- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Mesajımı okudunuz mu???Ben master, nişanlım lisans mezunu...
Ayni şey mi????
Ortaokul mezunu ve lisans mezununa kendinizi egitim farki diye ornek gostermeniz...
Yani egitimin birebir denk olmasi gerektigini dusunmuyorum ben ama lise mezunu dahi olmamak başka bir durum. Konu sahibinin profilinde 28 yaş yaziyor dogruysa minimum 28-30 yaşinda adam lise okuyor aciktan hala.
28 yaşındayım evde kalmıs gözüylle bakıyor annem. Bir de o var bir telaşla bana koca bulma pesindelerMaaşı boşver halledilir ama lisans mezunu kadın ve ilköğretim mezunu erkek evliliği olmaz. Lisans mezunu erkek ve ilköğretim mezunu kadın evliliği de olmaz. Anneniz yerden göğe dek haklı. Yaşınız küçük olduğu için benzeri çok örnek görmemişsinizdir fakat ben bu denkliğin yakalanmadığı evliliklerde erkeklerin girdiği kompleks sonucu karısına nasıl davrandığına çok kes şahit oldum. Annenizi dinleyin.
Mesajımı okudunuz mu???
Devamını???
Ne diyorum kendini geliştirsin okusun lisans da okusun.. ilkokul mezunu kalmasın diyorum. Yoksa olmazdı diyorum.
Burada 30larda okuyan bir sürü üye var . Niye o kişide okuyamasın? Okumaya yaş sınırı mi var?
Okumak sadece belli bir yaşta mı oluyor?
Bu kadar yaşa takılmayı anlamsız buluyorum.
Sizin ögrenım durumunuz ve eşinizin ki nedir ?Bu çok onemlı .Benım boşandıgım kısıden yuksek maas alıodum.Ama onda aşşagılık kompleksı vardı .Maaş kartımı elımden alıp vermıodu.Bence erkek hep daha yuksek olmalı .Kım ne derse desın.Annenı dınle .Annen çok haklı .Annem bana dedı kızım sen yapamazsın bunlarla dedı .Dınlemedım .Kız adım dul oldu .Dul lafını hıc sevmıorum kendımı dul hıbı hıssetmıorum ama toplumumuz boyle malesef .Boşver sevgılını vallaha bak .herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
söylediğim kavgalar 3 4 yıl önceki kavgalar. Mesajlarıma geç cevap verirdi. Pek aramazdı o yüzden
Bence aılesı ıcın çok onemlı bir konu.Oğlu - kızı memur olan bazı aileler evladını artık nerede görüyorsa eş adayı-meslek beğenmiyor.
Ne memurlukmuş arkadaş?
Sinir krizi geçirecek kadar önemli bir konu mu?
Şaşkınlık içerisindeyim.
Kasları yerine okulu okusa beden egıtımı ogretmenı olurdu .hayır asla öyle biri değil. Biraz birikim yapıp spor salonu açmayı düsünüyor ilerde. Sporla ilgileniyor normalde.
herkese merhaba. Başlıkta da gördüğünüz gibi maaşı evleneceği ya da evlendiği kişiden yüksek olan var mı ? Ben memurum sevdiğim kişi asgari ücretle çalışıyor. Evlenmek istiyoruz ama geçmişte yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı bir de bu maaş olayından dolayı ailem izin vermiyor. Ailemi de ikna edemiyorum. Aslında geçinilir ikimiz de çalışıyoruz. Baya sorun yaşıyorum ailemle dengin olsun diyorlar. Sizce haklılar mı ? sevgilimi asla bırakmak istemiyorum. Ama bazen de ailem haklı mı diye merak ediyorum. Bu duurmda olan var mı ? Hiç sorun yaşıyor musunuz ?
Canım maaş farkı değil eğitim farkı mühim olan aşağılık kompleksi hiç bitmez ailene bilenir bunu sana söyler durur ailen beni istemedi ben okumamışım ya maaşım düşük ya ha bi de her tartışmada sen üniversite mezunusun ya ben değilim gibi laflar edilir tecrübeyle sabittir ailenin sözünü dinleliseyi açıktan bitirmeye çalışıyor
Sizin yaşamamanız normal. Toplumumuzda kadınların ekside olduğu bir cinsiyet esitsizligi var çünkü. Zaten sizin durumunuzda pekçok kadın var calusmayan, ara veren... Bu daha normal karşılanan bir durum. Ama erkekler toplumdaki algı nedeniyle bunu sorun edebiliyor. Ya da kadınlarda erkeğe karşı farklı bir bakış oluşabiliyor.Aileniz öyle bir söylemiş ki gören sizi fabrikatörün kızı, sevgilinizi de hurdacı sanar. Aşırı büyük bir fark da yok. Siz ve sevgiliniz kabul ediyorsanız, ileride sorun yaratmayacağını düşünüyorsanız neden olmasın? Bizim evliliğimizde şu an çalışmayan benim zaten hamileyim ve 1-2 sene bebeğimle ilgilenmek istiyorum. Evin yükünü eşim taşıyor ve hiç sorun yaşamıyoruz maddi konularda. Bir kez bile yaşamadık. Ama bu eşimin ve benim maddiyata bakış açılarımızdan dolayı.
Ortalama 2 katı ben sıkıntı yapmazdım aranızda başka problemler var mıaldığım maaş en fazla 6 bini buluyor yani
Daha olmamış düğünün altınlarının hesabını yapan bir orta öğretim mezunuyla sorun yaşama ihtimaliniz yüksek sanki. Belki de sizin maaşınıza güveniyor. Bana ince hesaplara girmiş gibi geldi. Maaş farkı çok önemli değil ama eğitim önemli en azından bir lise havası solumuş olsaydı anlaşma ihtimaliniz çok daha yüksekti. Düğün altınıyla spor salonu açmak dışında geleceğe dair bir planı vizyonu var mı?korkum da o aslındaöyle bir sey yasayacaksam uzak olsun insallah. düğünde takılan altınlarla açarım demişti. Ben de yardımcı olmaya razıyım. Ama söylediğinizden korktum simdi
yani onu sorun etmem aslında. Evlenelim sen bana yardımcı ol demiyor. Bizde altın çok istenir o da bunun farkında takılan altınlarla acarız diyor. Onun ailesi de öyle yap dedi. Ama ben cesaret edip gelin ailemle konusun diyemiyorumAsgari ücrete yapılan son zamlarla maaş farkı çok dert olmayacak gibi. Bence burada asıl sorun eğitim farkı. Yani ben olsaydım yerinizde onu dert ederdim. Bir de ben biraz paranoyak bir tiptim bekarken. Bana spor salonu açma hayalim var dese şimdi ben onun spor salonuna sponsor mu olacağım diye düşünürdüm. Malum evlilikte ayrı gayrı olmaz. Benim maaşım onun maaşı, onun spor salonu kredisi benim kredim
Yok artık aynı şey değil ki lisans mezunu olduğun zaman kendini geliştirmen ikinci üçüncü üniversiteyi hatta yüksek lisans yapmak ile 30 yaşında adamın liseyi açıktan bitirmesi aynı şey mi .Sonuç itibariyle bu adam bi fabrikada çalışıyormuş işi gücü var yani oturup özel ders alacak vakti zamanı da yoktur,hadi liseyi bitirdi diyelim 4 yıl Anadolu lisesine giden sıcağı sıcağına dershaneye gidip barajı aşamayan arkadaşlarımla doluydu .olmaz değil olur belki ama bu kadar da pollyana olmaya gerek yok . Bilgi kültür birikimi zamanla oluşur ,Aman dur kendimi geliştireyim deyip klasik okumaya başlayan adam önsözü okur bırakır en fazla.. o kitapları okuyabilmek içinde bi altyapıya ihtiyaç vardır en son cin Ali tatildeyiz den ... Tolstoy’a.hic gerçekçi değil bir odamın bir duvarını komple kitaplık yaptırıp okuma odası yaptım yollardır okurum lakin yeri geliyor tek satır okuyamıyorum... Hayat telaşı vsvs.Mesajımı okudunuz mu???
Devamını???
Ne diyorum kendini geliştirsin okusun lisans da okusun.. ilkokul mezunu kalmasın diyorum. Yoksa olmazdı diyorum.
Burada 30larda okuyan bir sürü üye var . Niye o kişide okuyamasın? Okumaya yaş sınırı mi var?
Okumak sadece belli bir yaşta mı oluyor?
Bu kadar yaşa takılmayı anlamsız buluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?