İngilizce dışında derken anlamadımBen inatla uluslararasının önü açık bir bölüm olmadığını savunuyorum. Hatta ist. Ulustan ayrılıp yeniden sınava girdim bu sene ama belki senin ekmeğin ordandır. Coğrafya çok daha sıkıntılı çünkü ona göre. Yabancı dilde tercihen ingilizce dışında bir iibf tutmuyor mu?
Coğrafya kalıyor geriye o zaman ama bilmiyorum kararsızim.iibf büyük şehirde olmuyorsa gitme. kesin ve net
hedefin kamuysa bu yazdıklarından hiç birine bulaşma. puan türlerinden pek anlamıyorum ama psikoloji falanda olabilir. tıbba ilgin varsa sağlık bölümleri falan. ama kesinlikle iibfden uzak dur benden demesiCoğrafya kalıyor geriye o zaman ama bilmiyorum kararsızim.
Puanim malesef İst. Ankara gibi büyük şehirlere tutmuyor. Uluslararsı ilişkiler de İngilizce gerekirse bi dil daha öğrenip iş bulur muyum diye düşünüyorum onu da tavsiye etmiyorsaniz coğrafya kalıyor geriye.İİBF kesinlikle iyi bir ünv dışında tercih etme derim.
Valla ben sağlığa ilgi duyuyorum da o bana duymuyor sayisalci değilim :)hedefin kamuysa bu yazdıklarından hiç birine bulaşma. puan türlerinden pek anlamıyorum ama psikoloji falanda olabilir. tıbba ilgin varsa sağlık bölümleri falan. ama kesinlikle iibfden uzak dur benden demesi
İngilizce dışında derken anlamadım
İİBF den sadece uluslarasi ilişkiler kulağa hoş geliyordu onunla coğrafya arasında kalmıştım ama vazgececek gibiyim .mülkiye, gazi, istanbul, marmara vs dışında iibf vakit kaybı olur
Söylediğiniz mantıklı gerçekten yanı benim tek sıkıntım dil öğrenirsem iş imkânım olur mu onu dusunuyorumAlmanca, fransızca vs. Ingilizce dışarıdan daha kolay geliştirirsin ya ekstra bir yabancı dili okurken öğrenmiş olmak mesleki hayatında işine yarar diye düşündüm başta. Mesela bankaların iyi sevîye dil tazminatları neredeyse maaşa denk. Ama sonradan mesela fransızca kamu okumak gerçekten işe yarar mı bilemedim. Aslında bende tercih katalogu inceliyorum da şuan gözüme Almanca işletme enformatikleri vs çarpıyor. Ona istinaden söyledim.
canım tecrübelere kulak ver. ha belki cidden başarılı olursun falan ama artık devir riskler üzerinde üni okuma devri değil. nasıl ekmeğimi kazanırıma bakacaksın. tabi çok büyük ideallerin varsa u.i de bilemem. coğrafya zaten direk ele. formasyon alsanda ataması yok biliyorum.Valla ben sağlığa ilgi duyuyorum da o bana duymuyor sayisalci değilim :)
Ben saydığım ünilerden birinde siyaset okuyorum, bölümümü çok seviyorum. Ama dediğim gibi isim yapmış bir okul olması lazım. Coğrafya için de mezuniyetten sonra formasyon alman gerekecek mi? araştırdın mı? Hayırlı olsun bu aradaİİBF den sadece uluslarasi ilişkiler kulağa hoş geliyordu onunla coğrafya arasında kalmıştım ama vazgececek gibiyim .
Olacaksa İngilizce eğitimi mi olmalı diyorsunuz :)İibf bölümlerinde bence büyük şehir küçük şehir farketmiyor. Bir boğaziçi ODTÜ veya özellerin bursluları hariç. Çünkü bunlardan biri değilse tek seçeneğin kamuda çalışmak, uzmanlık müfettişlik. Bunlarda da test mantığı var. Ben bir büyükşehirde, ingilizce bölümlerden sonra en yüksek puanı olan bir okulda iktisat okudum. Bütün sınavlarımız klasikti ve okulda aldığım Eğitimle KPSS'nin test mantığı çok çok uzak. Okulun bana ne faydası oldu hiç bilmiyorum. Eğitim ingilizce olmadığı için özel sektörde şansım yok.
Ben büyükşehir üniv. Lerinin iibf bölümlerinde prestijden başka avantajı olduğunu düşünmüyorum.
Evet KPSS'ye 2 gün kala söyleyeceklerim bunlar hakim bey : D
Ya haklisiniz ne varsa sağlık bölümlerinde var ama burslu okumama imkan olacağını da zannetmiyorum. Coğrafya'nin ataması kötü mu cidden ya rehberlik hocamla daha konusamadim .canım tecrübelere kulak ver. ha belki cidden başarılı olursun falan ama artık devir riskler üzerinde üni okuma devri değil. nasıl ekmeğimi kazanırıma bakacaksın. tabi çok büyük ideallerin varsa u.i de bilemem. coğrafya zaten direk ele. formasyon alsanda ataması yok biliyorum.
sağlık için öyle aman aman bir sayısala ihtiyacın yok. özellerde yarı burs düşünebilirsin. fizyoterapi olur, radyoterapi olur vs vs. araştır bak hemen karar verme.
KPSS'den başka çaren olmamasını istemiyorsan evet. :)Olacaksa İngilizce eğitimi mi olmalı diyorsunuz :)