Maaş kartım babamda

Bunu kaçıncı defa yazıyorum bilmiyorum ama bazı alileler evlat ayırıp, bir de o ayrılan evladı resmen sömürüp, dolandırıyor. Çok insafsızca.

Oturup konuşacaksın. Evleneceğim, çeyiz alacağım. Şu an abim için araba almak in doğru zaman olduğunu düşünmüyorum diyeceksin. Seni okuttular ettiler de abine ev almışlar. Ailenin araba, ev almak in destek olmasını anlarım ama bunu bir zahmet 2. bir çocuğun kazandığına güvenerek yapmasın.
Ayrıca beni okuttular diye bazı insanların kendisini anneye, babaya borçlu hissetmesini anlamıyorum. İnsan çocuk dünyaya getirmeye karar verdiğinde bunların hepsini göze alıyordur zaten. Çocuk kendi rızasıyla annesine babasına katkıda bulunur o ayrı ama borçlu olmaz.

Babaya maas karti veren ve 6 yil geri almayan ilk kez goruyorum hangi akilla yaptiniz boyle bir seyi hemen geri isteyin ve abime yaptiginiz gibi benimde evlilik masraflarini aiz karsilayacaksiniz deyin. Abiye hersey alinirken size birsey yapilmayacakmi? Ben olsam kiyameti koparirdim

Arabayı abime değil kardeşime almayı düşünüyorlar. İş yerine toplu ulaşımla gitmesi sıkıntı olduğu için.

Kardeşi falan karıştırma hiç direk kartını iste. Kardeşinin kötülüğünü isteyen olursun benden söylemesi

Bir altın bileklik sadece o da doğumgünü hediyesi annem babama aldırdı zorla.

Bu çok üzücü değil mi? Artık silkelenip kendine gelmen gerek. Baban evlat ayırıyor. Diğer evladına da senin paranla babalık yapıyor. Seni paranı sana zor harcıyor. Çok kötü.

Evlenince kocanıza da maaş kartı vermeyin lütfen. Bende karı koca arasında para hesabı olmasına karşıyım. Ama o kart elinizde dursun. Parayı siz çekin siz kontrol edin.

Ayrıca şuan olan olmuş. Bence geleceğe odaklanın ve bir an önce kartınızı alın. Evleneceksiniz bari bir iki maaşınız sizde olur

Benim ailem zor durumda idi. Ekmek bile bulamıyorduk. Küçüklüğümden beri aileme yardım etme hırsıyla 20 yaşında öğretmen oldum. 7 sene maaş kartım babamda kaldı. Rahatladılar. Ev aldım şimdi minnetsizce oturuyorlar.
Neden aileye bakılmasın ya. Evlat aile için, aile evlat için var.
O annemin aç kaldığımız günlerde köşe bucak ağladığını hiç unutmam. Beyin kanaması geçirdi. Tüm ömrüm boyunca sırtımda taşısam haklarını ödeyemem.
Şimdi evliyim yine yardım ediyorum. Eşim de çok iyi bir insan elhamdülillah. Kardeşim evlenecek elimden geleni yapıyorum.
Konu sahibinin ailesinin durumu iyiymiş benimkinden farklı.
Ben sadece şu kişilere cevap vermek istedim. Sadece maaş kartını hiç bir zaman vermemelisin. Kendin idare etmelisin falan diyenlere.
Burda bence büyük sorun ailenin durumu var ve kızın geleceğini pek düşünmemişler. Evet burda maaş kartını vermese de olurmuş.

sizin durumunuz farklı bu arkadaşınki farklı. yokluk, sağlık gibi sebepler farklı. birilerinin rahatı için birileri mağdur edilmiş bu arkadaşın durumunda. eve ekmek almamış babası 4000 tl maaşla. döviz hesabı açmış ona buna kıyak geçmiş.

Aynen dedim zaten mesajının yarısında. Arkadaşlardan bazıları aileye evlat yardım etmek için yok gibi konuşmuşlar. Ben onlara cevap için yazdım.

Altı yılı yanlış okudum sandım 6 ay mı acaba diye. Malesef doğruymuş. Niye hakkınızı savunamaz hale geldiniz böyle, ne okudunuz merak ettim. Yapılması gereken şey belli herkes yazmış. Yapabileceğinizi düşünmüyorum ama inşallah evlenince kartınızı eşinize vermezsiniz. Gerçi o zaman bile babanızdan alabileceğinizi düşünmüyorum kartınızı. Şaşıp kalıyorum. Bu aileler niye böyle kene gibiler. Okuduysan okudun. Kardeşlerin okumadı mı. Ayrıca ne okudun, nereye gönderdiler. Kızının hakkını böyle ezdiren analara da, haram para yemeye alışmış sömürücü babalara da yazıklar olsun. Asalak kardeşlere hiç birşey demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…