- Konu Sahibi mrs obsession
Kızlar merhaba uzatmadan kısaca anlatıcam yaklaşık bir seneden fazla çalıştığım işyerinin patronundan zam istedim istediğim zamda asgari ücretin üstüne 250 lira çok büyük bir rakamda deil yani dün maaşımı aldım 150 lira zam yapmış gelde sinir olma madem yapmıyacaksın söyleseydin ya önceden olmayacağını bende ona göre 1 ay öncesinden iş arardım ve bu zammı fazlasıyla hak ettiğimi düşünüyorum 100 lirayla şirket batmaz ya aslında beni üzen 100 lira vermemeside değil sanki beni kaale almadı gibi eleman eksikliğinden bir çok iş bende neredeyse.
kızlar çıkmayı düşünüyorum ne yapmalıyım sizce oturup beklemelimiyim yoksa istediğim ücrette başka bir iş aramalımıyım?
şimdi öncelikle patronun size yaptığı zam ortalama %9,3'e tekamül ediyor. genel olarak enflasyon oranının altında zam yapmaması lazım işverenlerin. bence bunu git bir kere daha usulünce konuş. ille 250 olarak diretmek yerine en azından enflasyon oranında zam yapsanız bu şekilde mağdur oluyoruz diyin.
gerçi asgari ücrete de zam yapıldı tabi patron da onu düşünebilir o şekliyle toplam 300 tl zam gibi görünüyor ama onu hiç düşünmeden dediğim gibi konuş derim.
sonra bak başka işe.