maaşı eşinden,nişanlısından ya da sevgilisinden yüksek olan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
doğru diyorsunuz ben de buna çok inanıyorum. Benim 4 kız kardeşim var. Annem 3 kız kardeşimi isteyen sözde durumları iyi olan birilerine verdi. Annemin bir de böyle bir düsüncesi var tanıdık olursa iyi olr diye düsünür. Hepsi de tanıdık yani. Ama 3 kız kardeşimin de yaşamadığı kalmadı maddi manevi. Bir kız kardeşim de kaçarak evlendi. Annem ona vermek istemedi. Gerçi çocuk küçüktü. O da beş altı yıl çekti. Ama şuan en mutlusu o. Kendi istediğiyle evlendi. Eşinin şuan çok güzel bir geliri var çok da değer veriyor. Şuan anneme söylüyorum o zaman öyle düsünmüştüm diyor. Kocanın parası olsun aldatsa da parasını yersin oturursun diyor. Böyle düsüncesi yani
Aldatsada oturur parasını yersin ne demek ya anneniz eğitim vizyon değilde isterse karaktersiz olsun ama parası olsun diyor kısaca pess. Böyle aileler zaten durum tersi olunca maşallah çeker ama kızlarının maaşı azcık yüksek olsun kocan parasını yiyor olur. Kadın yerken sorun yok erkek yerse sorun var. Evlilik bu ya anneniz herhalde para olsunda gerisi boş kafası

Aileniz sizi okutup iş sahibi yapmış, haliyle aynı şartlarda biriyle evlenmenizi istemelerini anlayabiliyorum sizi düşündükleri icin. Ilerde esiniz işsiz kalırsa yük sizin üstünüze kalır diye muhtemelen aileniz herseyi enine boyuna düşünüyor.
Asgari ücret almasından ziyade suan ilkokul mezunu olmasını sorun yapıyor olabilirler mi
Ne iş yapıyor, mesleği nedir sevgilinizin
ailem beni okutmadı malesef. Babam başkasıyla evlendi. Biz Çocukken çalışmaya başladık. Lisede dersaneyi kazandım. Ünide de bursum vardı. Üniversitede param yok diye öğle yemeği yemezdim 67 kilodan 58 kiloya düstüm bana kattığı en güzel sey bu :D

Aranızda problem olup olmayacağı bence sizin kişiliğinizle ilgili. Örneğin ben eşimin 2 katından fazla kazaniyorum ,ikimizde lisans mezunuyuz .şimdiye kadar hic problem yaşamadık. kuzenimde eşinden fazla kazaniyor ama her kavga aninda eşine bunu kullaniyordu bu nedenlede eşi bosanmak istedi.
Bence maaştan önemlisi eğitim farkı.

Aldatsada oturur parasını yersin ne demek ya anneniz eğitim vizyon değilde isterse karaktersiz olsun ama parası olsun diyor kısaca pess. Böyle aileler zaten durum tersi olunca maşallah çeker ama kızlarının maaşı azcık yüksek olsun kocan parasını yiyor olur. Kadın yerken sorun yok erkek yerse sorun var. Evlilik bu ya anneniz herhalde para olsunda gerisi boş kafası
malesef. Gelip gidip o buna ev almış, araba almış, altın şu kadar yapmış diyor. Artık tartısmaya bile girmiyorum

Yapmayın ne olur dinleyin ailenizi onlar sizin kotulugunuzu istemez.biz bayanlar için sorun olmuyor ama erkekler bunu kaldiramiyor.ya komplese giriyorlar yada ortak birikim yapip biryere birşeylere sahip olunca yotolari tavan yapıyor hatta sizi begenmemeye basliyorlar.be okur yok o öyle yapmaz benim başıma gelmez diye dusunmeyin.size benim maddi ve manevi farklılığı ile.ilgili konumu okumanızı tavsiye ederim.

Aranızda problem olup olmayacağı bence sizin kişiliğinizle ilgili. Örneğin ben eşimin 2 katından fazla kazaniyorum ,ikimizde lisans mezunuyuz .şimdiye kadar hic problem yaşamadık. kuzenimde eşinden fazla kazaniyor ama her kavga aninda eşine bunu kullaniyordu bu nedenlede eşi bosanmak istedi.
Bence maaştan önemlisi eğitim farkı.
ben öyle biri olacağımı düsünmüyorum bunu da daha evli değiliz diye diyorum

Yapmayın ne olur dinleyin ailenizi onlar sizin kotulugunuzu istemez.biz bayanlar için sorun olmuyor ama erkekler bunu kaldiramiyor.ya komplese giriyorlar yada ortak birikim yapip biryere birşeylere sahip olunca yotolari tavan yapıyor hatta sizi begenmemeye basliyorlar.be okur yok o öyle yapmaz benim başıma gelmez diye dusunmeyin.size benim maddi ve manevi farklılığı ile.ilgili konumu okumanızı tavsiye ederim.
kötü mü olur diyorsunuz :(

kötü mü olur diyorsunuz :KK43:
Şöyle soyleyim .sizde kültür eğitim farkı da var.aynisini yaşadım o nedenle konu okuyun dedim.herseyiniz olur başta sırt sırta verisiniz sen uc koyarsın o bir koyar arabanız olur eviniz olur o istediği spor salonunuda açar sonra ne oldum delisi olur sizi begenmez .cooooooooook örneği var bizzat yasayanlardanim

Sevgili konu sahibi örgün eğitimle okumak ile dısarı dan bitirmek bence aynı sey değil ayrıca acık öğretim ve de örgün üniversite de bence aynı sey değil. Bu benim görüşüm. Bence aranızdaki fark çok değişmeyecek. Ailenizi yabana atmayın.

Bir de bu tip durumlarda asıl sorun eden taraf egitim ve geliri az olan taraf olur. Bunun da altını çizeyim.

Şöyle soyleyim .sizde kültür eğitim farkı da var.aynisini yaşadım o nedenle konu okuyun dedim.herseyiniz olur başta sırt sırta verisiniz sen uc koyarsın o bir koyar arabanız olur eviniz olur o istediği spor salonunuda açar sonra ne oldum delisi olur sizi begenmez .cooooooooook örneği var bizzat yasayanlardanim
korkum da o aslında :( öyle bir sey yasayacaksam uzak olsun insallah. düğünde takılan altınlarla açarım demişti. Ben de yardımcı olmaya razıyım. Ama söylediğinizden korktum simdi

herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Ben memurum benim gibi memur olan erkeklerin eşleri çalışmıyor mesela. Ben nişanlın olsam bu kulağıma gelse bir dakika düşünmem ayrılırım.

Sevgili konu sahibi örgün eğitimle okumak ile dısarı dan bitirmek bence aynı sey değil ayrıca acık öğretim ve de örgün üniversite de bence aynı sey değil. Bu benim görüşüm. Bence aranızdaki fark çok değişmeyecek. Ailenizi yabana atmayın.

Bir de bu tip durumlarda asıl sorun eden taraf egitim ve geliri az olan taraf olur. Bunun da altını çizeyim.
haklı olabilirsiniz ilerde kompleks yapabilir doğru. Kendi abisi de katip esi de öğretmen. Abisi hep bir yüksek meslek için uğrastı. Bana esi öyle istiyor diyor ama bilemem

ben nedense insan okumasa bile kendini gelistirebilir vs seylerine cok inanmiyorum. cok nadirdir yani onlar. universite mezunu ve ilk okul mezunu olmaz yani benim kafamda oturmuyor. bu adam asgari ucretle calisan degil de normal kendi dukkani olan esnaf falan olsa yine ayni seyi soylerdim. egitim baska bir sey.

ben nedense insan okumasa bile kendini gelistirebilir vs seylerine cok inanmiyorum. cok nadirdir yani onlar. universite mezunu ve ilk okul mezunu olmaz yani benim kafamda oturmuyor. bu adam asgari ucretle calisan degil de normal kendi dukkani olan esnaf falan olsa yine ayni seyi soylerdim. egitim baska bir sey.
haklı olabilirsiniz

haklı olabilirsiniz ilerde kompleks yapabilir doğru. Kendi abisi de katip esi de öğretmen. Abisi hep bir yüksek meslek için uğrastı. Bana esi öyle istiyor diyor ama bilemem
Abisi katip olabildiyse demek ki imkanları varmış. Sevgiliniz lise bile okumamış, bence tamamen tembellikten. Annenizin maddi farklılıklardan ötürü yarattığı sorunlardan büyük resmi göremiyorsunuz. Üzgünüm davul bile dengi dengine

Eşim Anadolu’daki üniversitelerden birinde, ailesinin yanında yaşayarak okumuş üniversiteyi. Ben İstanbul’da, üniversite hayatı yaşayarak. Maalesef bu bile bakış açısında çok etkili. 🤦🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X