kredim🤔
hay sen çok yaşa bi de o kısım var boşanırsın kredi sana kalır boşandıktan sonra da kredi ödersin :işsiz:
Bunların hiç biri gerçekleşmeden adım atmayın

Peki hayata bakış açısınız nedir yani kıskanç bir yapısı varmı ? Hassas bi yapıya mı sahip kültürel olarak aynı mısınız ? Memleketlerinizin uyumuda önemli bence örneğin doğulu biri eşinden yüksek maaş almayı kaldıramaz sorun eder gibi iken Egeli biri daha ılıman olabilir bu konuda
doğulu evet. kıskançlık her ikimizde de var. Bunu sorun etmiyorum düsünceleri bana ters değil cünkü. Kendi kız akradasları da var benimkilere de karışmıyor. Aynı evin icinde değiliz şuan icin sorun etmiyor gibi

Küçük görüyormuş gibi görmeyin ama söylediğiniz sınavı örgün eğitim alanlar bile çok çalışarak kazanıyor ki dışardan bitiren birisi için çok daha zor. Girmesine girer ama kazanmadı için en az iki sene soluksuz ders çalışması gerek.

doğulu evet. kıskançlık her ikimizde de var. Bunu sorun etmiyorum düsünceleri bana ters değil cünkü. Kendi kız akradasları da var benimkilere de karışmıyor. Aynı evin icinde değiliz şuan icin sorun etmiyor gibi
Tek taraflı düşünme sevgliyken nişanlıyken erkeğin tutumu farklı olur ,hele doğulu ise evlendikten sonra sahiplenme kısmı daha farklı olur onun dışında sadece sevgilini değil anne babası yakın akrabaları da bi çok şeye dahil oluyor burda ki mesajlardan takip ediyorsan evlilik ne yazıkki Türkiye’de tek kişiyle değil aileler arası yapılıyor .

Küçük görüyormuş gibi görmeyin ama söylediğiniz sınavı örgün eğitim alanlar bile çok çalışarak kazanıyor ki dışardan bitiren birisi için çok daha zor. Girmesine girer ama kazanmadı için en az iki sene soluksuz ders çalışması gerek.
tabi öyle lise kpssye girecek. Düz memurluk için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X