MAAŞA ZAM

mrs obsession

Belki yarın daha güzel olur
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2017
105
114
53
Kızlar merhaba uzatmadan kısaca anlatıcam yaklaşık bir seneden fazla çalıştığım işyerinin patronundan zam istedim istediğim zamda asgari ücretin üstüne 250 lira çok büyük bir rakamda deil yani dün maaşımı aldım 150 lira zam yapmış gelde sinir olma madem yapmıyacaksın söyleseydin ya önceden olmayacağını bende ona göre 1 ay öncesinden iş arardım ve bu zammı fazlasıyla hak ettiğimi düşünüyorum 100 lirayla şirket batmaz ya aslında beni üzen 100 lira vermemeside değil sanki beni kaale almadı gibi eleman eksikliğinden bir çok iş bende neredeyse.
kızlar çıkmayı düşünüyorum ne yapmalıyım sizce oturup beklemelimiyim yoksa istediğim ücrette başka bir iş aramalımıyım?

İş bulmadan çıkmayın bence
Yeni iş bakın sonra da zıplayın

Once istediginiz kosullardaki isi bulun sonra ayrilin.

Kızlar haklısınız ama 9-7 arası çalışıyorum hem çalışıp hem iş bakmam sanki pek mümkün değil anca çıkıp bir kaç gün kafa dinleyip öyle bakıcam galiba ama üzülüyorum sonuçta 1 seneden fazladır buradayım emek verdim iş öğrendim ama grurumuda hiçe sayamıyorum

Kariyer sitelerinden is arayacaksiniz ki. Sokakta yuruyerek degil ilahi ogle tatilinde veya aksamlari evdeyken inceleyin ilanlari basvurulari yapin. Illa ki donen biri olur.

Bir de su onemli. Bulundugunuz pozisyonda benzer calisanlar kac lira kazaniyor? Belki isinizin piyasasi budur yani iyice arastirmadan kendinizi doldurmayim derim.

Olur yahu niye olmasın
Benim işim var ama yeni iş arıyorum
İnternetten kariyernetten başvurun ilanlara
Gurur yapmayın bence hepimiz ekmek parası için türlü saçmalıklara katlanıyoruz. İşinizi yapın paranızı alın bu kadar işsizlik fena

Şimdi hani yaptığın işi bilemem iş yükünü de ama patronlar genelde böyle asgari ücret 1.600 olunca zaten asgari ücret de arttı düşüncesi oldu patronlarda ee sen de istemişsin
Hani ne senin dediğin olsun ne de zam yapmamış olmıyım diye o civarda yapmış belli ki orana vurursan %10 a tekabül eder aslında iyi bir zam oranı
ama çalışmak istemiyorsanız kariyer den yeni iş ilanlarına bakın aynı sektörde başka firmaya da geçebilirsiniz iş bulduktan sonra çıkın ama

O da bişey mi bizim hasbam zam bile yapmadı. 1,5 yıldır çalışıorum yanında her iş bende sen zammını aldın dedi zam dediği de asgari ücrete zam gelmiş oymuş çıkcam böyle biyerde kalınır mı

Bunun cevabı sadece sizde..
Biri gelir ben hazmedemem çıkarım der biri gelir iş kolay mı bulunuyor sus çalış der..

Bana göre evet sırf sen kendini tatmin olmuş hissetme diye yapılmış bir hareket gibi. Burada patron benim dermiş gibi..
Ama mesela benim işyeri şartlarımda 100tl eksik zam yaptı diye hemen çıkmam. Ama diğer taraftan iş bakarım.

Sakin hareket edin. Kendi kendinizi gazlamayın..

1 yıllık çalışan için iyi bir oranda zam yapmış aslında. tabi ki iyiden kastım türkiye piyasasına göre. olması gerekene falan girmeyeceğim, zaten kimse hakettiği maaşı almıyor.

sizi kaale almamak diye bir durum yok bence. aksine dediğinizi dikkate almış kendi uygun gördüğü tutarda zam yapmış.

öfkeyle kalkıp zararla oturmayın derim. arkadaşların dediği gibi hiç memnun değilseniz, kendinizi daha çok geliştirebileceğiniz ve daha iyi imkanlarda bir iş arayabilirsiniz. zaten internet üzerinden yapılıyor başvurular, işin yoğunluğu bahane değil. telefon uygulamalarından dahi başvuru yapabiliyorsunuz. iş işte bulunur. ayrılmadan arayın derim ben de.

hakkınızda hayırlısı...

Patronunuz kendi çapında ortak noktayı bulmuş zam konusunda. Keşke 250 değil de 350 falan isteseydiniz o zamn 250 yapardı :) Genel mantık böyle işliyor özel sektörde.

Ya da memnun kalmadığınızı söyleyin beraber bir ortak nokta bulup anlaşın , çalıştığınız yerden memnun değilseniz de iş bulmadan sakın ayrılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…