maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Asgari ücret alması değilde gerçekten çalışmak istemesi önemli bence, yarın öbür gün işten çıktı diyelim istemedende olsa, amaan nasılsa karımın işi var diye umursamaz ise sorun olur, yok ekmeğini taştan çıkarır bana asla muhtaç olmaz derseniz hiç sorun olacağını düşünmüyorum

Siz ne mezunusunuz? Öğretmen arkadaşlarımın ikisinin eşi de asgari ücretle çalışan lise mezunlarıydı. Biri maddi açıdan sıkıntı yaşadı eşi sürekli onun maaşı üzerinden hesap yaptı diğeri de kafa olarak anlaşamadı. Biri boşandı diğeri sürekli boşanmanın eşliğinde. Burda gelirden ziyade denklik ve kafa yapısı önemli

Ben konu sahibi değilim, eğitim farkının altını çizmek için sordum soruyu da çünkü konu sahibi liseyi bitirmeye çalışıyor diyerek olayı sevimlileştirme çabasında. Ama maalesef adam dümdük ilkokul mezunu.

Yanlış anlamayın ama sadece duymak istediğiniz şeyler için konu açmış gibisiniz. Aslında sadece duygularınız ön planda olduğu için bu çok normal. Size tavsiyem biraz da olsa mantığınızı dinleyin. Evlilik sandığınız gibi toz pembe değil. 7/24 beraber olmadığınız için kültür ve eğitim farkını hissedemiyor olabilirsiniz fakat aynı çatı altında gözünüze batan çok şeyi olacaktır. Düğündeki takılara güvenerek spor salonu açma hayali de baya absürt. Bence hem takılara hem de sizin maaşınıza güveniyor, kendisince bir takım hesaplar yapmış. Bana hiç güvenilir gelmedi. Aileniz ne dese haklı.

Ben konu sahibi değilim, eğitim farkının altını çizmek için sordum soruyu da çünkü konu sahibi liseyi bitirmeye çalışıyor diyerek olayı sevimlileştirme çabasında. Ama maalesef adam dümdük ilkokul mezunu.
Ki lisede okumak ile sahip olunan bilgi birikimi ile açıktan biten lise arasındaki dünyalar kadar fark olur .Örgün ile açıköğretim nasıl bir olmuyorsa😣o bile bunun yanında 🐪 de 👂

tabi öyle lise kpssye girecek. Düz memurluk için
İşte ben de onu diyorum. Ya girsin kazansın - ki ben ihtimal vermiyorum-. Ya işyerini açsın. Ya liseyi bitirsin lisans okusun. Bir şeyler yapsın yani. Acele et aileni ikna et düğün yapalım, altınlarının üstüne yatıp bir şeyler yapayım diye beklemesin.

Peki nişanlınızın maddi durumu nasıl aile olarak ? Yani bazı sorunlardan dolayı okuyamamış olabilir ama mesela evi var mı ? Borçsuz arçsız bu zamanda düğün yapabilecek birikimi varmı .Biz memur olduğumuz halde evlendik ufak tefek borçlarımız oldu asgari ücretle evlenicek sonuç itibari için e bunlar için nediyor

Yanlış anlamayın ama sadece duymak istediğiniz şeyler için konu açmış gibisiniz. Aslında sadece duygularınız ön planda olduğu için bu çok normal. Size tavsiyem biraz da olsa mantığınızı dinleyin. Evlilik sandığınız gibi toz pembe değil. 7/24 beraber olmadığınız için kültür ve eğitim farkını hissedemiyor olabilirsiniz fakat aynı çatı altında gözünüze batan çok şeyi olacaktır. Düğündeki takılara güvenerek spor salonu açma hayali de baya absürt. Bence hem takılara hem de sizin maaşınıza güveniyor, kendisince bir takım hesaplar yapmış. Bana hiç güvenilir gelmedi. Aileniz ne dese haklı.
belki de bilmiyorum. Hayır tabiki her düsünceye saygım var. Eğer duymak istediiğim şeyler icin bu konuyu acsaydım emin olun cekinirdim. Farklı düsünceler olacağı bariz yani.

Peki nişanlınızın maddi durumu nasıl aile olarak ? Yani bazı sorunlardan dolayı okuyamamış olabilir ama mesela evi var mı ? Borçsuz arçsız bu zamanda düğün yapabilecek birikimi varmı .Biz memur olduğumuz halde evlendik ufak tefek borçlarımız oldu asgari ücretle evlenicek sonuç itibari için e bunlar için nediyor
ailesi bize ev verecekti. Durumları iyi. Düğün konusunda da onlar yardım edecek. Nişanlı değiliz daha sevgiliyiz. Konuyu aileme acamadım ki

Aileniz öyle bir söylemiş ki gören sizi fabrikatörün kızı, sevgilinizi de hurdacı sanar. Aşırı büyük bir fark da yok. Siz ve sevgiliniz kabul ediyorsanız, ileride sorun yaratmayacağını düşünüyorsanız neden olmasın? Bizim evliliğimizde şu an çalışmayan benim zaten hamileyim ve 1-2 sene bebeğimle ilgilenmek istiyorum. Evin yükünü eşim taşıyor ve hiç sorun yaşamıyoruz maddi konularda. Bir kez bile yaşamadık. Ama bu eşimin ve benim maddiyata bakış açılarımızdan dolayı.
Hurdacı deyip geçmeyin çalıştığım yerin karşısı hurdalıktı lüks arabalarla geziyorlardı :KK70:

herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Bende senin gibiydim çocuk üni okumafi diye istemediler maaşından dolayı değil eğitime takildilar

Eşim Anadolu’daki üniversitelerden birinde, ailesinin yanında yaşayarak okumuş üniversiteyi. Ben İstanbul’da, üniversite hayatı yaşayarak. Maalesef bu bile bakış açısında çok etkili. 🤦🏻‍♀️
Ya zaten ben kendi adıma uzaktan acıtan vs vs yi sadece diploma olarak görüyorum. Üniversite okumak demek kazanıp gidip mürekkep yalamak yasamak o havayı solumaktır. Konserlere sergilere katılmak kampüs hayatı yasamaktır.

Paradan ziyade eğitim seviyesi önemli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X