maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Adamın maaşı yüksek olsa anneniz havaya uçar öyleyse annenize faydası neyse artık... arada uçurum olmadığı sürece iki tarafın kazancı çok önemli değil diye düşünüyorum kadın erkek fark etmez herkes eşit maaş almıyor yani sizinde memur maaşı dediğiniz şey 10.000 değilse sorun yok bir de şu var erkekler neden bilmiyorum ama bu maaş konusunu çok takıntı yapıp farklı yönlerden baskı yapabiliyor bu konuda bu forumda çok konu okudum eğer bir sorun olmayacağını düşünüyorsanız annenizi takmayın

herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Erkek arkadaşınızı destekleyin.
Diyorsunuz ki imkansızlıktan okuyamadı. Ama su an okuyor. Ne güzel.. bitirsin liseyi..üniversite sınavına girsin. Iyi bir bolum kazanmaya çalışsın.
Olmadı açıktan bitirsin. Veya ikinci öğretim okusun. Okumak belli bir yaşa kadar olmaz. Sonra da olur. Eğer kendini geliştirmek istemese çok zor derdim .Ama azmetmiş okumaya çalışıyor.
Ne güzel.. gene işyeri açsın ama üniversite okusun dil öğrensin. Türk ve yabancı klasikleri okusun..biraz genel-kültür için çabalasın gayet de olur..

Ben nişanlıyım. Ben master, nişanlım lisans mezunu. Ama o benden çok kazaniyor. Aramızda gözle görülür maaş farkı var ama bu benim açımdan hiç sorun olmadı. Onun açısından da sorun yok. Benim param senin paran der. O yüzden bu karakter meselesi. Bunu mesele yapan kompleksli insandır. Öylelerden uzak durun. Mutlu olamazsınız.

Sevgilinizin kompleksi yoksa, kendini geliştirmek istiyorsa, çalışkansa, hedefleri varsa, size gerçekten değer veriyorsa bırakmayın. Yanında olun destek olun. Okulunu bitirsin. Işini de kursun..
Annenizle ilgili de sadece Allah vizyon versin demekle yetiniyorum.

Son düzenleme:
Ben önce mantık, sonra aşk diyenlerdenim.. mesele sadece kim ne kazanıyor değil eğitim düzeyi ve denklik. Oturup kendime göre muhabbet edemeyeceksem benim dediğimi o anlamayacak, onun dediğini ben anlamayacaksam mutlu olamazdım. Bir de erkekler daha çok kompleks yapıyor böyle şeyleri. Babam üniversite terk annem üniversite mezunuyken evlenmişler ve babam rahat edemeyip afla birlikte okulunu bitirmiş hemen.
Sanırım ben de eğitim düzeyi benden düşük olan biriyle evlenemezdim. Bir de aileler bu tarz şeyleri daha iyi görebiliyor.

Diyorsunuz ki imkansızlıktan okuyamadı. Ama su an okuyor. Ne güzel.. bitirsin liseyi..üniversite sınavına girsin. Iyi bir bolum kazanmaya çalışsın.
Olmadı açıktan bitirsin. Veya ikinci öğretim okusun. Okumak belli bir yaşa kadar olmaz. Sonra da olur. Eğer kendini geliştirmek istemese çok zor derdim .Ama azmetmiş okumaya çalışıyor.
Ne güzel.. gene işyeri açsın ama üniversite okusun dil öğrensin. Türk ve yabancı klasikleri okusun..biraz genel-kültür için çabalasın gayet de olur..

Ben nişanlıyım. Ben master, nişanlım lisans mezunu. Ama o benden çok kazaniyor. Aramızda baya maaş farkı var ama bu benim açımdan hiç sorun olmadı. Onun açısından da sorun yok. Benim param senin paran der. O yüzden bu karakter meselesi. Bunu mesele yapan kompleksli insandır. Öylelerden uzak durun. Mutlu olamazsınız.

Sevgilinizin kompleksi yoksa, kendini geliştirmek istiyorsa, çalışkansa, hedefleri varsa, size gerçekten değer veriyorsa bırakmayın. Yanında olun destek olun. Okulunu bitirsin. Işini de kursun..
kendini geliştirme konsunda benden kat be kat daha iyi. Çok güzel yazmıssınız. Çabalamasa yanında olamazdım zaten

• Beğen
Reactions: 000
hayır asla öyle biri değil. Biraz birikim yapıp spor salonu açmayı düsünüyor ilerde. Sporla ilgileniyor normalde.
Ne kadar güzel işte neden olmasın günümüzün en güzel işlerinden biri bence hem artık spor yapan spora giden insanlar çok fazla. Yani zamanla çok iyi gelire sahip olabilir kalbinizi ferah tutun gönlünüze göre olsun her şey.

Adamın maaşı yüksek olsa anneniz havaya uçar öyleyse annenize faydası neyse artık... arada uçurum olmadığı sürece iki tarafın kazancı çok önemli değil diye düşünüyorum kadın erkek fark etmez herkes eşit maaş almıyor yani sizinde memur maaşı dediğiniz şey 10.000 değilse sorun yok bir de şu var erkekler neden bilmiyorum ama bu maaş konusunu çok takıntı yapıp farklı yönlerden baskı yapabiliyor bu konuda bu forumda çok konu okudum eğer bir sorun olmayacağını düşünüyorsanız annenizi takmayın
aldığım maaş en fazla 6 bini buluyor yani

Bunu soruyor iseniz eşiniz olacak kişiye ve kendinize güvenmiyor ve tam sevmiyorsunuz demektir. Ben eşimle evlendiğim de askerliğini bile yapmamıştı ve işi yoktu ben devlet memuruydum ve bunu hiç sorun etmedim yıllardır sevgiliydik çünkü. Dürüst sadık ilgili merhametli bir adam olduğu için ona güvendim dedim ki o çalışmasa bile ben evi gecinderebilirim keza öyle oldu. 1.5 seneye yakın evi ben gecindirdim eşim askerliğini vs de yaptı şu an o da devlet memuru evimizi arabamızı aldık. Kredi ile aldık ama olsun ödüyoruz şimdi. Önemli olan sevgi saygı bunlar olsun da gerisi hal olur yapmayın böyle. Bunları şimdiden kafaya takmayın. Su akar yolunu bulur. Eşimden maaşım hala yüksek 😅 ama bu sorun değil çünkü bir ben alıyorum bı o.
bir o taksit yapıyor bir ben kimse kimseye para sormuyor. Umarım mutlu olursunuz 🧡

Ne kadar güzel işte neden olmasın günümüzün en güzel işlerinden biri bence hem artık spor yapan spora giden insanlar çok fazla. Yani zamanla çok iyi gelire sahip olabilir kalbinizi ferah tutun gönlünüze göre olsun her şey.
allah razı olsun. Benim için çalısıp spor icin bir sürü belge cıkardı. Spor salonunda çalışmak icin

Allah göstermesin asla ama yarın öbür gün birşey oldu ve siz çalışamadınız, işten çıkarıldınız yada çıktınız. O zaman ailen ne düşünecek ? Bu defa eşiniz sizden fazla maaş alıyor mu olacak ? Eğer tek sorun buysa mantıklı değil

Ben bu durumdayım. Esim özel sektör asgari ücrete yakin Bende memurum onun iki kati kazanıyorum. Benim esim gayet aydin görüşlü biri olmasına rağmen ilk 3 yil sorun yaşadık. Cok alıngan oluyorlar ne desen batiyor. Bu ay kredi karti cok gelmis dikkat edelim ikimizde desem hemen alınır cokmu harcıyorum sana zararmi veriyorum birsey almam moduna giriyordu. Yada en ufak birseyde beni kendine yakıştıramıyorsun denk değiliz diye öğrenilmiş bir algısı vardi. Ufku geniş olduğu için böyle sadece alıngandi ona rağmen insan kelime seçmekten surekli haklıyken susmaktan yoruluyor. Biz 3 yilda astik simdi gayet rahat para konularını konusuruz alınmaz. Tabi bu onun kisiliginden dolayı ama bunun hanzo modeli ise bu ezikligi karşıdakine baskı yapıp onu aşağılayarak atmaya calisiyor. Boyle bir kişiyse eşiniz sorun degil. Tabi evlenmeden asla bilemezsiniz. En kibar aldırmıyorum diyen adam bendeydi o bile birkez benden fazla maaş aldi. Hemen beni arıyor bu ay senden fazla aldim diye nasil etkileniyorlarsa. O nedenle iyi düşün para menzusu iki ucu değnek misali.

Bunu soruyor iseniz eşiniz olacak kişiye ve kendinize güvenmiyor ve tam sevmiyorsunuz demektir. Ben eşimle evlendiğim de askerliğini bile yapmamıştı ve işi yoktu ben devlet memuruydum ve bunu hiç sorun etmedim yıllardır sevgiliydik çünkü. Dürüst sadık ilgili merhametli bir adam olduğu için ona güvendim dedim ki o çalışmasa bile ben evi gecinderebilirim keza öyle oldu. 1.5 seneye yakın evi ben gecindirdim eşim askerliğini vs de yaptı şu an o da devlet memuru evimizi arabamızı aldık. Kredi ile aldık ama olsun ödüyoruz şimdi. Önemli olan sevgi saygı bunlar olsun da gerisi hal olur yapmayın böyle. Bunları şimdiden kafaya takmayın. Su akar yolunu bulur. Eşimden maaşım hala yüksek 😅 ama bu sorun değil çünkü bir ben alıyorum bı o.
bir o taksit yapıyor bir ben kimse kimseye para sormuyor. Umarım mutlu olursunuz 🧡
ne güzel sizin adınıza çok sevindim gerçekten darısı bizim basımıza. Benim sevgilim de çok merhametlidir. Beni mutlu etmek için uğraşır hep ilerde sırf memur diye baskasıyla evlenirsem mutsuz olursam bunun hesabını annem bana veremez

allah razı olsun. Benim için çalısıp spor icin bir sürü belge cıkardı. Spor salonunda çalışmak icin
Ne kadar güzel çabası yeter yeni okudum okumayı da istiyormuş bir yandan buna ayrı sevindim çok güzel bir şey. Bence birbirinizi gerçekten seviyorsunuz böyle hissettim bu yüzden olumsuz bir şey düşünmeyin derim mutluluklarr bolca 😇

kendini geliştirme konsunda benden kat be kat daha iyi. Çok güzel yazmıssınız. Çabalamasa yanında olamazdım zaten
Biri çalışkansa ve vizyonu varsa başarılı olur.
Azmi olmasa çok zor derdim. Destek olun, üniversite diplomasi alsin. Kimsenin lafiyla morali bozulmasın. Devam etsin..Egitim her yaşta bir kazançtır. Bir vizyon katar. Eğitim denkliği de olursa bence sizin için olur..

Ben nişanlıyım. Ben master, nişanlım lisans mezunu. Ama o benden çok kazaniyor. Aramızda gözle görülür maaş farkı var ama bu benim açımdan hiç sorun olmadı. Onun açısından da sorun yok. Benim param senin paran der. O yüzden bu karakter meselesi. Bunu mesele yapan kompleksli insandır. Öylelerden uzak durun. Mutlu olamazsınız.

Ben master, nişanlım lisans mezunu...

Ayni şey mi????
Ortaokul mezunu ve lisans mezununa kendinizi egitim farki diye ornek gostermeniz...
🙄 Yani egitimin birebir denk olmasi gerektigini dusunmuyorum ben ama lise mezunu dahi olmamak başka bir durum. Konu sahibinin profilinde 28 yaş yaziyor dogruysa minimum 28-30 yaşinda adam lise okuyor aciktan hala.

Maaşı boşver halledilir ama lisans mezunu kadın ve ilköğretim mezunu erkek evliliği olmaz. Lisans mezunu erkek ve ilköğretim mezunu kadın evliliği de olmaz. Anneniz yerden göğe dek haklı. Yaşınız küçük olduğu için benzeri çok örnek görmemişsinizdir fakat ben bu denkliğin yakalanmadığı evliliklerde erkeklerin girdiği kompleks sonucu karısına nasıl davrandığına çok kes şahit oldum. Annenizi dinleyin.

Ben de bu yılın başına kadar eşimden fazla alıyordum (ikimiz de üniversite mezunuyuz) . Bu konuda ne eşimin ne çevremin hiçbir şey dediğini duymadım. Eşim de hiç umursamaz. Burada önemli olan siz bunu eşinize yansıtacak mısınız? Eşiniz bunu gurur meselesi yapacak mı? Eğer para durumu aranızda mevzu olmazsa hiçbir sorun olacağını zannetmiyorum.

Memurum.Maksimum 5 yıla maaşımız asgari ücretle eşitlenecek zaten.O yüzden maaş odaklı düşünüyorsanız çok da anlamı yok.
Ama maaşa gelene kadar karakter,sevgi,aşk vs daha önemli değil mi?
Siz de ailenizle benzer düşünceleri taşımasanız burda konu açmazdınız bence.İçinize sinmeyen şeyin peşinden de gitmeyin.Ayrılın,erkek arkadaşınız da kendini gerçekten sevecek birini bulsun,siz de keza öyle.

Arkadaşım ailen haklı malesef ki sevgi sevgiyle, kalsa tavuk civciviyle kalır . Derdi rahmetli babaannem. Erkekler çok çabuk degişen varlıklar . Sende zamanla sıkılırsın emin ol.

Ben maaşı benden düşük olacak lise mezunu biriyle(o da memurdu) neredeyse nişanlanacaktım ama sonradan fark ettim ki adam eğitimimi dert ediyor. Yüksek lisans yapmamı istemiyor, doktoradan hiç bahsetmiyorum bile. İkinci üniversiteyi kazandığımda morali yerle bir olmuştu. Kendi yükseleceğine beni aşağı çekiyordu. Maaşa gelince de ben problem ederdim zoruma gider ya. Nice fedakar insanlar var eşi çalışmadığı halde bakan kadınlar var onlara helal olsun diyorum. Ben onların tırnağı olamam bu konuda. Bu konuda geri kafalıyım erkeğin maaşı daha fazla olmalı diyorum

Maasın eşten yüksek olması sorun yaratmaz ama eğitim seviyesi farkı sorun yaratır bence ayrıca sizin durumunuzda baya fark var. Hani lise mezunu olsa tamam ama ilkoğretim mezunu olması bu devirde baya sıkıntı bence. Her an is bulabileceği bir eğitim değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X