• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MAAŞA ZAM

Kızlar merhaba uzatmadan kısaca anlatıcam yaklaşık bir seneden fazla çalıştığım işyerinin patronundan zam istedim istediğim zamda asgari ücretin üstüne 250 lira çok büyük bir rakamda deil yani dün maaşımı aldım 150 lira zam yapmış gelde sinir olma madem yapmıyacaksın söyleseydin ya önceden olmayacağını bende ona göre 1 ay öncesinden iş arardım ve bu zammı fazlasıyla hak ettiğimi düşünüyorum 100 lirayla şirket batmaz ya aslında beni üzen 100 lira vermemeside değil sanki beni kaale almadı gibi eleman eksikliğinden bir çok iş bende neredeyse.
kızlar çıkmayı düşünüyorum ne yapmalıyım sizce oturup beklemelimiyim yoksa istediğim ücrette başka bir iş aramalımıyım?

şimdi öncelikle patronun size yaptığı zam ortalama %9,3'e tekamül ediyor. genel olarak enflasyon oranının altında zam yapmaması lazım işverenlerin. bence bunu git bir kere daha usulünce konuş. ille 250 olarak diretmek yerine en azından enflasyon oranında zam yapsanız bu şekilde mağdur oluyoruz diyin.
gerçi asgari ücrete de zam yapıldı tabi patron da onu düşünebilir o şekliyle toplam 300 tl zam gibi görünüyor ama onu hiç düşünmeden dediğim gibi konuş derim.
sonra bak başka işe.

kızlar müdürümle konuştum zam yaptığı için teşşekür ettim ve beklediğimin altında yapıldığını belirttim bir kaç güne kadar yeni bir iş bakacağımı söyledimki daha sonra bulduğumda süpriz olmasın diye belirttim oda bana 1 seneye kadar sabretmem gerektiğini şirketin toparlanması gerektiğini söyledi konuyu kapattık. ama ben kafama koydum çıkamayı cumartesi son günüm diye
daha sonra kendisi seyahate cıkacaktı vedalaşmak hellaleşmek maksadıyla odasına gittim çıkacağımı bildirmek içimn yani oda sordu hayırdır iş mi buldun açık açık söyledim biliyosunuz zam istemiştim sizde uygun görmediniz dedim falan helallık istedim işinin başına dön dedi ve güldü
daha sonra yanına çağırdı sen ne kadar istiyodun dedi bende bu saatten sonra istemediğimi teşekkür ederek bildirdim yavaş yavaş eşyalarımı toparlıyodum mesai arkadaşlarım benden memnun olduklarını çıkmamamı istemediklerini söyledi bir yandan sevildiğimi hissetmek bana aşırı moral verdi ama kafama koydum çıkmayı daha sonra şirket sahibine çıktım oda müdürümle beraber seyahate gidecekti onunlada vedalaşmak istedim kendisi çok sevecen saygı değer birisidir oda hayırdır dedi zam olayını söylemek istemedim ısrar edince söyledim kırıldığımı ilettim oda beni kızı gibi gördüğünü beni bırakmayacığını söyledi istediğin ne kadarsa söyle kızım yapayım dedi bende söylemedim utandım tabi:))) tamam kızım ben sana takdir ettiğim maaşı bildiririm dedi. açıkcası tükürdüğümü yalamış gibi oldu biraz:)))

Valla canım iyi niyetle iş yürümüyor. Resmen şirkette her otu çöplüğü de dahil hallediyordum ve okadar sene iş tecrubem. Bendem somra gelene işi bilmediği halde, çoğu işi diğer personellere dagıtarak benım cıktıgım maasın cok az altına yenısını aldılar. Tüm gün neredeyse boş. Ve ben yaptığım salakça iyiliklere yanıyorum. İyi niyetle kazansaydım bir tescilli salak olarak ben kazanırdım. O yüzden başka işi çalışırken ara bulursan ayrıl.
İşten ayrılacağım zaman bir tedarikçi bana başka bir işyerine mi geçiyorsunuz dedi. Hayır öyle art niyetli şirketi kendi çıkarım için satacak biri değilim dedim. O da bana biz ona profesyonellik diyoruz dedi. Hay gözünü seveyim. 11 sene de gözümü açamadım ya.

Kızlar haklısınız ama 9-7 arası çalışıyorum hem çalışıp hem iş bakmam sanki pek mümkün değil anca çıkıp bir kaç gün kafa dinleyip öyle bakıcam galiba ama üzülüyorum sonuçta 1 seneden fazladır buradayım emek verdim iş öğrendim ama grurumuda hiçe sayamıyorum
İstifa edersen 15 gün daha çalışırsın ,o onbeş günde de 'iş arama izni' diye bir hakkın olur. Yani ister erken çıkarsın ister öğle arasından sonra mülakata gidersin. Çoğu çalışan bilmez bile ama bu hakkin var,uygulamak da zorundalar

4857 sayılı İş Kanunu 27. Madde

Ayrıca ben olsam cikmazdim . Sonuçta seni dinlemişler ve ellerinden geldiği kadarıyla bir yükseltme yapmışlar. Demek ki başarını farkındalar. Bir süre sonra istediğin rakam için tekrar konuşma yapabilirsin.

Kızlar haklısınız ama 9-7 arası çalışıyorum hem çalışıp hem iş bakmam sanki pek mümkün değil anca çıkıp bir kaç gün kafa dinleyip öyle bakıcam galiba ama üzülüyorum sonuçta 1 seneden fazladır buradayım emek verdim iş öğrendim ama grurumuda hiçe sayamıyorum

Sen ilanlara başvur. Sana geri dönüş olursa 1-2 saatlik izin alıp gidersin. Diş veya Dr randevusu dersin. Niye işten çıkıp aramak istiyorsun ki, iş bulman aylar surebilir

Back